צייד וציידים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
צייד וציידים
לחברים שלום ושנה טובה
רציתי מתוך סקרנות אחרי ביקור אצל מאיר רוט לדעת מה קורה בתחום הצייד בארץ.
אני הייתי צייד לפני כ 20 שנים ולפני כמה שנים מכרתי את ארסנל הנשק שלי, אני מנותק היום מהתחום.
האם אנשים עדיין יוצאים לצוד ?
האם נותנים רשיונות לצייד ?
האם אנשים צעירים מתענינים בתחום הצייד ?
רציתי מתוך סקרנות אחרי ביקור אצל מאיר רוט לדעת מה קורה בתחום הצייד בארץ.
אני הייתי צייד לפני כ 20 שנים ולפני כמה שנים מכרתי את ארסנל הנשק שלי, אני מנותק היום מהתחום.
האם אנשים עדיין יוצאים לצוד ?
האם נותנים רשיונות לצייד ?
האם אנשים צעירים מתענינים בתחום הצייד ?
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
צר לי שאינני מסוגל לענות בוודאות לגבי שתי השאלות הראשונות, אך לגבי השלישית אני יכול להעיד על אדם צעיר אחד שכן מתעניין בתחום, וזהו אני.
מאיזה גיל ניתן לקבל רישיון ?
האם מגיל 21, כמו לרישיון לאקדח, או שמא מגיל אחר ?
האם ישנם השפעות כמו מיקום המגורים על קבלת רישיון ציד ?
(אני גר במושב בו יש באיזור המון ציידים, ככה שנדמה לי שגם אם יש הגבלה, היא לא תהווה בעיה עבורי.)
תודה וחג שמח !
מאיזה גיל ניתן לקבל רישיון ?
האם מגיל 21, כמו לרישיון לאקדח, או שמא מגיל אחר ?
האם ישנם השפעות כמו מיקום המגורים על קבלת רישיון ציד ?
(אני גר במושב בו יש באיזור המון ציידים, ככה שנדמה לי שגם אם יש הגבלה, היא לא תהווה בעיה עבורי.)
תודה וחג שמח !
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
ברשותכם "אשפוך את הלב" כי זה רלוונטי.
אני ציד לשעבר עם למעלה מעשר שנות נסיון (דה-יורה, עם רשיון. דה-פקטו,
כמתלווה, הרבה יותר) למרות גילי היחסית צעיר. הפסקתי לצוד מטעמים שונים שהקומבינציה שלהם היא הפסקת ההנאה. גודש הרשויות, הניירת והכספים המתלווים לכל צעד פשוט הוציאו לי את הרוח מהמפרשים, נוסיף לזה התמעטות דרסטית של חיות ציד בארץ בגלל בעיות אקולוגיה שונות (גם תאילנדים הם "בעיה אקולוגית"), וסגירה הדרגתית של שטחים שונים בפני ציידים, תיאומים והגבלות חדשות לבקרים.
כשוויתרתי על הרשיון (למעלה מאלף ש"ח לשנה רק תמורת הזכות להחזיק בנייר, ללא הוצאות נוספות של רשיון הרובה עצמו, תחמושת, דלק, וביטוח צד ג'- חובה) נמסר לי כי במידה וארצה לחדשו אצטרך לבצע את כל הפרוצדורה מחדש- למי שלא יודע מדובר על מבחן תיאוריה בחוקי ציד וזיהוי חיות, ובנוסף להיכנס לרשימת המתנה ארוכה, מאחר ולפי מדיניות חדשה של משרד החקלאות (מה היום- לא יודע) לא מנפקים רשיונות חדשים נוספים מעל מכסה של כמות מסויימת, ומי שרוצה צריך לחכות שציד מורשה ותיק יוותר/ייפסל/ימות. מאחר שכך גם קשה מאד למכור רובה ציד משומש אלא אם כן מישהו מחכה לו באופן ספציפי.
אני ציד לשעבר עם למעלה מעשר שנות נסיון (דה-יורה, עם רשיון. דה-פקטו,
כמתלווה, הרבה יותר) למרות גילי היחסית צעיר. הפסקתי לצוד מטעמים שונים שהקומבינציה שלהם היא הפסקת ההנאה. גודש הרשויות, הניירת והכספים המתלווים לכל צעד פשוט הוציאו לי את הרוח מהמפרשים, נוסיף לזה התמעטות דרסטית של חיות ציד בארץ בגלל בעיות אקולוגיה שונות (גם תאילנדים הם "בעיה אקולוגית"), וסגירה הדרגתית של שטחים שונים בפני ציידים, תיאומים והגבלות חדשות לבקרים.
כשוויתרתי על הרשיון (למעלה מאלף ש"ח לשנה רק תמורת הזכות להחזיק בנייר, ללא הוצאות נוספות של רשיון הרובה עצמו, תחמושת, דלק, וביטוח צד ג'- חובה) נמסר לי כי במידה וארצה לחדשו אצטרך לבצע את כל הפרוצדורה מחדש- למי שלא יודע מדובר על מבחן תיאוריה בחוקי ציד וזיהוי חיות, ובנוסף להיכנס לרשימת המתנה ארוכה, מאחר ולפי מדיניות חדשה של משרד החקלאות (מה היום- לא יודע) לא מנפקים רשיונות חדשים נוספים מעל מכסה של כמות מסויימת, ומי שרוצה צריך לחכות שציד מורשה ותיק יוותר/ייפסל/ימות. מאחר שכך גם קשה מאד למכור רובה ציד משומש אלא אם כן מישהו מחכה לו באופן ספציפי.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
מספר הבהרות.
1. לפי הוראת שעה של רשות שמורות הטבע והגנים לא מנפיקים רישיונות צייד חדשים.
הסיבות שנותנים ברשות לכך הן שונות ומשונות . למרות שציידים רבים בשלש השנים האחרונות לא חידשו רישיונות ורשימת הציידים הצטמצמה בערך בחצי.... אין מיבחנים ואין רישיונות.
2. לפי החלטה שהפכה להוראת שעה.. חל איסור על צייד חגלות ,ארנבות ודרבנים.[כבר שלש שנים]
3. איזורי צייד פופולריים כנגב המערבי אסורים בצייד.
צייד חזירי בר מותר במארב לילה או בצייד יום רק באזורים מועטים.. ונוכח המצב הביטחוני הצייד בלילה מותנה בקבלת אישורים מגופים כמו: מישטרת ישראל..צה"ל.. רב"ש מקומי.
אלו האחרונים נוהגים כשריפים לכל דבר ומפלים את מקורביהם.
במקום לעסוק במניעת צייד לא חוקי ע"י כל מיני פורעי חוק לרבות עובדים זרים שמשמידים בלכידה בשיטתיות את בע"ח ... הפקחים עסוקים ברדיפת והטרדת ציידים תמימים.
אותם ציידים שמטעמים שונים הפסיקו לצוד ,רישיון הנשק שלהם הפך:להחקה בבית בלבד.
סוחרי הנשק מוכנים לרכוש מהם את הנשק במחירים שהם ממש עלבון.. ומצד שיני מבקשים
מחיר גבוה עבור רובים חלודים שסכנה לירות בהם.
עלות רישיון צייד לשנה היא: 1116 ש"ח +ביטוח לצד ג' שמחירו כ- 150 ש"ח.. +אגרת הרישיון לנשק. וזה לפני שיריתם כדור אחד.
אני צייד בעל רישיון מזה כ-40 שנה.. ומגיל צעיר "ניסחבתי" אחרי בני משפחתי שהיו ציידים שנים רבות לפני כן.
WALK IN PEACE
yuval5 כתב: סוחרי הנשק מוכנים לרכוש מהם את הנשק במחירים שהם ממש עלבון.. ומצד שיני מבקשים
מחיר גבוה עבור רובים חלודים שסכנה לירות בהם..
מאחר והתייחסת לסוחרים - להלן תגובתי:
1. לגבי המחיר שסוחר מוכן לשלם עבור רובה ישן - אכן מדובר בעלבון. עלבון כלפי הסוחר שצייד מנסה למכור לו גרוטאה בת 40 (או יותר) ולקבל עבורה מחירו של בנלי חדש...
2. לגבי מחירי הכלים הישנים - אני מוכן למכור לך רובי FN (אבו חמסה) במצב מעולה תמורת 500 ש"ח (כולל 24 חודשי אחריות מלאה). מתי אתה בא? (נשארו רק 30 אז תזדרז...).
ולעיקרו של הנושא, כשבענף הצייד הייתה פעילות והייתה תחלופת רובים, החזקנו בחנויות מבחר גדול של כלים ויכולנו להציע ללקוחות גם כלים משומשים (ואז, היו גם כאלו שרצו לרכוש אותם). כעת, התנועה של רובי צייד אפסית לחלוטין ואין כל הגיון שסוחר "ישכיב" גרוטאות על המדף וישלם עבורן במיטב כספו - כשאין כל סיכוי שמישהו ירכוש אותן.
לגבי סוחר שמציע ללקוחותיו (לדבריך) רובים שסכנה לירות בהם - כאן יש רק שתי אפשרויות:
1. אתה פושע - כי אתה משמיץ לחינם אזרחים ישרים.
2. אתה פושע - כי אתה יודע על סוחר נשק שמסכן חיי אדם ואינך מדווח למשטרה ולמשרד הפנים.
נערך לאחרונה על ידי שרקן בתאריך 12 אוקטובר 2003, 19:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
- סליקאי כסף

פושע
אתה צודק מר שושני.... אני אכן פושע גדול ומסוכן.
ציבור סוחרי הנשק והתחמושת הוא הציבור ההגון והישר בקרב סוחרי ארצנו, וכל מטרתו היא
רווחתו של האזרח.
WALK IN PEACE
Re: צייד וציידים
מגן1 כתב:רציתי מתוך סקרנות אחרי ביקור אצל מאיר רוט לדעת מה קורה בתחום הצייד בארץ.
Curiosity killed the cat...
שי.
~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
Re: פושע
yuval5 כתב:
אתה צודק מר שושני.... אני אכן פושע גדול ומסוכן.
ציבור סוחרי הנשק והתחמושת הוא הציבור ההגון והישר בקרב סוחרי ארצנו, וכל מטרתו היא
רווחתו של האזרח.
א. אני לא "מר" שושני. אני אמיר.
ב. אני לא תמים ולא מיתמם. בין ציבור סוחרי הנשק בארץ יש גם לא מעט סוחרים במובן הרע של המילה. לא כולם הגונים ולא כולם ישרים. עם זאת, אתה השמצת את כולם תוך יצירת הכללה ותדמית מכוערת של כולנו ובכך - פגעת גם בחפים מפשע.
ג. גם לאור האמור בסעיף ב, יש הבדל בין סוחר ש"דופק" אותך במחיר (ואתה יכול להדיר רגליך מחנותו ולספר זאת לחבריך) לבין סוחר שמנסה למכור לך כלי פגום שעלול לסכן חיי אדם (ואז, מקומו בכלא וחובתך כאזרח לדווח לרשויות).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
צייד בארצינו
צייד לפי הבנתי מיועד לשתי מטרות:
1. להביא אוכל הביתה, וזה כנראה לא המקרה.
2. ריגוש, אדרנלין, תעסוקה בשעות הפנאי. לגבי סעיפים אלה בארצינו יש
אפשרויות אחרות ורבות:
1. סעו באוטובוס.
2. תתנדבו ל-30 יום מילאויים בשטחים.
הנעה מובטחת וזה גם הורג את הזמן
1. להביא אוכל הביתה, וזה כנראה לא המקרה.
2. ריגוש, אדרנלין, תעסוקה בשעות הפנאי. לגבי סעיפים אלה בארצינו יש
אפשרויות אחרות ורבות:
1. סעו באוטובוס.
2. תתנדבו ל-30 יום מילאויים בשטחים.
הנעה מובטחת וזה גם הורג את הזמן
אני רציני
- סליקאי כסף

הי מגן !
נכון להיום כל נושא רשיונות הנשק מוקפא!
תוקף ה"הקפאה" ספטמבר 2005
נושא הצייד הוא אומנם מינורי אצל היהודים בהתחשב בעובדה שמתוך כ-6000 ציידים יש רק כ-300 יהודים והשאר בני מיעוטים שם אני יכול להעיד הנושא "חם" מאוד ובאזור הצפון יש המון ציידים פעילים!
אמנם מותר לצוד רק חזירי בר אבל כאלה לא חסר!
הוראת השעה נובעת מכך שועדה שאם איני טועה ח"כ דליה איציק (נועם:- לא שכחתי אתה רואה ,אין קללות וגידופים!) נימנית על חבריה או יושבת בראשה ,החליטה כי עדיף שלא יהיו ציידים בכלל ואת "דילול" אוכלסיית החזירים יעשו פקחי הרשות ולא ציידים וזאת מתוך כוונה למנוע צייד של חיות מוגנות! אך אותה שאיפה אינה ניתנת לביצוע בגלל חברינו מהמיגזר שהחלטה כזו ודאי תגרום להם לעלות על בריקדות ולצעוק קיפוח!
אז בינתיים לא מנפיקים רשיונות חדשים אלא רק מחדשים!
אני מבטיח לעדכן אם יהיו חדשות בנושא!
קומפאונד
נכון להיום כל נושא רשיונות הנשק מוקפא!
תוקף ה"הקפאה" ספטמבר 2005
נושא הצייד הוא אומנם מינורי אצל היהודים בהתחשב בעובדה שמתוך כ-6000 ציידים יש רק כ-300 יהודים והשאר בני מיעוטים שם אני יכול להעיד הנושא "חם" מאוד ובאזור הצפון יש המון ציידים פעילים!
אמנם מותר לצוד רק חזירי בר אבל כאלה לא חסר!
הוראת השעה נובעת מכך שועדה שאם איני טועה ח"כ דליה איציק (נועם:- לא שכחתי אתה רואה ,אין קללות וגידופים!) נימנית על חבריה או יושבת בראשה ,החליטה כי עדיף שלא יהיו ציידים בכלל ואת "דילול" אוכלסיית החזירים יעשו פקחי הרשות ולא ציידים וזאת מתוך כוונה למנוע צייד של חיות מוגנות! אך אותה שאיפה אינה ניתנת לביצוע בגלל חברינו מהמיגזר שהחלטה כזו ודאי תגרום להם לעלות על בריקדות ולצעוק קיפוח!
אז בינתיים לא מנפיקים רשיונות חדשים אלא רק מחדשים!
אני מבטיח לעדכן אם יהיו חדשות בנושא!
קומפאונד
קומפאונד כתב: אך אותה שאיפה אינה ניתנת לביצוע בגלל חברינו מהמיגזר שהחלטה כזו ודאי תגרום להם לעלות על בריקדות ולצעוק קיפוח!
קומפאונד
הפעם לשם שינוי אני תומך ב"חברנו מהמגזר" (לא שאם אין רשיונות זה מפריע
להם עיין ערך נשק אוטומטי וחתונות)
וכמובן שלא כולם כאלה אבל מה לעשות שכמעט כלמי שכן עושה את זה
שיך לאותו מגזר.
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד