ירי בפורץ
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ירי בפורץ
אתמול בידיעות אחרונות ניכתב שחייל בחופשה ירה ופצע פורץ רעול פנים.
תקראו את הכתבה (דומני עמוד 9).
נא תגובתכם
תקראו את הכתבה (דומני עמוד 9).
נא תגובתכם
אני רציני
- סליקאי כסף

הכתבה פורסמה בעמוד 13.
החייל היה בחופשה, וישן שנ"צ (שנת צהריים) עריבה.התעורר למשמע רעשים בביתו, ואז הבחין ברעול פנים מסתובב בביתו. החייל אילץ את הפורץ לשכב על הרצפה תוך שהוא מאיים עליו בנשקו. תוך שהחייל עסוק בשיחת טלפון למשטרת ישראל, ניסה הפורץ להתרומם מהרצפה. החייל הגיב בירי מדויק של כדור בודד לירכו של הפורץ. תוך שהוא מטפל בפורץ הפצוע, המשיך החייל בשיחת הטלפון עם מוקדנית המשטרה.
הפורץ מוכר למשטרה בתחום עבירות הרכוש. החייל עוכב לחקירה ולאחר מכן שוחרר. אחד מקציני המשטרה:"העובדה שהיורה הוא חייל ושהנורה היה רעול פנים שחדר לביתו יכולה לשחק לטובת החייל".
עד כאן לפי העיתון (שכידוע הקשר בין המציאות לכתוב בעיתון הוא רופף למדי
).
עצוב מאוד שבמדינה שלנו צריך לחפש סיבות ותירוצים כדי להצדיק פציעה של פורץ לביתו של אזרח.
מה הלקח- עדיף לפוצץ את האמא של המניאק הזה בעזרת קרש איכותי, פשוט לקרוע אותו ואז...
לשחרר אותו. כי זה בדיוק מה שיקרה גם אם יגיע לידי השוטרים. בתי המשפט כבר מזמן לא מחוברים לקרקע וידי השוטרים כבולות. כמו שלמד החייל הזה, בסופו של דבר הוא הפך לעבריין והפורץ לקורבן. רק חסר שהפורץ עוד יתבע פיצויים מהחייל.
יתרון למי שגר בקומות גבוהות- ניתן לגרום לפורץ להבין שעדיף לו לקפוץ מהחלון מאשר להשאר בבית
החייל היה בחופשה, וישן שנ"צ (שנת צהריים) עריבה.התעורר למשמע רעשים בביתו, ואז הבחין ברעול פנים מסתובב בביתו. החייל אילץ את הפורץ לשכב על הרצפה תוך שהוא מאיים עליו בנשקו. תוך שהחייל עסוק בשיחת טלפון למשטרת ישראל, ניסה הפורץ להתרומם מהרצפה. החייל הגיב בירי מדויק של כדור בודד לירכו של הפורץ. תוך שהוא מטפל בפורץ הפצוע, המשיך החייל בשיחת הטלפון עם מוקדנית המשטרה.
הפורץ מוכר למשטרה בתחום עבירות הרכוש. החייל עוכב לחקירה ולאחר מכן שוחרר. אחד מקציני המשטרה:"העובדה שהיורה הוא חייל ושהנורה היה רעול פנים שחדר לביתו יכולה לשחק לטובת החייל".
עד כאן לפי העיתון (שכידוע הקשר בין המציאות לכתוב בעיתון הוא רופף למדי
עצוב מאוד שבמדינה שלנו צריך לחפש סיבות ותירוצים כדי להצדיק פציעה של פורץ לביתו של אזרח.
מה הלקח- עדיף לפוצץ את האמא של המניאק הזה בעזרת קרש איכותי, פשוט לקרוע אותו ואז...
לשחרר אותו. כי זה בדיוק מה שיקרה גם אם יגיע לידי השוטרים. בתי המשפט כבר מזמן לא מחוברים לקרקע וידי השוטרים כבולות. כמו שלמד החייל הזה, בסופו של דבר הוא הפך לעבריין והפורץ לקורבן. רק חסר שהפורץ עוד יתבע פיצויים מהחייל.
יתרון למי שגר בקומות גבוהות- ניתן לגרום לפורץ להבין שעדיף לו לקפוץ מהחלון מאשר להשאר בבית
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
אמנון ...
לגבי הקטע של הפיצויים מהחייל , אז רוב הסיכויים שהפורץ אכן יבקש את זה מהחייל
לגבי הענין של הקרש בטוח שהוא יתבע פיצויים .
לגבי העינין של ה" נפל מהחלון " כמובן שזה היה כשהוא נבהל כי הבחין בבעל הבית , אז זה תסריט שראיתי כבר כמה פעמים ו.. לא תבעו.
בכל מקרה אנחנו מדברים רק על מקרים שאכן הפורץ היה בבית ואלו מעטים מאוד
לגבי הקטע של הפיצויים מהחייל , אז רוב הסיכויים שהפורץ אכן יבקש את זה מהחייל
לגבי העינין של ה" נפל מהחלון " כמובן שזה היה כשהוא נבהל כי הבחין בבעל הבית , אז זה תסריט שראיתי כבר כמה פעמים ו.. לא תבעו.
***NO ONE IS FASTER THEN A BULLET ***
Spider כתב:אמנון ...
לגבי הקטע של הפיצויים מהחייל , אז רוב הסיכויים שהפורץ אכן יבקש את זה מהחייל![]()
אני מקווה שבמקרה כזה ביה"מ יפעיל קצת שיקול דעת ויסביר לפורץ שבמדינה בה קיים חשש קבוע ואמיתי מטרור, אם אתה פורץ לבית כשאתה רעול פנים - ברור לך שעלולים לירות בך, שיש לו מזל שהחייל ירה לו ברגל ולא ברגלים של הכינים, וישלח אותו למקום הראוי לפורצים (בית סוהר).
Spider כתב:לגבי העינין של ה" נפל מהחלון " כמובן שזה היה כשהוא נבהל כי הבחין בבעל הבית , אז זה תסריט שראיתי כבר כמה פעמים ו.. לא תבעו.
מקסימום תגיד בבית משפט שנתת לפורץ שיעורים בטיסה - ועוד בחינם!!!
תגובה שכתבתי באשכול מקביל (למה יש שניים???)
אין עונש מוות על פריצה.
אל תנסו לחשוב איך לירות בפורץ ואיך לצאת מזה אח"כ.
זה לא שאני כזה צדקן, אבל זה בדיוק מה שאנו, בסליק צריכים להילחם בו מלחמת חורמה !!!
הרי המוטו שלנו הוא "חברה חמושה" וגו'.
ממש מרגיז אותי לקרוא כאלה דברים !!!
אין עונש מוות על פריצה.
זה לא שאני כזה צדקן, אבל זה בדיוק מה שאנו, בסליק צריכים להילחם בו מלחמת חורמה !!!
- סליקאי זהב

Walker56 כתב:תגובה שכתבתי באשכול מקביל (למה יש שניים???)
אין עונש מוות על פריצה.
אני מבטיח לך שאני לא רוצה לירות בפורץ למוות - אני רק לא ממש רוצה לבדוק אם לאדם שנכנס לביתי בלי הזמנתי כשהוא רעול פנים, יש או אין אקדח, או אמצעי אחר, באמצעותו הוא יפגע בי.
אני מבטיח לך שאני אתייצב במרחק סביר ממנו ואדרוש ממנו לעצור - אם הוא יברח מהבית - "תפדל", אבל אם הוא יגרום לי להרגיש שהוא מאיים על חיי - אני חושב שזה לגיטימי מבחינתי לאמר "דמו בראשו" - הכל כמובן בצמוד לחוק להגנה עצמית.
אבל בסופו של דבר אני מאמין במשהו שאמר לי קצין מילואים שעשה אצלי אימון כשהייתי קצין תחזוקה בבסיס אימונים בדרום - רס"ן בשם נועם, שהיה מפקד של מחלקת צלפים. (יכול להיות שהוא חבר בפורום - אני לא יודע
הוא אמר לי - "אתה מחזיק אקדח, אתה תחזיק אותו שנים, ואתה תתפלל כל הזמן שלא תצטרך להשתמש בו... אבל פעם אחת אתה תצטרך להשתמש, ובאותה פעם הוא יציל את החיים שלך..."
אני מאוד מאמין בזה (ומרבה להתפלל) וזו גם הסיבה העיקרית שבגללה אני נושא אותו איתי כל הזמן.
[color=blue][/color]
לפני כשש שנים גרתי ברחוב שקט בעירי בקומה שניה על עמודים.
באחד הלילות בעודי שקוע בשיטוט באינטרנט.. לקראת 0300 לפנות בוקר בחורף, שמעתי רעשים משונים מחלון המיטבח..תחילה חשדתי בכלבה שמחטטת ונזפתי בה בשקט..מהמשיכו הרחשים התבוננתי וראיתי זוג ידיים בכפפות שחורות מנסות להסיט את החלון.
הבנתי שהמבקר הלא רצוי נעזר בסורגי הקומות שמתחת . ומאחר ולא הייתי ערוך לקבלת אורחים הרהרתי לשניה מה לעשות.
בנשק קר או חם שמצוי אצלי לא רציתי להשתמש.. זה מלכלך . ואז הגעתי להחלטה שהכי טוב להראות למבקר את הדרך למטה.
בחבטה סגרתי את החלון על ידיו תוך כדי צעקות רמות: גנב גנב ....
לרגע נהייתה מהומה רבתי בשעה שהבחור עשה דרכו לעבר האדמה ..
או אז התקשרתי למישטרה ומסרתי פירטי הארוע
המוקדנית הראתה ענין ושלחה ניידת עם שוטר..[שוטר אחד].
השוטר התענין בנימוס..ערך סריקה בחצר יחד איתי ..וביקש אותי אם לא איכפת לי להתלוות אליו לסיבוב בשכונה.. הסיבוב לא העלה מאום.
מאז ועד עצם כתיבת השורות לא פנו אלי ולא עידכנו אותי.לא המישטרה ולא האורח הלא קרוא.
במאמר מוסגר אציין כי השוטר הראה סימנים ברורים של שביעות רצון מהתנהגותי ואף טרח לציין שהוא מקווה שמשהו נישבר אצל האורח.
לפני כשש שנים גרתי ברחוב שקט בעירי בקומה שניה על עמודים.
באחד הלילות בעודי שקוע בשיטוט באינטרנט.. לקראת 0300 לפנות בוקר בחורף, שמעתי רעשים משונים מחלון המיטבח..תחילה חשדתי בכלבה שמחטטת ונזפתי בה בשקט..מהמשיכו הרחשים התבוננתי וראיתי זוג ידיים בכפפות שחורות מנסות להסיט את החלון.
הבנתי שהמבקר הלא רצוי נעזר בסורגי הקומות שמתחת . ומאחר ולא הייתי ערוך לקבלת אורחים הרהרתי לשניה מה לעשות.
בנשק קר או חם שמצוי אצלי לא רציתי להשתמש.. זה מלכלך . ואז הגעתי להחלטה שהכי טוב להראות למבקר את הדרך למטה.
בחבטה סגרתי את החלון על ידיו תוך כדי צעקות רמות: גנב גנב ....
לרגע נהייתה מהומה רבתי בשעה שהבחור עשה דרכו לעבר האדמה ..
או אז התקשרתי למישטרה ומסרתי פירטי הארוע
המוקדנית הראתה ענין ושלחה ניידת עם שוטר..[שוטר אחד].
השוטר התענין בנימוס..ערך סריקה בחצר יחד איתי ..וביקש אותי אם לא איכפת לי להתלוות אליו לסיבוב בשכונה.. הסיבוב לא העלה מאום.
מאז ועד עצם כתיבת השורות לא פנו אלי ולא עידכנו אותי.לא המישטרה ולא האורח הלא קרוא.
במאמר מוסגר אציין כי השוטר הראה סימנים ברורים של שביעות רצון מהתנהגותי ואף טרח לציין שהוא מקווה שמשהו נישבר אצל האורח.
WALK IN PEACE
Colonel כתב:לא צריך לירות !!!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2858396,00.html
אפשר גם בדרכי נועם...
חברים, אכן כך נוהגים במושבי השרון בגנבים שנתפסים...
אולי יפי הנפש לא אוהבים את זה, אבל זאת עובדה שאחרי מקרה כזה יש לפחות חודש של שקט...עד שהחארות שוכחים מה קרה לחבר שלהם...
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
יובל 5 , שים לב לתגובה הבאה שנכתבה באשכול השני בנושא פורצים (פורץ אפשרי בבית):
היתכן שמצאו את האיש שלך

Spider כתב:יצא לי לעצור פורץ ( נרקומן ) בתוך דירה עם רגל בגבס מבצע פריצה , כששבוע לפני כן הוא "נפל" מקומה שניה בזמן ביצוע מלאכתו.
היתכן שמצאו את האיש שלך
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
ביפ ביפ.............אם אכן זה האיש שלי אז נידמה לי שעשיתי מלאכתי נאמנה.
וניזכרתי בעוד סיפור ששמעתי מאדם מאוד אמין עלי.. ערב אחד חזר אותו בחור עם הוריו הביתה
וראה דמויות בתוך הבית .. עלה חרש במדרגות וניכנס ומצא זוג גנבים חוגג בבית..
הבחור שבזמנו ניראה כמו חנון דתי וממושקף ..הוא במיקרה יוצא סיירת צנחנים והתעסק אז באמנויות לחימה...הקיצור הוא התגבר עליהם וכפת אותם יחד ואז התקשר למישטרה..בין לבין הצמד העלה את חמתו כי התעסקו מעט באנטומיה התחתונה של אימו...ולכן פשוט השליך אותם
דרך תריסי הבית לחצר... לשוטרים סיפר כי הצמד ניבהל כששמעו שהתקשר למישטרה וניסה לברוח בקפיצה.. [קומה א ע"ע] . לשוטרים לא נותר אלא לגבות הודעה ולהוביל את שני המוצלחים ששברו ידיים לבית החולים הקרוב..
האירוע היה לפני כעשרים שנה ועד היום לא תבעו ולא צייצו... גם לא באו לביקור נימוסין.
ללמדנו... שלפעמים "שווה" ללמדם לקח.
WALK IN PEACE
לאדי שלום!
החוק היבש קובע. שהגנה עצמית זו תשובה הולמת לאיום ממשי ורציני על חייך: מכאן אתה ואקדחך+הראיות המשפטיות שאתה צריך לדעת או לשנן ע'מ להוכיח שהייתה סכנה מוחשית לחייך. וזאת ביחס למקום לשעה ועוד. ועוד!
דע לך כלל אחד.לעולם אל תמהר ללחוץ על ההדק! אלא אם כן מכוון לעברך אקדח!-אז אין מה לחשוב פעמיים!
לגבי סכין תצטרך להוכיח שאכן הסכינאי היה מספיק קרוב אליך ולסכן אותך.או שמוכר לך ולמשטרה כאיש מסוכן עבריין אלים וכ'ד- זכור המקרה של הקיבוצניק שירה למוות באיש האלים
שפרץ לדירתו והיכה אותו בצורה ברוטלית כשברקע חברתו לשעבר של העבריין שיצאה עם הקיבוצניק. או שרק אמרה לעבריין שיצאה והנ'ל היה אכול קנאה ושנאה בא לנקום בקיבוצניק האומלל שאפילו לא הועמד למשפט. והוכר כבר בחקירה ראשונית במשטרה כצודק! אבל נאלץ לעזוב את הארץ מפחד אחיו של ההרוג!
ספציפית לגבי פורץ!כמו שנאמר כבר בפורום:הכל עניין של הוכחת רמת הסיכון לחייו של היורה!
אז תשתדל לא לירות לו בתחת! אבל בפרצוף או בלב זה כבר שיקול שלך.....!
מה שכן לגבי המצב היום ובעתיד:עוד יכריחו אותנו כל יפי הנפש למיניהם לעבור השתלמות במשפטים ברמה של משפטן זוטר.
דע לך כלל אחד.לעולם אל תמהר ללחוץ על ההדק! אלא אם כן מכוון לעברך אקדח!-אז אין מה לחשוב פעמיים!
לגבי סכין תצטרך להוכיח שאכן הסכינאי היה מספיק קרוב אליך ולסכן אותך.או שמוכר לך ולמשטרה כאיש מסוכן עבריין אלים וכ'ד- זכור המקרה של הקיבוצניק שירה למוות באיש האלים
שפרץ לדירתו והיכה אותו בצורה ברוטלית כשברקע חברתו לשעבר של העבריין שיצאה עם הקיבוצניק. או שרק אמרה לעבריין שיצאה והנ'ל היה אכול קנאה ושנאה בא לנקום בקיבוצניק האומלל שאפילו לא הועמד למשפט. והוכר כבר בחקירה ראשונית במשטרה כצודק! אבל נאלץ לעזוב את הארץ מפחד אחיו של ההרוג!
ספציפית לגבי פורץ!כמו שנאמר כבר בפורום:הכל עניין של הוכחת רמת הסיכון לחייו של היורה!
אז תשתדל לא לירות לו בתחת! אבל בפרצוף או בלב זה כבר שיקול שלך.....!
מה שכן לגבי המצב היום ובעתיד:עוד יכריחו אותנו כל יפי הנפש למיניהם לעבור השתלמות במשפטים ברמה של משפטן זוטר.
"מוזה" זה דבר חשוב.כשאתה כותב שירים.אבל אי אפשר לקנות עם זה אוכל במכולת!
- סליקאי כסף

לספיידר! מה זה הקשקוש על פיצוי!
עוד לא קרה דבר כזה בארץ!שעבריין יתבע אדם פרטי על זה שפגע בו או ירה בו. מה שכן קורה זה לגבי שוטרים כגוף משטרתי או המשטרה עצמה שנתבעה לשלם!ואז השופט מסתכל על המשטרה או השוטרים כאנשים הממונים על הבאתו של העבריין לדין כשהוא בריא ושלם!ולא עמדו בכך. ונדרשים לפצות את אותו יבחוש בן יתוש שנפצע או אינשאללה נהרג!
אם יהיה מקרה שכזה אז יעמוד מול מבקש הפיצויים ההכרח בהכרת הסיכון שלקח על עצמו.בביצוע העבירה מול השימוש באקדח שגרם לפציעתו או מותו של מבקש הפיצוי! ולשמחתי הרבה השופטים במדינה בעיקר השופטות(כן בכל הרצינות. אינני מלגלג אני רציני!) מה זה מודעים לכך!(מנסיוני כשוטר)
אם אני טועה הבא לי מקרה אחד של גנב שנורה או נפצע ממכות שספג מבעל המקום שנפרץ.
ותבע את בעל הביית לפיצויים!
אם יהיה מקרה שכזה אז יעמוד מול מבקש הפיצויים ההכרח בהכרת הסיכון שלקח על עצמו.בביצוע העבירה מול השימוש באקדח שגרם לפציעתו או מותו של מבקש הפיצוי! ולשמחתי הרבה השופטים במדינה בעיקר השופטות(כן בכל הרצינות. אינני מלגלג אני רציני!) מה זה מודעים לכך!(מנסיוני כשוטר)
אם אני טועה הבא לי מקרה אחד של גנב שנורה או נפצע ממכות שספג מבעל המקום שנפרץ.
ותבע את בעל הביית לפיצויים!
"מוזה" זה דבר חשוב.כשאתה כותב שירים.אבל אי אפשר לקנות עם זה אוכל במכולת!
- סליקאי כסף

Re: לספיידר! מה זה הקשקוש על פיצוי!
מצגר, תגיד, מה אתה מטיף כל כך לירות בפורצים. במחבלים כבר ירית?
אני כקצין בטחון בכיר בדימוס, מעולם לא שמעתי על הוראות ומחשבוטת כמו שלך, אין בארץ עונש מוות לגנבים !
אני כקצין בטחון בכיר בדימוס, מעולם לא שמעתי על הוראות ומחשבוטת כמו שלך, אין בארץ עונש מוות לגנבים !
דור מחדש ויוצר איננו זורק אל גל האשפה את ירושת הדורות. שיש בה כדי להזין את נפש הדור מחדש. ברל כצנלסון.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד