חברה תודה ועוד שאלה בקשר למשא"ז
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
חברה תודה ועוד שאלה בקשר למשא"ז
האם לאחר 5 שנות התנדבות נותנת המשטרה המלצה לתת נשק בקלות או שזה דבר בעייתי ???. כלומר מה הסיכוי שלאחר התקופה אכן ינתנו לי האישורים הדרושים לקבלת רישיון נשק והאם ישנם מצבים שאלו ינתנו אף לפני 5 שנים ???
תודה
תודה
- סליקאי ארד

לפי מה שאני יודע לפחות באיזור שאני מתנדב בו (מרכז הארץ)
לא מספיק לעמוד בקריטריון של 5 שנים מתנדב קלסי אתה צריך גם המלצות חמות ("רותחות") גם מהמפקד האישי וגם מהקצין הממונה על המשא"ז בתחנת המשטרה (לא זוכר את הקיצור המשטרתי) וגם אז לא בטוח שהקצין המרחבי יאשר אם לא "ילחצו" עליו כדי שיאשר לך רשיון נשק אישי
לא מספיק לעמוד בקריטריון של 5 שנים מתנדב קלסי אתה צריך גם המלצות חמות ("רותחות") גם מהמפקד האישי וגם מהקצין הממונה על המשא"ז בתחנת המשטרה (לא זוכר את הקיצור המשטרתי) וגם אז לא בטוח שהקצין המרחבי יאשר אם לא "ילחצו" עליו כדי שיאשר לך רשיון נשק אישי
- סליקאי כסף

אין אף אחד שניסה או
קיבל רישיון כתוצאה מהתנדבות שיכול לספר האם זה היה קל או קשה וכו' ??????
- סליקאי ארד

אין כללים בנושא זה. ניתן לקבל המלצות ללא תפיסות יפות, ללא תעודות הערכה, וללא צל"שים. חשוב להיות אמין ועקבי בפעילויות, לעשות יותר תועלת לארגון מאשר נזק, להגיע הרבה, אבל לדעתי הכי חשוב זה אמינות. אני מכיר אישית מתנדבים שמביאים הרבה תפיסות יפות, עובדים יפה, אלא שלא סומכים עליהם לא עם מפתחות של ניידת ולא עם קרבין, משום שהם מתלהבים יותר מדי, חורגים מסמכות ושוכחים את משימתם העיקרית (בט"ש).
המשא"ז הוא לא ארגון שמתאים לכולם, ולא כולם מתאימים לו, אבל לא בכדי הוא ארגון ההתנדבות הגדול ביותר בארץ, ובלעדיו המשטר במדינת ישראל היה שרוי בצרות צרורות.
האם זה לגיטימי להתנדב על מנת להיות זכאי להחזיק נשק פרטי? לדעתי כל עוד שאתה עושה את הפעילות כמו שצריך ובצמוד לכללים, שאלה זו אינה רלוונטית כלל.
המשא"ז הוא לא ארגון שמתאים לכולם, ולא כולם מתאימים לו, אבל לא בכדי הוא ארגון ההתנדבות הגדול ביותר בארץ, ובלעדיו המשטר במדינת ישראל היה שרוי בצרות צרורות.
האם זה לגיטימי להתנדב על מנת להיות זכאי להחזיק נשק פרטי? לדעתי כל עוד שאתה עושה את הפעילות כמו שצריך ובצמוד לכללים, שאלה זו אינה רלוונטית כלל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
בנוסף ל 5 שנים מלאות, בשנה החמישית צריך לפחות 120 שעות רשומות ביומן
רק אח"כ מפקד הבסיס יפנה לרמק"מ שימליץ וישלח אותך לראיון אצל קצין האק"מ של המחוז
ואז הוא יתן את המלצתו
ההחלטה הסופית היא של משרד הפנים בהתאם למדיניותו באותו הרגע, המשטרה רק ממליצה.
רק אח"כ מפקד הבסיס יפנה לרמק"מ שימליץ וישלח אותך לראיון אצל קצין האק"מ של המחוז
ואז הוא יתן את המלצתו
ההחלטה הסופית היא של משרד הפנים בהתאם למדיניותו באותו הרגע, המשטרה רק ממליצה.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
נכון אבל
השאלה האם גם שהיית אחלה מתנדב שבעולם אכן יתנו לך את הבונוס הזה או שיעסו פרצוף ויתחמקו
- סליקאי ארד

רשיון לאיש יח"מ
לאחר 3 שנים ביח"מ התחלתי לגלגל את הבקשה לרשיון, זה לקח הרבה זמן, היה קשה מאוד, מספר פעמים הטפסים נאבדו בכל מיני מקומות (במשטרה) או שחזרו לא חתומים או חתומים חלקית, לקח בערך כשנה להוציא את הרישיון (והיה לי את כל הדרישות, פשוט עניין של בירוקרטיה) ולא מזמן כאשר ביקשתי להחליף את סוג הנשק נתבקשתי להביא אישור כי אני עדיין פעיל במשא"ז. (בחידוש הרישיון לא נתבקשתי להביא אישור).
עין כחולה,
אני ביח"מ כמעט 4 שנים, ואת ההמלצה לאקדח קיבלתי ממפקדי לאחר שפניתי אליו אחרי תקופה של שלוש שנים.
אין למפקדים בדר"כ בעייה להמליץ, וכל הפרוצדורה כולה מיום הבקשה ועד ליום האישור ממשרד הפנים, לא עברו יותר מחודשיים.
אל תתייאש. נסה. אין לך מה להפסיד.
אני ביח"מ כמעט 4 שנים, ואת ההמלצה לאקדח קיבלתי ממפקדי לאחר שפניתי אליו אחרי תקופה של שלוש שנים.
אין למפקדים בדר"כ בעייה להמליץ, וכל הפרוצדורה כולה מיום הבקשה ועד ליום האישור ממשרד הפנים, לא עברו יותר מחודשיים.
אל תתייאש. נסה. אין לך מה להפסיד.
נערך לאחרונה על ידי ניר בתאריך 28 ינואר 2004, 15:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: נכון אבל
blueye כתב:השאלה האם גם שהיית אחלה מתנדב שבעולם אכן יתנו לך את הבונוס הזה או שיעסו פרצוף ויתחמקו
זה לא קשור כמה תעודות הערכה קיבלת במסגרת התנדבותך, זוהי אחת הפריבילגיות היחידות שאתה זכאי להן במסגרת התנדבותך במשא"ז.
לא נתקלתי עדיין בסיטואציה שמפקד יחידה הודיע למתנדב שלמרות שביקש המלצה לרשיון נשק הוא לא נמצא מתאים.
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד