מקרן(?) לקנה של רוב"צ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מקרן(?) לקנה של רוב"צ?

על ידי RoadRuner » 10 דצמבר 2003, 23:14

באחד מהעיתנוים הגדולים היום פורסמה תמונה של חייל בעיראק עם רובה צלפים (תקנו אותי אם אני טועה):
תמונה
אם תשימו לב לדבר הבא:
על הקנה יש חריצים כאלה (בצידו החיצוני) לכל אורך הקנה,
האם זה סוג של מקרן כדי לקרר את הקנה (כמו ב 0.3?)... אם כן למה רוב"צ (שקצב האש שלו לא מהיר בעליל) צריך דבר כזה?

אם זה לא מקרן, אז מה הם החריצים האלה?
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דרור_ע » 10 דצמבר 2003, 23:17

אכן חסרו שאלות שכאלה... כל הביפ ביפ.

נ.ב. - שכחתי כמובן, אין לי מושג מה התשובה....
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 11 דצמבר 2003, 00:39

הרובה הוא של חברת ACCURACY INTERNATIONAL מדגם AW, לאור זאת סביר להניח שמדובר בצלף בריטי. מכאן גם סביר שמדובר בדגם בקוטר 338 לפואה, שהוא הדגם הסטנדרטי כיום בצבא הבריטי .
החריצים על הקנה אינם מקרן - הם חתוכים לתוך הקנה, זה מכונה "קנה מחורץ"או באנגלית "FLUTED BARREL". מטרת החריצים כפולה: הורדת משקל בלי לפגוע בדיוק, ואכן - לאפשר קירור יותר טוב של הקנה. חשוב להבין שברובה צלפים, התחממות הקנה גם לאחר ירי של מספר מועט של כדורים, משפיעה משמעותית על הדיוק.
ניתן לראות את הרובה מקרוב יותר באתר החברה:
http://www.accuracyinternational.com
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ACSman » 11 דצמבר 2003, 00:52

בלא מעט רובי צלפים בקוטר גדול [0.5] יש קנה כדוגמת הקנה בעל ה"חריצים" שבתמונה.

יצרנים רבים משתמשים בקנים מתוצרת K&P Gun Co מארה"ב אשר מייצרים תצורות שונות של קנים ומסוגי פלדות שונות, אשר רבים מהם בעלי "חריצים".
וישנם יצרנים המשתמשים בקנים מתוצרת Lothar Walther מגרמניה שכנ"ל מייצרים קנים איכותיים שחלקם בעלי "חריצים".

החריצים נועדו מצד אחד לאפשר קנה מעובה וכבד אשר יקטין את אפקט ההצלפה של הקנה ומצד שני להוריד מעט משקל [נשמע סתירה אבל כך הוסבר לי פעם ע"י אחד שמבין בנושא הרבה יותר ממני... :wink: ]

ודרך אגב ישנם לא מעט רובי צלפים בעלי קוטר גדול בעלי מקרנים [כמו ב 0.3, צילינדר מחורר]
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 11 דצמבר 2003, 08:34

כדי להשלים את מה שמסביר ACSman: ניתן להזמין כל רובה צלפים המיוצר לפי הזמנה (קסטום) עם קנה מחורק, ולחלק מהיצרנים יש רובים כאלה כמוצר מדף. עבודת החירוק נעשית לרוב ע"י יצרן הנשק, מאחר והתאמת קנה לרובה צלפים מחיבת עבודה מדוייקת, וקשה יותר לחרוט קנה מחורץ. עם זאת ניתן להזמין קנה מחורץ גם ישירות מהיצרן.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי RoadRuner » 11 דצמבר 2003, 20:02

אישגדול, ACSman,

תודה!
בסליק, כל יום לומדים דברים חדשים!
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

צליף צלף

על ידי מיכאל מס » 11 דצמבר 2003, 23:53

אתה רואה ביפ-ביפ?
זה בדיוק הסליק...

שאלה מעניינת
תמונה מטושטשת
תשובות של חכמי הפורום
תודה מנומסת
קישור רלוונטי

וכולם יצאו נהנים. כיף אמיתי....!
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 12 דצמבר 2003, 07:42

אישגדול,
הזכרת בהודעתך הראשונה את נושא ה-FLUTED BARREL, למיטב ידיעתי המדובר הוא בחירוץ פנימי של בית הבליעה ולא חיצוני של הקנה.
החירוץ (הקיים, אגב, גם באקדח המופיע בתמונה בצד ימין של הודעה זאת) משמש לשיפור החליצה של התרמיל המנופח מתוך בית הבליעה.

היתכן כי השימוש בביטוי FLUTED BARREL מייצג דברים נוספים?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אישגדול » 12 דצמבר 2003, 10:15

וובי
סביר שאתה צודק - אני מכיר את המונח בהקשר של חירוץ חיצוני של הקנה, אבל חירוץ הוא חירוץ, בין אם הוא פנימי או חיצוני.
אני אנסה לברר, ובמידה ואמצא משהו - אעדכן.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי עומר בר » 12 דצמבר 2003, 14:42

איש גדול, כל הכבוד.
אני בכלל חשבתי ממבט ראשון שזה איזשהו דגם של P.G.M
אני רק רוצה לומר שאני פשוט חייב חייב לציין ולומר ש- accuracyinternational
תמיד היו ויהיו חלום רטוב בכל מה שקשור לרובי צלפים.
כשראיתי את התמונה בקישור שאיש גדול נתן, נעתקה נשמתי וליבי החסיר פעימה למראה אחד מנשקי הצלפים המושלמים (אם לא המושלם שבהם...) הקיימים כיום בעולם, ומיוצרים ייצור סדיר.
אאאאחחחחחחחחחחחחחחחחח, שאיפות שספק אם יתגשמו.
:cry: :cry: :cry: :cry: אמא !!!!!! :( :( :( :(

עומר.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 12 דצמבר 2003, 15:10

וובי
מצאתי את המונח fluted chamber באתר שמוקדש להקלר: P7 http://hkp7.com/
כאמור, נראה שהמונח משמש כל חירוץ של הקנה - חיצוני או פנימי.

עומר
כמה סימנים מזהים ל - -AW: ידית דריכה אופיינית (אם תסתכל בתמונות באתר, תוכל לשים לב לצורה היחודית - מכופף מעט לאחור), הדורגל של פארקר הייל שמתחבר מחלקה הקדמי של הקת (זו צורת חיבור יחודית לרובים של AI - בכל הרובים האחרים שאני מכיר, בהם מותקן דורגל כזה, החיבור מתבצע בתחתית הקת), והצורה האופיינית של הקת - מבנה מרובע, השתפלות של אזור שמורת ההדק).
עוד פרט מעניין - הסתרשף/ מפצה סטיה מפורק ברובה הזה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ACSman » 12 דצמבר 2003, 18:00

דביר,

למיטב ידיעתי, הכוונה ב FLUTED BARREL היא לקנה בו הוסר חומר בפני השטח החיצוניים של הקנה. [יש יתרונות - הורדת משקל, הגדלה משמעותית של פני השטח החיצוניים (שגורמת לקרור מהיר בהרבה של הקנה) אם החירוץ נעשה בצורה מקצועית, חוזק הקנה עולה. ויש גם חסרונות - אם החירוץ לא נעשה בצורה מקצועית, חוזק הקנה יורד, קשיחות הקנה קטנה משקנה לא מחורץ (מה שמוגדר בשפת יצרני הנשק כ: Area Moment of Inertia) כך שחירוץ קנה חייב להיות מבוצע בצורה מדוייקת וכמובן רצוי ע"י יצרן הקנה... וכן חירוץ מבוצע בד"כ בקנים מעובים וכן בד"כ בטכניקות מתקדמות כדוגמת עיבוד אולטרא סוני או במקרה הפחות טוב CNC בעל דיוק גבוהה יש עוד נקודה קטנה לחסרון, שבימדה והחירוץ לא מבוצע בצורה מקצועית, אפקט ההצלפה משתנה בצורה משמעותית מתצורת "שמינייה" לתצורה מורכבת בהרבה, שעלולה לפגוע בדיוק הירי הרצוף במרחקים ארוכים...]

המינוח grooves מתייחס לחירוץ הפנימי של סלילי הקנה.

מקווה שעזרתי להבהיר את הנושא
אני חבר גאה באתר הסליק
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 12 דצמבר 2003, 21:55

ובכן שוב, כפי שמישהו כבר אמר פעם: "יש לשים לב לפרטים הקטנים"...
לא דיברתי על צידו החיצוני או על פנים הקנה (GROOVES מתייחס לסלילים) אלא למבנה בית הבליעה, באזור התרמיל, מבנה מחורק זה המכונה Flouted Barrel משמש לביצוע הפעולה אותה ציינתי בהודעתי הקודמת ןהןא אינו משמש להקטנת משקל או לשינוי יציבות הקנה.
הוא גם זה המאפשר בכלי נשק לדוגמת ה-P7 ועוד רובים מובחרים נוספים, לבצע חליצה של התרמיל הירוי ללא עזרה של שן חולצת (השן החולצת מאפשרת ל-P7 להעניק לתרמיל מסלול פליטה קבוע, אך האקדח יכול לתפקד גם בלעדיה).

בעבר פורסמה כאן חידה הנוגעת ל"חתימה" הייחודית של ה-P7 על התרמילים שנורו ממנו, רק להזכירכם, אותה חתימה נוצרה כתוצאה מה-Flouted Barrel שלו.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי ACSman » 12 דצמבר 2003, 22:03

אכן האמת תמונה בפרטים הקטנים... :oops:
אני התייחסתי לקנה ולא לאיזור בית הבליעה... :oops:
הערת אגב, ברובי צלפים לא מעטים יש חירוץ באיזור בית הבליעה... אשר כדבריך נועד להקלת חליצת התרמיל.

עימך הסליחה על תגובתי הקודמת, מפורטת אך לא לנושא עליו דיברתה...
אני חבר גאה באתר הסליק
סליקאי זהב
סליקאי זהב

תיקון קטן לACSman

על ידי אדי. » 12 דצמבר 2003, 22:26

חירוץ נכון או לחלופין צלעות במקום הנכון לא יכולים לגרום לקנה להיות יותר חזרק מחומר מלא. מה כן? הורדת חומר נכונה מקטינה את המשקל בצורה משמעותית תוך פגיעה מינימלית בחוזק הקנה. לרוב רדיוס של חריץ כזה יהיה גדול, כדי להקטין ריכוז מאמצים. ועוד נקודה אחת:לגבי הצלפה. הקנה בנוי בצורת קונוס, כאשר בבסיסו הוא עבה-שם המאמץ בעת ירי הוא מקסימלי. עוביו הולך וקטו בקצה שלו ע"מ להקטין מסה מרוחקת מנקודת אחיזה. באקדחים יצרנים מנסים להשיג אותה תוצאה ע"י קירבה של מחלק לידית אחיזה של האקדח. אני חושב שזו אחת הסיבות שכאשר יריתי מ-H&K של ברי האקדח לא קפץ, אבל אחרי עשר יריות היד התחילה לכאב לי.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד