מישהו צריך להמציא...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מישהו צריך להמציא...
אפשר להפוך את האשכול הזה ל- wish list בעיצוב כלי נשק.
אני חשבתי על שני דברים:
1. הדק שמפעיל את עצר הצינה, עם הצינה נתפסה לאחור, עם/ללא נקירה.
2. פס דו-מתכתי המשמש כתרמוסטט, שמשאיר את המכנס של רובה סער פתוח אם בית הבליעה מתחמם עד כדי סכנת התבשלות, ומאפשר המשך ירי ממכנס פתוח בלבד.
אני חשבתי על שני דברים:
1. הדק שמפעיל את עצר הצינה, עם הצינה נתפסה לאחור, עם/ללא נקירה.
2. פס דו-מתכתי המשמש כתרמוסטט, שמשאיר את המכנס של רובה סער פתוח אם בית הבליעה מתחמם עד כדי סכנת התבשלות, ומאפשר המשך ירי ממכנס פתוח בלבד.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
פיתוחים
ליאור, לגבי משאלתך לעצר מחלק המופעל על ידי ההדק, הרשה לי להעלות מצב שאינו תקין מבחינה בטיחותית - אתה יורה, המחסנית מתרוקנת לה לאיטה לעבר מטרתך, בניחותא. אופסס.. גמר תחמושת... אתה מבצע מהלך מהיר ומדוייק של החלפת מחסניות אך אבוי, לחצת על ההדק על מנת לשחרר את עצר המחלק. הכוונות טרם ננעלו על המטרה ומכיוון שכך, נפלט כדור ומעוצמת הקפיצה של המחלק הכדור לא פגע במטרתו המקורית אלא בזקנה עם הנכד על הידיים.
לדעתי, שיחרור המחלק על ידי ההדק הוא דבר פסול בטיחותית, למרות שיהא דומה לדריכת הפטיש באקדח "דאבל אקשן" על ידי היורה, בכדור הראשון.
בנוסף, לאחר גירוד קל בפדחת, אתה בעצם מבקש להפוך את האקדח לכלי ירייה בעל מכנס פתוח. קח לדוגמא את העוזי, או את המיקרו עוזי עם המכנס הפתוח - לחיצה על ההדק משחררת את המחלק קדימה,גורפת כדור ונוקרת אותו. בכך איבדת את שיטת המכנס הסגור.
לעומת זאת, ושוב אני "נאלץ" להחזיר את הנושא אל ההקלר P7 M13, שחרור המחלק לאחר החלפת מחסניות, הוא על ידי ידית הדריכה. (מה שקוראים לעיתים, ובטעות, המשבת הקדמי.)
זוהי שיטה בטוחה הרבה יותר ונכונה יותר מבצעית.
לדעתי, שיחרור המחלק על ידי ההדק הוא דבר פסול בטיחותית, למרות שיהא דומה לדריכת הפטיש באקדח "דאבל אקשן" על ידי היורה, בכדור הראשון.
בנוסף, לאחר גירוד קל בפדחת, אתה בעצם מבקש להפוך את האקדח לכלי ירייה בעל מכנס פתוח. קח לדוגמא את העוזי, או את המיקרו עוזי עם המכנס הפתוח - לחיצה על ההדק משחררת את המחלק קדימה,גורפת כדור ונוקרת אותו. בכך איבדת את שיטת המכנס הסגור.
לעומת זאת, ושוב אני "נאלץ" להחזיר את הנושא אל ההקלר P7 M13, שחרור המחלק לאחר החלפת מחסניות, הוא על ידי ידית הדריכה. (מה שקוראים לעיתים, ובטעות, המשבת הקדמי.)
זוהי שיטה בטוחה הרבה יותר ונכונה יותר מבצעית.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 26 ינואר 2003, 13:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
לדעתי טרמוסטס מיותר. מכנס פתוח לא יתרום במיוחד לקירור הכלי
החיסרון של מכנס פתוח הוא פגיעה בדיוק הירי..ולכן זה לא מתאים לרוס"ר.
כל מנגנון נוסף (במיוחד כזה שגורם ל"מעצור") פוגעה באמינות של נשק...שהיא לדעתי דבר הכי חשוב לנשק צבאי.

החיסרון של מכנס פתוח הוא פגיעה בדיוק הירי..ולכן זה לא מתאים לרוס"ר.
כל מנגנון נוסף (במיוחד כזה שגורם ל"מעצור") פוגעה באמינות של נשק...שהיא לדעתי דבר הכי חשוב לנשק צבאי.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
שלום ליאור.
אני רוצה ברשותך להביא נקודה מסויימת לתשומת ליבך, אני לא יודע אם הרעיונות שהעלית מעשיים לישום בכלי נשק בעתיד או אולי אפילו קיימים בצורה זו או אחרת. אבל אם השקעת בהם מחשבה ואתה חושב בסבירות גבוהה שהם מקוריים ואתה רוצה לשמור לך את האופציה לנסות ולעשות בהם שימוש בעתיד - אז אני חושש שלפרסם אותם בפומבי זה לא רעיון טוב כל כך, אי אפשר לרשום פטנטים על רעיונות שפורסמו בפומבי, לא על שמך ולא על שם חברה שאולי תרצה לשתף איתך פעולה. אם אתה רוצה להתייעץ לגבי הצורך והחידוש שבהמצאה מסויימת כדאי לך לעשות זאת רק עם אנשים שאתה בוטח בהם או מחתים על הסכם לשמירת סודיות.
כל זה למרות שאני בעד התיעצות הדדית וחלוקת רעיונות בפורום ואולי בכלל התכוונת לחלוק איתנו רעיונות כלליים בלי לשאוף לקדם אותם בצורה מעשית, בכל מקרה בהצלחה.
דרך אגב, אני רוצה לחלוק איתך רעיון ישן שאני לא מתכוון לקדם, אולי הוא ישמע לך מוכר:
תרמוסטט המותקן על קנה של מקלע אשר בהגיעו לטמפרטורה מסוימת פותח שסתום של מיכל נוזל קירור דחוס (דוגמת פריאון) המוזרם אל צינור המתפתל מסביב לקנה ומקרר אותו. לא בדקתי את המקורית והמעשיות של הרעיון הזה.
יום טוב.
אני רוצה ברשותך להביא נקודה מסויימת לתשומת ליבך, אני לא יודע אם הרעיונות שהעלית מעשיים לישום בכלי נשק בעתיד או אולי אפילו קיימים בצורה זו או אחרת. אבל אם השקעת בהם מחשבה ואתה חושב בסבירות גבוהה שהם מקוריים ואתה רוצה לשמור לך את האופציה לנסות ולעשות בהם שימוש בעתיד - אז אני חושש שלפרסם אותם בפומבי זה לא רעיון טוב כל כך, אי אפשר לרשום פטנטים על רעיונות שפורסמו בפומבי, לא על שמך ולא על שם חברה שאולי תרצה לשתף איתך פעולה. אם אתה רוצה להתייעץ לגבי הצורך והחידוש שבהמצאה מסויימת כדאי לך לעשות זאת רק עם אנשים שאתה בוטח בהם או מחתים על הסכם לשמירת סודיות.
כל זה למרות שאני בעד התיעצות הדדית וחלוקת רעיונות בפורום ואולי בכלל התכוונת לחלוק איתנו רעיונות כלליים בלי לשאוף לקדם אותם בצורה מעשית, בכל מקרה בהצלחה.
דרך אגב, אני רוצה לחלוק איתך רעיון ישן שאני לא מתכוון לקדם, אולי הוא ישמע לך מוכר:
תרמוסטט המותקן על קנה של מקלע אשר בהגיעו לטמפרטורה מסוימת פותח שסתום של מיכל נוזל קירור דחוס (דוגמת פריאון) המוזרם אל צינור המתפתל מסביב לקנה ומקרר אותו. לא בדקתי את המקורית והמעשיות של הרעיון הזה.
יום טוב.
זה לא גז דליק ?!
לגבי 'הדק משחרר צינה' נשמע נחמד וכאמור ישים (מלשון ניתן ליישם)
מבחינת חלומות ושאיפות, הייתי רוצה הדק בעל זיהוי ביומטרי של היורה
משמע רק אתה יכול לירות בנשק שלך או רק אתה יכול 'לשחרר' אותו לירי של מישהו אחר
הבעיה היא שהנשק הוא מערכת מיכנית לחלוטין, הכנסת רכיבים אלק' לתוכו תהפוך אותו ללא
אמין (למרות התדמית של ההיי-טק רכיבים דיגיטליים פחות אמינים מהמכניים בנשק - יותר מועדים לתקלות)

לגבי 'הדק משחרר צינה' נשמע נחמד וכאמור ישים (מלשון ניתן ליישם)
מבחינת חלומות ושאיפות, הייתי רוצה הדק בעל זיהוי ביומטרי של היורה
משמע רק אתה יכול לירות בנשק שלך או רק אתה יכול 'לשחרר' אותו לירי של מישהו אחר
הבעיה היא שהנשק הוא מערכת מיכנית לחלוטין, הכנסת רכיבים אלק' לתוכו תהפוך אותו ללא
אמין (למרות התדמית של ההיי-טק רכיבים דיגיטליים פחות אמינים מהמכניים בנשק - יותר מועדים לתקלות)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
פראון אינו דליק...אבל מזיק לשכבת אוזון...כיום לא משתמשים בו יותר במקררים למינהם.
בתחילת מאה 20 היו מקלעים שהשתמשו במים לצורך קירור....
אולי ניתן להשתמש במים במקלעים קבועים (נגמשים,טנקים....) ולחבר אותם מערכת קירור קיימת.
בתחילת מאה 20 היו מקלעים שהשתמשו במים לצורך קירור....
אולי ניתן להשתמש במים במקלעים קבועים (נגמשים,טנקים....) ולחבר אותם מערכת קירור קיימת.
Heavy is good...heavy is reliable.
10 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד