בא לפורום בחור חדש... ושאלה על נשיאת נשק גלוי...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

walther ppk ???

על ידי doc-no » 13 ינואר 2004, 22:31

לאריאל השלום והברכה וברוך בואך לפורום !

תיקון טעות קטנה ברשותך:

הWALTER PPK הינו בעל קוטר 7.65

בעוד שה-

WALTER PP הינו בעל קוטר 380

בשעתו הוולטר PPK תפס תאוצה בגלל פירסומו כאקדח של ג'ימס בונד,אם כי מבינים טוענים
שבעיקרון הPPK הוא בעצם מעיקרו אקדח לנשים.

בריאות לכל החברים :) :)
HASTA LA VISTA BABY
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 13 ינואר 2004, 22:48

בשעתו הוולטר PPK תפס תאוצה בגלל פירסומו כאקדח של ג'ימס בונד,אם כי מבינים טוענים שבעיקרון הPPK הוא בעצם מעיקרו אקדח לנשים.

וכל זאת .. בגלל שהאקדח תוכנן לנשיאה כאשר ישנו כדור בבית הבליעה, דרוך ונצור ... על מנת להתגבר על הדריכה הקשה. (מנגנון הכבדה.) שהרי גברים אמיתיים, לא נתקלים בקשיים לדרוך את המחלק .. :wink:
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ארנון » 14 ינואר 2004, 16:16

בקשר לנסיון לחטוף את הנשק:

צריך תמיד להיות מוכן לאפשרות שכזו.
בכלל, מומלץ להתרגל להסתובב, לעמוד ולשבת, כשהידיים בסביבת האקדח.

לצערי, שברתי פעם אף של מישהו שהכרתי, שניסה לשלוף את האקדח שלי "רק בצחוק". :oops:
כשהרגשתי שהאקדח שלי קיבל רצון משלו ללא ידיעתי, הסתובבתי בתנופה עם מרפק שפגע באפו של הנ"ל.
הרבה זמן עבר עד שהבחור שב לדבר איתי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 14 ינואר 2004, 21:00

למה לצערך
טוב מאד עשיתה
נשק זה לא בדיחה ולא צחוק יש אלף דרכים אחרות לצחוק .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

...

על ידי אריאל המקורי » 15 ינואר 2004, 01:01

חשבתי לתומי שההבדל בין PP לבין PPK הוא רק באורך הקנה (K for Kurtz) אני מודה על התיקון...

לגבי המודעות (יד על הנשק וכו') - כאדם שמתאמן הרבה מאד זמן, אני עובד תמיד על המודעות שלי - אבל בסופו של דבר - אין תחליף להגיון פשוט -

הרי לא תטענו שמודעות לנשק היא תחליף לבטיחות, אני משוכנע שיש מעט אם בכלל אנשים פה שנעים עם כדור בקנה וטוענים שמודעות מספיקה להגן עליהם.

באותה מידה, אני טוען (אולי מחוסר הידע וההבנה שלי בתחום) שנשיאת המחסנית מחוץ לנשק מהווה מקדם בטיחות כנגד חטיפת נשק (אני חושב שעל זה כולם יסכימו)

השאלה היא, בעצם, האם לדעתכם הסיכויים לחטיפת נשק הם כה נמוכים בהשוואה לסיכויים לצורך בדריכה מהירה תחת אש?

אני יודע שזה דריכה וירי ברצף זה משהו שמתאמנים עליו הרבה, וזה גורם לו להראות מאד שימושי וחשוב -

אבל בסך הכל, ברוב המקרים של פיגועי ירי - היה מספיק זמן להוציא מחסנית מהכיס, לדרוך וללכת לחפש מאיפה מגיעים קולות הירי...

או שאני מדבר שטויות ?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 15 ינואר 2004, 05:25

אריאל
למנוע חטיפת נשק :
א. הסלקה
ב. נשק ביד בשעת ארוע יש לאחוז כך שלא יחטף!

אני ממליץ על נשק בהכנס.

למרות זאת (ואף שלא ענית לשאלתי) גם בנשק בהכנס יש להתיחס לנשק כטעון תמיד.

בוא אספר לך על מקרה בחטיבת חי"ר שאסרו על טירונים ללכת עם מחסנית בהכנס, והם היו יוצאים הביתה באוטובוס כשרק המפקדים מאבטחים אותם. לכן נהגו החיילים בהחבא להכניס כדור לקנה ולנצור (כדי שיהיה להם לפחות כדור לתגובה).
הנוהג שונה לאחר שטירון הרג חבר ילדות שלו בטעות כשפלט את הכדור הזה אל בטנו.

נוסף לכך כבר היה אשכול בו סיפרתי על כך שמחקר שנערך מצא את החיילים זהירים יותר עם הנשק כשהוא במחסנית הכנס. לא נכון הגיונית אבל עובדה.

הדבר המסוכן ביותר בהליכה עם נשק ללא מחסנית היא ההנחה שהוא ריק מכדורים.
יום טוב
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: ...

על ידי amnon » 15 ינואר 2004, 09:40

אריאל המקורי כתב:באותה מידה, אני טוען (אולי מחוסר הידע וההבנה שלי בתחום) שנשיאת המחסנית מחוץ לנשק מהווה מקדם בטיחות כנגד חטיפת נשק (אני חושב שעל זה כולם יסכימו)

אז הנה אחד שלא מסכים.
אחסון אקדח בכספת פלדה נעולה מהווה מקדם בטיחות כנגד חטיפת נשק(אני חושב שעל זה כולם יסכימו)
מה הקשר בין מיקום המחסנית לחטיפת האקדח? מה קורה אם חטיפת האקדח מתבצעת רק לשם השגת נשק חם ולא לצורך שימוש בו בזמן המיידי שלאחר החטיפה? איך זה מתקשר למחסנית/אין מחסנית?
אם חטיפת האקדח מתבצעת לצורך נטרול נושא הנשק, הרי שנשיאת נשק במצב 4 מעמידה את נושא הנשק במצב פתיחה של קרוב מאוד מאוד למנוטרל...
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי avital » 15 ינואר 2004, 11:37

אריאל ידידנו החדש
אתה צדקתה לגבי הVALTHER השוני בין האקדחים הוא בממדים במיוחד אורך הקנה
ל PP (polizei Pistole ) "אקדח משטרתי" אורך קנה של 173 מ"מ ול PPK
(Polizei Pistole Kurz) "אקדח משטרתי מקוצר" 154 מ"מ.
האקדחים נבדלו גם בעיצוב,בגודל הקת ובקיבולת המחסנית 8 ו7 כדורים בהתאמה.
האקדחים יוצרו בקטרים שונים מ0.22 6.35 7.65x17 9x17 מ"מ.
האקדחים תוכננו לנשיאה מוסלקת והיו קטנים בגודל קלים במישקל ללא רכיבים בולטים ונודעו באמינות אגדתית ודיוק רב (תכונות הנישמרות ע"י וולטר גם בדגם המודרני P99).
זהו האקדח הראשון בעל הפעולה הכפולה DA שזכה בפופולריות בין לאומית במיוחד בקרב כוחות מיוחדים וסוכנים חשאים כן גם אצל "007".
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הנודניק לא מוותר

על ידי אריאל המקורי » 16 ינואר 2004, 16:38

תודה לכולם על התשובות, הנה המשך הקושיות...

לאילן -

הכוונה כמובן במצב 3 - מחסנית בהכנס ללא כדור בקנה. כמובן שיש להתייחס לכל נשק כאל נשק טעון ולא נצור... אפילו אם זו חרב מעץ..

אם מטרתו של אדם להשיג נשק חם -
1. הוא לא מהווה ברגע זה סכנה קיומית עבורי, אלא עוד עבודה למשטרה...
2. הוא יתקשה להשיג (לדעתי) מחסנית לנשק ללא רשיון בתוקף ממילא. (אבל זו לא הנקודה)

אני לא יכול להסליק את הנשק אם אני במדים, ואני לא מסתובב ברכבת צפופה עם נשק ביד.
כך או כך - מרגע שהוצאתי את המחסנית, אני במצב בטוח יותר מול חטיפת נשק. נכון שזה לא תחליף לערנות - כמו שעירנות היא לא מספיקה, ואנחנו לא מסתובבים עם כדור בקנה

לאמנון-
העלת את הטיעון הראשון שאני מסכים איתו - ברגע שהמחסנית לא בנשק אני לא יכול להשתמש בו באותה מהירות שאני יכול כשהיא בפנים.
אבל באותה מידה, אם הנשק דרוך ונצור, אני יכול להשתמש בו ביד אחת תוך כדי מאבק, בניגוד למצב שבו אני צריך לדרוך ביד אחד - דבר שאולי נראה לי קשה עקב חסרון בטכניקה, אבל ללא ספק נראה לא טריוויאלי כאדם שיש לו נסיון בקרבות בידיים ריקות?
האם לא כדאי לי לנוע לכן עם כדור בקנה??

לאביטל-
האם יש לך נסיון בוולטר P99? האם כדאי לי לשדרג אליו מבחינת אמינות לאורך זמן (והרבה כדורים)?
מה לגבי הסמיט 99? שמעתי עליו שהוא לא מדוייק עקב שחיקה של הצינה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 16 ינואר 2004, 17:19

לאביטל-
האם יש לך נסיון בוולטר P99? האם כדאי לי לשדרג אליו מבחינת אמינות לאורך זמן (והרבה כדורים)?
מה לגבי הסמיט 99? שמעתי עליו שהוא לא מדוייק עקב שחיקה של הצינה?

אריאל,
אמנם הכוונת את השאלה לאביטל, אך איני יכול שלא להגיב.. זה ממש מדגדג לי בקצה האצבע ..

מאין מגיעות האגדות על שחיקה הצינה / מחלק של אקדח שיצא לשוק לפני כשנתיים שלוש ? כמה נסיון נצבר במיוחד כאן, במדינה בה התחמושת אותה עליך לירות (למעלה מ 150 / 200 אלף כדור) עולה הרבה הרבה יותר מהאקדח עצמו, ואין (כמעט) אזרח בארץ שמסוגל לירות כזו כמות של תחמושת במימון פרטי ..

אריאל, כמה שתירה, עדיין לא תגיע לשחיקה של המחלק, אולי חלקים אחרים (פלסטיקה / כוונות וכו') עלולים להפגע עם הזמן, אבל אתה לא תצליח לגרום לאקדח נזק כל כך מהר.

לי נראה כי השמועות אודות טיבו הירוד של אקדח X מקורן אצל אנשים שאינם מעוניינים למכור דגם זה או אחר או סתם מתוך בורות, בסגנון א.א.א (איש אחד אמר..).

וולטר 99 - תוצרת וולטר גרמניה. סמיט 99 תוצרת משותפת של סמיט אנד ווסון (S&W) וחברת וולטר. הגוף מיוצר בגרמניה, המחלק מיוצר בארה"ב. לשני הכלים הללו, יש בארץ יבואנים מסודרים וותיקים, אני בטוח כי במידה ותתקל בתקלה, לא תשאר לבד, אלא תקבל שירות.

אגב, מה נחשב אצלך "הרבה כדורים" ? 5000 ? 10,000 ? 50,000 ? 100,000 ?

(הכל מתוך רצון לסייע לך להגיע לתשובה המלאה והמספקת עבורך. אל תפגע מהשאלות / מענה.)

שבת שלום,

נועם.
:)
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: הנודניק לא מוותר

על ידי RoadRuner » 16 ינואר 2004, 18:48

אריאל המקורי כתב:אני לא יכול להסליק את הנשק אם אני במדים, ואני לא מסתובב ברכבת צפופה עם נשק ביד.

אריאל שלום,
אלא אם אתה צנחן יש לי פתרון בדוק בשבילך:

לפני המוווןןן זמן Colonel פרסם כאן הודעה על שפצור נרתיק פנימי כך שיוכל להיות מוסלק גם כשהחולצה בתוך המכנסיים:
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=2243

לפני כמה חודשים ניסיתי את הרעיון והוא עובד מצוין!
הייתי בחינה של חבר טוב, ועברתי ערב שלם של ריקודים בלי שאף אחד ראה את האקדח.
(מדובר בבול צ'ירוקי - אקדח לא קטן מידי)

כך שאם אתה מחפש פיתרון לרכבת, ועוד לאקדח די קטן כמו הוולטר שלך,
זה פתרון מושלם, כדאי לנסות...
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גלעד יסעור » 16 ינואר 2004, 19:34

שלום לכולם,
אני בוחר להגיב לנושא אמינות הנשק זה או אחר אני מסכים לחלוטין עם נועם לגבי האמינות של האקדחים המודרניים והפולימרים .
בפרט שאנו מדברים על שימוש אזרחי שבמקרה הנ"ל לרוב מי שמחליף אקדח עושה זאת בגלל שלל סיבות וכמעט בכלל לא עקב שחיקה כזו או אחרת. :)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי UG » 16 ינואר 2004, 20:17

אריאל,

הרשה לי להוסיף שתי הסתיגויות / הערות / הבהרות.

א. ככל הידוע לי עד היום לא דווח על נסיון חטיפה של אקדח מאזרח (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה).
ב. כמו כן, לא ידוע לי על מקרה בו אזרחים השתמשו בנשקם האישי למנוע פיגוע (פרט לארוע ליד הקריה בת"א בו התערבו חיילים ושוטרים).

כלומר, נכון שהשאלה אותה העלת חשובה לצורך הפולמוס אך סטטיסטית התנהגות כזו או אחרת של נושא נשק לא מיומן תשנה את התוצאה. חשוב להדגיש כי הפער בין נושא נשק מיומן ללא מיומן גדול מאוד ואף קריטי במקרים בהם יש צורך בשימוש בנשק בזמן אמת.

UG
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי avital » 16 ינואר 2004, 21:50

שוב שלום לאריאל
בהמשך ובהסכמה לתשובתו של נועם מספר הארות נוספות על ה WALTHER P99 .
האקדח הוצג בשנת 96 ותוכנן החל משנת 94.
וולטר לאחר כישלון מסחרי אם הדגם הקודם P88 לקחו על עצמם לתכנן אקדח שרות משטרתי קומפקטי (קנה 105 מ"מ)שייצג את החידושים שחלו בשוק הנשק בשנים האחרונות במיוחד ביצור אקדחים מחומרים מרוכבים (פולימרים).
בראש צוות התכנון עמד מהנדס הפיתוח לשעבר של גלוק ,תכנון הקת הופקד בידיו של Moroni מתכנן איטלקי שמתמחה בתכנון של כלים אולימפיים ורובי צלפים (בארט).
תכנון ויצור המחסנית ניתן למק גיר יצרן מחסניות הנודע.
יצור המחסנית ממתכת אפשר יצור קת צרה ונוחה בעלת קיבולת גדולה של 16 כדורים בניגוד לקת המסורבלת של הגלוק.
מנגנון הירי מבוסס בראונניג משופר עם קומפסציה פנימית לשיכוך רתע.
מנגנון נקירה פנימי ללא פטיש עם חיווי חיצוני (למי שרגיל לפטיש).
הדק מהפכני בעל שלשה מצבים המשלב את כל היתרונות של SA וDA המאפשר ירי מהיר ללא מנגנוני ניצרה חיצונים.
חיוי חיצוני של נוכחות כדור בבית הבליעה וכפתור שיחרר נקירה המאפשר דריכה ושחרור בטוח לנישאת כדור בקנה (מצב 2).
שני מנופים לשחרור מחסנית משני צידי שמורת ההדק מה שמאפשר התאמה לירי ביד ימין ושמאל.
האקדח מגיע עם שלוש גב קת מתחלפים להתאמה מושלמת לכל יד,ארבע כוונות קדמיות להתאמה לסיוגי תחמיש שונים וכוונת אחורית מתכוננת לאיפוס הכלי.
האקדח מיוצר בקטרים של 0.22 9 0.40 45 .
האקדח מיצר ברשיון ע"י S&W וזהה מבחינה טכנית וביצועים למקור הגרמני.
השוני הוא בעיצוב החיצוני מעוגל בסמית וחד בP99 (לדעתי האישית הP99 יפה יותר ואולי אחד האקדחים היפים בשוק (עובדה לא זניחה לכלי שצמוד לרובנו מרבית שעות היממה).
המחלק של סמית עשוי מכרום ניקל והגרמני מפלדה שני הכלים מצופים בגימור מיוחד המקשה ואוטם את המתכת הגרמני בטנפריט (כמו בגלוק) ושל סמית במילונית (MELONITE QPQ).
לא לחינם נאמר על האקדח שאם גלוק ישדרגו יום אחד את האקדחים שלהם התוצאה תהיה P99.
לי אישית יש SW99 כשנתים יריתי בו יותר מ1500 כדור ללא מעצור ותקלה.
החלפתי רק את הכוונות לכוונות לילה של מפרו (מומלץ בחום).
ניסתי לחפש בפורומים בינלאומים אזכור לתופעות שהזכרתה ולא מצאתי להם כל זכר לדעתי סתם שטויות.
לגבי המלצה לרכישה אני אישית מרוצה מהכלי ומהדיוק ,נוחות שלו אולם לפני רכישת אקדח חובה להתנסות בכלי ע"י מטווח בחנות נשק רצינית (ראה המלצות באשכולות קודמים).
לUG היו חטיפות אקדחים משומרים ומאבטחים הם סוג של אזרחים ....
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 16 ינואר 2004, 22:00

לא לחינם נאמר על האקדח שאם גלוק ישדרגו יום אחד את האקדחים שלהם התוצאה תהיה P99.

אביטל,
אל תשכח כי מנגנון הנקירה של גלוק שונה לחלוטין מזה המצוי ב P99/SW99 , אך אכן ניתן ליצור כלי המשלב תכונות ממספר כלים :
אמינות ואיכות, מגוון אביזרים, וורסטיליות הגלוק.
האפשרות להתאים אישית את הקת - P99/SW99.
גובה המחלק, הקנה הפוליגוני (הקבוע) והקונספט הבטיחותי (האפשרות לכדור בקנה באופן הבטוח ביותר) של הקלר אנד קוך P7.
הדק רגיש וניתן לשיפור איכותי כמו של אקדחים מבוססי 1911 או CZ , (כגון בול , טנפוליו IPSC, ספינקס, זיג 220 וכו')
ועוד כיד הדמיון .. :)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד