מספר שאלות לדיון עיניני ..

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מספר שאלות לדיון עיניני ..

על ידי riko » 17 דצמבר 2003, 00:25

מספר שאלות לדיון בנושאי ירי באקדח (מבצעי / מעשי תשובות עינינות לכאן או לכאן מבורכות ) :

1. אדם ימני שעינו הדומיננטית היא השמאלית - ללמדו לירות כאדם ימני (צד חזק) ושיתרגל לכוון עם העין הימנית (עין חלשה), או ללמדו לירות כאדם שמאלי (צד חלש) תוך שהוא מכוון עם עין שמאל (עין חזקה) ?

2. מצב הגוף בירי לחימתי / ספורטיבי - בדגש על הידיים (נעילת המרפק), הכתפיים, מיקום הראש (זקוף או בין כתפיים). מהם המצבים ומה היתרונות והחסרונות של כל מצב ?

3. דריכת האקדח תוך כדי שליחת היד קדימה להצבעה ויד חלשה רודפת, או דריכה קרובה לגוף חיבור ידיים ואז הצבעה . מה היתרונות והחסרונות של כל דריכה ואיזו מהן עדיפה בהקשר של דיוק ובהקשר של מהירות ?

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: מספר שאלות לדיון עיניני ..

על ידי פרפר » 17 דצמבר 2003, 01:15

riko כתב:1. אדם ימני שעינו הדומיננטית היא השמאלית - ללמדו לירות כאדם ימני (צד חזק) ושיתרגל לכוון עם העין הימנית (עין חלשה), או ללמדו לירות כאדם שמאלי (צד חלש) תוך שהוא מכוון עם עין שמאל (עין חזקה) ?

מה רע בללמדו לירות כאדם ימני (צד חזק) תוך שהוא מכוון עם עין שמאל (עין חזקה) ?

:?
שי.

~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 17 דצמבר 2003, 04:34

זו גם דרך ... אני לא קבעתי קביעה לגבי מה כן ומה לא , אני שואל , ההצעה שלך הינה גם דרך אפשרית , מה היתרונות שלה ע"פ האחרות , מה החסרונות שלה ?

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 17 דצמבר 2003, 11:19

ריקו שלום. מצלצלות לי מוכר השאלות 8)

משום שאינני יכול להתעמק כרגע, אתמקד בשאלתו של פרפר.
ירי תוך שימוש בעין מכוונת חזקה נגדית ליד אוחזת חזקה בתנוחת ירי לא סימטרית עשויה לגרום לאי נוחות ניכרת ליורה. נכון שאי נוחות היא מחיר קטן לכאורה לשלם תמורת הגנה עצמית (או בכלל מטרת הירי) אבל היות התנוחה כ"כ לא טבעית לגוף תגרום לרוב לאי דיוק משמעותי. מעבר לזאת, במצב של ירי טקטי \ הגנתי האגף בצדה של העין המכוונת יסבול מחסך משמעותי במרחב הראיה ומידע חשוב אודות המתרחש שם עשוי לא להיראות.

ולמרות כל זאת ראיתי יורים כאלה פוגעים יפה ומהר אחרי הרבה אימון (גם באופנים השונים המוזכרים מעלה בהודעה של ריקו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ליאור45 » 17 דצמבר 2003, 11:28

אחרי כ-2,000 כדורים התחלתי לירות בשתי עיניים פקוחות וממוקדות על הכוונת הקדמית. האם עין נגדית דומיננטית תשפיע לרעה בזמן ירי בשתי עיניים פקוחות?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 17 דצמבר 2003, 16:02

המשמעות של הדומיננטיות של העין המוצלבת באה לידי ביטוי בעיקר כאשר היורה עוצם את העין השניה. ירי עם שתי עיניים פקוחות יוכל לשפר במידה מסויימת (אינדיבידואלית) את הראיה וההתמצאות המרחביים ואולי את מהירות הכדור הראשון (בעיקר אם היורה מאומן בירי אינסטינקטיבי). עדיין יהיה אפקט להצלבה אך פחות.

יש לזכור כי מדובר בפרמטר סובייקטיבי ומאוד קשה למדידה, מחד יש את הדומיננטיות של העין ומאידך את יכולתו האישית של היורה להתגבר על ההצלבה. יותר מכך, ישנם יורים שאכן ממקדים עין אחת על הכוונות אך עין זו מתחלפת לסירוגין בין ימין לשמאל. דווקא עם אלה יותר קל להתמודד ולהטמיע את טכניקת הירי (על ידי מיסוך העין המצליבה למשל).
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 17 דצמבר 2003, 16:39

RIKO, מדוע שלא תנסה לבצע ירי עם 2 עניים פתוחות ???
ככה גם שדה הראייה שלך יהיה הרבה יותר גדול, וזמן התגובה קצר יותר.
אם יש לך המון זמן, להיכנס למצב, לעצום עיין ולכוון, תעצום את העיין הלא דומיננתית ותיתפלל שעד שתכניס את המטרה לכוונות, היא תיצא מהטווח האפקטיבי...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אישגדול » 17 דצמבר 2003, 17:22

אישית, אני יורה ימני עם עין דומיננטית שמאל. פשוט התרגלתי (לאחר אימון) להכנס עם האקדח מול עין שמאל. זה לא מסובך.
בשום אופן אין מה לנסות להרגיל יורה לירות ביד לא דומיננטת (חוץ מאותם מעטים שמתפקדים בצורה זהה בשתי הידיים), מאחר וגם כך תפעול אקדח הוא מיומנות מוטורית לא פשוטה, גם ביד דומיננטית. אני לא מתייחס, כמובן, לכך שמומלץ ליורה מיומן לדעת לירות גם ביד החלשה, למקרה של פגיעה ביד החזקה (או תחרות בה מוגדר בתרגיל ירי ביד החלשה)
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי פרפר » 17 דצמבר 2003, 21:45

הצעדן כתב:משום שאינני יכול להתעמק כרגע, אתמקד בשאלתו של פרפר.
ירי תוך שימוש בעין מכוונת חזקה נגדית ליד אוחזת חזקה בתנוחת ירי לא סימטרית עשויה לגרום לאי נוחות ניכרת ליורה. נכון שאי נוחות היא מחיר קטן לכאורה לשלם תמורת הגנה עצמית (או בכלל מטרת הירי) אבל היות התנוחה כ"כ לא טבעית לגוף תגרום לרוב לאי דיוק משמעותי. מעבר לזאת, במצב של ירי טקטי \ הגנתי האגף בצדה של העין המכוונת יסבול מחסך משמעותי במרחב הראיה ומידע חשוב אודות המתרחש שם עשוי לא להיראות.

ולמרות כל זאת ראיתי יורים כאלה פוגעים יפה ומהר אחרי הרבה אימון (גם באופנים השונים המוזכרים מעלה בהודעה של ריקו.

אוקיי..
אז יש לי מה לתרגל..
למרות שעד כה בכלל לא שמתי לב לאופן ירי זה, פשוט כך היה לי טיבעי ונוח..

אני לא רואה הפסד במרחב הראיה ביחס לעצימת עין שניה,
בין אם עוצם עין ימין או שמאל, אותו סדר גודל של מרחב ראיה - 'כבה'.. (60 מעלות בערך)
ההבדל הוא אזור כיסוי מרחב הראיה הנותר, מוסט לכיוון העין הפקוחה..
:idea:

ואני דוקא מאמין שהסכנה גדולה יותר בשמאל... :wink: :wink:
שי.

~~~~
אם אין לך משהו נחמד לאמר,
מוטב שלא תאמר כלום..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 17 דצמבר 2003, 22:55

אם טבעי נח ואפקטיבי למה לתקן ?

אישגדול, התיקון המומלץ אינו ירי ביד חלשה אלא אימון העין החלשה. מתברר שבמקרים לא מועטים מניב אימון כזה תועלת מרובה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי riko » 19 דצמבר 2003, 00:50

אני אסביר את שאלותי -
בשבוע שעבר הייתי במטווח, שהועבר ע"י מדריך משטרתי, למתנדבי משא"ז , במהלך ההדרכה שמתי לב שהמדריך מלמד בחור ימני לירות בקרבין כיורה שמאלי , לשאלתי מדוע, הוא ענה "כי הוא מוצלב בעיניים" כששאלתי אותו מה ההיגיון מאחורי זה, הוא ענה שעדיף ללמד את האדם לירות בשמאל, מאשר שהוא לא יפגע כיורה ימני המכוון עם עין חלשה ?? חשבתי על הנושא ואני מחפש עוד רציונליזציות ע"מ להוכיח אותו על טעותו (מלבד זו הברורה שאת העין החלשה ניתן לתרגל ואילו התפקוד עם הצד החלש של הגוף לעולם לא יהיה ברמה של תפקוד עם צד חזק ובעיקר לא מבחינת תפקוד אינסטינקטיבי תחת לחץ).
לגבי השאלות האחרות - הן עלו בהקשר אחר אולם גם עליהן שוחחתי עם אותו מדריך, אשר צידד בשיטת ההצבעה ואח"כ חיבור ידיים ומצב גוף נוקשה , נמוך ודרוך כהגדרתו , אך לא ידע להסביר לי מה יתרונות השיטה, מלבד שתחת אש האדם אוטומטית נדרך ולכן עדיף שילמד לירות במצב הזה. אני מעונין לקבל תשובות נוספות אשר יבהירו לי מה היתרונות ומה החסרונות של כל שיטה .

שחר

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 19 דצמבר 2003, 05:41

ריקוסוביץ
רובה קרבין
זו בעיה וייתכן וההפיכה לשמאל היא החרכית תלוי מה מצב העין.
כל עוד העין רואה טוב כוונות אין בעיה שהמטרה (מסה גדולה) תראה מטושטש.
חכה תגיע לעשור רביעי / חמישי יש משקפי קריאה - אולי תבין (מה אולי בטוח!)

לגבי אקדח
יורים תמיד ביד החזקה, באופן טבעי העין הדומיננטית היא זו המכוונת (קצת אימון והכל בסדר)

ירי פרונטלי בשיטת ההצבעה - הדרך הקלה והמהירה להגיע מהר לתוצאות סבירות !
(לך כאולימפי כמו בזמנו מצב העמידה על רגל אחת שהיה נהוג עד שנות ה 70)
אם רוצים להשקיע בהרבה אימון יש לבנות מצב אינדיוידואלי ולהתאים את הטוב ביותר לקלע הספצפי.
ירי מעשי לימדו בעבר בוויבר והיום קלעים רבים (גם טובים ומעולים) משלבים בין השיטות.

אם משך האימון קצר - דריכת אגרוף מומלצת כך כדור ראשון יכול לצאת עם סבסוב היד (שיטת אמציה) ירי מעשי דורכים אחרת, מסיבות שונות ומגוונות שחלקן מוסברות בהגנה על האקדח במגע קרוב. שוב מצא את השיטה המתאימה לך, אני נשארתי בדריכה הראשונה אותה למדתי עוד לפני שעשיתי קורס ירי מעשי.

שיטת וייבר של ירי מהצד מחייבת הרבה יותר תרגול (ומקטינה שדה ראיה).

בברכה
אילן
נ.ב
קודם כל הגדרת מטרה ןלה"נ כפוף למצאי הזמן - ורק אז בחירת השיטה.
תבוא ב26/12 לירות ליגת שכיבה בצמח ונוכל אחרי התחרות לתרגל!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 19 דצמבר 2003, 21:35

אילן,
ב 26 מבחן בפיזיולוגיה ..
:)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי riko » 19 דצמבר 2003, 21:42

אילן וכל המגיבים,
ראשית לגבי הקרבין - לבחור לא היתה בעית ראיה רק הצלבה עין גוף בדומיננטייות
אני מסכים שכאשר יש בעית ראיה משמעותית צריך להיות יצירתיים , אך לא זה המקרה.
שנית לגבי ההצבעה - ברור שזו השיטה הטובה ביותר לרכישת מטרה והוצאת כדור ראשון מהיר, אולם הוצאת כדור תוך סבסוב היד - מידת הדיוק של כדור זה מוטלת בספק לעומת הוצאת כדור לאחר השלמת ההצבעה, במיוחד בשיטה בה לא שולחים את מלוא היד קדימה אלא מוציאים כדור כשהמרפקים כפופים, משמעו שהכדור יוצא באמצע הדרך של שליחת היד קדימה (שזה פחות או יותר באותו מיקום של הוצאת הכדור תוך סבסוב היד) ומכאן שיש לכך שני יתרונות - גם מוציאים כדור לאחר הצבעה מושלמת וגם כאשר שתי הידיים אוחזות באקדח ולא רק אחת כמו בסבסוב .. בנוסף אצל אדם מיומן אני מניח שמהירות הביצוע תהיה זהה פחות או יותר בשתי השיטות, אם כך, לא עדיף חיבור הידיים ואז הצבעה (מדויק יותר)? ודבר אחרון - ספיגת הרתע פוחתת והסיכוי לביצוע פלינץ' אלים גדול יותר כאשר משתמשים במצב הצבאי/משטרתי של ידיים מתוחות קדימה ומרפקים נעולים וזה משפיע רבות על המשך הירי.
מה דעתך ?
שחר
נ.ב.
כמו שנועם כתב , ב 26 יש מבחן, חוץ מזה אני כבר שכחתי איך יורים בטוטו :wink: כבר יותר מ 10 שנים לא עשיתי את זה :oops:
אבל אני אשמח לבוא בהזדמנות אחרת

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 19 דצמבר 2003, 22:19

צעדן
לא המלצתי על אימון ירי ביד חלשה כפתרון - הזכרתי שמומלץ לדעת לעשות גם את זה בכל מקרה.
אפשר, אמנם, לתרגל עין חלשה, אבל עדיף לעבוד (באקדח) על ירי מוצלב - כלומר אקדח ביד חזקה נכנס מול העין החזקה תוך יצירת תנועה של מעין מקבילית עם הידיים - אצלי, לדוגמה, יד ימין נכנסת מול עין שמאל.
לגבי אותו מדריך שהכריח את היורה לשים את הרובה בצד הלא דומיננטי - לדעתי זאת טעות. עדיף לעצום עין ולהפסיד שדה ראיה (מה גם שבמצב לחץ רובנו מפתחים "ראית מנהרה" - ממורכזים על המטרה ולא רואים כלום מסביב, וצריך הרבה מאד אימון ברמה גבוהה כדי להתגבר על זה) מאשר להפסיד את יכולת התפעול המוטורי המירבית של הנשק.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד