חדרי כושר ואקדוחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חדרי כושר ואקדוחים
שאלה שהתחילה להטרידני...
אני מניח שכל חברי הסליק העשויים ללא חת מתאמנים איזה 2,3 אולי 4 פעמים ב....י-ו-ם.... ונתקלים בבעיה איפה לשים את האקדח בעת אימון בחדר כושר.
האם אפשר לסמוך על הלוקר האישי הננעל עם מנעול? האם להגיע להסדר עם המקום לאחסון בכספת שלהם (לא לגמרי חוקי כנראה)? בהנחה שאין אפשרות להשאיר את האקדח בבית, או שהמשמעות היא שאין אקדח באותו יום. מה עושים? רעיונות...
אני מניח שכל חברי הסליק העשויים ללא חת מתאמנים איזה 2,3 אולי 4 פעמים ב....י-ו-ם.... ונתקלים בבעיה איפה לשים את האקדח בעת אימון בחדר כושר.
האם אפשר לסמוך על הלוקר האישי הננעל עם מנעול? האם להגיע להסדר עם המקום לאחסון בכספת שלהם (לא לגמרי חוקי כנראה)? בהנחה שאין אפשרות להשאיר את האקדח בבית, או שהמשמעות היא שאין אקדח באותו יום. מה עושים? רעיונות...
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
מחיי היום יום: במקרה שאין אפשרות לשאת האקדח בזמן אימון = יש תיק יד צמוד בזוית עין ובאחריות בלעדית שלי (בעל הנשק)
אין לנעול בלוקר אזי אתה הופך לעברין ברגע שיגרם נזק ואו יגנב הכלי.(שלא לדבר על מפח הרוח אישית לא היתי רגוע לנעול בלוקר)
לגבי שחיה בעיה ממש אמיתית נועל בכספת .אין מה לעשות אחריות היא אחריות .
ואני נושא נשק כבר משנת 82
ממש צמוד.
ממש לא פשוט כלל אבל עדיף לא להגיע למצבים מביכים.

לגבי שחיה בעיה ממש אמיתית נועל בכספת .אין מה לעשות אחריות היא אחריות .
ואני נושא נשק כבר משנת 82
ממש צמוד.
ממש לא פשוט כלל אבל עדיף לא להגיע למצבים מביכים.
התשובה שלהלן מבוססת על הגיון (שלי) אך לא בדקתי אותה עם משרד הפנים ולכן אחן לראות בה המלצה.
א. אסור לתת את האקדח לאחראים בחדר הכושר על מנת שיניחו אותו בכספת מאחר ואין לך רשות להפקיד את הנשק אצל זר שאינו סוחר מורשה.
ב. לעניות דעתי, אם מנהל חדר הכושר נותן לך לוקר אישי אטום (שאינו שקוף) ובידך מפתח שמאפשר רק לך גישה לארון, אזי דינה של שמירת הנשק שם כדין שמירתו בארון נעול בביתך.
התקנות דורשות שהנשק יהיה במתקן נעול (ואין קביעה שזה יהיה רק בבית פרטי) ולעניות דעתי, לוקר במכון כושר פרטי שאינו פתוח לעוברים ושבים עונה על ההגדרה הנ"ל.
א. אסור לתת את האקדח לאחראים בחדר הכושר על מנת שיניחו אותו בכספת מאחר ואין לך רשות להפקיד את הנשק אצל זר שאינו סוחר מורשה.
ב. לעניות דעתי, אם מנהל חדר הכושר נותן לך לוקר אישי אטום (שאינו שקוף) ובידך מפתח שמאפשר רק לך גישה לארון, אזי דינה של שמירת הנשק שם כדין שמירתו בארון נעול בביתך.
התקנות דורשות שהנשק יהיה במתקן נעול (ואין קביעה שזה יהיה רק בבית פרטי) ולעניות דעתי, לוקר במכון כושר פרטי שאינו פתוח לעוברים ושבים עונה על ההגדרה הנ"ל.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
אין בחוק כלי יריה כל התייחסות לאופן אחסנת נשק המוחזק ברישיון, פרט לאפשרות להפקדתו אצל סוחר מורשה לתקופת זמן קצובה.
פרסומי משרד הפנים ממליצים על אחסנת נשק בכספת בביתו של בעל הנשק, ולא מוזכרת כל אופציה אחרת של אחסנת נשק מחוץ לביתו של בעל הרישיון.
לדעתי, כל צורת אחסנה, לרבות אכסנת הנשק בבית בכספת, תיבדק לגופה אם הנשק יגנב, בשאלה האם עשה בעליו די למניעת הגניבה, למעט אחסנה אצל סוחר מורשה. במקרה זה יצא הבעלים ידי חובה בשל העובדה שהחוק מאפשר להעביר את האחריות לסוחר.
לא ניראה לי כי נעילת הנשק בארונית פשוטה בחדר כושר או בכל מקום אחר תעמוד בקריטריון של "איחסון נשק במקום בטוח".
פרסומי משרד הפנים ממליצים על אחסנת נשק בכספת בביתו של בעל הנשק, ולא מוזכרת כל אופציה אחרת של אחסנת נשק מחוץ לביתו של בעל הרישיון.
לדעתי, כל צורת אחסנה, לרבות אכסנת הנשק בבית בכספת, תיבדק לגופה אם הנשק יגנב, בשאלה האם עשה בעליו די למניעת הגניבה, למעט אחסנה אצל סוחר מורשה. במקרה זה יצא הבעלים ידי חובה בשל העובדה שהחוק מאפשר להעביר את האחריות לסוחר.
לא ניראה לי כי נעילת הנשק בארונית פשוטה בחדר כושר או בכל מקום אחר תעמוד בקריטריון של "איחסון נשק במקום בטוח".
- סליקאי כסף

במפעל בטחוני במרכז הארץ , הנני נדרש להפקיד את הנשק בידי השומרים שבשער , כשבתוך שמורת ההדק מוכנס מנעול (הם לא מבקשים פריקה ובדיקה , אך אני מבצע זאת עוד לפני הגעתי), המפתח נמסר לי עד ליציאתי.
האקדח מופקד ללא מחסנית , ונשמר בכספת של מאבטחי השער.
האם התהליך הינו נכון?
האקדח מופקד ללא מחסנית , ונשמר בכספת של מאבטחי השער.
האם התהליך הינו נכון?
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
לא כדאי לאחסן נשק בלוקרים.
בעברי הבריא התאמנתי כמה שנים במכון כושר, ושמעתי מלא מעט אנשים שהלוקרים שלהם נפרצו ונגנבו להם חפצים אישיים הכוללים כסף וכרטיסי אשראי!
לא כדאי להסתמך על היותך צודק/ לא צודק. במקרה של גניבת הנשק מפח הנפש יהרוס את כל התענוג שהשגת מהאימון בחדר הכושר.
אני נהגתי לעשות אז משהו מהפכני: השארתי את הנשק בבית! (מי יעיז להתעסק איתך כשאתה חוזר מנופח מחדר הכושר
)
אם יש אותך בעיה יותר טוף עושה משלוחה ומוסטפא לוקחת אקדוחה הביתה. אחר כך בא מנהל מה לובה, אומרת: למה נותנת אקדוחה למוסטפא?
אין משלוחה. אין אקדוחה. אין עבודה. אין שפה. קשה, קשה!
בעברי הבריא התאמנתי כמה שנים במכון כושר, ושמעתי מלא מעט אנשים שהלוקרים שלהם נפרצו ונגנבו להם חפצים אישיים הכוללים כסף וכרטיסי אשראי!
לא כדאי להסתמך על היותך צודק/ לא צודק. במקרה של גניבת הנשק מפח הנפש יהרוס את כל התענוג שהשגת מהאימון בחדר הכושר.
אני נהגתי לעשות אז משהו מהפכני: השארתי את הנשק בבית! (מי יעיז להתעסק איתך כשאתה חוזר מנופח מחדר הכושר
אם יש אותך בעיה יותר טוף עושה משלוחה ומוסטפא לוקחת אקדוחה הביתה. אחר כך בא מנהל מה לובה, אומרת: למה נותנת אקדוחה למוסטפא?
אין משלוחה. אין אקדוחה. אין עבודה. אין שפה. קשה, קשה!
נערך לאחרונה על ידי amnon בתאריך 27 ינואר 2004, 21:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד