הפלטת תרמילים - שאלה?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הפלטת תרמילים - שאלה?

על ידי RoadRuner » 02 נובמבר 2003, 23:08

באשכול ה 0.45 אמין:
donduck כתב:האם פתח ההפלטה המקורי היה רחב דיו לאפשר חליצה של 100% מהתרמילים? וכאשר אלו נחלצו, האם כולם נפלו שלמים ללא שריטה במקום אחד או שמא התפזרו לכל עבר או פגעו בראשך?

אכן שמתי לב שבהרבה אקדחים כל תרמיל עף לאן שבא לו, חלק פוגעים ביורה עצמו, חלק ביורים שעל קו היורים איתו(לפעמים נכנסים לחולצה... :evil: ) וחלק גם במי שיושב מאחוריו....(חלק גם סתם פוגעים בריצפה אבל אלה פחות מעניינים... :) )

:?: האם אפשר לשנות או להחליף חלק/ים באקדח כדי לכוון את התרמילים לכיוון מסויים ואחיד?

:?: האם אפשר לעשות את זה בכל אקדח?
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הכנרתי » 03 נובמבר 2003, 06:56

באקדח שלי (1911 A1 ספרינגפילד) התרמילים יוצאים עם שריטות וקיפול של השפה פנימה. יכול להיות שזה בגלל שפתח התרמילים לא רחב מספיק? בכל מקרה לא היו לי מעצורים (חוץ מתחמושת סרבית). מה ניתן לעשות? האם זה פוגע באמינות האקדח (יכול לגרום למעצור)? לאן אפשר לפנות אם אחליט לשפר את האקדח (אני גר באזור הכנרת)?
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ברק » 03 נובמבר 2003, 08:50

הכנרתי נדמה לי שהבעיה שלך נובעת משן פולטת ארוכה מדי [שן פולטת ולא שן חולצת]

אבל אני לא בטוח

ברק
"כי לא בקשתי אבטח וחרבי לא תושיעני"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 03 נובמבר 2003, 20:34

אחידות פליטת התרמילים היא אחד המדדים לתזמון הנכון של האקדח.
כעיקרון, כל התרמילים צריכים להחלץ באותה קשת וליפול פחות או יותר באותו מקום.
כדי להגיע לזה, יש צורך בביצוע התאמה ידנית של אחיזת השן החולצת (מתן מתח נכון), אורך השן הפולטת והמרווח בין הכרכוב לפני הנוקר (HEAD SPACE).

אם התרמילים נחלצים פגועים או עפים להם כל פעם למקום אחר, סימן שהם נחבטים בדפנות פתח ההפלטה. זה מצב לא רצוי ועלול לגרום לכשלים בפליטה. ב 1911 נהוג להנמיך את הפתח ולהגדיל אות בצורה מסוימת ע"מ לאפשר חליצה של כדור שלם ללא בעיות. נשקים אחדים גורסים שמכיוון שקשה למנוע את פגיעת התרמיל בחלק התחתון של אותו פתח הפלטה, והנמכת יתר עלולה להחליש את הצינה, יש לשייף את המקום בזוית של 60 מעלות כדי לכוון את התרמיל החוצה.

השן הפולטת הסטנדרטית של קולט ב0.45 קצרה מידי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד