כיצד הייתם מתגוננים עם ברטה 71?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי עומר בר » 04 אוקטובר 2003, 15:52

אהלן חבר'ה.
אם כבר נכנסתם לעניין של לאן לירות על מחבל מתאבד שאיתרע מזלכם ( ואולי שלו בעצם :?: :wink: ) לפגוש בדרך לבצע פיגוע, אני מבקש להכווין אתכם לאשכול השכן בפורום הזה שמתעסק כבר שני עמודים וכמה ימים בלאן לירות על מחבל מתאבד שנמצא בדרכו להתפוצץ.

חוץ מזה, לפני שעה וחצי היה פיגוע בחיפה, וישנם 18 הרוגים (כרגע לפחות :cry: ). אני מניח שתצטרפו אלי בלהיות עם משפחות הנפגעים, בראשנו ובלבנו לפחות,
ולאחל לכולם שלא ייצא להם להקלע לאירוע שכזה אי פעם.
צום קל...

עומר.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ACSman » 04 אוקטובר 2003, 16:51

א' חברינו לאתר,

הסרתי כובעי בפניך.
לא כל אחד יודע ומסוגל להודות בטעות ולהתנצל.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 04 אוקטובר 2003, 17:43

א', יישר כח!!!
קצת הומור לא מזיק, ולכן לטעמי לא היה מקום למילה "טמטום" באשכול הזה.
אני עדיין חושב ששאלות מסוג אלה המנסות ללמוד לירות/להלחם/לשחות דרך האינטרנט אינן טומנות בחובן תועלת ממשית.
הרי ברור לכולנו שאם מישהו מאיתנו ייאלץ להשתמש בנשק, הוא יישתמש בנשק שיהיה לו באותו הרגע (0.22, 9, קרבין ועוד אינסוף אופציות). אבל לנסות להגדיר מראש באיזה חלק של הגוף תירה וכמה כדורים?! כמו לקבוע באיזה תאריך תזכה בפיס, אין סיכוי שזה יעבוד כמו שתכננת :roll: (למען האמת אני די בטוח שזה יהיה משהו בסגנון ירי רציף של כל הכדורים למרכז המסה, אלו האינסטינקטים של רובנו למרות שבראש רצות ים של אפשרויות תיאורטיות). מי שמעוניין להביא למקסימום את יכולתו להשתמש בנשק (מכל סוג שהוא) יש רק דרך אחת עבורו: להתאמן :!: . כל תיאוריה לא תעזור ללא אימון מעשי בליווי מדריך שמעיר על הטעויות.

לגבי נשיאת נשק פרטי ללא היתר (במשמרת), מה הבעיה להשיג היתר?! למה לשבור חוקים?!

ולגבי מתג ההפעלה, כמי שמצוי ברזי המקצוע אני יכול לומר בוודאות שיש מתגים משני הסוגים (ואפילו מעוד כמה סוגים...). הגיוני יותר שיהיה מדובר במתג שדורש לחיצה להפעלה (ולא כמון שכתב אילן). אני לא מאמין שמשהו מסוגל לצאת מהשטחים ולהחזיק את המתג לחוץ במשך שעות עד לביצוע פיגוע. ייתכן ויש מטענים המשתמשים במתג שאליו התכוון אילן, אך זה בתנאי שיש מנגנון דריכה נוסף שמאפשר דריכת המטען דקות לפני פיצוצו. בכל מקרה נטרול מחבל מתאבד הוא קשה מרגע שהגיע למקום הומה קהל. קשה אך לא בלתי אפשרי.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 04 אוקטובר 2003, 22:23

הבעיה להשיג היתר היא פשוטה לא נותנים
כי הנשק שלך הוא מסוג א ולא ב
כי הנשק שלך לא מופיע ברשימת מומלצים
כי אתה חבר ביחדה כזאת ולא אחרת
תמיד יש תרוץ .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 05 אוקטובר 2003, 08:05

כמה תוספות:
1. אכן קיימים מתקי הפעלה כמו שתוארו כאן - עזיבת המתג מפעילה את המטען. וכמובן שהמחבל לא הולך עם המתג לחוץ כל הדרך - הוא מחמש את המטען ע"י מתג נוסף עם הירידה מהרכב המסיע או עם הגעתו ליעד. לא כל מטען בנוי כך, אבל כבר היו מטענים כאלה.
2. לגבי התגובה עם כדור 0.22 בארוע: חשוב להבין שעקב כח העצירה הנמוך של כדור 0.22 (8% לכדור רגיל, 12-16% להולופויינט - אם אני זוכר נכון את הנתונים), היכולת של היורה לעצור מחבל נמוכה יותר מאשר בתחמושת חזקה יותר. לכן, עם כדור 0.22, אתה צריך לירות יותר כדי להגדיל את הסכוי לעצור את המחבל. הבעיה במקרה הזה היא, שיש לך רק 7 כדורים במחסנית. כלומר - אין לך תחמושת נוספת להמשך לחימה. כאשר אתה מסתובב עם אקדח 9 מ"מ מודרני, המכיל 13-19 כדורים בעלי כח עצירה גבוה יותר, ורצוי גם מחסנית נוספת (אחת לפחות), אתה יכול להכנס ללחימה. אתה יודע שגם אם לא פגעת מטח, או אם יש מחבל נוסף, יש לך את היכולת להמשיך להלחם, ולהגן על עצמך.
אני חוזר על מה שאמרתי כאן קודם. כניסה ללחימה עם 7 כדורים בעלי כח עצירה נמוך - היא לא מעשה חכם (לפני כמה שנים היה ארוע בו מטורף עם סכין דקר אנשים ברחוב - נדמה לי שזה היה בפיליפינים. מישהו שהיה במקום צילום את הארוע. בתמונה הראשונה רואים שוטר יורה לעבר המטורף מאקדח תופי, ולא פוגע. בתמונות הבאות רואים את המטורף רודף אחריו לאחר שנגמרה לו התחמושת, ודוקר אותו למוות.)
בכל מקרה, ההמלצה העיקרית שלי למתנדבים נושאי הברטה - נסו לארגן לעצמכם מחסנית נוספת, ושלוש עצות נוספות: 1. להתאמן. 2. להתאמן. 3. להתאמן כבר אמרתי?
נערך לאחרונה על ידי אישגדול בתאריך 05 אוקטובר 2003, 15:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 05 אוקטובר 2003, 14:19

כח עצירה של 0.22 ע"פ Marshall & Sanow .
21% לכדור 40 גרין LRN (עופרת לא מצופה כלומר הכדור הרגיל) מתוצרת
WINCHESTER וזאת בהתבסס על 1469 ארועי אמת
29% לכדורי HP מאותה תוצרת מבוסס על 567 מקרי אמת.
30% לכדורי HP של פדראל מבוסס על 612 מיקרי אמת
34% לכדורי HP מסוג STINGER של CCI הכדור שוקל 32 גרין ויצא ב1255
FPS .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד