מקרה שנקלעתי אליו היום
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מקרה שנקלעתי אליו היום
שלום חברים
אבקש את חוות דעתכם על מקרה שנקלעתי אליו היום והוא תאונת דרכים קשה.
בתאונה היו מעורבות משאית קלה ,ורכב מסחרי המצב היה כזה שהמשאית היתה בתוך הרכב
המסחרי עד אמצע הרכב.
הרכב עמד לרוחבו של הכביש ,והנהג שרוע בשוליים מתחת למעקה בטיחות על הבטן ולא זז
ולא עונה לקריאות שלי ושל עוד נהג שגם הוא נקלע למקום אחריי.
הנהג השני היה לכוד בתוך המשאית וכן שיטף פעולה בזה שסיפר מה מצבו.
לא העזנו להפוך את הנהג שהיה שרוע בשוליים מכיוון שלא ידענו מה מצבו [כנראה שנהרג].
יש לציין שאני לא חובש ,וגם לא הנהג השני שנקלע למקום.
אז בלית ברירה התחלנו לכוון את התנועה עד שהגיע משמר הגבול ולפניהם עוד כמה נהגים.
כשהגיע משמר הגבול אני עזבתי את המקום.
את התאונה לא ראיתי כשקרתה אלא אני מעריך שהגעתי למקום דקה או שתיים אח"כ.
התאונה היתה ביציאה האחורית של מודיעין בכביש שמחבר את מודיעין עם מחלף לטרון.
שאלותיי הם:
א. האם פעלנו בצורה נכונה.
ב.מה אומר החוק במקרים כאלו לעשות כי אני מבין שהפתח להסתבכות הוא מאוד גדול.
אבקש את התייחסותכם למקרה כי כל אחד יכול להיקלע למצב זה ,והמטרה היא לפעול נכון
מבלי לעשות נזקים שהם בילתי הפיכים במקרים כאלו.
תודה
דורון
אבקש את חוות דעתכם על מקרה שנקלעתי אליו היום והוא תאונת דרכים קשה.
בתאונה היו מעורבות משאית קלה ,ורכב מסחרי המצב היה כזה שהמשאית היתה בתוך הרכב
המסחרי עד אמצע הרכב.
הרכב עמד לרוחבו של הכביש ,והנהג שרוע בשוליים מתחת למעקה בטיחות על הבטן ולא זז
ולא עונה לקריאות שלי ושל עוד נהג שגם הוא נקלע למקום אחריי.
הנהג השני היה לכוד בתוך המשאית וכן שיטף פעולה בזה שסיפר מה מצבו.
לא העזנו להפוך את הנהג שהיה שרוע בשוליים מכיוון שלא ידענו מה מצבו [כנראה שנהרג].
יש לציין שאני לא חובש ,וגם לא הנהג השני שנקלע למקום.
אז בלית ברירה התחלנו לכוון את התנועה עד שהגיע משמר הגבול ולפניהם עוד כמה נהגים.
כשהגיע משמר הגבול אני עזבתי את המקום.
את התאונה לא ראיתי כשקרתה אלא אני מעריך שהגעתי למקום דקה או שתיים אח"כ.
התאונה היתה ביציאה האחורית של מודיעין בכביש שמחבר את מודיעין עם מחלף לטרון.
שאלותיי הם:
א. האם פעלנו בצורה נכונה.
ב.מה אומר החוק במקרים כאלו לעשות כי אני מבין שהפתח להסתבכות הוא מאוד גדול.
אבקש את התייחסותכם למקרה כי כל אחד יכול להיקלע למצב זה ,והמטרה היא לפעול נכון
מבלי לעשות נזקים שהם בילתי הפיכים במקרים כאלו.
תודה
דורון
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
עד כמה שזכור לי, חתימתו של אחד מעמיתינו כוללת את האימרה "Primum Non Nocere", דהיינו "קודם לכל אל תזיק", אחד ממשפטי המפתח שעל כל סטודנט לרפואה לזכור לכל שנות עבודתו כרופא.
הפתגם יפה לכל אדם, דהיינו בהגיעך למצב חירום רפואי פעל לפי מיטב שיפוטך ומיומנותך, אך קודם לכל - אל תזיק. במקרה שלך, שאין לך כל מיומנות רפואית ואינך בטוח מה עליך לעשות - אל תעשה כל פעולה רפואית אלא הזעק עזרה והמתן, תוך שאתה דואג למנוע נזק נוסף, למשל על ידי הכוונת התנועה. רק במצב בו נזקו של הנפגע עלול להחמיר, כמו ברכב בוער, הפעל את שיקול דעתך האם ניתן לחלצו.
הפתגם יפה לכל אדם, דהיינו בהגיעך למצב חירום רפואי פעל לפי מיטב שיפוטך ומיומנותך, אך קודם לכל - אל תזיק. במקרה שלך, שאין לך כל מיומנות רפואית ואינך בטוח מה עליך לעשות - אל תעשה כל פעולה רפואית אלא הזעק עזרה והמתן, תוך שאתה דואג למנוע נזק נוסף, למשל על ידי הכוונת התנועה. רק במצב בו נזקו של הנפגע עלול להחמיר, כמו ברכב בוער, הפעל את שיקול דעתך האם ניתן לחלצו.
- סליקאי כסף

א) מכוון שאין לך ידע בעזרה ראשונה אז פעלת נכון שכיוונתם את התנועה ומנעת אולי אסון נוסף
ב)לגבי החוק, צריך לשאול עורך דין.
אבל, לדעתי קורס עזרה ראשונה צריך להיות חובה לכל אזרח, אף להיות נושא ללימוד בבית ספר.
כי זה הרבה יותר חשוב ממישפט פיטגורס.
בנתיים אולי תשקול לעבור קורס במד"א יש להם קורסי עזרה ראשונה של 20 שעות לימוד.
אומנם זה עולה כסף, אבל הידע הבסיסי הזה יכול להציל חיים, כולל את החיים של הקרובים לך ביותר.
בכל מיקרה שלא היו לך רגשי אשמה, ואל תכנס לשאלות כמו "אולי באשמתי הוא ניפגע" ,"אולי יכולתי להציל אותו" וכ"ו, כי אתה עשית את הדבר הטוב ביותר שיכולת לעשות.
אני לא יפרט מה לעשות כשניגשים לפצוע, כי עזרה ראשונה לא לומדים בהתכתבות, אך כאמור, שקול לעשות קורס במד"א.
ב)לגבי החוק, צריך לשאול עורך דין.
אבל, לדעתי קורס עזרה ראשונה צריך להיות חובה לכל אזרח, אף להיות נושא ללימוד בבית ספר.
כי זה הרבה יותר חשוב ממישפט פיטגורס.
בנתיים אולי תשקול לעבור קורס במד"א יש להם קורסי עזרה ראשונה של 20 שעות לימוד.
אומנם זה עולה כסף, אבל הידע הבסיסי הזה יכול להציל חיים, כולל את החיים של הקרובים לך ביותר.
בכל מיקרה שלא היו לך רגשי אשמה, ואל תכנס לשאלות כמו "אולי באשמתי הוא ניפגע" ,"אולי יכולתי להציל אותו" וכ"ו, כי אתה עשית את הדבר הטוב ביותר שיכולת לעשות.
אני לא יפרט מה לעשות כשניגשים לפצוע, כי עזרה ראשונה לא לומדים בהתכתבות, אך כאמור, שקול לעשות קורס במד"א.
יפה נהגת
דורון, פעלת בדיוק כפי שצריך.
א' גם לו היית חובש מוסמך היה אסור לך להזיז את הנפגע, חובה להזיזו רק בעזרת קרש גב וצווארון פילדלפיה ועם מספר אנשים מיומנים יחד, יש סיכון כי הזזה בלתי מקצועית תגרום נזק בלתי הפיך לנפגע. (המקרה היחיד בו ניתן ואף חובה להזיז נפגע גם ללא אמצעים או מיומנות הוא במצב בו השארת הנפגע במקום תסכן אותו עוד יותר, כגון כאשר הרכב בוער והנפגע בתוכו ואם לא תחלצו הוא עלול להישרף ח"ו, במצב כזה העדיפות היא לפינויו גם בצורה בלתי מקצועית וגם אז, פינית, הרחקת אותו ממקור הסכנה המיידית, הניחו במצב בו מצבו הבריאותי לא יחמיר והמתן להגעת כוח רפואי מיומן,)
ב' במצב בו היית מה שנותר לך לעשות הוא רק להכווין תנועה כדי למנוע תאונה נוספת, למנוע היווצרות פקקי תנועה שיקשו על כוחות ההצלה להגיע, למנוע מסקרנים ויועצים מלהתאסף במקום.
ג' החוק מחייב לסייע לנפגע אבל לא מתיר לגרום לו נזק נוסף, אם אינך מיומן ואינך מצויד (קרש גב וצווארון פילדלפיה) אז אסור לך לטפל בנפגע ואף אחד לא יתבע אותך לדין על כך, להיפך, לו כן טיפלת כשאינך מורשה, אז כן יכולים לתבוע אותך.
לסיכום, פעלת בהחלט נכון
(שוטר ונהג חובש מד"א מתנדב)
א' גם לו היית חובש מוסמך היה אסור לך להזיז את הנפגע, חובה להזיזו רק בעזרת קרש גב וצווארון פילדלפיה ועם מספר אנשים מיומנים יחד, יש סיכון כי הזזה בלתי מקצועית תגרום נזק בלתי הפיך לנפגע. (המקרה היחיד בו ניתן ואף חובה להזיז נפגע גם ללא אמצעים או מיומנות הוא במצב בו השארת הנפגע במקום תסכן אותו עוד יותר, כגון כאשר הרכב בוער והנפגע בתוכו ואם לא תחלצו הוא עלול להישרף ח"ו, במצב כזה העדיפות היא לפינויו גם בצורה בלתי מקצועית וגם אז, פינית, הרחקת אותו ממקור הסכנה המיידית, הניחו במצב בו מצבו הבריאותי לא יחמיר והמתן להגעת כוח רפואי מיומן,)
ב' במצב בו היית מה שנותר לך לעשות הוא רק להכווין תנועה כדי למנוע תאונה נוספת, למנוע היווצרות פקקי תנועה שיקשו על כוחות ההצלה להגיע, למנוע מסקרנים ויועצים מלהתאסף במקום.
ג' החוק מחייב לסייע לנפגע אבל לא מתיר לגרום לו נזק נוסף, אם אינך מיומן ואינך מצויד (קרש גב וצווארון פילדלפיה) אז אסור לך לטפל בנפגע ואף אחד לא יתבע אותך לדין על כך, להיפך, לו כן טיפלת כשאינך מורשה, אז כן יכולים לתבוע אותך.
לסיכום, פעלת בהחלט נכון
(שוטר ונהג חובש מד"א מתנדב)
- סליקאי כסף

דורון
לסיכום:
נהגת בדיוק כמו שצריך : בצורה נבונה, שקולה ויעילה בהתחשב במצב ובחוסר ידיעה ברפואה
ו/או עצרה ראשונה.
בארה"ב היו מקרים בהם נפגע/פצוע תבע אדם שהגיש לו עזרה רפואית בטענה שגרם לו נזקים גופניים ועל כן במדינות מסוימות קיים חוק הנקרא "השומרוני הטוב" המגן מפני תביעה כל
אזרח שהגיש עזרה ראשונה במקרה חרום.
אני לא הייתי מעמיד זאת במבחן החוק בישראל.
מאחר ואין לך ידיעות מתאימות ואני מסכים גם אם מי שהזכיר את האימרה הלטינית הנלמדה בכל פקולטה לרפואה -קודם כל אל תזיק...
לסיכום:
נהגת בדיוק כמו שצריך : בצורה נבונה, שקולה ויעילה בהתחשב במצב ובחוסר ידיעה ברפואה
ו/או עצרה ראשונה.
בארה"ב היו מקרים בהם נפגע/פצוע תבע אדם שהגיש לו עזרה רפואית בטענה שגרם לו נזקים גופניים ועל כן במדינות מסוימות קיים חוק הנקרא "השומרוני הטוב" המגן מפני תביעה כל
אזרח שהגיש עזרה ראשונה במקרה חרום.
אני לא הייתי מעמיד זאת במבחן החוק בישראל.
מאחר ואין לך ידיעות מתאימות ואני מסכים גם אם מי שהזכיר את האימרה הלטינית הנלמדה בכל פקולטה לרפואה -קודם כל אל תזיק...
HASTA LA VISTA BABY
גם לו היית חובש מוסמך היה אסור לך להזיז את הנפגע, חובה להזיזו רק בעזרת קרש גב וצווארון פילדלפיה ועם מספר אנשים מיומנים יחד
אם מגיעים לפצוע ומבחינים שאין לא נשימה או דופק, וחייבים להזיזו כדי לבצע אחיאה, אז כן מזיזים.
גם עם זה עלול לפגוע בעצבי עמוד השידרה שיגרום לו לשיתוק.
חובה להזיזו גם במידה והוא נימצא באיזור סכנה מידית, רכב בוער, שוכב על פסי רכבת, בניין שעומד ליפול, איזור מילחמה או ירי, וכ"ו
ראשית, אכן פעלת נכון.
החוק (למיטב זכרוני הוא נקרא "לא תעמוד על דם רעך") מחיב אותך לנקוט בפעולות לעזרה במסגרת רמת המיומנות שלך. כלומר - אם אין לך שום ידע בעזרה ראשונה - הזעקת עזרה היא הפעולה הנכונה. רופא שיעבור במקום מחוייב להגיש טפול ממשי.
למרבה השמחה אנחנו עדיין לא בארה"ב - שם יש איגודי רופאים שאוסרים על חבריהם לעצור לסייע בתאונה - בגלל מכת התביעות עקב רשלנות.
החוק (למיטב זכרוני הוא נקרא "לא תעמוד על דם רעך") מחיב אותך לנקוט בפעולות לעזרה במסגרת רמת המיומנות שלך. כלומר - אם אין לך שום ידע בעזרה ראשונה - הזעקת עזרה היא הפעולה הנכונה. רופא שיעבור במקום מחוייב להגיש טפול ממשי.
למרבה השמחה אנחנו עדיין לא בארה"ב - שם יש איגודי רופאים שאוסרים על חבריהם לעצור לסייע בתאונה - בגלל מכת התביעות עקב רשלנות.
I think, therefore I am. I think
לא מוצא טעם להפוך את השרשור לאיך צריך לטפל בפצוע, ומתי מותר או אסור לעשות.
בכל מקרה, ידע ואמצעים רפואיים לא היו ברשותך - כך שלא רלוונטי מה היה צריך לעשות.
נשארת במקום האירוע עד לבוא עזרה מיומנת (גם אם העזרה המיומנת *ממך* היא שוטרים שמכוונים את התנועה - עזרה רפואית מיומנת, לא רלוונטית לעצם העניין).
לגבי הכוונת האירוע והסמכות החוקית לכך - לא מעניין אותי!
עשית כמיטב יכולתך וזה מה שחשוב.
בכל מקרה, ידע ואמצעים רפואיים לא היו ברשותך - כך שלא רלוונטי מה היה צריך לעשות.
נשארת במקום האירוע עד לבוא עזרה מיומנת (גם אם העזרה המיומנת *ממך* היא שוטרים שמכוונים את התנועה - עזרה רפואית מיומנת, לא רלוונטית לעצם העניין).
לגבי הכוונת האירוע והסמכות החוקית לכך - לא מעניין אותי!
עשית כמיטב יכולתך וזה מה שחשוב.
לפי החוק - וזה מופיע איפשהו בדיני התעבורה, על נהג לעצור לתת את מירב העזרה שהוא מוסמך לתת - (אם הינך חובש או רופא - עזרה רפואית - אם לא אז הזעקת עזרה והפניה של התנועה.)
כמובן שחובתו של כל נהג להרחיק את הנפגע מאיזור הסכנה המידית באם אכן קיימת סכנה מיידית ושהוא יכול לעשות זאת בבטחה.
חובת הנהג להישאר במקום עד שמגיע מישהו מוסמך ממנו ביכולת מתן העזרה ו/או החילוץ או צוות החילוץ עצמו!
בקיצור נהגת נכון - וגם התחת שלך מכוסה מבחינה חוקית!
כמובן שחובתו של כל נהג להרחיק את הנפגע מאיזור הסכנה המידית באם אכן קיימת סכנה מיידית ושהוא יכול לעשות זאת בבטחה.
חובת הנהג להישאר במקום עד שמגיע מישהו מוסמך ממנו ביכולת מתן העזרה ו/או החילוץ או צוות החילוץ עצמו!
בקיצור נהגת נכון - וגם התחת שלך מכוסה מבחינה חוקית!
- סליקאי ארד

אולי בבית ספר אני לא לומד החייאה ועזרה ראשונה
אבל הנושא הראשון בתרבות ישראל הוא :
"לא תעמוד על דם רעך"
שהוא חוק בישראל שאומר שאדם שרואה מקרה\אירוע חייב לעשות כול שביכלותו כדי לעזור כול עוד הוא לא מסכן את עצמו...
במקרה שאין לו אפשרות לעזור פיזית קריאה למוקד חרום ודיווח תחשב כעזרה
החוק בא למנוע מקרה
כמו שקרה בארה"ב (משרד החינוך לא מסוגל לספק דוגמאות מהארץ?)
שבו נערה נאנסה ברחוב במשך דקות ארוכות ברחה צעקה ברחוב דפקה על דלתות בזמן שהאנס רודף אחריה ואיש לא יצא לעזור לה או קרה לעזרה (מוקדי חרום)
החוק כפי שהוסבר לנו בא לגרום לאנשים באמת לעשות את המעשה שנראה כמעט מובן מאליו
חוץ מזה דורון אני חשובת שפעלת נכונה
אורן
אבל הנושא הראשון בתרבות ישראל הוא :
"לא תעמוד על דם רעך"
שהוא חוק בישראל שאומר שאדם שרואה מקרה\אירוע חייב לעשות כול שביכלותו כדי לעזור כול עוד הוא לא מסכן את עצמו...
במקרה שאין לו אפשרות לעזור פיזית קריאה למוקד חרום ודיווח תחשב כעזרה
החוק בא למנוע מקרה
כמו שקרה בארה"ב (משרד החינוך לא מסוגל לספק דוגמאות מהארץ?)
שבו נערה נאנסה ברחוב במשך דקות ארוכות ברחה צעקה ברחוב דפקה על דלתות בזמן שהאנס רודף אחריה ואיש לא יצא לעזור לה או קרה לעזרה (מוקדי חרום)
החוק כפי שהוסבר לנו בא לגרום לאנשים באמת לעשות את המעשה שנראה כמעט מובן מאליו
חוץ מזה דורון אני חשובת שפעלת נכונה
אורן
GO BIG OR GO HOME
אני עם סלבו
אני עם סלבו.
לא רק חוק מול עייני.
אם אין לך בכלל בכלל בכלל ידע בטיפול, בטח שלא יכות לטפל..
(גם לא לוודא נתיב אויר?)
אז עמדת כיוונת תנועה, ובצד שוכב כמו שק תפוחי אדמה אדם שאולי נלחם על חייו?
אתה כמו שאמרת לא חובש, איך אתה יודע שכנראה הוא מת?
אז יפה עשית שנשארת בשטח, רק עד שהעזרה היית מגיעה, העזרה הרשמית אני מתכוון, ההית צריך לעצור כל מכונית שעוברת ולנסות לדלות יש מאין, אדם בעל ידע בסיסי בעזרה ראשונה, ואולי, כך היו ניצלים חייו של המסכן.
(הרי בשלבים האלו, כל שנייה היא קריטית.)
שבת שלום.
לא רק חוק מול עייני.
אם אין לך בכלל בכלל בכלל ידע בטיפול, בטח שלא יכות לטפל..
(גם לא לוודא נתיב אויר?)
אז עמדת כיוונת תנועה, ובצד שוכב כמו שק תפוחי אדמה אדם שאולי נלחם על חייו?
אתה כמו שאמרת לא חובש, איך אתה יודע שכנראה הוא מת?
אז יפה עשית שנשארת בשטח, רק עד שהעזרה היית מגיעה, העזרה הרשמית אני מתכוון, ההית צריך לעצור כל מכונית שעוברת ולנסות לדלות יש מאין, אדם בעל ידע בסיסי בעזרה ראשונה, ואולי, כך היו ניצלים חייו של המסכן.
(הרי בשלבים האלו, כל שנייה היא קריטית.)
שבת שלום.
- סליקאי כסף

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד