wd40
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
wd40
האם מומלץ לנקות כלי נשק עם תרסיס wd40 ?
- סליקאי ארד

אין שום מניעה להשתמש בתרסיס זה על מנת לנקות את הנשק מפיח ולכלוך.
מומלץ להשתמש בשמן איכותי לשימון סביב הקנה, במסילות ובאזורי החיכוך האחרים (של הנשק
) עם שמנים איכותיים - כגון BREAK FREE וכו'.
הקפד לעבוד במקום מאוורר והמנע מלנשום את אדי התרסיס.
מומלץ להשתמש בשמן איכותי לשימון סביב הקנה, במסילות ובאזורי החיכוך האחרים (של הנשק
הקפד לעבוד במקום מאוורר והמנע מלנשום את אדי התרסיס.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
savage4, שלום וברוך הבא!
כמו שנועם אמר - אין כל בעיה לנקות נשק עם WD-40.
הוא לא מזיק או מאכל את הפולימר (זו שמועה בלבד)...
אם אתה משתמש בחומרים יותר חזקים כגון ספריי לניקוי קרבורטורים (טוב כדי לייבש שמן ולהוציא אותו ממקומות שאי אפשר להגיע) - הוא כן יכול לגרום נזק לפלסטיק, אז צריך להזהר.
אני חוזר שוב על דברי קודמי:
להשתמש במקום מאוורר היטב.
לא לשאוף את אדי החומרים.
לשטוף ידיים טוף טוף לאחר הניקוי (לא רק מהשמנים וחומרי הניקוי, אלא גם משאריות אבק שריפה, עופרת ושאר מריעין בישין...)
כמו שנועם אמר - אין כל בעיה לנקות נשק עם WD-40.
הוא לא מזיק או מאכל את הפולימר (זו שמועה בלבד)...
אם אתה משתמש בחומרים יותר חזקים כגון ספריי לניקוי קרבורטורים (טוב כדי לייבש שמן ולהוציא אותו ממקומות שאי אפשר להגיע) - הוא כן יכול לגרום נזק לפלסטיק, אז צריך להזהר.
אני חוזר שוב על דברי קודמי:
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
בפורומים העוסקים בנשק, ב A.S.A השאלה הזו חוזרת די הרבה ומשום מה ההיתיחסות שם היא ,,,בשום פנים ואופן !!!! והגדילו ואמרו אין לWD-40 מה לחפש בסביבת נשק !!!
מצד שני יש די הרבה הדוגלים בשימוש בשמן מנוע סינטטי כשמן הכדאי ביותר לשימון נשק ,,,
מצד שלישי הם המציאו את הקוקה קולה,,,
לך תבין ,,
מצד שני יש די הרבה הדוגלים בשימוש בשמן מנוע סינטטי כשמן הכדאי ביותר לשימון נשק ,,,
מצד שלישי הם המציאו את הקוקה קולה,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
קצת היסטוריה החומר פותח בשנות החמישים למען תעשיית החלל האמרקאית (גם בחלל נתקעים מנעולים???) פרוש השם Water Displacement (דוחה מים) שהנוסחה שלו הצליחה בניסיון ה40 (20 שנה אני משתמש בחומר ולא ידעתי את זה).
הרחבה בקישור הבא לאתר החברה
http://www.wd40.com/AboutUs/our_history.html
ולעניין מעיון מעמיק באתר החברה לא מוזכר כלל אפשרות שימוש בנשק ולא שחסרים שימושים משונים למכביר (יש דף חיפוש יישומים באתר).
החומר היחידי שמאושר לשימוש בנשק הוא 3 in one וגם הוא רק תרסיס סיליקון וגריז.
הזהירים יומרו מה שלא מותר אסור וידירו נישקם מהחומר.
אולם החומר זמין וזול ומפתה לשימוש לכן לאחר קריאה על תכונות החומר לדעתי (ואין לי על מה להיסתמך) אפשר להשתמש בו לניקוי בלבד (החומר לא שמן ולאחר השימוש יש לייבש ולשמן בשמן עדין את הכלי לפי המלצות היצרן) בהסתייגויות הבאות:
1.יש להימנע משימוש בכלים מושחמים כמו CZ FN וכדי או מוכחלים כמו ברטה וכד' (השחמה או הכחלה היא טיפול מחמצן של פני המתכת והחומר יכול לפגוע בציפוי).
2.תחמושת- יש להרחיק ממגע בחומר בצורה מוחלטת (החומר הוא בראש וראשונה חודר לכן הרסני לכדורים).
אין בעיה לשימוש בחומרים פלסטיים (צינות פולימריות).
החומר לא מזיק לגימורי איטום כמו Meloniteאו Tennifer בחלקי המתכת באקדחי GLOK P99 כד' וכלים העשוים מפלדת על חלד או ציפוי כרום וטיטניום כמו S&W בול וכד'.
לדעות אחרות[url=http://www.glocktalk.com/showthread.php?s=484fd000c7c1feb2bb61a9e4acb45f1a&threadid=122013&highlight=wd40] קישור לפורום בנושא
[/url]
הרחבה בקישור הבא לאתר החברה
http://www.wd40.com/AboutUs/our_history.html
ולעניין מעיון מעמיק באתר החברה לא מוזכר כלל אפשרות שימוש בנשק ולא שחסרים שימושים משונים למכביר (יש דף חיפוש יישומים באתר).
החומר היחידי שמאושר לשימוש בנשק הוא 3 in one וגם הוא רק תרסיס סיליקון וגריז.
הזהירים יומרו מה שלא מותר אסור וידירו נישקם מהחומר.
אולם החומר זמין וזול ומפתה לשימוש לכן לאחר קריאה על תכונות החומר לדעתי (ואין לי על מה להיסתמך) אפשר להשתמש בו לניקוי בלבד (החומר לא שמן ולאחר השימוש יש לייבש ולשמן בשמן עדין את הכלי לפי המלצות היצרן) בהסתייגויות הבאות:
1.יש להימנע משימוש בכלים מושחמים כמו CZ FN וכדי או מוכחלים כמו ברטה וכד' (השחמה או הכחלה היא טיפול מחמצן של פני המתכת והחומר יכול לפגוע בציפוי).
2.תחמושת- יש להרחיק ממגע בחומר בצורה מוחלטת (החומר הוא בראש וראשונה חודר לכן הרסני לכדורים).
אין בעיה לשימוש בחומרים פלסטיים (צינות פולימריות).
החומר לא מזיק לגימורי איטום כמו Meloniteאו Tennifer בחלקי המתכת באקדחי GLOK P99 כד' וכלים העשוים מפלדת על חלד או ציפוי כרום וטיטניום כמו S&W בול וכד'.
לדעות אחרות[url=http://www.glocktalk.com/showthread.php?s=484fd000c7c1feb2bb61a9e4acb45f1a&threadid=122013&highlight=wd40] קישור לפורום בנושא
[/url]
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סוקרטס
שמן לנשק
בארה"ב ממליצים להשתמש אך ורק בשמן/חומר אשר אושר לשימוש כזה. נקודה. אני לא הייתי
מבצע נסויים בכלי הנשק שלי.
אגב, בצה"ל השתמשו ( לפני שנים רבות ...) ב"תערובת" - היו מכינים את התערובת משמן
מס. 9105 עם דלק (רצוי נטול עופרת כמובן) ביחס 1/3 שמן ו 2/3 דלק. לאחר נקוי הנשק
בתערובת, מניחים את הנשק לכמה זמן : הדלק מתאדה והשמן נשאר על הנשק . מאוד יעיל.
האם קיים באזרחות שמן אקוויואלנטי ל9105 ? אם כן, יש לך "רצפט" לנקוי + שימון.
מבצע נסויים בכלי הנשק שלי.
אגב, בצה"ל השתמשו ( לפני שנים רבות ...) ב"תערובת" - היו מכינים את התערובת משמן
מס. 9105 עם דלק (רצוי נטול עופרת כמובן) ביחס 1/3 שמן ו 2/3 דלק. לאחר נקוי הנשק
בתערובת, מניחים את הנשק לכמה זמן : הדלק מתאדה והשמן נשאר על הנשק . מאוד יעיל.
האם קיים באזרחות שמן אקוויואלנטי ל9105 ? אם כן, יש לך "רצפט" לנקוי + שימון.
- סליקאי ארד

אביטל,
כתבתי לניקוי הנשק - ניתן להשתמש ב WD40 ולשימון - בשמנים ייעודיים, ולא בכדי.
IGT ,
בצה"ל עדיין משתמשים בתערובת ניקוי - תערובת המורכבת משמן וספירט לבן. (מעולם לא הורכבה מדלק / בנזין)
אגב, שמן 9105 הוא שמן מנועים בתוספת מונע חימצון. קיים בדיוק אותו דבר בשוק האזרחי ונמכר בחנויות לנשק ולציוד טכני, תחת השם הלא מפתיע - "שמן רובים" או "שמן לנשק". שים לב, על האריזה כתוב בד"כ כי הוא תואם למפרט הצבאי הישראלי ולעיתים יופיע גם כי תואם למפרט האמריקאי.
לבעלי הגלוק - מכיוון שאינו מחליד, ניתן לשטוף היטב במים חמים וסבון את חלקי המתכת, לייבש היטב ולשמן את החלקים הנעים / מסילות. כנ"ל גם לגוף הפולימרי.
כתבתי לניקוי הנשק - ניתן להשתמש ב WD40 ולשימון - בשמנים ייעודיים, ולא בכדי.
IGT ,
בצה"ל עדיין משתמשים בתערובת ניקוי - תערובת המורכבת משמן וספירט לבן. (מעולם לא הורכבה מדלק / בנזין)
אגב, שמן 9105 הוא שמן מנועים בתוספת מונע חימצון. קיים בדיוק אותו דבר בשוק האזרחי ונמכר בחנויות לנשק ולציוד טכני, תחת השם הלא מפתיע - "שמן רובים" או "שמן לנשק". שים לב, על האריזה כתוב בד"כ כי הוא תואם למפרט הצבאי הישראלי ולעיתים יופיע גם כי תואם למפרט האמריקאי.
לבעלי הגלוק - מכיוון שאינו מחליד, ניתן לשטוף היטב במים חמים וסבון את חלקי המתכת, לייבש היטב ולשמן את החלקים הנעים / מסילות. כנ"ל גם לגוף הפולימרי.
תערובת נקוי ושימון
לנועם:
התערובת בצה"ל ( ש ר י ו ן ) היתה מורכבת מדלק (בנזין) ושמן 9105. זאת, בימים שהיו
מנועים מופעלי בנזין... 1970 לערך. אגב, היינו מכניסים לתערובת גם מקלע 0.5 מפורק. ברור
שאם היית רוצה להשתמש בספירט...לא מעשי (כמויות!) . לכן גם הדגשתי שיש להשתמש רק בבנזין נטול עופרת. ה 9105 היה ארוז בפחיות קטנות מיוחדות - נדמה לי בתכולה של 0.5 ליטר. לא נראה כשמן למנוע, לא באיכותו ולא בכמויות שסופקו. נאמר לנו בזמנו שהשמן הזה הוא מיוחד
לנשקים - ואם יש למישהוא מפרט מדויק או סימוכין לMIL SPEC זה מענין.
התערובת בצה"ל ( ש ר י ו ן ) היתה מורכבת מדלק (בנזין) ושמן 9105. זאת, בימים שהיו
מנועים מופעלי בנזין... 1970 לערך. אגב, היינו מכניסים לתערובת גם מקלע 0.5 מפורק. ברור
שאם היית רוצה להשתמש בספירט...לא מעשי (כמויות!) . לכן גם הדגשתי שיש להשתמש רק בבנזין נטול עופרת. ה 9105 היה ארוז בפחיות קטנות מיוחדות - נדמה לי בתכולה של 0.5 ליטר. לא נראה כשמן למנוע, לא באיכותו ולא בכמויות שסופקו. נאמר לנו בזמנו שהשמן הזה הוא מיוחד
לנשקים - ואם יש למישהוא מפרט מדויק או סימוכין לMIL SPEC זה מענין.
- סליקאי ארד

IGT
בשנות ה - 70 הייתי עסוק עם דברים יותר חשובים.. ללכת לגן, לשחק במגרש המשחקים ועוד כהנה וכהנה ...

בשנות ה - 70 הייתי עסוק עם דברים יותר חשובים.. ללכת לגן, לשחק במגרש המשחקים ועוד כהנה וכהנה ...
Re: שמן לנשק
igt כתב:בארה"ב ממליצים להשתמש אך ורק בשמן/חומר אשר אושר לשימוש כזה. נקודה. אני לא הייתי מבצע נסויים בכלי הנשק שלי.
ידידי
כל פעם שאתה יורה את הזבל שמוכרים לך בתור "תחמושת מבצעית" אתה מבצע ניסוי בכלי הנשק שלך.
תחשוב על זה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
היו כבר לפחות 3 אשכולות בנושא כדאי לחפש באתר .
בקיצור אפשר במקרא חרום שכבר מופעים סימני חלודה על הכלי ,לא מומלץ
לשימוש שיגרתי .
למה ?
תעשו חיפוש יש שם סיפור שלם על זה .
אולי בנשק אני לא מבין הרבה אבל אני ממוחה בWD בשרותי הצבאי שפחתי
גלונים (משהוא כמו מיכל /מיכל וחצי לשבוע,תעשו חשבון) של החומר הזה
על כל סוגי המתכות וראיתי למה זה גורם בטווח הקצר והארוך תאמינו לי לא כדאי.
בקיצור אפשר במקרא חרום שכבר מופעים סימני חלודה על הכלי ,לא מומלץ
לשימוש שיגרתי .
למה ?
תעשו חיפוש יש שם סיפור שלם על זה .
אולי בנשק אני לא מבין הרבה אבל אני ממוחה בWD בשרותי הצבאי שפחתי
גלונים (משהוא כמו מיכל /מיכל וחצי לשבוע,תעשו חשבון) של החומר הזה
על כל סוגי המתכות וראיתי למה זה גורם בטווח הקצר והארוך תאמינו לי לא כדאי.
אני השתמשתי ב WD40 מצבא בלי שום בעיה.
אם בנשק האישי (גלילון) ואם בניקוי של מערכות הסדן בתומ"ת. ותאמינו לי, לא היתה לי שום בעיה עם הנשק או התומ"ת.
הגלוק שלי (ולפניו גם הברטה) אוכלים WD40 אחרי כל מטווח (וכמובן מקנחים בקצת שמן) ולא מתלוננים.
אם בנשק האישי (גלילון) ואם בניקוי של מערכות הסדן בתומ"ת. ותאמינו לי, לא היתה לי שום בעיה עם הנשק או התומ"ת.
הגלוק שלי (ולפניו גם הברטה) אוכלים WD40 אחרי כל מטווח (וכמובן מקנחים בקצת שמן) ולא מתלוננים.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד