אליפות ישראל בירי מעשי 2004 - הרישום

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

על ידי Yaniv_Boot » 01 פברואר 2004, 19:18

שלום איתן ידיד,

העלתה נקודות חשובות יותר וחשובות פחות,
לדעתי הצנועה עניין המרחק הוא שולי, צריך להיבחר המקום הטוב ביותר או המתאים ביותר,
זה לא נושא להצבעה למי יותר נוח להגיע מהצפון לדרום ההיתאחדות תבחר את מקום התחרות לפי שיקולים מקצועיים.

בנוגע למחיר, שכל אחד יעשה את השיקול של שווה או לא שווה, בנקודה זו חסרה תמיחת האיגוד במתן חסות לתחרות זו, גיוס עניין בציבור שבעקבותיו יש חסות מסחרית אשר עוזרות במימון התחרות ומתמרצת את המטווח במתן שרות לתחרות.

שוב, אין משמעות למרחק, ספורטאים נוסעים לכול קיצבות עולם כדי להשתתף ולצבור נסיות ב"ל
אליפות ישראל היא תחרות ברמה III ב"ל על כל המשתמע מכך, זכויות וחובות,
וכבפי נאמר "לא כל יום פורים ואליפות ישראל"

בבירכת שבוע טוב,
יניב בוטביניק
מדריך ירי מעשי,
עבודת הדק זו אומנות,
אומנים עובדים עם 1911 ...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 01 פברואר 2004, 19:58

אם בתחרות כזו אין מוטיבציה ליצרני תחמושת ,יבואני תחמושת ,מטווחים, חנויות נשק,יבואני נשק אגודות ספורט, יצרני ביגוד ספורט ,,,ועוד ,,,
להיות ספונסרים, כנראה שהם יודעים למה,,,,,

מעניין כמה ההקצבה של משרד הספורט,השלטון המקומי, מועצה מקומית,איגוד הקליעה לצורך תחרות ארצית,,
מי שיודע יכל לחפש ברשת את סכומי ההקצבות וופרויקטים המוקצבים, אולי גם לנו מגיע ????
הרי אף אחד לא חושב שאנחנו צריכים לממן את כל התחרות,,,אז בשביל מה כל הממסד???????
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי shalom_1 » 01 פברואר 2004, 22:40

איתן ידידי שלום....

כמו שאמר יניב המרחק הוא שולי כאשר אירגנת תחרות בקיסריה הגעתי בדיוק באותו זמן שה"צפונים" הגיעו אולי אפילו לפניהם והתחרות נגמר בזמן הגעתי הבייתה בזמן ולא בקשתי שום פריוילגיות בגלל הדת או יום שישי
אליפות ישראל נערכה מספר פעמים במטווח האולימפי והיו צריכים לבנות את התרגילים בסוף היום כדי שלמחרת יוכל התחרות להמשך וזה נעשה ושום אסון לא קרה..........לאומת זה קרה כבר בקיסריה באחד מהאליפויות שהיו צריכים לגמור תרגילים לאור הנר .. כך שזה לא משנה איפה אלא איך מתארגן......
בקשר לקרבה לבית................ מבחינת זמן זה בדיוק אותו זמן לך ולי אתה לוקח כביש מס.6 ועלול להגיע אפילו לפני הבייתה
בקשר לקום מוקדם................ אני חושב שאני קם באותו זמן לפניך בתחרויות האחרונות בגלל שהיחלטתי לשפוט אז צריך להגיע לפני כולם בחצי שעה ואני עושה את זה........... ושוב המרחק היום עם הכבישים המהירים לא קיימים בכלל
לכולם בית נבאללה הוא המרכזי ביותר ללא קשר למרחק לירושלים אתה לוקח את כביש מס. 6 ותוך דקות אתה מגיע ...ואמר לי את זה ברוך קידר שמגיע מחיפה כמדומני..........
בקשר ליום שישי......... באליפות ישראל אף פעם לא היה קיים בעית יום שישי כי התחרות נגמרת בימי חמישי ורק אדם נגד אדם נערך בימי שישי או ערב חג.......ולי בדרך כלל אין סיכוי להגיע לאדם נגד אדם אז אין לי בעיה גם בימי שישי..................
והדבר האחרון........... החלק החשוב בתחרויות הוא האוירה וכמו שהיית במספר תחרויות בחו''ל כבר אז אתה יודע כמה זה חשוב שהאוירה תהיה חברית וכולם יהיו "ביחד" והאוירה אצל דוד מנחם הוא יהיה יותר מוצלח וכייפי מאשר
בקיסריה.............
ותאמין לי הכל תלוי באירגון ובעזרה שיהיה למארגנים והכל ידפוק כמו שצריך מבלי להרגיז את נחום...................
יאללה קישקשתי מספיק

ביי שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: תשובה

על ידי yoav30 » 02 פברואר 2004, 19:10

יורם-אלדר שטיינר כתב:אילן בקר טוב :!:
אני לא מבין למה אתה .....קופץ בראש,אתה לא מגיע לתחרויות ותמיד יש לך תירוצים.והרעיונות הן תחנות רוח, רק מעשים הם אמיתיים. אנחנו נלחמים על כל אגורה בין עם לתחמושת ובין עם זה לתחרויות.כנראה שלך יש ארבה כסף,ואין לך כבוד אליו.גם אני כמו כמה אנשים חושב שמחיר התחרות גבוה. :P

יורם,
לא כל מי שפועל לטובת הירי מעשי באמת מתחרה בירי מעשי.
אם אתה לא מכיר את פועלו של אילן ושל אחרים כמו יאיר דוידוויץ' לטובת הירי מעשי בארץ, לפחות אל תשמיץ.
אם יש לך ולאחרים בעיה עם המחיר, עשה את הדבר הפשוט, פנה לראש המועדון שלך, ובקש ממנו שבישיבה הבאה של ראשי מועדונים יבקש פירוט לגבי כיצד הגיעו לסכום הזה. כמו כן, אם אתה חושב שאיגוד הקליעה גובה כסף שלא בצדק, או בסכומים גבוהים מדי, אתה תמיד יכול לפנות להתאחדות לשם קבלת תשובות. ההאתחדות היא מלכ"ר וככזו, היא מחוייבת להציג דוחות כספיים (אמנם לפי הבנתי לא לכל דורש).
אני לא חושב שלעיסוקים הפרטיים שלך ולכמות שעות העבודה שלך יש קשר לכמות הכדורים שאתה יורה, או כמות האימונים שאתה מתאמן. למי שאין כסף לא מתאמן. מי שחשובים לו האימונים, מוצא את הכסף. ומי שחושב שהתחרות יקרה לו מדי, שיפנה ויראה ספורט אחר כמו למשל: צלילה, שייט מפרשיות, צניחה חופשית וכו'. גם בספורט כזה היית מתלונן שמחיר החמצן לבלוני הצלילה יקר מדי? או שהכניסה לאתר צלילה מסויים יקר מדי? או שהביטוח לצניחה חופשית ממש מרקיע שחקים?

יורם ידידי,
לא תמיד צריך לראות "כמה אחרים מרוויחים" אלא "האם אתה נהנה מהתחרות, מהציוד שמעניק לך המטווח לשימוש, מהמתקן, מהתרגילים עצמם". הבט בחצי הכוס המלאה, מה לעשות, להקים תחרות עולה כסף, ההוצאות גבוהות, הציוד יקר, וההשקעה לפני תחרות היא גבוהה (מי כמוך יודע, הרי זו לא התחרות הראשונה שאתה משתתף, ולא האחרונה).
אני מאחל לך ולכל המשתתפים (כולל אותי) הנאה מלאה ושלמה מהתחרות, התנהגות ספורטיבית ובילוי נעים, כי לשם כך אנחנו באים לתחרות.

יואב
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shalom_1 » 02 פברואר 2004, 21:27

יואב שלום
תרשה לי להעיר... אילן כבודו במקומו מונח אבל אני נמצא פה כמעט שנה והתכתבתי עם " אילן " מספר פעמים והיו הבטחות שיגיע אבל עד היום זה היה הבטחות בלבד כמו שיורם אומר ואני מסכים איתו.... אנא אילן תראה את עצמך ולא רק לכתוב כ-"עלום" את מר יאיר דוידוויץ אני מכיר הרבה שנים אני חושב מעל עשר לפחות אם לא יותר אבל הוא תמיד מראה נוכחות בכמה תחרויות אבל אילן לא........אז תפסיק לכתוב מרחוק ותראה את עצמך........
בקשר ליורם אתה לא צריך להשתלח בו כל כוונתו לטובת ירי מעשי הוא מארגן תחרויות מתי שמבקשים ממנו הוא עוזר מיעץ למי שצריץ לפעמים אפילו יותר מדי אבל זה יורם .........אותו אני גם מכיר הרבה שנים.הוא עובד קשה מאד עבור כספו וממן גם את הבן שלו שיש לו סיכוי להיות יורה מעולה אולי האיגוד היו צריכים לממן את הילד מבלי שיורם יבקש כי לאדם יש כבוד עצמי...
אל תדון את חברך עד שתהיה במקומו...............
יורם יודע מה עולה להקים תחרות כי הוא עשה את זה מספר פעמים והוא לא נכנס לכיסו של אף אחד כמה מי ומרויח מאליפות ישראל.........

שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yoav30 » 02 פברואר 2004, 21:55

שלום ידידי,
אני לא משתלח באף אחד.
אילן לא מגיע לתחרויות ירי מעשי וסיבותיו עימו, את מה שהוא עושה לטובת הירי המעשי הוא עושה מאחורי הקלעים, ומי שצריך לדעת מה הוא עושה, יודע.
זה שהוא לא מגיע לתחרויות לא אמור להשתיק אותו.

אם משתמש ממה שכתבתי בהודעתי הקודמת שהשתלחתי ביורם, אני מתנצל. יורם הוא מטובי יורי הירי המעשי בישראל, וחבר טוב.

כל מה שהתכוונתי להציג הוא שלא צריך להשתיק אדם מלהביע את דעתו (הלגיטימית) אם הוא אינו מגיע לתחרויות.

יש עוד רבים הכותבים בסליק, ולא ראו תחרות ירי מעשי בחייהם, ועדיין זכותם להביע את דעתם.

בהצלחה בתחרות.

יואב
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי shalom_1 » 03 פברואר 2004, 10:17

שנהיה כולנו בריאים................................ :D :D :D :D :D :D

שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shalom_1 » 03 פברואר 2004, 10:17

שנהיה כולנו בריאים................................ :D :D :D :D :D :D

שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי eytan » 03 פברואר 2004, 15:07

חברה שלום, :D

אני העלית נושאים חשובים ונכון גם חשובים פחות, וזה בכדי שנסתכל מכל ההיבטים לטובת כל היורים.
נכון שמקובל בעולם ובתחרויות ברמה III שמגיעים, מרחוק
אין משמעות למרחק וגם מחו"ל מגיעם לארץ, וגם אנו נוסעים לחו"ל בכדי להתחרות,

אבל לא מדובר רק על יורים המורעלים אלה גם על אלו שמתחילים והם הרוב ובסה"כ אנו רוצים לתת את התנאים "השווים" והטובים לכל היורים בכלל.(ולרוב מדובר בתחרויות ליגה)
ואני מאמין שבאליפות ישראל התנאים יהיו שווים לכל היורים ולא יהיו חריגות.

לעניין איפה עדיף?
אני חושב שבכל אחד מהאפשרויות אפשר לקיים את אליפות ישראל ברמה הטובה ביותר
אף על פי שבבית נבאלה קשה יותר, וזה יאמר לזכותם של הבונים והמארגנים.
וכמו שנאמר את הבחירה תחליט ההתאחדות מטעמים מקצועיים ובהתחשבות בכלל היורים.

ושוב אני מברך את כל החברים ומאחל לכולם הצלחה באליפות ישראל ובהצלחה באימונים כי
"לא כל יום פורים ואליפות ישראל" :wink:

שלכם,
איתן אלהרר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

יואב

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 11 פברואר 2004, 17:53

30יואב שלום :!:
מה שכתבתי היה על המחירים שגובים בחו"ל,עם לא קראתה.ויש לי מאת נסיון בתחום,על יתר הדברים שמתחוללים באשכול מאד מעציב אותי ומצד שני משמח כי דברים משתנים לטובה ושימשיך כך.אז לכל החברה אני מתנצל להתראות בתחרות ממני יורם שטיינר. :P
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חנן אוחיון » 11 פברואר 2004, 21:55

חברים יקרים
ראשית אני מאוד שמח מתרבות הדיבור ,משהו השתנה לטובה לא פחות חשוב מירי לדעתי יותר חשוב.
ולעיניננו יש רבים וטובים המקורבים לענף בצורה זו או אחרת תורמים את חלקם מבלי לעשות הרבה רעש ,ויחסי ציבור, וזכותם במקומם מונח. אנו היורים צרכים לקדם בסבר פנים יפות את כולם
ולגלות התנהגות ספורטיבית .זה מזכיר לי את הויכוחים בצבא כאשר הויכוח עלה לטונים גבוהים
השאלה הבאה היתה מה המספר האישי שלך, ברגע שנודע שהחייל טירון אמרו לו עזוב טירון מה אני מדבר איתך בכלל .לשמחתי זה לא המקרה כאן.
אילן ידידי הוא יורה מורעל גם אם אנחנו לא רואים אותו וכחבר הספקתי לראות אותו בעבודתו הברוכה במסגרת הדרכות ירי וכאחד שאוהב את ענף הירי ועושה לו נפשות הפנה יורים רבים לענף שכולנו אוהבים זאת דוגמא אחת קטנה האם זאת לא תרומה לחנך דורות של יורים ?
חשוב שלא נתחיל לפרוט לפרוטות מי עושה יותר לענף כל אחד יעשה כמייטב יכולתו בתחומים
שהוא מוכשר בהם ורבותי בלי מינהלה טובה ובלי אירגון טוב הירי מעשי לא יתרומם
ראו שנים עברו בהם לא היו תחרויות .חברים האם כבר כל כך מהר שכחנו את כול ההתנהלות
של איגוד הקליעה בראשותו של יאיר דוידוביץ וההתרוצצות הרבה מסביב לנושא האקדחים
הרשיונות ומה לא האם ירי מעשי בארץ היה יכול להמשיך להתקיים מבלי החברים שעומדים בפרץ ושומרים על האנטרסים של הספורטאים? שלום ויורם נחשבים לטובי היורים והיה לי הכבוד להיות המדריך שלהם לפעמים הם מדברים מהבטן וכול רצונם הוא לעזור ולתרום ואני שמח שהם הבהירו את עצמם נמשיך בתרבות הדיון לגופו של עיניין מבלי לערב שיקולים שאינם עיניניים
תראות
OLD FOX
מדריך ירי מעשי

FOX

על ידי יורם-אלדר שטיינר » 12 פברואר 2004, 06:54

OLD FOX :!:
הרגאיי ומורי שלום ארבה זמן לא יצא לי לדבר איתך? מעונין לפגוש אותך אלדד והמועדון שלך ליום אימון וכף. יהיה אוכל ושתיה אפילו מוזיקה אם תרצה, באחד מימי שישי. איתן ואני נקים לכם כמה תרגילים שירנינו לכם את הלב. אתם לא צריכים להביא דבר רק את אצמכם,ואת מצב לבכם המרומם ושמח. אז ממני יורם שטיינר :P :P
דבר נוסף מודה לך על הפירגון ככה צריכים להיות ידידים...תודה!!!

תברר מה זה הרגאיי ותבין מה אני חושב עליך? זה כמו מסטר יודה.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Saul kirsch » 25 פברואר 2004, 00:01

שלום לכולם,
חזרתי היום מארה"ב מתערוכת ה shot show ואליפות ה florida open , אחת התחרויות הטובות שם. יריתי טוב, אך מעצור אחד עם מחסנית ארוכה וכמה תרגילים חלשים לקראת הסוף אילצו אותי להסתפק במקום רביעי. בהתחשב ברמת היורים שהיו, אני דיי מרוצה. היה יכול להיות טוב יותר - ולמעשה בנקודת החצי הובלתי על אריק גראפל והייתי המקום הראשון... אך מה שקובע זה הדירוג בסוף, כפי שכולנו יודעים היטב.

מכל מקום, קראתי בעניין את ההערות כאן, ואני רוצה לציין כמה דברים:

ראשית - נראה לי שאנו מבזבזים יותר מדי אנרגיה בוויכוחים מיותרים. רוב אלו שהביאו דעות אינם אלו שיעבדו בארגון ובבניית התחרות - אז למה לכם להתעמת האם התחרות תהיה בקיסריה או בית נבאללה. שני המטווחים טובים מספיק - עם ארגון נכון, שיפוט טוב ורמה טובה של התרגילים העסק יצליח. אין ההחלטה בין שני אלה קריטית להצלחת האירוע - לדעתי. החשוב יותר הוא מה נוח יותר למארגנים והבונים - ולמחשבי העלויות - ולדעתי ההחלטה היא שלהם... העיקר - מטווח פתוח, ושיפוט סביר +.

עדכון בעניין היורים הזרים: יש לנו כרגע כ 15 יורים זרים בתחרות, וכ 22 אורחים שיגיעו סה"כ. אין לי ספק שהם יזכו לתחרות טובה - ולקבלת פנים חמה מכל היורים בארץ.

בעניין ה 300 שח דמי רישום: אני חושב שזה עניין שתלוי בעלויות - ולי אין מושג מה הן. רק לידיעתכם - בארה"ב אין תחרות ברמה כזו בפחות מ 175$ בד"כ. באירופה תמיד 100$ או יותר. אין זה אומר שכך זה צריך להיות בארץ - אבל...

שאלו אותי מה דעתי על ההחלטה לא להכיר ב 9X23 כמייג'ור: דעתי היא שזה צעד שלא יקדם את הירי מעשי בישראל, אלא יצעיד אותו אחורנית. מספיק גרוע האיסור על טעינת תחמושת שמאד מגביל את היורים. ה 9X23 היה הפתרון היחידי שאיפשר לישראלים להתחרות בעולם על בסיס כמעט שווה - עכשיו מה? תיסעו לחו"ל עם 9 מיינור? או שוב אקדחי 045 באופן? ואל תגידו לי שמותר יהיה לירות כדורים אלו בחו"ל... אם הם אסורים לשמוש בארץ לא יביאו אותם יותר - ואז לא תהיה שום אפשרות.... נכון שחו"ל מעניין רק כמה יורים, אך אני חושב שצריך לפעול לחזק את הקשרים של ירי מעשי ישראל עם שאר הירי מעשי בעולם - ולא לבודד אותו. וזה מה מעושה צעד זה. אני פעלתי שנים להחדיר כדור זה לשוק הישראלי - וחבל לי לראות את הצעד הזה שלדעתי הוא שגוי. נכון שהכדורים יקרים, ונכון שההספקות היו מאד לא סדירות, אל עדיין אינני חושב שזו הייתה החלטה נבונה. מכל מקום, אין לי שום בעיה לכבד אותה ולירות מיינור באליפות ישראל. אולי אכוון קצת יותר לשם שינוי....

ד"ש חם לכל ידידי,

שאול קירש
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי התאחדות הקליעה בישראל » 08 מרץ 2004, 15:17

שאול ידידי
כנראה שהטעו אותך התחמושת אינה אסורה לשימוש.
אנו לא נכיר בה כמיגור עד שתימצא על המדפים למכירה חופשית.
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 08 מרץ 2004, 17:46

ואולי היא לא תהיה על המדפים עד,,,,,ש א ת ם ,תכירו בה כמיגור ,,,?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד