הבעת מחאה- נושאי נשק בבקשה קראו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הבעת מחאה- נושאי נשק בבקשה קראו
נכון להיום החל בחיפה האירוע המרכזי של "החג של החגים" בבית הגפן, זו השנה העשירית ברציפות (האירוע מתפרש על פני חמישה סופי-שבוע). אני נוהג לבקר באירוע בכל שנה יותר מפעם אחת. אני נושא אקדח ברשיון דרך-קבע בכל זמן ולכל מקום מתוך עיקרון. מעולם לא נתקלתי בבעיה להכנס למקומות ציבוריים כשאני נוהג להצהיר עליו ולהראות רשיון (מפקיד איפה שצריך). היום להפתעתי סירבו השומרים לאפשר לי להכנס למרות שהראיתי רשיון, בתואנה כי המנהל אינו מרשה הכנסת כלי נשק באופן גורף למקום (יש מנהל כללי של המקום ומנהל האירוע, מי מהם החליט? לא ברור). המקום והאירוע (יריד עתיקות מסחרי) הם ציבוריים ולא פרטיים. אני מצהיר בזאת כי אדיר את רגלי מהמקום לאות מחאה. בשום פרסום שראיתי לא נאסרה הכנסת נשק, כולל באתרים הרשמיים של העיריה ושל בית הגפן. אם מישהו מדרי הפורום מתכוון להגיע למקום שייקח בחשבון את מה שכתבתי כאן, במיוחד אם הוא או היא מגיעים מרחוק ונושאים נשק כחוק.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
אם המקום ציבורי, אזי כל אחד יכול להכנס לשם כולל עם נשק.
קשה לי להאמין שאיזה מאבטח יעצור אותי שם באופן פיזי אם אני אתעקש להיכנס למקום והוא יעצור אותי ללא אישור מקצין משטרה.
ברגע שהוא ימנע ממני פיזית להיכנס אני אגיש כנגדו תלונה במשטרה על אלימות.
את זה כדאי להגיד לשומר קודם.
ואם באמת איזה אידיוט שם נתן הוראה כזו, אז כנגדו ניתן להגיש תלונה על מניעת כניסה למקום ציבורי. אין לו שום גושפנקה חוקית לעשות זאת.
גם למקומות מאובטחים ע"י הרשויות (כאלו שמבקרים בהם אח"מים), מותרת כניסה לבעלי נשקים תוך כדי מתן תדרוך ע"י קצין משטרה או איש שרות הנמצאים בכניסה.
קשה לי להאמין שאיזה מאבטח יעצור אותי שם באופן פיזי אם אני אתעקש להיכנס למקום והוא יעצור אותי ללא אישור מקצין משטרה.
ברגע שהוא ימנע ממני פיזית להיכנס אני אגיש כנגדו תלונה במשטרה על אלימות.
את זה כדאי להגיד לשומר קודם.
ואם באמת איזה אידיוט שם נתן הוראה כזו, אז כנגדו ניתן להגיש תלונה על מניעת כניסה למקום ציבורי. אין לו שום גושפנקה חוקית לעשות זאת.
גם למקומות מאובטחים ע"י הרשויות (כאלו שמבקרים בהם אח"מים), מותרת כניסה לבעלי נשקים תוך כדי מתן תדרוך ע"י קצין משטרה או איש שרות הנמצאים בכניסה.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
BROADAXE ...
אני מבין את הבעיה שלך והדבר לא אמור להיות כך בכל מדינה מתקדמת , אבל גם מדובר על מקום ציבורי יש צורך לבדוק באם הארוע המדובר הינו ארוע פרטי או של הרשות המקומית , אם המקום מושכר ע"י אדם פרטי אזי הבעלים יכולים לדרוש בכניסה שלא יכנסו עם נשק כאילו הם בביתם הפרטי ( בכל זאת הם משלמים על השכרת המקום ).
אני מבין את הבעיה שלך והדבר לא אמור להיות כך בכל מדינה מתקדמת , אבל גם מדובר על מקום ציבורי יש צורך לבדוק באם הארוע המדובר הינו ארוע פרטי או של הרשות המקומית , אם המקום מושכר ע"י אדם פרטי אזי הבעלים יכולים לדרוש בכניסה שלא יכנסו עם נשק כאילו הם בביתם הפרטי ( בכל זאת הם משלמים על השכרת המקום ).
***NO ONE IS FASTER THEN A BULLET ***
האירוע נערך, עד כמה שאני יודע, על ידי העיריה כאשר יש אדם שנשכר לנהל אותו. במקום ישנם כארבעים בעלי דוכנים ששוכרים כל אחד מקום באופן פרטני, ומטרתם למכור, וכמה שיותר. קשה לי להאמין שכל אחד מהם נשאל והתנה את שכירותו באיסור הכנסת נשק... מה גם שהאירוע נערך כל שנה עם אותם אנשים, פחות או יותר, ומעולם לא אסרו הכנסת נשק. נראה לי יותר כמו "יוזמה פרטית". יכולתי לעורר מהומה ולדרוש את המנהל או את אחראי הבטחון המקומי, אני מכיר את זכויותי, אבל העדפתי לסגת בשקט, ולתת לעניין במה כאן. בכל מקרה שלחתי מכתב נזעם לראש העיר עם העתקים למקומונים (קל ומהיר בעידן התקשורת האלקטרונית). מכיוון שכאן הכלל הוא "הם צריכים אותי יותר משאני צריך אותם" ומבוסס על הצד הכלכלי, העדפתי לפעול בצורת חרם צרכנים.
PRINCIPLES
סליקאים,
אני מציע שלא להיגרר עם עקרונות וגאווה יותר מדי, אלא אם אתם מוכנים לשלם את מחירם.
במקרה של BROADAXE, זכותו להחרים את האירוע המדובר. אני חושב שהדרישה של אי הכנסת נשק ברשיון בלתי סבירה ומסוכנת לציבור, אבל אם אני הייתי לחוץ להגיע לשם, הייתי משאיר את הנשק (שאין לי) בבית.
לגבי מקומות ציבוריים, בשנים האחרונות בכל פעם שיש עצרת בככר רבין אוסרים על הכנסת נשק, תוך אכיפה משטרתית. אני לא יודע את המנגנון החוקי מאוחרי זה. חריג לכלל זה היה עצרת של מתיישבי יש"ע, בה הנוכחים הורשו להיכנס עם נשק אבל הרשויות הפצירו בהם שלא לעשות שימוש בנשקם במקרה של אירוע טרור. כאן הרשויות מוותרות קצת על העקרונות שלהן (בהנחה שהרשויות במדינה צמאות שליטה על הציבור אותו הן משרתות).
קצת לסטות מהנושא של האשכול: האם זה צבוע מצדי לדבר על עקרונות? אני לא בטוח. אני הסקתי השבוע שקצת מוגזם שאני מטיל חרם על כל בית עסק שדורש לעשות לי "מסדר בושה" (סליקאים חדשים - עוד לא הוצאתי רשיון ולכן אין לי חסינות מחיפושים לפי דמיונם של הקב"טים), כי החלטתי שמחיר הגאווה שלי עלול לפגוע במשפחהם ובבריאות, דבר שאינו מצדיק את מחאתי השקטה. אז עכשיו גב' ארנולד יודעת שארנולד מוכן ללכת איתה לקולנוע ולאולמות (ואני מקווה שהקטנים יתנו לנו לצאת לבלות), וכי עקרון הפרטיות שלי הוא לא דבר מוחלט ובלתי מתפשר יותר.
חשוב לזכור שבכל מקום בעולם אזרחים נושאי נשק הם מיעוט שסובל מאפליה קשה מצד השלטונות והציבור (ניסיונות להגביל את תנועתם עם נשק, ניסיונות להגביל את הסוג ואת הכמות של הנשק והתחמושת, דמוניזציה של נשק פרטי על ידי העיתונות, וכו'), ואני חושב שקשה לחיות את האידיאל של חמוש 24/7 כאשר אנו חיים בחברה ועם משפחה. אפילו אם מסליקים נשק למהדרין ואף אחד לא יודע מעצם קיומו, מהראוי שנכבד את החוק, גם את החוקים המפגרים של מקומות שאנחנו בוחרים להגיע אליהם. עיקרון זה דבר יפה כאשר חיים לבד ללא תלות באף אחד אחר, אבל זה מזיק בסיטואציות מסוימות כאשר אנחנו רוצים להוות דוגמה כאב, כחבר, כמנהל או כמורה.
אני מציע שלא להיגרר עם עקרונות וגאווה יותר מדי, אלא אם אתם מוכנים לשלם את מחירם.
במקרה של BROADAXE, זכותו להחרים את האירוע המדובר. אני חושב שהדרישה של אי הכנסת נשק ברשיון בלתי סבירה ומסוכנת לציבור, אבל אם אני הייתי לחוץ להגיע לשם, הייתי משאיר את הנשק (שאין לי) בבית.
לגבי מקומות ציבוריים, בשנים האחרונות בכל פעם שיש עצרת בככר רבין אוסרים על הכנסת נשק, תוך אכיפה משטרתית. אני לא יודע את המנגנון החוקי מאוחרי זה. חריג לכלל זה היה עצרת של מתיישבי יש"ע, בה הנוכחים הורשו להיכנס עם נשק אבל הרשויות הפצירו בהם שלא לעשות שימוש בנשקם במקרה של אירוע טרור. כאן הרשויות מוותרות קצת על העקרונות שלהן (בהנחה שהרשויות במדינה צמאות שליטה על הציבור אותו הן משרתות).
קצת לסטות מהנושא של האשכול: האם זה צבוע מצדי לדבר על עקרונות? אני לא בטוח. אני הסקתי השבוע שקצת מוגזם שאני מטיל חרם על כל בית עסק שדורש לעשות לי "מסדר בושה" (סליקאים חדשים - עוד לא הוצאתי רשיון ולכן אין לי חסינות מחיפושים לפי דמיונם של הקב"טים), כי החלטתי שמחיר הגאווה שלי עלול לפגוע במשפחהם ובבריאות, דבר שאינו מצדיק את מחאתי השקטה. אז עכשיו גב' ארנולד יודעת שארנולד מוכן ללכת איתה לקולנוע ולאולמות (ואני מקווה שהקטנים יתנו לנו לצאת לבלות), וכי עקרון הפרטיות שלי הוא לא דבר מוחלט ובלתי מתפשר יותר.
חשוב לזכור שבכל מקום בעולם אזרחים נושאי נשק הם מיעוט שסובל מאפליה קשה מצד השלטונות והציבור (ניסיונות להגביל את תנועתם עם נשק, ניסיונות להגביל את הסוג ואת הכמות של הנשק והתחמושת, דמוניזציה של נשק פרטי על ידי העיתונות, וכו'), ואני חושב שקשה לחיות את האידיאל של חמוש 24/7 כאשר אנו חיים בחברה ועם משפחה. אפילו אם מסליקים נשק למהדרין ואף אחד לא יודע מעצם קיומו, מהראוי שנכבד את החוק, גם את החוקים המפגרים של מקומות שאנחנו בוחרים להגיע אליהם. עיקרון זה דבר יפה כאשר חיים לבד ללא תלות באף אחד אחר, אבל זה מזיק בסיטואציות מסוימות כאשר אנחנו רוצים להוות דוגמה כאב, כחבר, כמנהל או כמורה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אנשים טובים,
אין סיבה להדיר את רגליכם מ"החג של החגים" במידה ומי מיכם ירצה ללכת לבלות קצת.
לאחר שיחה עם דאוד - קב"ט בית הגפן האחראי על בטחון הארועים סוכם כי:
כל מה שצריך לעשות הוא להגיע למקום, ולבקש מהשומר שמולכם לקרוא לדאוד הקב"ט.
הקב"ט יגיע אליכם, יבדוק את תוקף הרשיון, ימסור לכם בעל פה מספר הוראות בטיוחת [...?...]
וכניסתכם תאושר על ידי הקב"ט בלבד.
יש להגיע עם תעודת זהות ורשיון בר תוקף.
למי שיהיו בעיות, רישמו נא את מספר נטלפון הנייד של דאוד הקב"ט: 051-838258 וצרו איתו קשר ישירות במקום והוא כבר יגיע לאשר את כניסתכם לאחר הבדיקה וההוראות.
זה כל הסיפור.
מקווה שעזרתי למי שירצה לבלות ב"חג של החגים" בחיפה.
בילוי נעים.
אין סיבה להדיר את רגליכם מ"החג של החגים" במידה ומי מיכם ירצה ללכת לבלות קצת.
לאחר שיחה עם דאוד - קב"ט בית הגפן האחראי על בטחון הארועים סוכם כי:
כל מה שצריך לעשות הוא להגיע למקום, ולבקש מהשומר שמולכם לקרוא לדאוד הקב"ט.
הקב"ט יגיע אליכם, יבדוק את תוקף הרשיון, ימסור לכם בעל פה מספר הוראות בטיוחת [...?...]
וכניסתכם תאושר על ידי הקב"ט בלבד.
יש להגיע עם תעודת זהות ורשיון בר תוקף.
למי שיהיו בעיות, רישמו נא את מספר נטלפון הנייד של דאוד הקב"ט: 051-838258 וצרו איתו קשר ישירות במקום והוא כבר יגיע לאשר את כניסתכם לאחר הבדיקה וההוראות.
זה כל הסיפור.
מקווה שעזרתי למי שירצה לבלות ב"חג של החגים" בחיפה.
בילוי נעים.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ככלל, לכל אירוע ציבורי כגון זה דרוש אישור המשטרה ל"אירוע תחת כיפת השמים".
קצין רישוי העסקים או הרמ"ס (ראש משרד סיור) בתחנה הנוגעת מתנה תנאים שאותם הגוף האחראי לאירוע חייב למלא. נושא הנשק האישי נכלל בתנאים הנ"ל ובהיתר האירוע יש התייחסות לנושא.
בהחלט ניתן להגביל כניסת נשק פרטי או לחילופין לחייב את בעליו לעבור תדרוך אצל קב"ט המקום.
הפקדת נשק תיעשה רק על ידי גוף מוסמך ומקבל הנשק חייב להציג בפניך אישור מתאים לכך.
קצין רישוי העסקים או הרמ"ס (ראש משרד סיור) בתחנה הנוגעת מתנה תנאים שאותם הגוף האחראי לאירוע חייב למלא. נושא הנשק האישי נכלל בתנאים הנ"ל ובהיתר האירוע יש התייחסות לנושא.
בהחלט ניתן להגביל כניסת נשק פרטי או לחילופין לחייב את בעליו לעבור תדרוך אצל קב"ט המקום.
הפקדת נשק תיעשה רק על ידי גוף מוסמך ומקבל הנשק חייב להציג בפניך אישור מתאים לכך.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
ארנולד, אני לא יודע לאיזה קולנועים ואולמות אתה הולך, לפחות בחיפה אין בעיה להציג רשיון ולהכנס, כולל במועדונים איכותיים המאובטחים ברמה גבוהה כמו "החורבה" ו"פיוז'ן" (סניף של "קמלוט". אני בכוונה מציין את השמות בגלל התרשמות לטובה מהאבטחה הקפדנית והעניינית שם).
וגם לאחרים: הכעס שלי הוא על שינוי נהלים ללא הודעה פומבית. ואני כבר לא מדבר על השומר האנאלפבית-למחצה שהפך מספר פעמים את הרשיון הפלסטי הקריא עד שעשה את עצמו קורא. רוצים להגביל הכנסת נשק? בבקשה, אבל ציינו זאת מראש! מעבר לזה, אני כבר יודע על "איפה ואיפה", אז מה הועילו "חכמים" בתקנתם?!
וגם לאחרים: הכעס שלי הוא על שינוי נהלים ללא הודעה פומבית. ואני כבר לא מדבר על השומר האנאלפבית-למחצה שהפך מספר פעמים את הרשיון הפלסטי הקריא עד שעשה את עצמו קורא. רוצים להגביל הכנסת נשק? בבקשה, אבל ציינו זאת מראש! מעבר לזה, אני כבר יודע על "איפה ואיפה", אז מה הועילו "חכמים" בתקנתם?!
broadaxe - כתבתי פה מספר פעמים בנושא. אשמח לחזור על כך שוב:
תחילה עובדות:1. ישנה תקנה (לא חוק ולא פסיקה) הקובעת במפורש כי לא תאסר כניסת אזרחים נושאי נשק למקום שדרך קיומו היא כניסת הציבור הרחב בשעריו (בלי קשר אם הוא פרטי או לא.כל מקום המציע שרותים לציבור הרחב נכלל בכך), בין אם פרטי ובין אם ציבורי, מלבד מוסדות שהחוק מפרט במפורש (כנסת, ביהמ"ש).
2. רשאי כל מקום כזה לדרוש מהבאים בשעריו להפקיד נשקם בכספת מיוחדת, ולהתנות כניסה בכך, ובלבד שלבעל הנשק יהיה מפתח לכספת זו (כך הופכת הכספת לרשותו של בעל הנשק, והבעלים של המקום אינו עובר על אחזקת נשק שלט כדין).
חשוב להבין: יש למה שכתבתי ב-2 גיבוי מלא מביהמ"ש. כל קב"ט מקצועי ישאף לצמצם את נושאי הנשק בארגון אותו הוא מאבטח, מלבד השומרים, שכן במקרה של ארוע התוצאות הן אנדרלמוסיה שלימה. יתרה מכך: אני ממליץ לכל קב"ט לבקש מהממונים עליו.להשקיע בכספות מיוחדות בהן יפקידו המבקרים את נשקם.
ועכשיו דעה אישית: ברוב המקרים אנו אחראיים לגורלינו. אם נדמה לנו שעושים לנו עוול, רצוי ואף ממולץ לעמוד על זכותינו בתקיפות. לו הייתי במקומך, לא הייתי מהסס להזמין ניידת, ואף לאיים בהגשת תלונה על אפלייה שלא כדין. אין ספק כי הסצינה שהיתה נוצרת במקום היתה גורמת לבעלים שוב ולחשוב על ההחלטה שלו.
תחילה עובדות:1. ישנה תקנה (לא חוק ולא פסיקה) הקובעת במפורש כי לא תאסר כניסת אזרחים נושאי נשק למקום שדרך קיומו היא כניסת הציבור הרחב בשעריו (בלי קשר אם הוא פרטי או לא.כל מקום המציע שרותים לציבור הרחב נכלל בכך), בין אם פרטי ובין אם ציבורי, מלבד מוסדות שהחוק מפרט במפורש (כנסת, ביהמ"ש).
2. רשאי כל מקום כזה לדרוש מהבאים בשעריו להפקיד נשקם בכספת מיוחדת, ולהתנות כניסה בכך, ובלבד שלבעל הנשק יהיה מפתח לכספת זו (כך הופכת הכספת לרשותו של בעל הנשק, והבעלים של המקום אינו עובר על אחזקת נשק שלט כדין).
חשוב להבין: יש למה שכתבתי ב-2 גיבוי מלא מביהמ"ש. כל קב"ט מקצועי ישאף לצמצם את נושאי הנשק בארגון אותו הוא מאבטח, מלבד השומרים, שכן במקרה של ארוע התוצאות הן אנדרלמוסיה שלימה. יתרה מכך: אני ממליץ לכל קב"ט לבקש מהממונים עליו.להשקיע בכספות מיוחדות בהן יפקידו המבקרים את נשקם.
ועכשיו דעה אישית: ברוב המקרים אנו אחראיים לגורלינו. אם נדמה לנו שעושים לנו עוול, רצוי ואף ממולץ לעמוד על זכותינו בתקיפות. לו הייתי במקומך, לא הייתי מהסס להזמין ניידת, ואף לאיים בהגשת תלונה על אפלייה שלא כדין. אין ספק כי הסצינה שהיתה נוצרת במקום היתה גורמת לבעלים שוב ולחשוב על ההחלטה שלו.
- סליקאי זהב

אשתף אותכם בקצרה באירוע שהיה לי ביום שישי.
הגעתי לאחד מבתי הספר בדרום ת"א ע"מ לפגוש את הילד שאני אמור לחנוך השנה במסגרת פרויקט פר"ח - לכשבקשתי להיכנס לביה"ס, השומר ביקש תעודה מזהה, ואז הפטיר לעברי האם יש לי נשק. עניתי בחיוב. לצערי מאותו רגע נמנעה כניסתי לבי"ס ונאלצתי לקיים את הפגישה עם רכזת הפר"ח ועם הילד, על המדרכה סמוך לבי"ס.
לדבריו של השומר מדובר בהנחייה של אגף בטחון בעירייה, וההחלטה גורפת ואינה מאפשרת יוצאים מן הכלל. למותר לציין כי בי"ס הינו מקום ציבורי.... חבל. זה כל מה שנותר לי לומר.
הגעתי לאחד מבתי הספר בדרום ת"א ע"מ לפגוש את הילד שאני אמור לחנוך השנה במסגרת פרויקט פר"ח - לכשבקשתי להיכנס לביה"ס, השומר ביקש תעודה מזהה, ואז הפטיר לעברי האם יש לי נשק. עניתי בחיוב. לצערי מאותו רגע נמנעה כניסתי לבי"ס ונאלצתי לקיים את הפגישה עם רכזת הפר"ח ועם הילד, על המדרכה סמוך לבי"ס.
לדבריו של השומר מדובר בהנחייה של אגף בטחון בעירייה, וההחלטה גורפת ואינה מאפשרת יוצאים מן הכלל. למותר לציין כי בי"ס הינו מקום ציבורי.... חבל. זה כל מה שנותר לי לומר.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
כניסה למקומות ציבוריים עם נשק
אני באופן עקרוני לא מגיב לשאלה של השומרים לגבי נושא הנשק.
אין לו סמכות חוקית לחקור אותי ,הוא לא שוטר.
מעבר לזה יש לו מגנומטר שהוא חייב להפעיל, ואם הוא לא מזהה שיש לי נשק ונותן לי לעבור אני
חוזר אליו מראה לו רישיון +פותח את הפאוץ ומראה את הנשק ומוסיף לו " דיר באלק פתח את העיניים".
כל נושא האבטחה במקומות ציבוריים נהפך לבדיחה עצובה בה כפי שנאמר כבר
השומרים לא יודעים מה הם מחפשים והתרוץ היבש " אני רציתי לשמוע את המבטא שלך וזה מספיק לי " נשמע מגוחך ועצוב.
זה בערך כמו השאלה בסופר " יש כרטיס חבר מועדון"......
גם שם לא תמיד אומרים את האמת וגם שם לא תמיד למישהוא איכפת......
מוגש כחומר למחשבה
אין לו סמכות חוקית לחקור אותי ,הוא לא שוטר.
מעבר לזה יש לו מגנומטר שהוא חייב להפעיל, ואם הוא לא מזהה שיש לי נשק ונותן לי לעבור אני
חוזר אליו מראה לו רישיון +פותח את הפאוץ ומראה את הנשק ומוסיף לו " דיר באלק פתח את העיניים".
כל נושא האבטחה במקומות ציבוריים נהפך לבדיחה עצובה בה כפי שנאמר כבר
השומרים לא יודעים מה הם מחפשים והתרוץ היבש " אני רציתי לשמוע את המבטא שלך וזה מספיק לי " נשמע מגוחך ועצוב.
זה בערך כמו השאלה בסופר " יש כרטיס חבר מועדון"......
גם שם לא תמיד אומרים את האמת וגם שם לא תמיד למישהוא איכפת......
מוגש כחומר למחשבה
לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
אני רק הדוור!!!!!!!!!
דרור_ע כתב:לדבריו של השומר מדובר בהנחייה של אגף בטחון בעירייה, וההחלטה גורפת ואינה מאפשרת יוצאים מן הכלל.
זה היה נכון בעבר ותחת הנחיה של משרד החינוך בכבודו ובעצמו, משרד החינוך עידכן את ההנחיה ולפי חוזר משרד החינוך ניתן להיכנס עם נשק לבית ספר בהצגת רישיון ות.ז
תתלונן.
נ.ב
אף אחד לא אמר תודה ACSman
אז למרות שאני לא מתכוון להגיע לעולם היין או איך שלא קראו לזה
תודה רבה, אתה לא מפסיק להפתיע...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
רשאי כל מקום כזה לדרוש מהבאים בשעריו להפקיד נשקם בכספת מיוחדת, ולהתנות כניסה בכך, ובלבד שלבעל הנשק יהיה מפתח לכספת זו (כך הופכת הכספת לרשותו של בעל הנשק, והבעלים של המקום אינו עובר על אחזקת נשק שלא כדין).
אין לי התנגדות להפקיד נשק בכספת כאשר יש בידי מפתח לכספת, זו בהחלט דרישה לגיטימית במקומות פרטיים, אולם בעבר נתקלתי במקרה שבו נדרשתי להפקיד את הנשק בכספת משותפת אם עוד נשקים, כאשר קב"ט המקום טוען בתוקף כי הנושא מאושר ע"י המשטרה. רק לאחר התערבותו של מי שהזמין אותי, ולאחר שהודעתי שבכוונתי לעזוב את המקום ללא קיום הפגישה, הסכים הקב"ט שאכנס.
האם ידוע למישהו בפורום מהי העמדה הרשמית של המשטרה/השלטונות בנוגע לכספת משותפת? לי אינסטינקטיבית די ברור שאין להפקיד בה.
- סליקאי ארד

צר לי על שאני שב ודש בנושא, אבל תמיד מקוממת אותי אטימות וטפשות כל פעם מחדש, בעיקר של קב"טים למינהם,וחמור מכך אף של שומרים קיקיוניים.אפשר לקבוע נחרצות: אגף הבטחון בערייה אינו מחוקק! אין הוא רשאי לקבוע תקנות כראות עיניו! יש נהלים ויש חוקים. והחוק מאוד ברור: מלבד המוסדות המפורטים בחוק, לאף מוסד אין היתר להגביל כניסת נושאי נשק (אלא אם כן יצאה הנחייה מיוחדת לאותו יום,אותה עליכם לדרוש לראות בתקיפות). אל תהססו לאיים בהזמנת המשטרה.
shimonh - שוב, המשטרה אינה מביעה דעה בעניין חוקים. היא אוכפת אותן. וכאן החוק ברור: אסור בהחלט למסור נשק להפקדה בכספת אם אין לבעל הנשק מפתח לאותה כספת. אל תהסס לומר לקב"ט כי הוא עובר על אחזקת נשק ללא רשיון, שכן אין לו סמכות להחזיק אצלו את הנשק שלך, ולך אסור למסור לו את הנשק.שוב, אם צריך, תזמין משטרה.
shimonh - שוב, המשטרה אינה מביעה דעה בעניין חוקים. היא אוכפת אותן. וכאן החוק ברור: אסור בהחלט למסור נשק להפקדה בכספת אם אין לבעל הנשק מפתח לאותה כספת. אל תהסס לומר לקב"ט כי הוא עובר על אחזקת נשק ללא רשיון, שכן אין לו סמכות להחזיק אצלו את הנשק שלך, ולך אסור למסור לו את הנשק.שוב, אם צריך, תזמין משטרה.
- סליקאי זהב

לכולם: אני שמח על האמפתיה וגילויי ההזדהות.
ACSman- בשבת הקרובה אני מתכוון לבדוק את המצב בשנית. בכל מקרה, תודה על המעורבות.
יובל- לפני עשור בערך, עת הייתי סטודנט לתואר ראשון השתתפתי בסיור בירושלים העתיקה, שכלל גם ביקור בהר הבית. היה מן סידור כזה שסטודנטים בעלי נשק משתתפים בסיור כמאבטחים ומקבלים שכר סטודנט. בכניסה להר הבית יש עמדת משטרה ומגנומטר. בעלי הנשק התבקשו להפקידו בנקודה (מחמת "קדושת המקום"). למיטב זכרוני, הכספת היתה משותפת כשבפנים היתה נעילה נוספת דרך שמורות ההדק (גם היא משותפת), בסגנון כנה צבאית. מפעילי הנקודה היו שוטרים במדים. קיבלתי מין קבלה משטרתית וזהו, לא מפתח ולא נעליים. נראה לי שהיתה שם עברה על החוק, בתוך המשטרה.
ACSman- בשבת הקרובה אני מתכוון לבדוק את המצב בשנית. בכל מקרה, תודה על המעורבות.
יובל- לפני עשור בערך, עת הייתי סטודנט לתואר ראשון השתתפתי בסיור בירושלים העתיקה, שכלל גם ביקור בהר הבית. היה מן סידור כזה שסטודנטים בעלי נשק משתתפים בסיור כמאבטחים ומקבלים שכר סטודנט. בכניסה להר הבית יש עמדת משטרה ומגנומטר. בעלי הנשק התבקשו להפקידו בנקודה (מחמת "קדושת המקום"). למיטב זכרוני, הכספת היתה משותפת כשבפנים היתה נעילה נוספת דרך שמורות ההדק (גם היא משותפת), בסגנון כנה צבאית. מפעילי הנקודה היו שוטרים במדים. קיבלתי מין קבלה משטרתית וזהו, לא מפתח ולא נעליים. נראה לי שהיתה שם עברה על החוק, בתוך המשטרה.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד