Glock 19 או 19C

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי הצעדן » 26 ינואר 2003, 19:39

2 סוכר ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי אישגדול » 26 ינואר 2003, 20:26

כאשר חברה רצינית, או אנשים העוסקים בטעינה מחדש של תחמושת (RELODE) בוחרים אבק שריפה, הבחירה היא לפי מהירות הבערה של האבקה. לאקדחים וכלי נשק עם קנה קצר, הבחירה תהיה באבש"ש עם בערה מהירה יותר( פונקציה של גודל וצורת הגרגרים, ושל הרכב האבש"ש). לתמקי"ם ורובים בעלי קנה יותר ארוך הבחירה תהיה באבש"ש עם בערה יותר איטית (להרגע - ההבדל הוא בחלקיקי שניה).
בגלל זה אפשר למצא במטווחים בהם יורים הרבה אקדח אבש"ש לא שרוף על הרצפה (ולכן אסור לעשן שם!) - פשוט כי הוא לא מספיק להשרף בקנה הקצר.
(סכום מקוצר של הסבר שקבלתי מבחור אמריקני שעושה relode לכל כלי הנשק שלו).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי donduck » 26 ינואר 2003, 22:05

ובכן ידידי, לאחר שהכל כבר נאמר אוסיף רקכמה נקודות מנסיון אישי

אני יורה הרבה עם קומפנסטורים, מכל הסוגים והמינים החל מהייבריד ועד לזה עם 4 תאים שיש לי על הUR. אם לא רואים רשף ומרגישים את לחץ הגזים הוצא כלפי מעלה זה אומר שהקומפנסקור אינו יעיל והתכנון שלו לקוי.

יש דרך פשוטה למדוד את יעילות המפצה: קחו דף נייר והניחו אות מעל המפצה בזמן ירי. אם המפצה יעיל - הדף יקרע לגזרים ויעוף עד התקרה.

ה"מפצה"שישנו בדגמי הC אינו מכיל תאי התרחבות אלא חורים מוארכים בקנה ובצינה. אין לצפות לרבות ונצורות מתכנון כזה, אם כי ניתן לחוש בהבדלים בירי בין גלוק רגיל לבין C.

האם רצוי קומפנסטור באקדח להגנה עצמית? לעניות דעתי לא.
צריך לזכור לירות עם ידיים ישרות ורחוק מהעיניים עקב סיכוי לחטוף חלקיקים בפנים, או לחילופין בהטיית האקדח או במשקפי מגן. בטוחים הקצרים של ירי הגנתי אין שום בעיה לשלוט בFOLLOW UP SHOTS

לגבי ירי של +P+: אין שום הגיון לירות אותם בדגמי C (ולדעתי בשום אקדח) כי מפסידים בכל מקרה את מהירות הלוע העודפת בגלל הקומפנסטור ו"מרויחים" רק את הנזק המצטבר לאקדח
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי bilik » 26 ינואר 2003, 23:40

הערה של הדיוט לגבי השאלה המקורית שנשאלה:
כאשר התלבטתי לגבי איזה דגם של גלוק לקנות, ביצעתי ירי ב-19 וגם ב-19C.
מאחר ואין לי הסטוריה עניפה עם אקדחים ולא היו לי כבר הרגלים של ירי עם מפצה רתע, תחושתי האישית הייתה שהפער אינו משמעותי. איני יודע מה הרקע של שואל השאלה אך הפתרון הטוב ביותר שאני יכול לחשוב עליו - גש למטווח ובצע ירי בשני הכלים ותחליט האם אתה חש בפער.
אני יודע שבנשק הגליל ישמחו לאפשר לך לבצע את הניסוי (מנסיון אישי) וממה שקראתי בפורום גם בבול ובמאיר רוט לא תהיה עם זה בעיה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סלבו » 26 ינואר 2003, 23:51

טוב, אז ככה - אני נושא בגלוק מדגם C, וההבדל ברתע מורגש בצורה ברורה.

יתרונות - פחות רתע, קצב אש ודיוק יותר טובים.

חסרונות - יקר בכ 600 ש"ח!
אם אתה חקלאי, אז לא מומלץ (לא ניתן לירות כדורי נחשים).
אם אתה מתכוון לצאת לחיסולים בשעות הפנאי, לא תוכל להשתמש במשתיק קול...

עכשיו, כל הסיפורים על כך שיש יותר רשף שמלכלך - לא נכון!
הרשף מסנוור - ממש לא (וראיתי את זה טוב מאוד במפגש הפורום ב"ירי לילה").
הרשף עלול לחשוף את היורה - תצאו מהסרט הזה. (אלא אם כן, אתם משכיבים מארבים בחצר...)

לגבי הטענה שדגם ה C מתאים יותר לירי מעשי מאשר להגנה עצמית - טענה שלא ברור לי מאיפה צצה. כל שיפור שמשפר את הירי ב"ירי מעשי" ישפר גם את יכולת הפגיעה במקרה של הגנה עצמית! (אלא אם כן, מישהו חושב שבארוע יצא לו לירות כדור אחד בלבד...).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 27 ינואר 2003, 00:05

סלבו ידידי

לא כל הצועק הוא הצודק.

נסה לירות כדורי SILVERTIP עם ה C שלך.

אל תשכח משקפיים. קהות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 27 ינואר 2003, 14:02

במפגש המדובר אצל מאיר רוט, אכן ניתן היה לראות מיחזור של התמונה המפורסמת של גלוק עם שתי הקרניים :wink:
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trail_g19c » 27 ינואר 2003, 14:18

אכן, בירי במטווח אצל רוט בדימוי "לילה" יריתי תחמושת רגילה וראיתי הבהקים מעל הגלוק 19 C שלי. למען האמת, לולא העובדה שחיפשתי אותם לא הייתי מרגיש בהם כי הפוקוס של הראייה שלי היה כבר בתוך המטרה ומעבר לכוונות. נכון, במידה ויש צורך לרכוש מטרה נוספת אחרי ירי לילה כזה, יכולה להיות בעייה של הסתגלות לחושך כדי למצוא מטרה נסתרת. אבל לא הרגשתי משהו חריג, מעבר לירי של רוס"ר
(סוד קטן, בירי לילה הירי הוא לרוב קצת מעל הכוונות, הרגל ישן שלי מכוונות הגלילון - אימות סופי של המטרה בהצצה מעל לכוונות)
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד