Glock 19 או 19C

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Glock 19 או 19C

על ידי Roger » 26 ינואר 2003, 14:37

שלום חברים,
השבוע יריתי ב Glock 19c שהיה כל כך מדויק שאני חושב להחליף את ה SW 6906 שלי ב
Glock
השאלה היא אם ב 19 או ב 19C האם ההבדל משמעותי ?
ומה החסרונות של ה 19C ?

תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי HKpro » 26 ינואר 2003, 14:47

אהלן רוג'ר !

קודם כל, אני לא מקור מהימן, מכיוון שאיני בעל נשק ( למיטב ידיעתי החוק אוסר על בני 16 לאחוז בנשק, עם סעיף מיוחד בשבילי.... :wink: )
עכשיו, ההבדל בין הגלוק הרגיל לבין ה-C (עם מפצה סטייה מובנה), הוא שה-C נבנה במטרה לפחות רתע בזמן הירי.
היתרונות של ה-C הם, כאמור, ירי בעל רתע נמוך יותר, ובכך לאפשר פגיעות מדוייקות יותר.
החסרונות של ה-C הם, שהכלי מאוד מאוד מלכלך בשעת ירי, והבעלים חייב לשמור על ניקוייו המתמיד.....
במפגש שהיה ב-20 החודש, הייתה שיחה עם דוד שלי ועוד שני חברים, (שאופס, שכחתי את שמם...), שדברו בעניין ה-C וה- "Un-C" (מושג שלי, לא להבהל...), והיו שאמרו ש-C זה מצויין להגנה עצמית, והיו שטענו כי דגם ה-C נחוץ רק לירי מעשי......

בקיצור, אני נתתי רק ידע כללי.

המשך יום טוב, עומר.
"מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש." (מגילת קהלת, פרק א', פסוק ט')
סמל אישי של המשתמש
גבר עם כבוד

על ידי אישגדול » 26 ינואר 2003, 14:52

לטעמי היתרון הגדול של ה - C הוא העובדה שאתה יכול לשלוט בקלות על האקדח בירי של כדורי +P+, והוא מרגיש יותר יציב גם בירי תחמושת רגילה.
החסרון - מהירות לוע קצת יותר נמוכה (ב - 5%), לכן יש לפעמים בעיות מעצורים עם תחמושת מאיכות ירודה.
אין שם בעיה עם רגישות ללכלוך - האקדח אמין בדיוק כמו גלוק רגיל.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 26 ינואר 2003, 14:55

ירי של תחמושת +P+ בגלוק בעל שני פינים (ולא שלושה כמו בדגמים החדשים) אינו מומלץ ואף מסוכן ליורה ולסובבים אותו, שימו לב.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

קומפנסטור

על ידי emergency » 26 ינואר 2003, 15:15

רשמתי פה שכבר דנו רבות בנושא האם מפצה הסטיה טוב או לא אך מישהו כנראה הבין לא נכון את הודעתי ונעלב אז לא התכוונתי להעליב אף אחד,
אני מתנצל אם מישהו משום מה נפגע.
בכל מקרה תיקנתי את הודעתי.
:roll:
נערך לאחרונה על ידי emergency בתאריך 26 ינואר 2003, 17:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 26 ינואר 2003, 15:17

WEBY, על אילו פינים אתה מדבר...בבקשה תמונה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ראובן טל » 26 ינואר 2003, 16:32

1. וובי היקר, זו לא פעם ראשונה שמוזכר נושא הפינים, ואני עדיין לא הצלחתי להבין למה כוונתכם. הסבר פרט נמק (בבקשה :!: ).

2. הסבירות שתתקל בתחמושת ירודה שתגרום למעצורים בדגם C נמוכה מאוד. (תלוי איזו תחמושת תקנה).

3. הנשק אינו מלכלך.

4. כמובן שהרתע בירי +P+ מופחת.

5. הדיוק בירי של מספר כדורים ("מטחים") גבוה מאוד מאחר ואין כמעט קפיצה של היד.

6. בגלוק 17 הרתע נמוך יותר מאשר בגלוק 19. אם סנטימטר נוסף לא מפריע לך, כדאי לשקול (המחיר זהה).

7. החיסרון הבולט - בעת ירי במקום חשוך, הרשף חזק מאוד (יחסית), גם עלול לסנוור וגם עלול לגלות את מיקומך.
נערך לאחרונה על ידי ראובן טל בתאריך 26 ינואר 2003, 16:35, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ראובן טל » 26 ינואר 2003, 16:41

מה עלול להגרם בירי עם גלוק בעל פין אחד??
האם יש הבדל בסכנה בין 19 ל 17?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 26 ינואר 2003, 16:54

reuvenp9 כתב:1. וובי היקר, זו לא פעם ראשונה שמוזכר נושא הפינים, ואני עדיין לא הצלחתי להבין למה כוונתכם. הסבר פרט נמק (בבקשה :!: ).

2. הסבירות שתתקל בתחמושת ירודה שתגרום למעצורים בדגם C נמוכה מאוד. (תלוי איזו תחמושת תקנה).

3. הנשק אינו מלכלך.

4. כמובן שהרתע בירי +P+ מופחת.

5. הדיוק בירי של מספר כדורים ("מטחים") גבוה מאוד מאחר ואין כמעט קפיצה של היד.

6. בגלוק 17 הרתע נמוך יותר מאשר בגלוק 19. אם סנטימטר נוסף לא מפריע לך, כדאי לשקול (המחיר זהה).

7. החיסרון הבולט - בעת ירי במקום חשוך, הרשף חזק מאוד (יחסית), גם עלול לסנוור וגם עלול לגלות את מיקומך.

ראובן :
לגבי סעיף 1 - ביקשת הסבר, קיבלת. הנה התמונות המראות את הפינים המדוברים.
לגבי סעיף 2 - אין הבדל בגלוקים בירי של כל סוגי התחמושת, למעט תחמושת תת-קולית אשר גורמת למעצורי הזנה בדגמי C .
לגבי סעיף 3 - אתה צודק, למעט זאת שיש קצת פיח על נחירי פליטת הגזים במחלק, אין לכלוך מוגזם כפי שאולי הובן כאן. (ככה גם אני הבנתי ..)
לגבי סעיף 4 - הרתע של תחמושת מוגברת, גבוה יותר מאשר רתע הנגרם על ידי תחמושת בעלת אבש"ר חלש יותר או כמות פחותה שלו. לדוגמא - הרתע של אקדח בקוטר 0.22 אינו כשל נשר המדבר בקוטר 0.44 .תנסה לבד, תירה מחסנית של כדורים +P+ ומחסנית של תחמושת רגילה.
לגבי סעיף 5 - זוהי גדולתו של דגם C ואקדחים אחרים בעלי מפצה סטייה. (קומפנסטור, בלעז.)
לגבי סעיף 6 - בכל כלי ירייה, ככל שהקנה יהיה ארוך יותר, כמות האבש"ר שתישרף תהיה גדולה יותר ולכן יהיה בעל רתע נמוך יותר. לצורך השוואה - גלוק 26 וגלוק 17 ואפילו בדגם הרגיל.
לגבי סעיף 7 - התמונה המפורסמת של גלוק, בה נראה האקדח יורה יאש פורצת מחרירי המפצה, היא תמונה שצולמה ברגע מאוד מסויים. מנסיון, אין קשר בינה לבין המציאות. יריתי בתנאי חשיכה והרשף היוצא מקנה האקדח, אינו שונה מהרשף של גלוק רגיל ואף מהרבה אקדחים אחרים ללא מפצי סטייה. מה שכן, יריתי פעם תחמושת ישנה מאוד ומאיכות נמוכה, והיא אכן גרמה ליציאת להבה כשל להביור מחרירי המפצה ומהקנה.
תחמושת באיכות גבוהה לרוב תהיה בעלת אבש"ר המכיל תוספים המשככים את הלהבה. (תוספים מקררים ומדכאי להבה.) מידע נוסף בנושא האבש"ר, אפשר לקרוא בספרו של המהנדס לוי שגיב (אין קשר משפחתי.. :roll: ) "חומרי נפץ, הדף ופירוטכניקה" בהוצאת "קרוננברג ספרות מקצועית" אשר ניתן לרכישה ברוב האתרים העוסקים בממכר ספרות ברשת. (קניתי במיתוס.)

הדגמים החדשים הותאמו לירי של תחמושת 0.40SW שהיא תחמושת חזקה הרבה יותר מאשר 0.45ACP לדוגמא, ולכן היתווסף לו פין נוסף לצורך חיזוק הבלוק המרכזי של האקדח.
אין הבדל בין גלוק 19 לגלוק 17 בנושא.

לסיום, לאיזה ויכוח אתה מתכוון ? לא זכור לי שמישהו התווכח כאן...

תמונה
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 20 אפריל 2004, 11:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ראובן טל » 26 ינואר 2003, 17:13

נועם, תודה רבה.

1. איזה ויכוח? מי הזכיר ויכוח?

2. יריתי במטווח חשוך עם 19C ו- 17 רגיל. (תחמושת סרבית). היה הבדל משמעותי ברשף, גם לדעתי וגם לדעת המדריך ובעל הגלוק 17.

תודה

ראובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 26 ינואר 2003, 17:22

ראובן, זוהי עוד הוכחה חותכת ומאירת עיניים כי התחמושת הסרבית היא מאיכות נמוכה מאוד. בין היתר, חוץ מהרשף החזק לו היא גורמת, יש פיח רב, מה שמצביע על אבש"ר באיכות נמוכה כי הוא אינו נשרף עד תומו ומשאיר משקעים רבים, ובנוסף, ריח רע וחריף.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Roger » 26 ינואר 2003, 17:22

כל הגלוקים החדשים בעלי שלושה פינים ?
היכן הפין השלישי ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 26 ינואר 2003, 17:33

הפין השלישי הוא הפין האחורי, זה הנועל את מערכת הדריכה בקת האקדח.

תמונה

תמונה
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 20 אפריל 2004, 11:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי הצעדן » 26 ינואר 2003, 17:55

נועמיקו ... במחילה וסליחה ממך חברי היקר, אם כמות גדולה יותר של אבש"ר בוערת או שקצב הבערה גבוה יותר, הרתע יגדל ולא יפחת.
הסיבה לרתיעת האקדח הגבוהה יותר באקדחים בעלי קנה קצר היא ציר התנועה והמשקל הנגדי העצמי של המנוף (הקנה - יותר קל להרים קנה קצר ואותה זוית תורגש יותר) וזאת למרות שבערת האבש"ר באקדח בעל קנה ארוך יעילה יותר ומספקת יותר אנרגיה.
הייתי שמח לקבל הסבר פיזיקלי יותר מדוייק, יש איזה פיזיקאי גרעין פה בפורום ? :)

רשף "חזק" יותר יתהווה כאשר מהירות הבערה של האבש"ר תהיה איטית, ההבזק יהיה איטי יותר, פחות חזק "והחלטי" אבל ממושך יותר.
כן.. דבר נוסף.. רק לי מותר לקרוא לאיש היקר נועמיקו :lol: אז אני מבקש..
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי נועם » 26 ינואר 2003, 18:09

ברי, עם הקפה הבא יגיע גם הספר העוסק בתרכובות האבש"רים ומשמעותן, אולי אני לא מבין נכונה את הכתוב בו ? :?: (לגבי תרכובות, רשפים ושות')
לגבי כמות גדולה יותר של אבש"ר והרתע - אנו כותבים ואומרים את אותו הדבר..
(כתבתי כי הרתע של תחמושת "רגילה" מול "מוגברת" שונה והשוויתי את הנושא לירי תחמיש 0.22 לתחמיש 0.44 .)

אני מניח כי האנרגיה המיוצרת בכלי הירייה ומנוצלת טוב יותר בקנה ארוך לטובת הדיפת הקליע, היא הסיבה לרתע המופחת. (ואז ישנה פחות רתיעה למעלה ואחורה.)

לגבי ההסברים האחרים, תודה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד