בילוי של שבת בצהריים...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בילוי של שבת בצהריים...

על ידי עומר בר » 13 דצמבר 2003, 19:37

שלום לכולם.
היום נסעתי עם משפחתי לצהריים נעימים למדי ב"חג החגים" בואדי ניסנס בחיפה.
באמת היה מאוד נעים, צבעוני מפוצץ באנשים והדו- קיום הרים את ראשו.
ולנושא שלשמו התכנסנו:
אני הגעתי עם אקדחי בחגורתי מוסלק היטב מתחת לסווטשירט ארוך ועבה.
עברתי בדרכי שם כ- 4 נקודות בדיקה של שוטרים או שומרים חמושים, ולא נבדקתי או נשאלתי כלום. לא נשאתי עליי תיק, לא ניסיתי להסליק את האקדח במיוחד טוב-טוב כדי לבחון את השומרים. פשוט רציתי לראות אם הם יראו ויעשו משהו.
כלום!! נאדה!! גורנישט!!
כמובן מיותר לציין שמטר אחרי כל נקודת בדיקה הסתובבתי הצהרתי על כך שאני נושא נשק, הראתי רשיון תקף, והמשכתי בדרכי.
מה היה קורה אם מישהו שרוצה לפגוע באזרחים תמימים שבאים לבילוי של שבת היה נכנס לשם? לא כל מאמץ מיוחד אפשר היה לעשות פיגוע רב נפגעים.

אני יודע שנכתבו על נושא זה לא מעט מילים, ושקוימו מספר אשכולים על זה, פשוט הייתי חייב לציין את מה שקרה היום כביזיון מוחלט.
חוץ מזה שגם מצנע היה שם ובקלות מישהו היה יכול לפגוע בו (לא שזה כ"כ קשה ביום- יום... :? ).
שבת שלום... :? :? ,

עומר.
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 13 דצמבר 2003, 20:07

יש איזה פרס מיוחד שנותנים לכל מי שמעביר נשק בלי להיבדק???
אז למה תמיד יש אנשים שמספרים בגאווה (ולפעמים גם פותחים אשכול נפרד) על "איך הצלחתי לעבוד על שומרים בכניסה"......?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עומר בר » 13 דצמבר 2003, 20:31

אם היית קורא הכל, היית שם לב שאני לא גאה, לא שמח ולא כלום.
רק רוצה להרים עוד פעם דגל אזהרה. אולי מתישהו זה יעזור.

עומר.
עומר.

ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

סתם

על ידי eld453 » 13 דצמבר 2003, 21:54

טוב,
מעניין אותי רק לדעת, מה לדעתך צריך לעשות.
פתרונות חביבי.
איך אתה תדע שעל בחור "צהוב", ללא תיק או סימן מחשיד אחר, יש נשק..?
דבר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הרש' » 13 דצמבר 2003, 22:07

אני לא בה לנסות להגיד שמה שקרה במקרה שלך זה בסדר, אבל מה שאתה מספר דומה לכל הניסיונות של כל מיני כתבים להבריח "פצצות" מפוברקות לכל מיני מקומות....

זה לא אותו הדבר כמו ה"דבר האמיתי".

בלי לפרט יותר מדי, אם היית מגיע כדי לבצע פיגוע, בין עם באמצעות אקדח, ובטח שאם באמצעות חגורת נפץ של 10 קילו סמטקס או TNT או מה שזה לא יהיה, כנראה שהיו שואלים אותך כמה שאלות...

מה גם שתסכים איתי שהסיכוי שיתבצע פיגוע בואדי ניסנס דווקא, הוא נמוך משהו, יחסית למקומות אחרים לפחות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 13 דצמבר 2003, 22:18

פתרונות אפשריים לבעיה שעומר העלה:

1. לתת לטרור פחות כיסוי תקשורתי, לטובת אפשרויות אחרות למוות לא טבעי כגון תאונות דרכים, התחשמלות בבית, נפילה ממרפסת, וכו', או בכלל דברים משמחים (לשם שינוי).
2. לבצע אפיון של מקרי טרור במקומות הומי קהל ולהיווכח שנשיאת אקדח מוסלק אינה שיטת מתקפה יעילה או נפוצה לאור אופציות אחרות שקיימות.
3. להתעלם. את מי זה מעניין בכלל (חוץ מסליקאים)?
4. לבצע סקר פגיעויות בכל מתקן הומה קהל ולהיווכח שאבטחה אמיתית והרמטית תעלה רק מיליון ש"ח לשעה, ולהציב שלט שהכניסה באחריות המבקר וכי ההנהלה אינה אחראית לפגיעות הדף, רסיסים, וכדורי 9 מ"מ קצר (במקרה דנן).
5. לבצע תחקיר ביטחוני לכל מי שרוצה להיכנס למקום הומה קהל בישראל (וחס ושלום לא לבדוק את התיק שלו) ולהנפיק תעודת "צרכן בטוח" המגובה במכונה לבדיקת טביעות אצבע בכל מקום הומה קהל.
6. לא להתיר לאזרחי המדינה להתאגד בקבוצות של מעל 10 איש.
7. להתיר נשיאת נשק ללא רשיון או להתיר לכל אדם לשאת נשק כאוות נפשו, על מנת שלא יהיה צורך בבדיקות ביטחוניות למעט וידוא כוונות כשרות.
8. להפוך כל יישוב ממנו יוצא מחבל לחניון ציבורי (חד מפלסי) בעזרת ארגון צ.מ.ה. קבלנות עפר(עמותה רשומה).
9. ראה 8.

אם מי ממנהלי האתר ימצא לנכון למחוק הצעות פוגעות לפי הצורך, אני מקבל את זה בהבנה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הרש' » 13 דצמבר 2003, 22:29

eld453...

אפנה אותך לסעיפים 8 ו-9 בתגובתו של ארנולד...

ורק כדי שלא יווצר בטעות הרושם לגבי איזה שהו כיוון פוליטי אציין כי אני מתכוון לכל ישוב ממנו יוצא מחבל, גם מחבלים בעלי זקן וציציות שחושבים שמתוקף אמונתם הם רשאים לצפצף על שלטון החוק ולעשות ככל העולה על רוחם...

ובדומה לארנולד, אם מי ממנהלי האתר ימצא לנכון למחוק הצעות פוגעות לפי הצורך, גם אני מקבל את זה בהבנה.

בברכת יום טוב, ושומר חוק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי עומר בר » 14 דצמבר 2003, 00:13

כבר ממזמן הבנתי שלעצור מחבל מתאבד מלהתפוצץ זו משימה כמעט בלתי אפשרית,
אבל במקרה שלי, גם השאלה הפשוטה והתמימה- "יש לך נשק/ אתה נושא נשק?", הייתה מספיקה, כי היא כבר תעזור בלהוריד את הסיכוי בהחדרת הנשק בקצת (שזה יותר טוב מכלום), כי לפחות הם שואלים ובודקים את כלל האנשים ולא רק מי שיש לו תיק, וזה לא גורם שום עיקוב.
אני ממש לא בא וטוען שצריך לעשות בדיקה גופנית מקיפה עם גלאי מתכות למרות שגלאי מתכות גדול כזה שעוברים דרכו קיים בכל מיני מקומות ציבוריים והמטרד שהוא גורם שווה את זה והוא גם מינימלי.
אני בא וטוען שאסור להיות אדישים לסובב אותנו, ואני יודע שאני האדם המאה אלף שאומר את זה בפעם המיליון, וזה גם למה התווכחתי עם אחותי כמעט חצי שעה על זה שאני כן אקח את האקדח שלי עליי, למרות שהיא לא רצתה שאני אעשה את זה מטעמיה שלה, וזכותה המלאה לכך.

עומר.

נ.ב.:אם אני לא מגיב עד סוף השבוע הבא, זה רק כי אני בצבא כל השבוע, וזה תקף לגבי כל אשכול שאני משתתף בו.
עומר.

D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 14 דצמבר 2003, 08:32

במקום לבזבז זמן על כתיבת דיווחים מהשטח ולטחון את הנושא בפעם הלא-יודע-כמה, אפשר פשוט לגשת לקב"ט\אחמ"ש\הנהלה של אותו מקום ולדבר איתם.....קל...פשוט...והכי מועיל.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 14 דצמבר 2003, 08:41

Boltik כתב:...והכי מועיל.

האם אתה מדבר מתוך ניסיון?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובל » 14 דצמבר 2003, 14:59

עומר בר - ניסית להפנות מכתב( לא אנונימי!!!) לקצין האבטחה שבמקום, או למפקד התחנה? אם המכתב ינוסח באופן רציני, ממצה ובלי לגלוש להאשמות והתלהמויות, יש סיכוי סביר שהוא יזיז מעט למישהו. אל תשכח שאותו מפקד תחנה מקבל את המשכורת שלו ממך, וככזה הוא בהחלט חייב להתייחס (ברמות מסויימות לפנייה כזו.
חשוב לציין-אני טוען שלאנשים מסוגינו-נושאי נשק בעלי תודעה בטחונית מעל לממוצע (ראה תיאוריית הצבעים בכתבות הסליק) יש חובה להיות רגישים למחדלים בטחוניים כמו זה שתארת, וככאלה אסור לנו להסתפק בכתיבת הודעה לפורום, אלא לפנות לגורמים האחראיים ולהסב את תשומת ליבם לכך.
זה סוד ידוע מאוד שהעובדה שאתה לובש מדים ונימנה על משטרת ישראל אינה אומרת בהכרח שיש לך תודעה בטחונית כלשהי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ACSman » 14 דצמבר 2003, 23:20

עומר וחברים

מי שירצה לפנות לגורמים המתאימים להאיר עיניהם לכשלים באבטחת ארועי "החג של החגים"
יוכל לפנות אל קצין הביטחון של "בית הגפן" שהם מפיקי הארועים.
שמו של הקב"ט: דאוד וניתן להשיגו בטלפונים: 04-8525251/2 או 051-838825 או פקס: 04-8529166 או דוא"ל [עם הפנייה אל הקב"ט]: bhagefen@netvision.net.il

מעל קב"ט בית הגפן בהיררכיה [אם לא ניקח בחשבון את גדי המפיק בפועל או את מנכ"ל בית הגפן] נמצא קבט עיריית חיפה [בטלפון המוקד העירוני הכי קל להשיג אותו: 1-800-356-106]
אם גם זה לא עזר אפשר לפנות אל גב' סימונה יוגב, הממונה על הפירסומים אצל דובר העירייה בטלפון:04-8356757 או 04-8356754 או 052-669312 או בדוא"ל: simonay@haifa.muni.il
או אל הלישכה לפניות הציבור: טל. 04-8356865 או דוא"ל: pniotz@haifa.muni.il

אתם יודעים מה, אפילו הייתי מיידע את מבקר עיריית חיפה: 04-8356763/4 פקס: 04-8356663 או בדוא"ל : ofertal@haifa.muni.il

רק אם מוצו הניסיונות ליידע [ולקבל תשובה?] את הגורמים העירוניים הייתי מפנה את תשומת ליבו של הגורם המשטרתי [קב"ט מחוז צפון]

בהצלחה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר » 28 דצמבר 2003, 19:14

ארנולד כתב:
Boltik כתב:...והכי מועיל.

האם אתה מדבר מתוך ניסיון?

אני, למשל, נתקלתי במקרה דומה בסנטר, שאקדחי היה מוסלק והשומר בדק אותי בעזרת מגנומטר, המכשיר כמובן ציפצף והוא אמר לי שאני יכול להיכנס.
כמובן שפניתי אליו והראתי לו את האקדח ותגובתו היתה: אתה לא נראה חשוד.
עם תגובה זו הלכתי ישירות לאחראי על האבטחה של דיזנגוף סנטר, סיפרתי לו את הסיפור, והוא במקום הלך לדבר עם השומר. מה נגמר עם זה אני לא יודע, מפני שהלכתי משם, אבל אני מאמין שבמקרה הטוב, השומר חטף על הראש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי the sheild » 01 ינואר 2004, 20:26

כל הכבוד למומחי האבטחה.
הכי קל להעביר ביקורת מאחורי כנוי סליקאי.
מר עומר בר שטייל לו בואדי ניסנאס כנראה מראש לא רצה הפנינג אלא לבחון אבטחה.
ובכן ידידי בארוע שכזה לא ניתן לבדוק את כל הנוכחים בדיקה ראויה שכן אם תבדוק כל אחד ואחד מכף רגל ועד ראש (אולי יש נרתיק רגל עם רימון רסס מוצמד?) שהרי תמתין בשערים שעה לפני שאתה נכנס ואז בטח היית מתלונן על כך.אין מושג כזה הנקרא אבטחה הרמטית.העבודה מתבססת על סמח"ים (סימנים מחשידים) שנלמדו מארועים קודמים.
לא יפה לתייג מאבטחים כלא מבינים או אנשי משטרה ככאלה שהם חסרי זיקה בביטחון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

עומר בר ידידי

על ידי baracuda » 02 ינואר 2004, 15:08

תביא את החוגר נחתום לך פעמיים גבר :idea:
" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר