מה יותר טוב מאקדח,,,

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי konen1 » 11 ינואר 2004, 14:28

ניר
יש מצבים שעדיף לקבל מכות מאשר להרוג מישהו גם מבחינת החוק וגם מבחינת המצפון

אם אדם יוצא עם נשק עליו לארוע שבו הוא בעמדה נחותה ואין חשש לסכנת חיים או שיש חשש אבל לא מידי והוא משתמש בנשק והורג או פוצע קשה אז בית המשפט יכניס אותו לכלא משום שהוא הכניס את עצמו לסיטואציה שבו הייתה לו ברירה כלומר הוא יכול היה(אולי תאורתית -אבל גם זה נחשב בבית המשפט) להימנע מהתוצאה הקשה

אם דברת על שוטרים, לשוטרים יש סמכויות יתר ויש להם גב יותר חזק מהאזרח הפשוט כך שמרווח הטעות שלהם גדול יותר
דבר נוסף גם שוטרים האשמו (אם אני לא טועה בארועים של התפרעויות ערביי ישראל) שהם נכנסו עם כח קטן מידי לארוע דבר שהצריך שימוש באש חיה ולא בכח פחות קטלני כי הם גרמו לעצמם להיות בעמדה נחותה ולא חיכו לתגבורת
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 11 ינואר 2004, 14:45

guss - מקריאה בחלק מהתגובות כאן נראה לי שכולנו שוכחים שאנחנו חיים במדינת חוק. השאלה היא למה הערסים קפצו עליך. אם הטרדת אותם באיזה אופן, לא תעמוד לך עילת ההגנה העצמית (אפילו אם קיללת אותם) שכן החוק אינו מגן על פרובוקטורים ("לא ישא אדם באחריות פלילית למעשה שהיה בו כדי להדוף תקיפה שלא כדין...ובלבד שלא הביא בהתנהגותו הפסולה למעשה...). כל שופט יצפה ממך לסגת, כלומר לברוח. מקריאה בעשרות (!) פיסקי דין עולה תמונה ברורה שמערכת המשפט בארץ מצפה ממך לברוח בכל פעם בו מנסים לפגוע בך (אא"כ יש לך, או לאחרים, סכנת חיים). אף שופט לא יקבל פגיעה כלשהי בערסים המדוברים (בטח לא שימוש באקדח). שכן יכולת פשוט לתת גז ולברוח.
high power - אני טוען שלפני שרצים ליישם בשטח עצות של סיפרי הישרדות למינהם, רצוי לבדוק ברשימת הכותבים אם התייעצו עם משפטן והאם העצות בספר תואמות את מערכת המשפט בארץ.הספר "סודות ההשרדות" של יוג'ין סוקאוט,למשל, מסייג במפורש את מירב העצות שהוא נותן בטענה שהן לא תמיד תואמות לחוק בארץ.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 11 ינואר 2004, 17:37

יובל ,אני שמח שיש עדיין אנשים שחושבים שאנו חיים במדינת חוק,,,,
אבל אם ההיתה יושב בפקק תנוע בשעה1.00 בלילה ליד אחד ממקומות הבילוי הסוענים ולפתע אתה רואה כמה חברה רצים על גגות המכוניות ומכסי המנוע וכל זאת כחלק של קטטה כשהם לא זורקים לכיוון של האזרחים הרגילים ורכושם!!! ואתה מנסה למנוע מלהפוך את גג מכוניתך ל"טרבוקה" :twisted: ואין לך להיכן לברוח ,אני מוצא כי נבוט אוקולון כבד מסביר את כוונותך בצורה הברורה ביותר,,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי higt-power » 11 ינואר 2004, 21:52

יובל כתב:high power - אני טוען שלפני שרצים ליישם בשטח עצות של סיפרי הישרדות למינהם, רצוי לבדוק ברשימת הכותבים אם התייעצו עם משפטן והאם העצות בספר תואמות את מערכת המשפט בארץ.הספר "סודות ההשרדות" של יוג'ין סוקאוט,למשל, מסייג במפורש את מירב העצות שהוא נותן בטענה שהן לא תמיד תואמות לחוק בארץ.

לא אני לא ממש קראתי את זה בשום ספר פשוט עשיתי חשבון פשוט
הבעיה היא שכל כך הפחידו אותנו נושאי הנשק עד שאנכנו מפחדים מהצל של עצמנו
ואם כבר הלכת לשלשון החוק אז בדוק עד הסוף .
תקיפה באלה אוו סכין דינה כתקיפה בנשק חם וזה כתוב בחוברת החדשה של משרד הפנים
אז על נע ננקוט זהירות יתר שעלולה לעולת לנו בחיים .
החוק נותן לך נשק כדי שתגן על עצמך לפי מפתח מסוים של איום פרוטנצאלי (נגיד סוחר יהלומים
מסיעה חומרי נפץ ,נהג רכב ציבורי )ברור שאף אחד לא מצפה שתחשוב שבלל שהנשק
ניתן לך לצורך התגוננות בפני פח"ע אתה צריך למות מדקירה כי רצו לשדוד ממך פלפון.
פשוט איום מידי על חיך +אמצעי לממש איום זה(סכין ,אלה,גרזן,מנצטרה ,נשק חם) +אין דרך לברוח=שימוש בנשק.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

איפה אנחנו חיים

על ידי wildthing » 12 ינואר 2004, 10:17

זה נראה שיש בינינו אנשים שחושבים שהם חיים בריו דה ז"נרו,
יוהנסבורג,דרום שיקגו,דרום לוס אנג"לס.
נתחיל בנשימה עמוקה ובכל זאת עם תוקפים אותך חבורה של חסרי תרבות והם זקוקים לתרגום בגוף הסרט,וידו בתוך הרכב שלך שבור אותו הפוך ותאחל לו יום כתום.
דרך אגב אני מקווה שנושאי נשק יותר שקולים מלדרדר מצב תנשו להקפיא מצב לקנות זמן ולתפל בבעיה בצורה בוגרת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי dtft » 12 ינואר 2004, 14:59

ðëåï ùàðçðå çééí áîãéðú çå÷, àáì äáòéä äéà ùìøåá àðùéí ùåîøé äçå÷ äí àìå àåúí äçå÷ îâáéì, àåúí äòøñéí äîãåáøéí àå, ìöåøê äòðééï, ëì òáøééï àçø, ìà îîù îåúøã îääùìëåú äçå÷éåú ùì äúðäâåúå, áã"ë äùéëåì ùìà éäéä "àåúé ìà éúôñå" åëã'.

àôøåôå ìáøåç, ðëåï ùçå÷éú æäå äôéúøåï äàåìèéîèéáé àáì æàú âí äñéáä ìëê äòáøééðéí ìîéðäí îúøáéí ëîå ôéèøéåú àçøé äâùí, äøé "àæøç èåá" èîéã éú÷ôì åéáøç. îëàï ääéúðäâåú äôøåáå÷èéáéú åäçöåôä ùì àåúí äâåøîéí (àó ôòí ìà éöàä ìëí ìøàåú òøñ ðãçó ìúçéìú äèåø áîùøã äôðéí, úåê öò÷åú åàéåîéí?) äøé àúí àæøçéí èåáéí úéôâòå áëì î÷øä. àí àúí úôâòå áäí, àúí úòöøå åú÷áìå úé÷ áîùèøä, à"ë úåëéçå ùàéï ìëí àçåú åàéìå áî÷øä ùäòáøééï ôâò áëí äåà ôùåè éñúì÷ îäî÷åí, äøé çå÷é ääâéðåú ìà çìéí òìéå.

ëï, ëï, ìãòúé, áîúëåðú äðåëçéú, îòøëú îùôèéú áîãéðú éùøàì "ðåúðú ôøñ" ìòáøééðéí åðåëìéí ìîéðäí, åøàéä ìëê äéà äáìâàï, äîéùåø äôìéìé (åâí úðåòúé), äçåââ áøçåáåú îãéðúéðå.

çáì îàåã. :(
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ג'וקר » 12 ינואר 2004, 15:54

DTFT

אתה אכן צודק שאותם פרחחים לא שמים*** על החוק,אולם מצד שני הרי אינך יכול לחנך אותם ,ולכן הפתרון הכי טוב הוא לנסות להתעלם\לברוח\...-עימות לא יעזור לאיש (חוץ מלאגו של זה שינצח בעימות ).

גם בכביש אינך מתנגש בכוונה ברכבו של "ערס"(או סתם איד***) שחותך אותך או מבצע עברה אחרת .(בהנחה שאתה מה"חכמים" ולא מה"צודקים" )

בברכת דרך צלחה , ותשמרו על עצמכם שם בחוץ .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: איפה אנחנו חיים

על ידי higt-power » 12 ינואר 2004, 18:42

wildthing כתב:זה נראה שיש בינינו אנשים שחושבים שהם חיים בריו דה ז"נרו,
יוהנסבורג,דרום שיקגו,דרום לוס אנג"לס.
נתחיל בנשימה עמוקה ובכל זאת עם תוקפים אותך חבורה של חסרי תרבות והם זקוקים לתרגום בגוף הסרט,וידו בתוך הרכב שלך שבור אותו הפוך ותאחל לו יום כתום.
דרך אגב אני מקווה שנושאי נשק יותר שקולים מלדרדר מצב תנשו להקפיא מצב לקנות זמן ולתפל בבעיה בצורה בוגרת.

בא תבקר אותי פעם תיכנס ותצא בלי להפגע ואז נדבר על להקפיא מצב אוו על
איפה אנכנו חיים.
כי אני אישית חי במקום שבוא מגיעים עלך ומתענינים בנימוס בשלומך
ואז מבקשים ממך את הפלפון והארנק אם אתה מסכים מילא אם לא כבר תהנה
מהכנסת אורחים בבית החולים המקומי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר » 12 ינואר 2004, 20:29

higt-power, איפה אתה גר?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר » 12 ינואר 2004, 20:43

קונן, לא אמרתי שצריך לשלוף ולהרוג וכמובן שיש מצבים שבהם עדיף לקבל מכות, וזה קורה גם במשמרות שלי במרחב. אין שום קשר בין זה ולבין זה שאסור בשום אופן להשאיר את הנשק ברכב בשום מקרה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הרש' » 12 ינואר 2004, 21:00

dtft כתב:נכון שאנחנו חיים במדינת חוק, אבל הבעיה היא שלרוב אנשים שומרי החוק הם אלו אותם החוק מגביל, אותם הערסים המדוברים או, לצורך העניין, כל עבריין אחר, לא ממש מותרד מההשלכות החוקיות של התנהגותו, בד"כ השיכול שלא יהיה "אותי לא יתפסו" וכד'.

אני מאוד מסכים עם DTFT. החוקים במדינה שלנו מגבילים את האזרח שומר החוק אבל ממש לא מזיזים לערס ולעבריין.
החוק להגנה עצמית קובע שבמידה ואתה מרגיש שחייך בסכנה זכותך להגן על עצבך באמצעות נשק חם.
במקרה המדובר אני חושב שאם אתה בתוך רכב ומוקף בערסים, צריך כמובן להינעל בפנים ולנסות לברוח, אבל אם אין אפשרות לברוח, דרך פעולה לגיטימית היא שליפה ודריכה הפגנתית. ובמידה והערסים לא מבינים את הרמז, ואחד מהם מזכה אותך בתגובה בכיוון של "אתה לא תעיז לירות בנו", אתה צריך, מיד, לזכות אותו ביריה לכיוון הפיקה של הברך - גם הוא לא מת, גם כל החברים שלו הבינו את הרמז, וגם בית משפט יאמר שפעלת באורח סביר (אחרי הכל רק כיוונת לו לרגל, וגם זה אחרי ש"הצהרת" על כוונותיך, וזאת לאחר שלא נותרה בידיך אופציה אחרת).

מה שכן, בארה"ב הכל הרבה יותר פשוט - אם נכנס לחצר שלך אדם שאתה "לא חפץ ביקרו", אתה צריך להבהיר לו באופן וורבלי - מילולי - ויזואלי (למקרה שהוא חרש) כי אין הוא רצוי, ואז, במידה וסירב לעזוב, מותר לך לשלוף את רובה הציד שלך, אותו זכותך להחזיק - בלי רישיון, וזאת על פי חוק, ולבצע לעברו ירי מדוייק על מנת להרוג

אז אנחנו עוד לא חיים בארה"ב (ואצלנו לא ממש צריך לעשות דברים כאלה) אבל חבל שהמדינה מעדיפה להקל עם הפושעים, ולהחמיר עם האזרחים שומרי החוק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ג'וקר » 12 ינואר 2004, 22:55

זה רק במקרה והספקת לשלוף את רובה הצייד...לפני שהוא ירה בך עם אקדח שהוא קנה בבוקר בפינת הרחוב .... :wink:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 12 ינואר 2004, 23:06

איך אומרת זאת מהטלוויזיה, שמורידה שערות מהאינטרנט... אנחנו לא קצת נסחפים ? :shock:
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אביG19 » 12 ינואר 2004, 23:25

נועם כתב:איך אומרת זאת מהטלוויזיה, שמורידה שערות מהאינטרנט... אנחנו לא קצת נסחפים ? :shock:

נועם
תרשה לי לתקן אותך קצת

"סליחה, אנחנו לא קצת גולשים ?"

זה נכון יותר :wink:

אבי :)
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 13 ינואר 2004, 17:16