קידום ענף הירי המעשי
קידום ענף הירי המעשי
חברים שלום,
אחרי הפסקה קצרה ברצף הביקור שלי באתר חזרתי, דיפדפתי באשקולים החדשים שניכתבו
ולא נעים להגיד, לא משהוא, מריבות, האשמות.
תדפדפו ברשימת האשקולים ותיראו כמה מהם הפכו לבמה של ירי מעשי לימוד והפקת לקחים
לאומת שאר הדברים שנאמרים.
ברצוני ליפתוח אשקול זה לדיון בקידום הענף.
לדעתי יש מקום לשיפור גדול, חשיפה גדולה יותר לציבור נושאי הנשק ולציבור הרחב
על ענף ספורט זה שכן כמות גדולה יותר של יורים תעלה את הרמה של כולנו כודם כל ספורטיבית והן כבעלי רישון נשק.
צריך לקיים קורסים, להביא מבקרים ותיקשורת,
והיתנהגות כמו שרואים מידי פעם בתחרויות או בפורום זה לא תביא לנו כבוד.
היסודות שצריכים להקנות יורי ירי מעשי הן כודם כל בתיחות, היתנהגות ספורטבית
ורק אז הירי המעשי כספורט.
דעתכם חברים.
שלכם
יניב בוטביניק
The modified rules
אחרי הפסקה קצרה ברצף הביקור שלי באתר חזרתי, דיפדפתי באשקולים החדשים שניכתבו
ולא נעים להגיד, לא משהוא, מריבות, האשמות.
תדפדפו ברשימת האשקולים ותיראו כמה מהם הפכו לבמה של ירי מעשי לימוד והפקת לקחים
לאומת שאר הדברים שנאמרים.
ברצוני ליפתוח אשקול זה לדיון בקידום הענף.
לדעתי יש מקום לשיפור גדול, חשיפה גדולה יותר לציבור נושאי הנשק ולציבור הרחב
על ענף ספורט זה שכן כמות גדולה יותר של יורים תעלה את הרמה של כולנו כודם כל ספורטיבית והן כבעלי רישון נשק.
צריך לקיים קורסים, להביא מבקרים ותיקשורת,
והיתנהגות כמו שרואים מידי פעם בתחרויות או בפורום זה לא תביא לנו כבוד.
היסודות שצריכים להקנות יורי ירי מעשי הן כודם כל בתיחות, היתנהגות ספורטבית
ורק אז הירי המעשי כספורט.
דעתכם חברים.
שלכם
יניב בוטביניק
The modified rules
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
יניב תבורך
בנושא תקשורת תפקידי בהתאחדות להיות איש קשר לתקשורת. דיווח תוצאות ותאום עם אנשי תקשורת וליווי בעת סיקור.
יותר מאשמח לעזור כדי שמה שיזכרו לא יהיה רק "טוהר הנשק שיורה באבא שלה".לאליפות ישראל האחרונה היה כיסוי (קטן אומנם) בערוץ הספורט, לצערי רק ב11 בלילה. וממשיכים לדחוף.כדי להוסיף. אגב אם תחרויות שמסתיימות ביום ו' והתוצאות אינן מגיעות עד מוצ"ש בטרם סגירת הגיליון מפסידים פרסום.
במצב הנתון היום שאימוני משרד הפנים לטעמי אינם מספיקים, חשוב שכל נושא נשק יעבור קורס ירי מעשי (גם אם לא ימשיך בכך אח"כ).
חייבים לפתוח ולפרסם את הנושא... ולהגדיל את מספר המשתתפים. (אגב קיטורים באתר לא מקרבים אלא ההיפך. כל בעיה ניתנת לפתרון, אבל כשהפולניות עובדת ולכל פיתרון מוצאים בעיה חדשה ככה לא מקרבים אלא רק רומזים שלום ולא להתראות.)
אם יש רעיונות נוספים שאינם בתחום האוטונטמי של ועדת ירי מעשי, אשמח לסייע. אני עדיין חושב שמפגש ו. ירי מעשי עם הנהלת התאחדות הקליעה היא צעד מתבקש... הצגת הנושא בצורה נכונה בליווי הצגת תכנית ויעדים ישנו לחלוטין את התיחסות המגזר האולימפי שרובו לא כל כך מכיר את הענף.
והכי הכי חשוב זה להביא נוער והרבה, זה מחייב התארגנות ואו שכל בוגר יאמץ לו צעיר.
בנושא תקשורת תפקידי בהתאחדות להיות איש קשר לתקשורת. דיווח תוצאות ותאום עם אנשי תקשורת וליווי בעת סיקור.
יותר מאשמח לעזור כדי שמה שיזכרו לא יהיה רק "טוהר הנשק שיורה באבא שלה".לאליפות ישראל האחרונה היה כיסוי (קטן אומנם) בערוץ הספורט, לצערי רק ב11 בלילה. וממשיכים לדחוף.כדי להוסיף. אגב אם תחרויות שמסתיימות ביום ו' והתוצאות אינן מגיעות עד מוצ"ש בטרם סגירת הגיליון מפסידים פרסום.
במצב הנתון היום שאימוני משרד הפנים לטעמי אינם מספיקים, חשוב שכל נושא נשק יעבור קורס ירי מעשי (גם אם לא ימשיך בכך אח"כ).
חייבים לפתוח ולפרסם את הנושא... ולהגדיל את מספר המשתתפים. (אגב קיטורים באתר לא מקרבים אלא ההיפך. כל בעיה ניתנת לפתרון, אבל כשהפולניות עובדת ולכל פיתרון מוצאים בעיה חדשה ככה לא מקרבים אלא רק רומזים שלום ולא להתראות.)
אם יש רעיונות נוספים שאינם בתחום האוטונטמי של ועדת ירי מעשי, אשמח לסייע. אני עדיין חושב שמפגש ו. ירי מעשי עם הנהלת התאחדות הקליעה היא צעד מתבקש... הצגת הנושא בצורה נכונה בליווי הצגת תכנית ויעדים ישנו לחלוטין את התיחסות המגזר האולימפי שרובו לא כל כך מכיר את הענף.
והכי הכי חשוב זה להביא נוער והרבה, זה מחייב התארגנות ואו שכל בוגר יאמץ לו צעיר.
יניב ידידי
מפני שבעבודתי כיצרן של מוצרי ספורט לגיל הרך עיקר עבודתי היא שיווק ברצוני להדגיש שמעבר לתחריות והזמנת
כתבי טלוויזיה שבדרך כלל הם כותבים ומשדרים מה שנוח להם, או מה שיגרום לרייטינג גבוה יותר בעיתונות , וכמו שאני מכיר אותם לצערי יכתבו שורה וחצי ובזה יגמר העיניין .השיטה הטובה ביותר, שאנו יורי הירי מעשי ניצור את הגלים שלנו ונגרום לכתבים לכתוב כתבות אשר יגרמו לרייטינג גבוה, אך בו זמנית ישרתו את מטרתינו.
לדוגמא כתבה בעיתון בזאת הלשון יורי ירי מעשי ממועדון לנדסמן לדוגמא התנדבו לאבטח גני ילדים או יורי ירי מעשי יצאו לצעדה מנקודה X לנקודה Y לאיסוף תרומות למשפחות נזקקות
בזמן האחרון לדוגמא שדולת הנשים נלחמת לא לתת רשיונות לנשק אז נבוא בהפוכה
והכתבה הבאה יורי ירי מעשי אבטחו מעונות לנשים מוכות וכו' וכו'
כך לא נרד מהתודעה הציבורית כך גם נשפר את תדמיתינו בעיני החברה ואני מקווה שהיחס
כלפינו מצד הרשיות ישתפר
OLD FOX
מפני שבעבודתי כיצרן של מוצרי ספורט לגיל הרך עיקר עבודתי היא שיווק ברצוני להדגיש שמעבר לתחריות והזמנת
כתבי טלוויזיה שבדרך כלל הם כותבים ומשדרים מה שנוח להם, או מה שיגרום לרייטינג גבוה יותר בעיתונות , וכמו שאני מכיר אותם לצערי יכתבו שורה וחצי ובזה יגמר העיניין .השיטה הטובה ביותר, שאנו יורי הירי מעשי ניצור את הגלים שלנו ונגרום לכתבים לכתוב כתבות אשר יגרמו לרייטינג גבוה, אך בו זמנית ישרתו את מטרתינו.
לדוגמא כתבה בעיתון בזאת הלשון יורי ירי מעשי ממועדון לנדסמן לדוגמא התנדבו לאבטח גני ילדים או יורי ירי מעשי יצאו לצעדה מנקודה X לנקודה Y לאיסוף תרומות למשפחות נזקקות
בזמן האחרון לדוגמא שדולת הנשים נלחמת לא לתת רשיונות לנשק אז נבוא בהפוכה
והכתבה הבאה יורי ירי מעשי אבטחו מעונות לנשים מוכות וכו' וכו'
כך לא נרד מהתודעה הציבורית כך גם נשפר את תדמיתינו בעיני החברה ואני מקווה שהיחס
כלפינו מצד הרשיות ישתפר
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
ללא ספק, זהו אחד האשכולות החשובים ביותר שנפתחו כאן אי פעם.
כיום ירי מעשי מונה כ 200 יורים פעילים (בהתאם להגדרות איגוד הקליעה) ועוד כמה מאות יורים שרשומים במועדונים שונים ברמת פעילות נמוכה - מסיבות השמורות עימם.
לעניות דעתי, הדרך היחידה לקידום הענף הוא הגדלה של מספר היורים.
כאשר יהיו 5000 יורים פעילים או אולי כפול מזה, לא צריך יהיה לעשות שמיניות באוויר ע"מ לשתול כתבות או לקבל זמן אוויר.
איך עושים את זה? איך מושכים אנשים לתחום?
הדרך היחידה היא לפתוח קורסים, ללא כוונת רווח, רק בכיסוי ההוצאות (תחמושת, וזמן מטווח). במידה והאפשרות להצטרף תוזל משמעותית, יש סיכוי להגדלת הפעילות בענף. כל אחד שנושא תעודה של מדריך חייב לקחת על עצמו חלק מהפעילות הזאת. PRO BONO.
למען הסר ספק, אני יודע שיש כאלו שעושים זאת, אבל יש גם כאלו שלא העבירו קורס מימיהם.
הגדלת הפעילות תביא גם להוזלות משמעותיות במחירי התחמושת, ושאר הציוד, כך שכולם יצאו נשכרים.
אין שום סיבה מדוע לא להתחיל את הפרוייקט כבר מחר
כיום ירי מעשי מונה כ 200 יורים פעילים (בהתאם להגדרות איגוד הקליעה) ועוד כמה מאות יורים שרשומים במועדונים שונים ברמת פעילות נמוכה - מסיבות השמורות עימם.
לעניות דעתי, הדרך היחידה לקידום הענף הוא הגדלה של מספר היורים.
כאשר יהיו 5000 יורים פעילים או אולי כפול מזה, לא צריך יהיה לעשות שמיניות באוויר ע"מ לשתול כתבות או לקבל זמן אוויר.
איך עושים את זה? איך מושכים אנשים לתחום?
הדרך היחידה היא לפתוח קורסים, ללא כוונת רווח, רק בכיסוי ההוצאות (תחמושת, וזמן מטווח). במידה והאפשרות להצטרף תוזל משמעותית, יש סיכוי להגדלת הפעילות בענף. כל אחד שנושא תעודה של מדריך חייב לקחת על עצמו חלק מהפעילות הזאת. PRO BONO.
למען הסר ספק, אני יודע שיש כאלו שעושים זאת, אבל יש גם כאלו שלא העבירו קורס מימיהם.
הגדלת הפעילות תביא גם להוזלות משמעותיות במחירי התחמושת, ושאר הציוד, כך שכולם יצאו נשכרים.
אין שום סיבה מדוע לא להתחיל את הפרוייקט כבר מחר

STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
רובי,
נשמע רעיון אידיאלי העברת קורס ירי מעשי ללא כוונת רווח... רק מה...
לא כך כך מסתדר לי העניין הזה למרות שאני מבין מה שעומד מאחוריו אבל
עם כל הכבוד מדובר על מדריך ירי מעשי אשר יתנדב להעביר הכשרה
ללא כל תמורה וזאת בשעה שבזמן שהוא עושה זאת ומקדם את הענף (זאת
לפחות אמורה להיות התוצאה) הוא יכל לעשות דברים אחרים חלקם אולי
בעבור כסף (אולי את עבודתו המקורית) או סתם לנוח או לבלות עם משפחתו.
אינני חושב שהבעיה היא פה כספית כי אם זאת הבעיה אזי התחלנו
בלימוד חינם... תחמושת זה לא דבר זול.... ציוד מינימאלי לירי מעשי
גם כן עולה כמה גרושים... חברות באיגוד + תעודת יורה בסופו של דבר
גם כן כרוכים בתשלום ובסוף הדרך אנו רוצים יורה פעיל נכון ?? הוא
צריך להתאמן ?? (כסף לכדורים ומטווח) להשתתף בתחרויות ?? (כסף
לתחרות ולכדורים)... באמת שלא חושב שהבעיה היא פה ההדרכה
חינם.... הספורט הוא ספורט יקר (אם מישהו חושב אחרת בבקשה)... אז
מי שבוחר בספורט זה צריך להיות מודע לעלויות ולא תמיד צריך להתחיל
ולקצץ בשכר המורים
מסכים שהאשכול מדהים, רעיונות החלו לצוץ אך בכל זאת קידום הענף
לא יפול או יקום בהדרכות חינם.
בהזדמנות זו בהצלחה בקורס מדריכי ירי מעשי לך וליניב.
נשמע רעיון אידיאלי העברת קורס ירי מעשי ללא כוונת רווח... רק מה...
לא כך כך מסתדר לי העניין הזה למרות שאני מבין מה שעומד מאחוריו אבל
עם כל הכבוד מדובר על מדריך ירי מעשי אשר יתנדב להעביר הכשרה
ללא כל תמורה וזאת בשעה שבזמן שהוא עושה זאת ומקדם את הענף (זאת
לפחות אמורה להיות התוצאה) הוא יכל לעשות דברים אחרים חלקם אולי
בעבור כסף (אולי את עבודתו המקורית) או סתם לנוח או לבלות עם משפחתו.
אינני חושב שהבעיה היא פה כספית כי אם זאת הבעיה אזי התחלנו
בלימוד חינם... תחמושת זה לא דבר זול.... ציוד מינימאלי לירי מעשי
גם כן עולה כמה גרושים... חברות באיגוד + תעודת יורה בסופו של דבר
גם כן כרוכים בתשלום ובסוף הדרך אנו רוצים יורה פעיל נכון ?? הוא
צריך להתאמן ?? (כסף לכדורים ומטווח) להשתתף בתחרויות ?? (כסף
לתחרות ולכדורים)... באמת שלא חושב שהבעיה היא פה ההדרכה
חינם.... הספורט הוא ספורט יקר (אם מישהו חושב אחרת בבקשה)... אז
מי שבוחר בספורט זה צריך להיות מודע לעלויות ולא תמיד צריך להתחיל
ולקצץ בשכר המורים

מסכים שהאשכול מדהים, רעיונות החלו לצוץ אך בכל זאת קידום הענף
לא יפול או יקום בהדרכות חינם.
בהזדמנות זו בהצלחה בקורס מדריכי ירי מעשי לך וליניב.
טל
------------------------------------
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
אכן מסכים, אשכול חשוב מאוד !
יש לי בעיה עם קורסי ירי "חינמיים" מסיבה פשוטה. אנשים אינם מעריכים את מה שהם מקבלים חינם ומשם הדרך לנשירה ולזלזול קצרה.
אינני תולה דברי באויר אלא מסתמך על נסיונות שנעשו בעבר ונכשלו באופן מחפיר, אולי כן ניתן ונכון למצוא תמהיל מסובסד להעברת קורסים כאלה.
הרעיון של יצירת הד תקשורתי ע"י פעילות למען הקהילה בהחלט נשמע אפקטיבי, קודם לביצועו צריכים לייצר הד במסגרת היורים בענף תוך כדי הדגשת החשיבות הרבה של פעילויות כאלה לאור הזמנים הלא קלים.
אני מוכן ומזומן להשתתף בצוות חשיבה שינסה לקדם את הנושא.
יש לי בעיה עם קורסי ירי "חינמיים" מסיבה פשוטה. אנשים אינם מעריכים את מה שהם מקבלים חינם ומשם הדרך לנשירה ולזלזול קצרה.
אינני תולה דברי באויר אלא מסתמך על נסיונות שנעשו בעבר ונכשלו באופן מחפיר, אולי כן ניתן ונכון למצוא תמהיל מסובסד להעברת קורסים כאלה.
הרעיון של יצירת הד תקשורתי ע"י פעילות למען הקהילה בהחלט נשמע אפקטיבי, קודם לביצועו צריכים לייצר הד במסגרת היורים בענף תוך כדי הדגשת החשיבות הרבה של פעילויות כאלה לאור הזמנים הלא קלים.
אני מוכן ומזומן להשתתף בצוות חשיבה שינסה לקדם את הנושא.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
בוא נסכם על מה מסכימים:
צריך להביא יותר יורים לענף (הרבה יותר).
מדובר בספורט יקר.
לדעתי, החוכמה היא "לגרור" פנימה את האנשים מבלי שיתחייבו להוצאה ראשונית גדולה. חלק מהם יתמכרו ויהפכו לפעילים והאחרים יהיו פעילים פחות, או לפחות ידעו לתפעל את כלי הנשק שלהם בביטחון, שגם זה שווה משהו.
אני גם לא גורס שמהיום כל ההדרכה תהיה בחינם, אבל לא יקרה שום דבר עם מדריכים יתרמו קצת מהידע והזמן שלהם לטובת הענף, תסתכל על זה כרווח לטווח ארוך (אני יודע שזה לא קל.....).
מכיון שאנו לא יכולים להוזיל את מחירי התחמושת או המטווח או האביזרים, לפחות נעשה משהו.
סתם רעיון.
צריך להביא יותר יורים לענף (הרבה יותר).
מדובר בספורט יקר.
לדעתי, החוכמה היא "לגרור" פנימה את האנשים מבלי שיתחייבו להוצאה ראשונית גדולה. חלק מהם יתמכרו ויהפכו לפעילים והאחרים יהיו פעילים פחות, או לפחות ידעו לתפעל את כלי הנשק שלהם בביטחון, שגם זה שווה משהו.
אני גם לא גורס שמהיום כל ההדרכה תהיה בחינם, אבל לא יקרה שום דבר עם מדריכים יתרמו קצת מהידע והזמן שלהם לטובת הענף, תסתכל על זה כרווח לטווח ארוך (אני יודע שזה לא קל.....).
מכיון שאנו לא יכולים להוזיל את מחירי התחמושת או המטווח או האביזרים, לפחות נעשה משהו.
סתם רעיון.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
יבורך יניב על יוזמתו
אנסה לתרום תרומתי הצנועה.
1. כל יורה ירי מעשי יבדוק עם עצמו מה הוא יכול לתרום למערכת ולא תרומה חומרית דוגמא אימוץ ספורטאי צעיר
2. לראות את חצי הכוס המלאה ולא את הריקה(די לקיטורים)
3. להעלות רעיונות בצורה מסודרת דרך רכז המועדון או ישירות לנחום זרזיף רכז ירי מעשי בהתאחדות הקליעה אני מבטיח שנדון בכל הצעה בכובד ראש
4. רווח אינה מילה גסה ומי שעיסוקו בהדרכה יכול להרוויח
5. היות ומועדוני הירי מעשי אינם למטרת רווח יכולים החברים לעזור כמיטב יכולתם
לסיכום חברים נחמד לראות באתר גם יוזמות חיוביות כן ירבו ויחד נרים את הענף למקום אליו הוא שייך
אנסה לתרום תרומתי הצנועה.
1. כל יורה ירי מעשי יבדוק עם עצמו מה הוא יכול לתרום למערכת ולא תרומה חומרית דוגמא אימוץ ספורטאי צעיר
2. לראות את חצי הכוס המלאה ולא את הריקה(די לקיטורים)
3. להעלות רעיונות בצורה מסודרת דרך רכז המועדון או ישירות לנחום זרזיף רכז ירי מעשי בהתאחדות הקליעה אני מבטיח שנדון בכל הצעה בכובד ראש
4. רווח אינה מילה גסה ומי שעיסוקו בהדרכה יכול להרוויח
5. היות ומועדוני הירי מעשי אינם למטרת רווח יכולים החברים לעזור כמיטב יכולתם
לסיכום חברים נחמד לראות באתר גם יוזמות חיוביות כן ירבו ויחד נרים את הענף למקום אליו הוא שייך
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
שלום לכולם,
אני בהחלט מסכים שמה שיתרום לקידום הענף בארץ הוא להכניס יותר פעילים לספורט. רעיון יפה - אך המציאות היא שהכסף מדבר יותר מכל - והבעיה הגדולה ביותר היא מחיר התחמושת. כשאר אני שומע על עליות התחמושת בארץ ל 9 ממ - אני אומר לעצמי "אין עתיד לספורט" שלא לדבר על 9*23 או 40, שאלה הם הקליברים האמיתים לספורט שלנו.
וכאן אני הולך לשפוך קצת שמן על המדורה חוששני - אך אני מרשה לעצמי: הדרך היחידה להוזיל את עלות התחמושת היא טעינה עצמית. חלילה אינני מציע לעבור על החוק - אלא להשקיע את המרץ והעבודה שכולם מוכנים להשקיע (קורסים חינם וכו') ולפעול, יחד עם כל גוף שיהיה מוכן לסייע, ולנסות לדחוף לעבר מתן אישור למילוי חוקי של תחמושת. אולי לא לכל יורה בביתו, כמו שמקובל ב 99% ממדינות העולם, אבל אולי לאישור למועדונים בשלב ראשון. החלק היקר ביותר בכדור הוא התרמיל - ויש כאלו בחינם בארץ בלי סוף. ניתן להוזיל עלויות ב 70% בערך, תלוי בסוג הקליע בעיקר.
כמובן, רבים וטובים ניסו לפעול בכוון זה ללא הצלחה בעבר -אבל, רק משום שבעבר לא הצליחו, זו לא סיבה לא לנסות שוב.
אם אוכל לסייע במשהו - אשמח.
להתארות בקרוב,
שאול קירש
אני בהחלט מסכים שמה שיתרום לקידום הענף בארץ הוא להכניס יותר פעילים לספורט. רעיון יפה - אך המציאות היא שהכסף מדבר יותר מכל - והבעיה הגדולה ביותר היא מחיר התחמושת. כשאר אני שומע על עליות התחמושת בארץ ל 9 ממ - אני אומר לעצמי "אין עתיד לספורט" שלא לדבר על 9*23 או 40, שאלה הם הקליברים האמיתים לספורט שלנו.
וכאן אני הולך לשפוך קצת שמן על המדורה חוששני - אך אני מרשה לעצמי: הדרך היחידה להוזיל את עלות התחמושת היא טעינה עצמית. חלילה אינני מציע לעבור על החוק - אלא להשקיע את המרץ והעבודה שכולם מוכנים להשקיע (קורסים חינם וכו') ולפעול, יחד עם כל גוף שיהיה מוכן לסייע, ולנסות לדחוף לעבר מתן אישור למילוי חוקי של תחמושת. אולי לא לכל יורה בביתו, כמו שמקובל ב 99% ממדינות העולם, אבל אולי לאישור למועדונים בשלב ראשון. החלק היקר ביותר בכדור הוא התרמיל - ויש כאלו בחינם בארץ בלי סוף. ניתן להוזיל עלויות ב 70% בערך, תלוי בסוג הקליע בעיקר.
כמובן, רבים וטובים ניסו לפעול בכוון זה ללא הצלחה בעבר -אבל, רק משום שבעבר לא הצליחו, זו לא סיבה לא לנסות שוב.
אם אוכל לסייע במשהו - אשמח.
להתארות בקרוב,
שאול קירש
שאול כרגיל ירה ב A ,,,
בשנות ה80 בזמן שלטון סובארו בארצנו כנף לרכב עלה המון כסף [בשקלים ישנים היו הרבה אפסים] עד ש"זב חוטם" אחד יבא ארצה כנפיים תחליפיות ברבע מחיר,,,
למחרת הוריד היבואן את מחיר הכנפיים ב80% ,,,
והשאר היסטוריה של שוק התחליפים,,,,
אולי באמת הפעם נצליח ונוכל לקנות תחמושת ישראלית במחירי U.S.A.
בשנות ה80 בזמן שלטון סובארו בארצנו כנף לרכב עלה המון כסף [בשקלים ישנים היו הרבה אפסים] עד ש"זב חוטם" אחד יבא ארצה כנפיים תחליפיות ברבע מחיר,,,
למחרת הוריד היבואן את מחיר הכנפיים ב80% ,,,
והשאר היסטוריה של שוק התחליפים,,,,
אולי באמת הפעם נצליח ונוכל לקנות תחמושת ישראלית במחירי U.S.A.
פחות -לרוב זה יותר,,
Guss,
אכן מחירי התחמושת הם חלק מהעניין... כמה מילים נשפכו על הנושא
הן בכתוב בפורומים השונים והם בפגישות במס' עיניים מצומצמות
מקרה סובארו יפה אבל יש לך משהו גם יותר אקטואלי, מה תגיד על חברה
קטנה ועלומת שם "בזק" אשר בשביל לבצע שיחה לחו"ל לפני מס' שנים
דרשה ממך סכומי עתק !!! והנה פתאום המחירים צנחו להם בעשרות אחוזים
בגלל תחרות אמיתית (בלי תיאום מחירים)...
כאשר אתה נוגע בנשק/תחמושת זה לא בדיוק כמו לגעת בכנף של אוטו
או במחיר שיחות בינלאומיות, הנושא רגיש מוגבל ונתון לשליטתם של
מס' מצומצם של אנשים... הרי מה פשוט יותר מליבא תחמושת זולה ??
לא מוזר שמחירי התחמושת בארץ ולא משנה מאיזה מין וסוג שווים הם ??
מה דעתך על תיאום מחירים למשל ??
כל מילה מיותרת... מי שחושב שאפשר לעשות משהו בנידון בעזרתם
של הספורטאים בתחום, אשמח לשמוע ואהיה הראשון לתמוך ולקדם
פעילות שכזו למען כולם ועתיד הספורט הזה בארץ.
אכן מחירי התחמושת הם חלק מהעניין... כמה מילים נשפכו על הנושא
הן בכתוב בפורומים השונים והם בפגישות במס' עיניים מצומצמות

מקרה סובארו יפה אבל יש לך משהו גם יותר אקטואלי, מה תגיד על חברה
קטנה ועלומת שם "בזק" אשר בשביל לבצע שיחה לחו"ל לפני מס' שנים
דרשה ממך סכומי עתק !!! והנה פתאום המחירים צנחו להם בעשרות אחוזים
בגלל תחרות אמיתית (בלי תיאום מחירים)...
כאשר אתה נוגע בנשק/תחמושת זה לא בדיוק כמו לגעת בכנף של אוטו
או במחיר שיחות בינלאומיות, הנושא רגיש מוגבל ונתון לשליטתם של
מס' מצומצם של אנשים... הרי מה פשוט יותר מליבא תחמושת זולה ??
לא מוזר שמחירי התחמושת בארץ ולא משנה מאיזה מין וסוג שווים הם ??
מה דעתך על תיאום מחירים למשל ??

כל מילה מיותרת... מי שחושב שאפשר לעשות משהו בנידון בעזרתם
של הספורטאים בתחום, אשמח לשמוע ואהיה הראשון לתמוך ולקדם
פעילות שכזו למען כולם ועתיד הספורט הזה בארץ.
טל
מי מחובר