קידום ענף הירי המעשי

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי אילן ב » 31 אוקטובר 2003, 20:32

אפי כל מילה בסלע!
אכן בשנים האחרונות מורגשת גישה רציניצ יותר ועל כך מחמאות לחברי הועדה לירי מעשי כולל אותך בהחלט. (רק חבל שאתה ועוד יותר נחום ממעטים להגיב באתר)
אשר לתחמושת ישנו פתרון ששוב מחייב "התנדבות של מי שהוא"
להוציא מפעל ראוי למועדון!
לבקש אישור רכישה מרוכז לתחמושת.
לנהל יומן מכירת /חלוקת תחמושת.
לתת טופס כ"י 22 בו מספר התחמושת "ללא הגבלה" !!!
אם לא ברור מוכן לבוא ליום מפגש רכזי מועדונים להסבר מפורט בליווי שקפים, וזה לא אומר שמפסיקים לעסוק בנושא (בקרוב פגישה נוספת עם משרד הפנים אם תהיה התקדמות אדווח לחברים.
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 31 אוקטובר 2003, 20:36

שועל זקן
לובי בכנסת הוא כיוון נכון, ומבלי לרפות ידיים, (הכנת מידע בטרם פעולה) שאל אותי פעם חבר כנסת מכובד כמה אתם שווים ? (הוא התכוון במצביעים) ודי לחכימא...
הפיסיקה עובדת שוב ככל שהבסיס רחב יותר הקודקוד גבוה יותר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי חנן אוחיון » 31 אוקטובר 2003, 23:02

אילן ידידי
אנחנו על נמייר שווים 320000 נושאי רשיון נשק ועוד רבים הרוצים רשיון ואינם מקבלים אפשר לרתום לפחות את חלקם למאבק צריך רק לעשות גלים זה הכול השאר יתגלגל מעצמו
תראות ידידי
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי riko » 01 נובמבר 2003, 00:08

אז מה עושים ???
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול ... (אין לי כוונה להעליב)

אני המתנדב הראשון - יש לי זמן , רצון , אך לא ידע במה והיכן להתחיל ...
רעיונות ריאליים לביצוע יתקבלו בברכה - בפורום , בפרטי או במייל sharpshooter600@hotmail.com

מה שאני אוכל לעשות ע"מ לקדם את הענף - אעשה ואקווה שזה יהפך לכדור שלג של עשייה

שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

ואאוווו

על ידי papy » 03 נובמבר 2003, 22:13

ואוווו חבריה :shock:

התעוררתי רק עכשיו ומה רואות עיניי??????? אמנם קצת מאוחר אבל גם אני רוצה :
אני רוצה ירי מעשי כמו בכל העולם ( רק לא כמו באנגליה - שם, המלכה לקחה להם את כל כלי הנשק הפרטיים ). וגם לא כמו בגרמניה , שם אסור להגיד ירי מעשי ואסור לאמר "מחסות" ואסור לאמר " ראש" ועוד. ככה שמצבינו, כרגע, עדין סביר. לדעתי השאלה שצריכה להשאל היא : למה ואיך היגיע המצב למצב שכזה? שהרי בעבר קיבלנו רשיונות, והתחמושת היתה זולה, ואפילו דובר על אישורים למחזור תחמושת. ( יש ניר עבודה מסודר בנושא במשרד הפנים !!!!!!! מתחילת שנות ה-90)
אז מה קרא?????
ולדעתי התשובה פשוטה: חוסר אמון של המדינה ( משרדי ממשלה המטפלים בנושאים הקרובים לענף - קריא מ. הפנים, מ. החינוך והספורט ועוד) אל מול העוסקים בספורט הנפלאה הזה.
אמון שנהרס בשניה, לוקח הרבה זמן לבנות. ולכן אני סבור שיש להניח לעבר להישאר בעבר!! מערכת האמון שנבנית בשנים האחרונות ע"י התאחדות הקליעה מול משרדי הממשלה זוכה להערכה, אבל זה לוקח זמן. יקח קצת זמן לראשויות להבין שאנחנו בעד ולא נגד. ואז נוכל לרתום אותם לטובת הנושא.
יש עוד מיליון נושאים לאמר בנושא אבל , לא הכל בבת אחת.
חבריה.
אבי לגמן

*** אין מישהו חכם יותר מכולנו יחד ***
****אם לקברניט אין מטרה, אין רוח שתביא אותו לשם****
********** זיכרו את המשולש ***************

מאמן ומדריך ירי מעשי, מדריך ירי בכיר. רגיש ספונטאני ושמן
מדריך ירי מעשי

על ידי shalom_1 » 04 נובמבר 2003, 10:43

מר אבי לגמן.... בוקר טוב........יה טרח זקן
איפה היית שבועות לא שמענו ממך?? כנראה היית עסוק בקורס הירי מעשי שאירגנת.... איך היורים החדשים?? יש בניהם אלופים??

לידיעתך בגרמניה אסור גם ירי בתנועה.....באליפות אירופה אצלם הם בנו את התרגילים בצורה שלא יהיה אפשרת כמעט לירי בתנוהכמו חלונות נמוכים ומטרות
רחוקות או חלון מעט גבוהה ומטרות נמוכות שממש היכריחו אותך להגיע כמעט לתוך החלון

שלום הלפרין
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eytan » 04 נובמבר 2003, 21:19

ראשית אני מברך את יניב על הרצון הטוב לקידום הענף של הירי המעשי (כנראה שאין לו מספיק מתחרים :wink: )שנית יש בעיות אחרות עם משרד הפנים שצריך לפתור לפני בעיות התחמושת לאחר שמשרד הפנים יבין כמה חשוב שיורי ירי מעשי יהיו עם האקדחים על גופם ולא כמו שמדברים שהאקדח יהיה בתוך תיק, כך יהיה סיכוי להגדיל את כמות הקורסים ולהרחיב את המעגל ,ולאחר שיצטרפו יותר יורים חדשים יהיה כוח יותר בכדי לדרוש ממשרד הפנים בקשות כאלה ואחרות,
ולגביי מחירים של תחמושת נכון להיום, אני רוצה לדעת כמה אתם משלמים היום לכדור.

חברה אני מקווה לראות אותכם בטבריה ביום שישי זו היא תחרות מעניינת (רק פופרים)
והחשוב שכל ההכנסה היא תרומת קודש למלחמה בסרטן ולהנצחה.
ביי שלכם איתן אלהרר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Glocker » 20 נובמבר 2003, 06:11

מוריי ורבותיי:
אני אמנם חדש יחסית בתחום, אבל ישנם דברים שאפילו אני יכול לראות.
צודקים כל אלה הטוענים ש"יורה מעשי" צריך להוות גם עילה לנשיאה ולא רק לאחזקה, אבל תחשבו רגע מה גרם לשינוי הזה.

לעניות דעתי, משרד הפנים החליט להקטין את מס' הקנים האזרחיים ברחוב למינימום מכיוון שבשורה התחתונה, קנה אזרחי הוא קנה בעייתי, ולא משנה אם מי שעומד מאחורי הקנה הוא בוגר קורס ירי מעשי או לא. קנה אזרחי (בד"כ), הוא קנה ללא סימנים מזהים (כובע זיהוי, מדבקות זוהרות וכ"ו), רוב הקנים שייכים דווקא לאלה שנכנסים למטווח רק פעם בשלוש שנים לחידוש, ולכן הם קנים לא מדוייקים ועוד כהנה וכהנה בעיות.
בנוסף לכל זה, בזמן האחרון רבו עד מאד מקרי "פליטת" כדורים.
כל אלה הובילו את משרד הפנים למסקנה הבאה: כמה שפחות קנים אזרחיים- יותר טוב.
לכן, אני חושב שהצעד הראשון שצריך להיעשות בכדי להחזיר את כבודו האבוד של הירי המעשי, הוא להבחין בין "יורה מעשי" לאחד שאינו כזה.
במשרד הפנים, כרגע, אין אבחנה כזו. אזרח הוא אזרח. כדי לשנות את זה, צריך להכניס את כל נושא הבטיחות להילוך גבוה יותר. גם בירי המעשי וגם, ובעיקר, בירי של אזרחים. לדעתי, אם נראה למשרד הפנים שנושאי הנשק האזרחים בטיחותיים יותר מכוחות הבטחון, ושהאחראים לכך הם מדריכי, מתחרי ויורי הירי המעשי, אולי הגישה כלפינו תשתנה. את בעיית זיהוי הקנים אפשר לפטור בקלות רבה, וכך אולי נוכל להחזיר את "יורה מעשי" כעילה לנשיאה. מי יודע, אולי עוד נזכה לראות את היום בו ל"יורה מעשי" יהיה קל יותר לעבור את אישור הוועדה מאשר "תושב ישוב זכאי"......
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי efifirst » 20 נובמבר 2003, 09:23

גלוקר הנכבד

זה בדיחה או שאתה באמת חושב שאלו הסיבות למצעד העיוולת של משרד הפנים???

אם אתה באמת חושב כך אז אני מתאר לעצמי שערכת מחקר מעמיק בנושא, אם לא ערכת מחקר כזה אז אתה ממש מנותק מהמציאות, אין לך מושג ממה כל העניין התחיל, עצם הניסיון להסביר את המדיניות המעוותת הזאת בצורה הגיונית, זה כבר בעיה בפני עצמה.

רוצים לקחת ממך את הנשק כי ממך זה קל . פושעים ועבריינים לא זקוקים לרישיון לכן להם זה לא נוגע, אתה רואה את משטרת ישראל או כל גורם אכיפת חוק אחר, מנסה להשתלט על נושא הנשק הלא חוקי, במגזרת היהודי או המגזר הערבי. מה קרה לעקומת הפשע מאז שהתחילו "לצמצם את מספר כלי הנשק שבידי הציבור"? הפשע והאלימות רק מתגברים!

כל מסע הצלב נגד נושאי הנשק הפרטי ברישיון, הוא פופוליזם טהור וזהו. ברגע שתבין את כל זה תבין גם שהמלחמות של דון קישוט בתחנות הרוח הם פיקניק באחו לעומת המלחמות מול משרד הפנים ורשויות המדינה.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 20 נובמבר 2003, 10:16

GLOCKER ידידנו,
טוב שציינת בתחילת דבריך שאתה חדש בענינים, כי עם הבטחון שבו אתה מציג את טענותך, אנשים עוד יכולים לחשוב שאתה יודע על מה אתה מדבר...............

משרד הפנים כעת מפנה את פניו מעט לכיווננו. מתחילה להיווצר שם תחילתה של הבנה לספורט "ירי מעשי" לעוסקים בו ובמיוחד לצרכים שלהם.
כאמור מדובר בהתחלה, שבאה לאחר עבודה קשה של כמה חברים מסורים, ואני לא מציין שמות שמא אשכח מישהו.

אני מניח שיבוא הזמן שבו הרשויות יבינו מה הערך המוסף של אקדח בידיו של איש ירי מעשי פעיל ומיומן בשמן ארוע ירי, ויפול האסימון שהמיומנות היא הקובעת ולא מקום המגורים העיסוק או העבר הצבאי.

המשרד מקבל וימשיך לקבל מאיגוד הקליעה את רשימת היורים הפעילים ע"מ להתחשב בהם בהקצאות תחמושת ובמתן היתרי נשיאה תחת תבחין "מתאמן ירי פעיל".
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Glocker » 22 נובמבר 2003, 20:03

מכובדי אפי,

קראתי את דבריך מספר פעמים, ולא הצלחתי להבין את הקשר בין הדברים שאני כתבתי לתגובתך המזלזלת והנזעמת.
לא הייתה בדבריי שום התייחסות לנשיאה לא חוקית של נשק. אני רוצה להאמין שכל אחד ואחד מאיתנו מחזיק את נשקו ברשיון, ולא בגחמה.
עצם העובדה שאני מנסה להעלות רעיונות לגבי איך לשנות את הדרך בה משרד הפנים רואה את היורים המעשיים, די בה כדי להראות לך שאני מדבר על נשיאה חוקית של נשק.
אני גם לא מתייחס לרמת הפשע והאלימות הגואה, מכיוון שזו התוצאה של אותה החלטה, לא הגורם לה.

דונדק הנכבד.

כתבת בתגובתך:
"טוב שאתה אומר כבר בתחילת דבריך שאתה חדש בענינים, אחרת עוד אנשים היו עלולים לחשוב שאתה יודע על מה אתה מדבר......"
מוזר לי שאתה אומר את זה, ויחד עם זאת מביא את אותם רעיונות שהבאתי אני.

מה עליי להסיק מזה? שהמנטליות באתר היא "תקוף, ויהי מה"?
או שמא, שאין מקום לאנשים חדשים, לרעיונות חדשים, ל"דם טרי"?
אתר הסליק הוא במה בה יוכלו אותם אנשים ללעוס את אותם רעיונות, שוב ושוב, עד זרא?
אם זה המצב, אני מתנצל על שהפרעתי אתכם ממנוחתכם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 22 נובמבר 2003, 21:21

GLOCKER
לדעתי יש מקום נרחב לאנשים חדשים גם בירי מעשי וגם באתר.
יש מקום גם לרעיונות חדשים ובעצם זו מהותו של האשכול הזה.
אבל
כדי להעלות רעיונות חדשים עליך להיות מצוייד בידע על המצב הקיים וגם על מה שהיה קודם.
ע"מ להבהיר במה דברים אמורים אז דע לך שעד לפני כמה שנים משרד הפנים היה מעניק רשיונות לבוגרי קורס ירי מעשי ע"ס עילה זו בלבד, וזה ע"מ להיות ספורטאים פעילים בענף. העניין הופסק כי זו הייתה פירצה שנוצלה ע"י רבים שלא עמדו בתבחינים. הם עשו קורס לא היו פעילים ונשאו את הנשק. זו הייתה הסיבה שהמציאו את המושג "אחזקה בבית".
עד לפני שנה קיבל כל יורה פעיל הקצאת תחמושת של 1000 כדור כל שנה (זה לא הרבה אבל יותר טוב מ 50 כדור כל 3 שנים). ע"פ מה שנטען, התחמושת הזו נקנתה ולא נוצלה למטרות ספורט......
עד היום יורה פעיל פטור מהכשרה ואימון בחידוש הרשיון שלו.
איגוד הקליעה מעביר למשרד רשימות המתעדכנות פעם בשנה על היורים הפעילים והחל מינואר הקרוב הרשימו יתעדכנו ON LINE.
כיום מדברים על החזרת חלק מהמצב לקדמותו ותוכל לקרא על זה כאן באתר.

כל זה נכתב ע"מ שתבין שאין ענינו של יורה ירי מעשי פעיל כענינו של אזרח אחר, ויש אבחנה.

צר לי אם חשת מותקף. זו לא הייתה כלל הכוונה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חנן אוחיון » 22 נובמבר 2003, 21:44

גלוקר ידידי
אינני רוצה להיות פרשן של שני חברי המלומדים מר אפי פירסט ודנדואק, אך לומר את האמת
לרגע גם אני יצאתי משלוותי (יסלחו לי הקוראים ואתה) ואסביר מדוע אתה כבר פירשת למה משרד הפנים מקשה על מתן רשיונות אתה מדבר על פליטות כדורים בנשימה אחת עם ירי מעשי
גם במשרד הפנים וגם במשטרה מסתכלים בהערכה רבה לחברה של ירי מעשי.רק לידיעתך נערכו
בירי מעשי מאות תחרויות במשך השנים ואף אחד לא נפגע ,ומקווה שכך ימשיכו העיניינים להתנהל .
בענפי ספורט כמו כדורגל נפגעו אנשים בלי שום פרופורציה לענף בו אנו עוסקים .לפני שנתיים
השר לנדאו שהיה כמדומני שר המשטרה הביע את הערכתו העמוקה לספורט ולאנשים העוסקים בספורט זה . שני פיגועי טרור שאני מכיר נמנעו ע"י אזרחים שעסקו בענף גם במשרד הפנים יודעים להעריך זאת אז עם כל הכבוד לדעתך האישית את הפרשנות תעזוב למשרד הפנים.
לגבי קנים בעייתיים היכן הבעיה אם לכל אחד יש רשיון על כל אקדח ועל כל קנה מוטבע
מספר האקדח אני לתומי חשבתי שנשקים בלי רשיון הנמצאים אצל הקרמינלים מהווים בעיה.
גלוקר ידידי בקשר לדם צעיר וחדש בפורום תמיד יתקבל בברכה וזה המקום להביע דעות גם אם
לא מסכימים להם אך בין הבעת דעות או העברת מסר מעט מוטעה המרווח גדול ויתכן (ואני מדגיש יתכן ,שלא ישמע שאני מנסה לפרשן את האדונים המכובדים הנ"ל) שעל זה יצא קיצפם
מפני שאחד מהאדונים המכובדים חבר בהנהלת הירי מעשי בארץ ועמל רבות למען הענף ונמצא
ברזי הדברים ואתה לתומך הפרחת בלונים באויר והוצאת את ה"שד מהבקבוק."
אני מקווה שהבהרתי את עצמי ולא נפגעת ועכשיו לאחר ישור ההדורים נשמח לשמוע את דבריך
בעתיד שחלילה לא נרפה את ידיך אני בטוח שיש לך מה לתרום לפורום שאנו כולנו אוהבים.
בכבוד רב
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

על ידי אילן ב » 24 נובמבר 2003, 14:06

גלוקר כיוון שאתה חדש הרי לפניך כמה עובדות (ואני שמח על כל יוזמה גם אם היא שגויה כי אחת מהיוזמות עשויה לפגוע במשהו שותיקים וחלודים כמונו לא חשבו עליו)
1.מדיניות מצמצמת היא על פי הנחיית משטרת ישראל. זו סבורה שיש יותר מידי נשק אזרחי בידיים לא בטוחות. (זכור 250 יורי ירי פעיל מתוך 1/4 מיליון בעלי רישיונות זה פרומיל 1). אם תשב עם עצמך בשקט וביושר לא בטוח שלא תמצא את עצמך חושב כך.
2.מקרה הירי של עובד חברת שמירה על עובדות ביטוח לאומי הביא להקמת ועדת כהן, שהביא לראורגניזציה של רישוי הנשק וליצירת תבחינים. שר הפנים דאז חיים רמון אימץ את המסקנות במלואן!!! (שוב מדיניות מצמצמת)
3.גורמים שונים ניצלו לרעה אמון שניתן להם ו"נרשמו" כיורים ע"מ לקבל נשק. משנתגלתה השיטה נסתיימה החגיגה - אמון שאבד קשה להשיבו.
4. לצערנו שר הפנים החדש (בלי פוליטיקה רבותי - רק עובדות) הנחה את עובדי משרדו למדיניות עוד יותר מצמצמת.
5.מבקר המדינה העוקב אחר הנושא ירד על משרד הפנים והוסיף "שמן למדורה"

ולמרות כל זאת נפתח פתח - (כבר ציינו חכמים ממני על חשיבות הירי המעשי ) והמשרד החליט להכיר ביורים פעילים לצורך נשיאה. החידוש הוא החל מ 6/11 שנה זו, ועם תום השביתה ניתן יהיה לממשו. יש לזכור שזה יכול להיות "שביר" מאד שטות או תיחמון של מישהו מאיתנו יטרוק מחדש את הדלת והסדק שנפתח יסגר. אני מבקש מכל מי שמגיע אליו מידע על מהלכים שהם על גבול החוקיות או חס ושלום לא כשרים להעביר את המידע לועדה לירי מעשי או ישירות ליאיר בהתאחדות ע"מ שנוכל לעצור התדרדרות לפני שתחל.
ואגב עוד עובדה קטנטונת - לאורך השנים כולל השתיים האחרונות 2001 ו 2002 אין שינוי במספר הפלטות או הנפגעים מנשק במגזר האזרחי - הוא ממש זעום.
לעומת זאת במגזר הצבאי והמשטרתי חלה בשנת 2002 עליה מדאיגה מאד בתאונות נשק. הכותרות שמלאו את התקשורת בעקבות התאונות הללו מזכירות לי את העליהום התקשורתי שגרם לדן שומרון כרמטכ"ל להורות על הוצאת המחסניות מהכלים גם מחוץ לבסיס. צריך לקרוא גם את האותיות הקטנות ולדעת מה באמת קורה.
ועוד עובדה קטנה כשיסו להחדיר את הקליע לתקשורת באופן מקצועי, והשוו אותה לשייט ולג'ודו הסתבר במשאל טלפוני שקליעה מרתיעה אנשים כי היא מיד מתקשרת עם צבא ומלחמות. אז מה? בגלל זה יפסיקו להתחרות בקליעה? יש אנטי לנשק או לספורט הקליעה כל אוחז נשק צריך לדעת זאת ולחיות עם זה, בכי לא יועיל. עבודה יסודית מאחורי הקלעים, הצגת עובדות, שמירה על אמינות, התרחקות מקומבינות, יוכלו להצעיד אותנו קדימה. כל יוזמה או כתף תבורך. אגב אם יהיו 25 אלף יורי ירי מעשי פעילים ולא 400, הפוליטיקאים (מכל המפלגות ) ירוצו אחרינו ולא ההיפך. בינתיים יש לנו מעט אוהדים וצריך לטפח אותם. (אגב כל פעיל פוליטי שיכול - אנא ישאל את נציגיו מה הם "עשו בשביל מדינה? " בנושא הנשק.
שתהיה לכולנו 2004 נפלאה.
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

בחזה לעיקר

על ידי Yaniv_Boot » 24 נובמבר 2003, 23:11

שוב שלום,

דומה כי כל שניתן לעשות בנושא קידום הענף הוא לדון מה נותן ומה לא נותן משרד הפנים,
לפי דעתי לא כך הדבר.
אמר אילן שאלו היו 25,000 יורים המצב היה שונה.
הכוונה מאחורי אשקול זה היא להעלות רעיונות בגיוס מתחרים חדשים עם רישיון או בלי, פירסום, ספונסרים, כיסוי טלוויזיוני ותחרויות ראווה....
אני בטוח שיש עוד מה לעשות.
חלק מציבור נושאי הנשק אנו יודע כלל על ענף זה, "ירי מבצעי" כולם יודעם אבל ירי מעשי,
"מה זה" ובטח שציבור ללא הרישיונות אינו מודע ללענף ספורט זה, היורים הצעירים הם לרוב הבן של או במקרה הטוב הבת של ....

ובחזרה לעניין,
איגוד הקליעה האמון על הענף, האים הוא מקדם ערוצים אלו? האים יש סדר יום ?
נכון, למ. הפנים יש חלק לא מבוטל בעניין אבל קבוצה גדולה ויותר ומוקרת יותר של אנשים יכולה להשפיע יותר, וחשיפה יכולה להשיג חלק ממתרות אלו.
אים אנחנו כיורים רוצים לקדם ולפתח את הספורט הזה צריך משהו שיקרה וככל הנראה הוא לא יקרה מעצמו.

דעתכם,
יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד