שאלה בנושא קרימינלי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה בנושא קרימינלי
האם ייתכן בארצנו שפלוני יכול להגיש נגדך תלונת שווא במשטרה על איומים / תקיפה, תיחקר ונשקך ייתפס, ולאחר מכן יישלח לך על ידי אותו הפלוני שודד / פורץ שיודע שאינך חמוש?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יתכן גם יתכן מכיוון שעצם התלונה מחייבת את המשטרה לתפוס את נשקך לזמן מסויים(לאור לקחי העבר שבסכסוכים בין אנשים או בני זוג פשוט היו יורים למוות כיממה לאחר הגשת תלונה במשטרה ,לכן לא לוקחים סיכון)
לשלוח אליך שודד זה נשמע לי קצת מוגזם אולם אם תרצה להתייעץ (אני איש משטרה )תפנה אלי בפרטי אולי אוכל לסייע בייעוץ
לשלוח אליך שודד זה נשמע לי קצת מוגזם אולם אם תרצה להתייעץ (אני איש משטרה )תפנה אלי בפרטי אולי אוכל לסייע בייעוץ
ארנולד ידידי
בתאוריה, באם מישהו יגיש נגדך תלונה למשטרה על איום , סביר להניח שתוזמן לחקירה במשטרה.
באם יתברר שהתלונה שיקרית, המתלונן עלול להיות הוא בעצמו נחקר במשטרה ועלול אף לעמוד לדין.
בין לבין אכן עלול נשקך להיות מוחרם(מופקד) בתחנת המשטרה.
הבעיה האמיתית היא שבעת ברור ההליך, אתה אף עלול להידרש לתת את טביעות האצבעות שלך
שיתויקו במאגר המישטרתי.
למרות,שחוקית, אתה יכול לדרוש מהמשטרה להשמיד את טביעת האצבעות באם ימצא שאין ממש
בתלונה שהוגשה נגדך, ואתה אף יכול לדרוש שהרישום הנ"ל ימחק ממאגרי המידע של המשטרה
(כי אם מחר תרצה אולי להתקבל לשרות בשירותי ביטחון כאלה ואחרים או במשרד ממשלתי כזה או אחר-לא במשרד הדתות... רישום כזה עלול להפריע לך בקבלה...) יסתבר לך שהענין לא פשוט כלל בתאוריה, ובאופן מעשי כמעט בלתי אפשרי...
אז תמשיך להיות נחמד וחייכני לכולם כהרגלך ותתפלל שאף מניאק לא יגיש נגדך תלונה למשטרה.

בתאוריה, באם מישהו יגיש נגדך תלונה למשטרה על איום , סביר להניח שתוזמן לחקירה במשטרה.
באם יתברר שהתלונה שיקרית, המתלונן עלול להיות הוא בעצמו נחקר במשטרה ועלול אף לעמוד לדין.
בין לבין אכן עלול נשקך להיות מוחרם(מופקד) בתחנת המשטרה.
הבעיה האמיתית היא שבעת ברור ההליך, אתה אף עלול להידרש לתת את טביעות האצבעות שלך
שיתויקו במאגר המישטרתי.
למרות,שחוקית, אתה יכול לדרוש מהמשטרה להשמיד את טביעת האצבעות באם ימצא שאין ממש
בתלונה שהוגשה נגדך, ואתה אף יכול לדרוש שהרישום הנ"ל ימחק ממאגרי המידע של המשטרה
(כי אם מחר תרצה אולי להתקבל לשרות בשירותי ביטחון כאלה ואחרים או במשרד ממשלתי כזה או אחר-לא במשרד הדתות... רישום כזה עלול להפריע לך בקבלה...) יסתבר לך שהענין לא פשוט כלל בתאוריה, ובאופן מעשי כמעט בלתי אפשרי...
אז תמשיך להיות נחמד וחייכני לכולם כהרגלך ותתפלל שאף מניאק לא יגיש נגדך תלונה למשטרה.
HASTA LA VISTA BABY
הצרה היא שאם אזרח שומר חוק מגיש תלונה במשטרה נגד עבריין מוכר או לא מוכר, הסיכוי שלאחרון יהיה נשק בר החרמה המופיע במסוף המשטרתי יהיה אפסי.
אני לא מזלזל בכלי רצח אחרים (סכינים, מכוניות, מוסיקה מזרחית, וכו'), אבל כאן החוק נאלץ לעשות עונש קבוצתי לחפים מפשע (נילון שווא) בגלל מניאקים מהעבר (בעלי נשק ברשיון שעשו שטויות).
למען ההבהרה, אני אוהב הרבה מוסיקה מזרחית, על אף שאין לי רשיון לכך.
אני לא מזלזל בכלי רצח אחרים (סכינים, מכוניות, מוסיקה מזרחית, וכו'), אבל כאן החוק נאלץ לעשות עונש קבוצתי לחפים מפשע (נילון שווא) בגלל מניאקים מהעבר (בעלי נשק ברשיון שעשו שטויות).
למען ההבהרה, אני אוהב הרבה מוסיקה מזרחית, על אף שאין לי רשיון לכך.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
היי ליאור.
משאלתך הראשונה , נראה לי שמקרה כזה יכול להווצר רק אם מישהו מנסה לדפוק אותך באופן אישי במיוחד. ועל כן עליך לשאול את עצמך האם ישנו אדם בעל כוונות כאלו ואיך ניתן לפתור את הבעיה הזו.
חוץ מזה שמהכרותי האישית (והמאוד קצרה- עלי להודות
), קשה לי להאמין שיהיה מישהו כזה.
ואם יהיה מישהו כזה- אל תדאג. יש לך גב קיבוצניקי רחב וחזק שיעזור לך נגדו.
סתם בצחוק. השורה האחרונה הייתה בצחוק!!!!!!!
עומר.
משאלתך הראשונה , נראה לי שמקרה כזה יכול להווצר רק אם מישהו מנסה לדפוק אותך באופן אישי במיוחד. ועל כן עליך לשאול את עצמך האם ישנו אדם בעל כוונות כאלו ואיך ניתן לפתור את הבעיה הזו.
חוץ מזה שמהכרותי האישית (והמאוד קצרה- עלי להודות
ואם יהיה מישהו כזה- אל תדאג. יש לך גב קיבוצניקי רחב וחזק שיעזור לך נגדו.
סתם בצחוק. השורה האחרונה הייתה בצחוק!!!!!!!
עומר.
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
ארנולד,
נתחיל לגבי הדברים של הקוקטור , לציין כי אם אתה לא עצור אלא מעוכב או מוזמן לחקירה אתה לא חייב למסור טביעות אצבע, אלא רשאי.
לגבי הנושא המרכזי לציין כי לא ראלי שאדם בעיקר אם מדובר באחד שרוצה לפרוץ שככל הנראה מוכר למשטרה יבוא להגיד תלונת ששווא במשטרה על מנת שיקחו לך את הנשק, נתקלתי בסיפורים שהרעילו כלבים וכמה ימים אחר כך פרצו לבית , אבל אני מרשה לעצמי אחרי מאות תיקי חקירה לאמר לך , תסיר כל חשש ודאגה מליבך...

נתחיל לגבי הדברים של הקוקטור , לציין כי אם אתה לא עצור אלא מעוכב או מוזמן לחקירה אתה לא חייב למסור טביעות אצבע, אלא רשאי.
לגבי הנושא המרכזי לציין כי לא ראלי שאדם בעיקר אם מדובר באחד שרוצה לפרוץ שככל הנראה מוכר למשטרה יבוא להגיד תלונת ששווא במשטרה על מנת שיקחו לך את הנשק, נתקלתי בסיפורים שהרעילו כלבים וכמה ימים אחר כך פרצו לבית , אבל אני מרשה לעצמי אחרי מאות תיקי חקירה לאמר לך , תסיר כל חשש ודאגה מליבך...
***NO ONE IS FASTER THEN A BULLET ***
ארנולד - כשמתקבלת תלונה במשטרה, אתה בדר"כ תקבל טלפון מהחוקר ובו הוא יבקש ממך בנימוס לסור למשרדו ביום-יומיים הקרובים לתיחקור. בתיחקור עצמו, ימלא החוקר ד"וח "פרטי ארוע" בו תופיע גרסתך לתלונה. אתה יכול לסמוך על כך כי החוקר הוא מנוסה, עינייני, שידע להפריד את המוץ מהתבן ולזהות אם אתה עבריין מועד או לא, או אם יש ממש בתלונה. על זה בדיוק הוא מקבל משכורת.
את פרטי הארוע הוא יעביר לקצין החקירות, שיעיין ויחליט על גורל התלונה.
החרמת הנשק( "חילוט" בשפה מקצועית) אינה אוטומאטית, אלא תלוייה בחשד הסביר כי נעשתה בו עבירה. קשה מאוד בארץ לבצע פעולות החרמה על סמך חשד שמא יבוצע בכלי פשע כלשהו בעתיד, ולכן, אם לא איימת בנשק (שזו עבירה) סביר להניח שהנשק לא ילקח ממך, כיוון שכאן ידי התובע המשטרתי כבולות (וזו הבעייתיות הרבה הכרוכה בהחרמת נשק מאנשים אלימים-אין הרבה שופטים שיאשרו החרמה כזאת רק על בסיס סברה שמא יבוצע פשע. על התובע המשטרתי, והחוקרים, להיות מנוסים ומתוחכמים מאוד כדי לצבור מספיק ראיות שישכנעו שופט להחרים נשק).
את פרטי הארוע הוא יעביר לקצין החקירות, שיעיין ויחליט על גורל התלונה.
החרמת הנשק( "חילוט" בשפה מקצועית) אינה אוטומאטית, אלא תלוייה בחשד הסביר כי נעשתה בו עבירה. קשה מאוד בארץ לבצע פעולות החרמה על סמך חשד שמא יבוצע בכלי פשע כלשהו בעתיד, ולכן, אם לא איימת בנשק (שזו עבירה) סביר להניח שהנשק לא ילקח ממך, כיוון שכאן ידי התובע המשטרתי כבולות (וזו הבעייתיות הרבה הכרוכה בהחרמת נשק מאנשים אלימים-אין הרבה שופטים שיאשרו החרמה כזאת רק על בסיס סברה שמא יבוצע פשע. על התובע המשטרתי, והחוקרים, להיות מנוסים ומתוחכמים מאוד כדי לצבור מספיק ראיות שישכנעו שופט להחרים נשק).
- סליקאי זהב

אילן ידידי
כמי שעוסק בין השאר בזיהוי ומכיר את חוק מאגרי מידע קצת....
וגם מכיר את המערכת הממשלתית מבפנים -קצת...
קיימים אין ספור תרחישים בהם אדם חף מכל פשע יוזמן לחקירה למרות שלא ביצע כל פשע !
תרחיש קטן ודבילי רק כדי להדגים:
התלוננת כי פרצו לך את הרכב וגנבו לך את הרדיו ואתה מעונין באישור לביטוח.
החוקר אומר לך :"אין בעיה אבל תן לנו טביעות אצבעות כדי שטכנאי מז"פ יוכל לבודד את הטביעות שלך מתוך הטביעות הרבות הנמצאות במכונית"
לקיחת הטביעות משמשת יותר מכל כדי להקים מאגר מידע של אזרחי מדינת ישראל.
אתה כאזרח שומר חוק נותן כמובן את טביעות האצבעות _שכמובן מתויקות ולא מושמדות...
בעוד 10 שנים בעת חקירת פריצה לחנות המשביר לצרכן אתה מוזמן לחקירה.
מה הקשר שלך לפריצה ל"משביר" אתה לא מבין....
הקשר הוא שיומיים קודם היית בקניון, עברת ליד חלון הראוה של המשביר לצרכן, וכשאישתך
רצתה להראות לך איזה שמלה היא רוצה לקנות, שמת את האצבע שלך על חלון הראוה ושאלת:
את השמלה הזאת ?
נראה לך תרחיש דמיוני? אתה טועה...זה קורה...
כנ"ל לגבי מאגרי מידע אחרים הנמצאים בידי "האח הגדול"....
חלקם אף מועברים תמורת תשלום (בצורה לא חוקית) לגורמים שלישיים.
מדובר בתמצית מהרישום הפלילי, בעלויות של רכבים ועוד.
הסכנה הגדולה יותר היא שיבוא יום ולא תוכל לעשות לך אפילו ביטוח בריאות משלים או ביטוח חיים כי חברת הביטוח קיבלה את הנתונים עליך ממאגר מידע של DNA ומשתמע מהפרופיל
הגנטי שלך שתוחלת החיים שלך נמוכה בגלל גנים כאלה ואחרים...נראה דמיוני?
לא כל כך, העובדה שמוסדות שונים בעולם, ממשלתיים וגם של איגודי זכויות האדם עוסקים בכך
משך השנים האחרונות. אני יושב באחד הפורומים האלה...
כך שקבל עיצה מחבר: כמה ש"האח הגדול" יודע עליך פחות, כך יותר טוב!
כמובן שמי שחושב אחרת, זכותו לחשוב אחרת ממני ולנהוג כהבנתו.
כמי שעוסק בין השאר בזיהוי ומכיר את חוק מאגרי מידע קצת....
וגם מכיר את המערכת הממשלתית מבפנים -קצת...
קיימים אין ספור תרחישים בהם אדם חף מכל פשע יוזמן לחקירה למרות שלא ביצע כל פשע !
תרחיש קטן ודבילי רק כדי להדגים:
התלוננת כי פרצו לך את הרכב וגנבו לך את הרדיו ואתה מעונין באישור לביטוח.
החוקר אומר לך :"אין בעיה אבל תן לנו טביעות אצבעות כדי שטכנאי מז"פ יוכל לבודד את הטביעות שלך מתוך הטביעות הרבות הנמצאות במכונית"
לקיחת הטביעות משמשת יותר מכל כדי להקים מאגר מידע של אזרחי מדינת ישראל.
אתה כאזרח שומר חוק נותן כמובן את טביעות האצבעות _שכמובן מתויקות ולא מושמדות...
בעוד 10 שנים בעת חקירת פריצה לחנות המשביר לצרכן אתה מוזמן לחקירה.
מה הקשר שלך לפריצה ל"משביר" אתה לא מבין....
הקשר הוא שיומיים קודם היית בקניון, עברת ליד חלון הראוה של המשביר לצרכן, וכשאישתך
רצתה להראות לך איזה שמלה היא רוצה לקנות, שמת את האצבע שלך על חלון הראוה ושאלת:
את השמלה הזאת ?
נראה לך תרחיש דמיוני? אתה טועה...זה קורה...
כנ"ל לגבי מאגרי מידע אחרים הנמצאים בידי "האח הגדול"....
חלקם אף מועברים תמורת תשלום (בצורה לא חוקית) לגורמים שלישיים.
מדובר בתמצית מהרישום הפלילי, בעלויות של רכבים ועוד.
הסכנה הגדולה יותר היא שיבוא יום ולא תוכל לעשות לך אפילו ביטוח בריאות משלים או ביטוח חיים כי חברת הביטוח קיבלה את הנתונים עליך ממאגר מידע של DNA ומשתמע מהפרופיל
הגנטי שלך שתוחלת החיים שלך נמוכה בגלל גנים כאלה ואחרים...נראה דמיוני?
לא כל כך, העובדה שמוסדות שונים בעולם, ממשלתיים וגם של איגודי זכויות האדם עוסקים בכך
משך השנים האחרונות. אני יושב באחד הפורומים האלה...
כך שקבל עיצה מחבר: כמה ש"האח הגדול" יודע עליך פחות, כך יותר טוב!
כמובן שמי שחושב אחרת, זכותו לחשוב אחרת ממני ולנהוג כהבנתו.
אילן מדריך הירי - אתה טוען ששופטים בישראל מנחים את החלטותיהם לפי כותרות העיתון? הרעיון ישמע מעט מופרך ומנותק מהמציאות, אבל החלטותיהם של שופטים ניקבעות, בדר"כ ועל-פי רוב, בהתאם לספר החוקים. מה לעשות.
דוקטור נו - ייתכן שאתה מבין לא מעט בסרטי ג'יימס בונד, אבל בזיהוי פלילי לא כ"כ, וכנראה גם לא במצב המשטרה בארץ. נראה לך שישלחו אליך הביתה מעבדת זיהוי פלילי כי גנבו לך טייפ מהרכב??? צא משנות השמונים, חביבי.
דוקטור נו - ייתכן שאתה מבין לא מעט בסרטי ג'יימס בונד, אבל בזיהוי פלילי לא כ"כ, וכנראה גם לא במצב המשטרה בארץ. נראה לך שישלחו אליך הביתה מעבדת זיהוי פלילי כי גנבו לך טייפ מהרכב??? צא משנות השמונים, חביבי.
- סליקאי זהב

יובל
אם נדמה לך שאני טועה, סחתיין,
זה אולי לא קורה במרחב בו אתה משרת,
אבל זה קרה לי במרחב מסויים שבו באתי להגיש תלונה על פריצת הרכב שלי....
(לא טענתי שטכנאי מז"פ הגיע אלי הביתה אחרי פריצת הרכב ! )
כפי שאמרתי , איש באמונתו יחיה - אבל אם כל כך ברבה גורמים עוסקים בנושא של מאגרי המידע כנראה שאני לא כל כך טועה...
"THE DEFENCE RESTS ITS CASE..."
אם נדמה לך שאני טועה, סחתיין,
זה אולי לא קורה במרחב בו אתה משרת,
אבל זה קרה לי במרחב מסויים שבו באתי להגיש תלונה על פריצת הרכב שלי....
(לא טענתי שטכנאי מז"פ הגיע אלי הביתה אחרי פריצת הרכב ! )
כפי שאמרתי , איש באמונתו יחיה - אבל אם כל כך ברבה גורמים עוסקים בנושא של מאגרי המידע כנראה שאני לא כל כך טועה...
"THE DEFENCE RESTS ITS CASE..."
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד