סיוע למשטרה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סיוע למשטרה

על ידי ליאור45 » 10 ינואר 2004, 08:11

כיצד מסייעים לשוטרים בעת אירוע קשה - פח"עי, תאונה עם נפגעים, אירוע פלילי מתגלגל, תקיפת שוטרים, וכו'?

האם חובה לחכות שהשוטר יבקש עזרה, או שמא ניתן להציע אותה? אילו סמכויות מואצלות לאזרח חמוש שמסייע לשוטר?

האם לדעתכם אנו צריכים לפתח "נוהל חבירה" בתיאום עם המשטרה? כולל זיהוי כ-good guys.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

תשובה

על ידי the sheild » 10 ינואר 2004, 14:50

הסיוע הינו מחוייב רק ברגע שהתבקשת ע"י השוטר בעת מצוקה כלשהיא.
אם התבקשת ופעלת באופן סביר ע"פ החוק אזי הינך מוגן ומבוטח כמו שוטר פעיל.
אם התבקשת להשגיח על נערה שגנבה בושם בסופר פארם ופוצצת לה הצורה אזי אתה יכול להתבע או לחלופין יפתח לך תיק פלילי.
כמובן שהחוק דורש שבקשתו של השוטר תהיה סבירה ומחוייבת מציאות לדוגמה:
אסור לשוטר לבקש מנכה על כסא גלגלים לתפוס סוחר סמים במנוסה.
כאיש משטרה מזה זמן רב העוסק בלוחמה בפשיעה עצתי לך היא:
תן למשטרה לעשות את עבודתה וזאת ללא התערבות אזרחים או משמר אזרחי עם כל הכבוד הראוי להם.

תמיד לשרותך בנושאי חוק וסדר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: תשובה

על ידי RoadRuner » 10 ינואר 2004, 15:38

the sheild כתב:תן למשטרה לעשות את עבודתה וזאת ללא התערבות אזרחים או משמר אזרחי עם כל הכבוד הראוי להם.

:?: :?: :?: :?
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: תשובה

על ידי ניר » 10 ינואר 2004, 16:55

the sheild כתב: תן למשטרה לעשות את עבודתה וזאת ללא התערבות אזרחים או משמר אזרחי עם כל הכבוד הראוי להם.
כאיש מתמי"ד במרחב דן בארבע השנים האחרונות, אני יכול לומר לך שישנם מתנדבים שעושים עבודתם במקצועיות כשל שוטרים מן המניין. בצורה שהתבטאת, לא נראה כי אתה באמת מכבד את אנשי היח"מ של המשא"ז. לגבי אזרחים - אתה צודק לחלוטין.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי figi » 10 ינואר 2004, 18:29

שלום ניר (וגם לאחרים שהגיבו עד עתה)
עם כל הכבוד למתנדבי היח"מ במשא"ז (ואני נכלל בהם ולכן ארשה לעצמי לדבר בגוף ראשון רבים)
אנחנו בסופו של דבר אזרחים ולא שוטרים מן המניין (ואל לנו לשכוח את זה). כשאנו פושטים את המדים אנו חוזרים להיות אזרחים ב-100% וזאת לעומת שוטרים שהינם שוטרים ב-100% 24 שעות ביממה (גם כאשר אינם על מדים).
ולכן, דבריו של theshield אינם באים מתוך זלזול (זו דעתי).
כמובן שישנם יוצאים מן הכלל, כמו למשל מתנדבים שמשמשים בתפקידים כאלו שמחייבים אותם להתעסק ולהיות מעורבים בעבודת המשטרה יותר מן המתנדב הרגיל (למשל מפקדי יחידות מתמ"יד) אשר מתוקף העיסוק הרב שלהם בעבודת המשטרה והמעורבות הגבוהה אפשר לומר שהם יותר קרובים לסטטוס של שוטרים (אני מדגיש יותר קרובים, הם עדיין אזרחים לכל גדבר ולא שוטרים אבל בהחלט עומדות לזכותם זכויות יתר).
שוב , זו דעתי, אשמח לשמוע דעות אחרות מנומקות ולהתפלמס בנושא, רק בבקשה שימרו על תרבות דיון (לעיתים החברים פה נוטים להתחמם מהר, אז אני מקדים תרופה למכה וקורא לסובלנות).
יום טוב ידידיי.
:D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 10 ינואר 2004, 19:10

figi.

רציתי להגיב אבל המשפט האחרון שלך השתיק אותי.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אדי. » 10 ינואר 2004, 19:13

שאלה להשכלה כללית.
האם שוטר לא במדים ולא בתפקיד צריך ויכול להתערב באירוע כמו מכות או עקיפה מסוכנת. נכתב באשכול ששוטר הוא שוטר 24 שעות ביממה.
ואם זה כך עושה רושם שהוא פשוט מחוייב לפעול כשוטר. לעומת זאת פעם קראתי שאזרח התלונן על שוטר שביצע מעצר לא חוקי כי לא היה בתפקיד.
מה נכון?
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי konen1 » 10 ינואר 2004, 19:18

כל מקרה הוא לגופו
יש שוטרים שירצו עזרה ויש שוטרים שיראו בזה "הטרדה" לכן עדיף להתערב רק אם מתבקשים למנוע חיכוך

דבר נוסף זה שהמתנדב חמוש או לא זה לא משנה כי אין למתנדב ביטוח משטרתי על הנשק בפעילות לא רשומה
אם אתה מדבר על ארועים מסויימים שיש בהם צורך באנשים חמושים אז עזרה של כל אזרח חמוש תתקבל בברכה רק שיש לזכור שהמצב יהיה מאוד עדיין ויכלל בקטגוריית צלש או טר"ש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 10 ינואר 2004, 19:20

אדי ידידי,

1. לא כל שוטר מוזמן להתערב בכל אירוע ששייך לו. אתן לך דוגמה: נקראנו לאירוע קטטה, באנו בשתי ניידות: שוטר ומתנדב בכל אחת. היה קצת תוהו ובוהו בהתחלה, ואנשים המשיכו ללכת מכות. משכנו אחד מהרעים מהזירה והחלנו לחקור אותו בשטח בעוד שהרחקנו את שאר הקהל. אחד מהקהל אמר שהוא שוטר ומה אנחנו עושים בכלל. הוא הציג לי תעודה. מג"בניק בשירות חובה, בחופשה. ראש המשמרת שלנו אמר שכל מה שהוא רוצה זה שהוא יגיד לקהל להתרחק, ולא להתערב בטיפול באירוע.

2. שוטר לא צריך מדים על מנת לבצע מעצר. לא ראיתי עדיין מעצר בעירום מלא (כאשר התעודה מצניעה), אבל הכוונה מובנת. אזרח רשאי להתלונן על כל מה שהוא רוצה, כולל דברים חוקיים.

לעניין המיומנות של מתמי"דים. יצא לי במשמרות לפעול עם וללא שוטרים, וההתנהגות שלנו משתנה לפי השינוי בסמכויות . לא מתעסקים עם תנועה, לא עולים לדירות פרטיות, לא נכנסים לאירועים מורכבים. כאשר אנו צריכים לצמצם לאזור, אנו מגיעים ומציעים סיוע לשוטרים, ולא נדחפים. ברגע שמתמי"ד ממולח פועל עם שוטר, הוא פועל כמו שוטר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Spider » 10 ינואר 2004, 20:05

לכל החברים ...
אני אנסה לעשות קצת סדר בבלאגן , תחילה לגבי השאלה של שוטר שלא על מתיד, שור בתפקיד 24 שעות והא מחוייב מתוקף תפקידו להתנהג כך שאם הוא נתקל בארוע הוא מחוייב להתערב גם הוא לא במשמרת וגם אם הוא חזר מהים והוא נמצא רק עם בגד ים , ועל פי מה שהמצב מצריך בזמן הארוע , יכול להווצר מצב כי אזרח שהיה במקום והבחין בשוטר שמוכר לו כשוטר וראה כי הוא לא מטפל בארוע רשאי הוא להתלונן עליו מכוון שהשוטר מחוייב להתערב בארוע, מעבר לכך ובעיקר לכל המתנדבים שמורידים מערכם כמול השוטרים , אני מכיר הרבה מתנדבים שמבחינה מקצועית עולים על שוטרים אחרים שאני מכיר ובלב שלם שולחים אותם לכל ארוע , לא משנה מהותו ונותנים להם את כל הגיבוי הרצוי, ככה שכמו בכל נושא אחר לא צריך לעשות הכללות. :lol:
***NO ONE IS FASTER THEN A BULLET ***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ACSman » 10 ינואר 2004, 20:28

ברשותכם נתחיל בהבהרה של התקנות והחוק -
מתנדב משא"ז שאינו בתפקיד, אינו יכול "להכניס" עצמו לתפקיד.
מתנדב משא"ז אמור להיות מזומן לתפקיד ע"י מפקד היחידה / מפקד בסיס הפעלה.
במקרה של ארוע [פח"ע / תאונה מורכבת / או אחר] רשאי שוטר המזוהה ע"י תעודת מינוי להורות לאזרח או למתנדב משא"ז שאינו בתפקיד, לסייע לשוטר במילוי תפקידו, במגבלות הסבירות למטלה המבוקשת ע"י השוטר מהאזרח.

אזרח יכול להכווין תנועה במקרה של רמזור מקולקל או תאונת דרכים, אבל האזרח לא יהיה מבוטח בביטוח משטרתי ולא יהיה בעל סמכות כל שהיא.

למתנדב משא"ז קיימת אפשרות להכנסה לתפקיד בעמצאות הוראה טלפונית של מפקד היחידה /מפקד בסיס הפעלה [תוך רישום מתאים ומלא ביומן הפעלה וכל שאר הרישומים הנדרשים...]

כך שאם הייתם שואלים לדעתי... הייתי מציע כי בידה ואתם נקלעים לזירת תאונה / ארוע אחר ורואים שוטר במקום, תוכלו להציע את עזרתכם ואם אתם מתנדבי משא"ז, ציינו זאת לאחר הצעת העזרה, והיה והשוטר אכן זקוק לעזרה, הוא כבר יבקש, במידה ואינו זקוק לעזרה ואתם "תכניסו" עצמכם לתפקיד מגיש העזרה הלא מבוקשת, עלול להיות מצב בו ייגרם בילבול מצד האזרחים וטירדה מיותרת לשוטר, או במקרה החמור יותר אתם תפריעו לשוטר בעת מיליו תפקידו, דבר שעלול לגרום להעמדה לדין... והכל בגלל רצון טוב [כל זאת ללא קשר לכך שאם חו"ס ייפגע מגיש הסיוע הלא מבוקש ע"י השוטר, אין מגיש ה"סיוע" מבוטח כלל...]

במקרה של ארוע פח"ע ובזירת הארוע יש שוטר / שוטרים, ללא קשר אם אתם נושאי נשק או לא, הצעתי היא כי הגשת העזרה תסתכם בכך כי תרחיקו קהל ותעזרו בבידוד הזירה.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

המשך

על ידי the sheild » 10 ינואר 2004, 21:22

על מנת להסיר כל ספק ,ללא המתנדבים ושוטרי השח"מ המשטרה לא היתה יכולה לבצע תפקידה כמו שצריך.
אני מלא הערכה למתנדבים ביח"מ שלפעמים מקבילים במקצועיות שלהם לנושאי תנועה בלבד.
שוטר הינו מקצוע הדורש קורס סמלים , קורס שוטרים ועוד השתלמויות כאלו ואחרות על מנת לדעת לטפל החל מארוע פשוט של הפרעת מנוחה והמשך בארוע מורכב הדורש לדעת את החוק לפרטיו.
מכיוון שאני מלא הערכה למתנדבים רוצה אני לציין כי זה עקב אכילס של המשטרה מכיוון שלא יתכן שהפשע משתולל ברחובות(ואני יודע זאת) וכוונתי לא לפשיעה המאורגנת אלא לפשיעת הרחוב המטרידה והכואבת ביותר כגון ביריונות פריצות וגרימת נזקים וגם איומים .
ע"מ למגר תופעות פשיעה החל מפשיעת רחוב וכלה בפשע מאורגן צריך משטרה חזקה של בעלי מקצוע המחוייבים לעבודתם ולא למתנדבי משא"ז אפילו אם הם שייכים ליח"מ.
מי שמכיר מתנדבים שיותר מקצועים משוטרים הבעייה היא אצל השוטרים בפרט והמשטרה בכלל.

כאחד שעשר שנים היה בלש, רכז מודיעין,וכיום קצין מודיעין אני מודיע לכם כי לא המתנדבים יחזירו את השקט לרחובות אלא משטרה חזקה ללא פשרות.

שלכם תמיד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

עם כל הכבוד להמגן!!!

על ידי אדי. » 10 ינואר 2004, 22:14

עם כל הכאב שבעניין צריך לצין שאם הייתה לנו משטרה חזקה וללא פשרות, לא היינו צריכים להחזיר את השקט לרחובות, אלא רק לשמור על השקט הקיים.
ואל תבינו אותי לא נכון. אני לא מאשים את המשטרה בלבד. זה חוקים, בתי-משפט, תקציבים, החלטות שגויות ועוד סיבות שלא ברורות לי. לדוגמא: כתבה בעיתון:
משטרה פשטה על בית בושת :!: האם באמת צריך לחפש את המוסדות האלה.....לא
הם מפרסמים את עצמם בכל עיתון. סמים :!: :!: :!: הייתה כתבה בטלוויזיה בה עיתוניים צילמו עיסקאות סמים מרחוק בלי שום בעיות(בת"א וברמלה). הם יכולים ומשטרה לא :?: :?: :?: בתי הימורים :!: :!: האם באמת יש בעיה לאתר אותם,
חצי מדינה יודעת איפה הם ,רק משטרה לא :?: :?: .
אם זה כך אז המשטרה היא ......תבינו לבד, אבל סביר יותר שמסיבה כל שהיא (ולא ברורה) אין עניין לתפוס את הרעים.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ACSman » 10 ינואר 2004, 22:20

אדי,
תרשה לי להסכים איתך.... על המשפט הראשון בלבד [טוב, נו גם על השני באופן חלקי...]

על השאר... הסקת המסקנות שלך, לא בדיוק תואמת את המציאות...
סליחה ותודה
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר » 10 ינואר 2004, 22:49

אדי, כמו שכתב ACSman, הסקת המסקנות שלך לחלוטין לא תואמת את המציאות.
אם היתה מכיר את המערכת מבפנים, היית נוכח לדעת שהשוטרים עובדים מסביב לשעון, נעצרים עבריינים למיניהם יום יום, המוקדניות בדרך כלל לא מפסיקות לשדר אירועים והניידות לא נחות לרגע.
קיימת בעייה ידועה במשטרה של חוסר בכח אדם. המשטרה ממונה על ביטחון הפנים של מדינת ישראל אך מעבר ל"עבריינים כחול לבן" שלא הולכים ומתמעטים, על המשטרה להתמודד גם עם פח"ע. אני חושב שהמירמור אמור להיות מופנה, בחלקו, כלפי מערכת המשפט בישראל שאינה מחמירה מספיק עם עבריינים/פושעים הנתפסים ע"י המשטרה פעם פעמיים ועשר פעמים ונשארים חופשיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד