קרבין משופר מול M16 ארוך...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי BROADAXE » 31 ינואר 2004, 20:38

fiveseven כתב:שלום משה לוי,

אני לא יודע מה האמריקאים גילו בעירק, בכלל מגלים הרבה דברים החברה האלה ואני מקווה שמעניין להם.

גם לא ברור לי למה האמריקאים היו צריכים לנסוע עד לעירק ע"מ לגלות מה נגרם לאיברים פנימיים שניפגעו מקליע של M16 , הייתי מצפה שכבר יהיה להם נסיון מסויים בכך לאחר קרוב לשלושים שנות שירות ובוודאי למעלה ממיליון הרוגים מכלי הנשק הזה וכלים אחרים באותו קליבר.

אתה מוזמן לחפש תמונות באתרים שעוסקים ברפואת חירום איך נראה הנזק שגורמים הקליעים הללו, פשוט מוזר לי מהיכן מופיעות האגדות על כושר העצירה ה"מוגבל" שלו (וסליחה אם זה לא אופנתי לדבר על כוח עצירה - שמעתי שגם הוא בוטל לאחרונה)

no offence

גם לי זה מוזר- עיראק ארץ מישורית ברובה בעלת נוף פתוח, הייתי מצפה שהקרבות שם יתנהלו מטווחים ארוכים (חוץ משטחים בנויים כמובן).
הנושא הזה של כושר העצירה הירוד של ה M16 מטווחים קצרים עלה כבר במלחמת ויאטנם, שם היתקלויות בג'ונגלים היו באמת מטווחים של מטרים בודדים עד עשרות בודדות של מטרים, וכדור ה 5.56 הישן מפתח את מלוא תכונותיו הבליסטיות רק אחרי מרחק מינימום מסויים. אז החלו חיילים להתחמש בכוחות עצמם ברובי ציד ששלחו להם מהבית ולאחר מכן גם נופקו באופן חלקי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

fiveseven

על ידי משה לוי » 31 ינואר 2004, 21:11

ערב טוב

אל תחשוב שאני לא מכיר את המידע הנוגע לעניין
הנושא לא חדש לי , אבל עים יש לך הערות ענייניות ומידה בדוק או
לחלופין אתרים מעניינים בנושא אנה שתף אותנו בהם.
לא סתם העלתי את הנושא כאן, הגיע אלי מידע חדש בעניין וחשבתי שכדי
לבדוק אותו לעומק נוכל לקבל מבעלי ידע כמוך מידע נוסף.

תודה מראש

מוישלה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מגן1 » 01 פברואר 2004, 23:52

שאלה לחברים.
אם לכדור M193 יש בעיה בכוח העצירה לטווחים הקצרים, מדוע כל החברות עברו ליצר רובים שיורים את התחמושת 5.56 המשופרת M855?
תחמושת M855 ( קליעה כבד ) נותנת ביצועי חדירה ודיוק טובים יותר בטווחים הרחוקים, בטווחים של 700 ו 800 מטר התחמושת הזאת משתווה ואף עולה על ביצועי
כדור 7.62 ברובי סער.
ל BROADAXE כדור לא מפתח את התכונות שלו ככל שגדל הטווח, להיפך ככל שגדל הטווח הביצועים הולכים ויורדים.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי BROADAXE » 02 פברואר 2004, 13:02

מגן1 כתב:שאלה לחברים.
אם לכדור M193 יש בעיה בכוח העצירה לטווחים הקצרים, מדוע כל החברות עברו ליצר רובים שיורים את התחמושת 5.56 המשופרת M855?
תחמושת M855 ( קליעה כבד ) נותנת ביצועי חדירה ודיוק טובים יותר בטווחים הרחוקים, בטווחים של 700 ו 800 מטר התחמושת הזאת משתווה ואף עולה על ביצועי
כדור 7.62 ברובי סער.
ל BROADAXE כדור לא מפתח את התכונות שלו ככל שגדל הטווח, להיפך ככל שגדל הטווח הביצועים הולכים ויורדים.

עד כמה שאני יודע מקריאה, כדור ה5.56 הישן מפתח את מלוא מהירותו וסחרורו במרחק מינימום מסויים מהקנה (30מ?) ורק אז הוא מבצע את המעללים המיוחסים לו בפגיעה בגוף (שינויי כיוון וכו'). בירי מטווח קרוב הכדור פשוט נכנס ויוצא, משאיר תעלת חדירה ישרה. אני ראיתי את הדברים האלו מקרוב, פגיעות מטווחים שונים והתנהגות שונה של הכדור בהתאם, ולא בג'לטין אלא בגוף אנושי.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 02 פברואר 2004, 13:09

איש הגרזן,

כדור 5.56 בפוגעו ברקמה רכה - יוצר גלי הלם הגורמים לקריעת רקמות. בפגיעתו ברקמה קשה (עצם) הוא מוסט ממסלולו ומסתחרר בתוך הגוף, מה שמגדיל את הנזק.. כך שפגיעה ברגל עלולה להיות עם חור כניסה ברגל וחור יציאה בכתף ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי BROADAXE » 02 פברואר 2004, 13:40

נועם כתב:איש הגרזן,

כדור 5.56 בפוגעו ברקמה רכה - יוצר גלי הלם הגורמים לקריעת רקמות. בפגיעתו ברקמה קשה (עצם) הוא מוסט ממסלולו ומסתחרר בתוך הגוף, מה שמגדיל את הנזק.. כך שפגיעה ברגל עלולה להיות עם חור כניסה ברגל וחור יציאה בכתף ..

טוב ויפה, זה לא סותר את מה שאמרתי (וגם ידוע לי), רק שבירי מטווחים מאד קרובים, הכדור קודח כל מה שבדרכו, נכנס ויוצא במפולש ללא שינוי מסלול. שוב, זה לא מידע תיאורטי אלא מעשי שהייתי עד לו לצערי, בכמה וכמה מקרים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי fiveseven » 02 פברואר 2004, 19:38

פעם אחרונה ששמעתי התייחסות למהירות שמפתח קליע של M16 לאחר שהוא עוזב את הקנה דובר על מהירות מקסימלית לאחר כמטר אחד (תאוצה זניחה לאחר עזיבת הלוע עקב סילון הגזים שמזנב בו מאחור) בכל מקרה השינוי זעיר (הרי ידוע שרוב המהירות מתפתחת בשליש הראשון של הקנה ואף קודם.

בכל מקרה קליע (מהיר) שמשאיר חור יציאה קטן לא מעיד על נזק מועט אלא בסבירות גבוהה להיפך - אם הוא לא יצא במהירות גבוהה מספיק ע"מ לגרום לפצע יציאה גדול ומכוער סימן שהוא איבד את המהירות (אנרגיה) שלו בתוך הגוף וגרם לנזק רב.

(כדור שעבר דרך רקמה אוורירית בעיקר (ריאה) יכול להיות יוצא דופן במובן הזה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

16

על ידי משה לוי » 03 פברואר 2004, 00:28

החורף אלמד שחיה בהתכתבות
:lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי avital » 03 פברואר 2004, 15:34

נועם כתב:איש הגרזן,

המחשה יפה של תוצאת התכנון של כדור 5.56 (קוטר זעיר שמאפשר נשיאה של כמות תחמושת גדולה ע"י החייל אולם מהירות וסיבוב גבוה שמבטיח פגעה הרסנית )
היא ע"י סביבון פשוט של חנוכה.
יש לסובב את הסביבון על הרצפה ותוך כדי כך שהסביבון מסתובב יש לגעת בו קלות עם האצבע (הסביבון יוסת בעוצמה ממסלולו)אפשר לחזור על הניסוי במהירויות סיבוב שונות ולצפות בהבדלים .
זו כפי שתאר נועם פעולתו של הכדור בעל מהירות סיבוב גבוה בפגועו בעצם או ברקמה קשה.
העיקרון הפיסיקלי קצת מסובך אבל התוצאה מרשימה.
עד לפיתוח של הכדור הנ"ל ההתייחסות להקניית סיבוב לקליע הייתה רק בהקשר לייצוב מסלולו ולא להשפעה על עוצמת הפגיעה.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

m כל המלחמות

על ידי משה לוי » 03 פברואר 2004, 22:03

המלצה לקריאה
במגיזן במחנה של 30/1/2004
כתבה מעניינת על ה m-16
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 05 פברואר 2004, 17:45

איפה משיגים במחנה רבאק?
צלם ושלח לחברה
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

במחנה

על ידי משה לוי » 05 פברואר 2004, 20:11

לא תאמינו מה אומרים על הקיבוצנקים במאמר הזה,
כל אחד נשק מדופלם עם מחרטה ביד אחת וקנה מקוצר ביד השניה .
:lol: :lol:
רפתן הצלם בקרוב, אבל מה עם זכויות היוצרים ?
ry
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 06 פברואר 2004, 06:16

קח זכויות - תן מחרטה (זה עוד אין לי ואם כתוב אז צריך שיהיה)
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trooperglock » 25 דצמבר 2004, 14:39

HK

כידון במשא"ז ?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אישגדול » 25 דצמבר 2004, 16:38

לגבי ההבדל בין תחמושת 5.56 הישנה ל - SS109 (ראש ירוק): כבר זמן רב עולות טענות בצבא האמריקני כי מאחר והכדור החדש יותר יציב ופחות מסתחרר (thumbeling) - הוא מעביר פחות אנרגיה לגוף הנפגע, ומשקיע את רובה במעבר דרך הגוף ויציאה מצד שני, ולכן כח העצירה שלו נמוך יותר. הטענות הנ"ל מופיעות במאמרים וספרים שונים (כגון - בלאק הוק דאון - או בשמו העברי "התרסקות במוגדישו", ומאמרים שונים בירחוני נשק בארה"ב). מופיעות שם טענות שהיה צריך לפגוע מספר גדול של כדורים בתוקף לפני שהוא נעצר, הן במוגדישו והן בתקריות בעיראק.
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד