רובה ה"תבור"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רובה ה"תבור"
האם יש כאן חבר שהתנסה בירי בנשק הנ"ל (רצוי יותר מכמה כדורים בודדים)? במידה וכן-האם ניתן לקבל השוואה כל שהיא עם ירי ב-m16 מקוצר?
- סליקאי זהב

כתבה שתפרסמה היום במעריב און-ליין:-
http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/680/041.html
מה'תם אומרים
חן.
http://images.maariv.co.il/channels/1/ART/680/041.html
מה'תם אומרים
חן.
תבור
לשאלת ההשוואה,בניגוד לשבח וההלל לתבור ממקורות שנמצאים ביחידות מיוחדות התבור נבדק שם ונימצא לא מתאים ליחידות אלו,לטעמי מה שעשו ל"מצדה" זה מה שעשו למשטרה עם היריחו תרגיל מסריח ביחצ"נות
- תרמתי למען הסליק

חבלני לא צריך לחבל, רובה התבור היה בניסוי בגבעתי והחיילים היו מאוד מרוצים ממנו.
לא היו רובים ביחידות מיוחדות שעברו ניסויים משמעותיים והחיילים שמספרים סיפורים סתם משמיצים.
ישנה יחידה אחת אשר הזמינה את התבור ומייצרים לה רובה תבור מיוחד על פי הזמנתם והאפיון שלהם. ההזמנה שלהם דחפה ליצור דגם של מיקרו תבור מתקדם
אשר יכול לשרת ביחידות המיוחדות. ולא ארחיב את הדיבור.
לגבי יחידת מצדה, לא, לא מרחו אותם ביחסי ציבור כדבריך, הרובה נבדק על ידם
תקופה ארוכה ונמצא מתאים למשימות שלהם.
לא היו רובים ביחידות מיוחדות שעברו ניסויים משמעותיים והחיילים שמספרים סיפורים סתם משמיצים.
ישנה יחידה אחת אשר הזמינה את התבור ומייצרים לה רובה תבור מיוחד על פי הזמנתם והאפיון שלהם. ההזמנה שלהם דחפה ליצור דגם של מיקרו תבור מתקדם
אשר יכול לשרת ביחידות המיוחדות. ולא ארחיב את הדיבור.
לגבי יחידת מצדה, לא, לא מרחו אותם ביחסי ציבור כדבריך, הרובה נבדק על ידם
תקופה ארוכה ונמצא מתאים למשימות שלהם.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
מנסיון שלי
עם התבור לאחר שהיה ברשותי מספר חודשים אני יכול להגיד שהכלי עולה על ה M16 והM4 למיניהם באמינות גם בסביבה רטובה וגם בסביבה מדברית מדויק בהרבה (מנסיון בשני הכלים) נוח יותר לכניסה למצבי ירי גם עם ציוד מגן כבד ידידותי למשתמש הרבה יותר מהמתחרים כולל STEYER וL96 והמגרעת היחידה שאני עליתי עליה היא שבגלל המנגנון עולים גזים מבית הבליעה לעיניים בזמן ירי מהיר לאחר מספר מחסניות .
ולסיום יכולת השליטה בכלי בירי אוטומטי היא מעולה גם בגרסאות הקנה הקצר והנשק לא צריך להיות סטרילי בשביל להיות אמין ובקיצר אני ועוד מספר אנשים שהתנסנו בו לאורך תקופה מעדיפים אותו בכל יום על פני M16 גליל קל"צ או כל חלופה שניסינו
אז תנסה לאורך זמן בעצמך ותקבע
ולסיום יכולת השליטה בכלי בירי אוטומטי היא מעולה גם בגרסאות הקנה הקצר והנשק לא צריך להיות סטרילי בשביל להיות אמין ובקיצר אני ועוד מספר אנשים שהתנסנו בו לאורך תקופה מעדיפים אותו בכל יום על פני M16 גליל קל"צ או כל חלופה שניסינו
אז תנסה לאורך זמן בעצמך ותקבע
- סליקאי כסף

תבור
הרובה אכן יכול להתאים לחייל רגלי אם זה אין לי בעיה ואתם צודקים ואני לא מתווכח,אבל לגבי יחידות מיוחדות אני עומד על מה שכתבתי אכן הרובה נבחן ע"י מספר יחידות ושם ניפסל בגלל בעיה מסוימת אם היינו חברים ב"פורום לחימה"הייתי יכול לפרט יותר וזה בלי לגרוע במעלות של הרובה לחייל סער רגיל
- תרמתי למען הסליק

אביעד
לאור מה שכתבת יש להחתים כל חייל עם תבור על משאף.
זו אחת הבעיות של כל תורת הבול-פאפ, גזים העולים לעיניים ולמערות האף לאחר רצף כדורים בירי מדוייק.
כל שאר הדברים שווים בדיקה לאורך זמן (הניסיון שלי מטווח אחד קצר ושיחות עם מספר חיילים וקשת דעות שנעו ממצוין למחורבן........)
לי הוא היה מאד נוח וידידותי, מאד מדויק, לנושא החלפת המחסנית יש להתרגל (להוציא הרגלים ישנים) ראיתי צעירים מחליפים במהירות!
הבעיה שכן זהיתי היא משקל עודף מאחור המקשה עליך תנועה בין מטרות עם שתי ידיים פנויות בתלה צוואר בלי שהקנה יזדקר למעלה (ויש לצערי מצבים שלוחם זקוק לשתי ידיים פנויות) בכניסה לתעלות וחדרים הוא מזכיר את העוזי הישן והטוב.
וכן עם האוסטרי הסתדרתי במעבר מטרות קצת יותר טוב, למרות שגם שם מהר מאד הפריע לי הצטברות האדים באזור מערות האף וזוויות העיניים.
לאור מה שכתבת יש להחתים כל חייל עם תבור על משאף.
זו אחת הבעיות של כל תורת הבול-פאפ, גזים העולים לעיניים ולמערות האף לאחר רצף כדורים בירי מדוייק.
כל שאר הדברים שווים בדיקה לאורך זמן (הניסיון שלי מטווח אחד קצר ושיחות עם מספר חיילים וקשת דעות שנעו ממצוין למחורבן........)
לי הוא היה מאד נוח וידידותי, מאד מדויק, לנושא החלפת המחסנית יש להתרגל (להוציא הרגלים ישנים) ראיתי צעירים מחליפים במהירות!
הבעיה שכן זהיתי היא משקל עודף מאחור המקשה עליך תנועה בין מטרות עם שתי ידיים פנויות בתלה צוואר בלי שהקנה יזדקר למעלה (ויש לצערי מצבים שלוחם זקוק לשתי ידיים פנויות) בכניסה לתעלות וחדרים הוא מזכיר את העוזי הישן והטוב.
וכן עם האוסטרי הסתדרתי במעבר מטרות קצת יותר טוב, למרות שגם שם מהר מאד הפריע לי הצטברות האדים באזור מערות האף וזוויות העיניים.
אולי, כדי לפתור את בעיית הגאזים, אפשר לאבזר את התבור במאוורר כיס (יש כאלה שפועלים על ממשק USB, שיכולים להתאים) שיפנה את הגאזים לכיוון האויב. אחרי הכל, בלעשות רוח תמיד היינו טובים (שלא לדבר על התועלת של דבר כזה למנגל-שדה זריז, בין ניווט לניווט).
לחילופין, אולי תתרום טעינת כדורים יצירתית יותר במחסנית: כמו ההצעות בפורום בעבר ללכת עם כדור רגיל, אח"כ HOLLOWPOINT ונותב לקינוח - במחסניות תבור ניתן להוסיף, אחרי כל 10 כדורים רגילים שני כדורי קרבוסילן.
מצד שני, יכול להיות שאני קצת מקדים את זמני, בשתי ההצעות...
לחילופין, אולי תתרום טעינת כדורים יצירתית יותר במחסנית: כמו ההצעות בפורום בעבר ללכת עם כדור רגיל, אח"כ HOLLOWPOINT ונותב לקינוח - במחסניות תבור ניתן להוסיף, אחרי כל 10 כדורים רגילים שני כדורי קרבוסילן.
מצד שני, יכול להיות שאני קצת מקדים את זמני, בשתי ההצעות...
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

רובה תבור
חברים יקרים.
אני מאמין שחלקכם יריתם ברובה המדובר .
אבל כמי שישב ימים על ימים על לילות ירה , פירק , שינה , קדח , שבר, ודיבר עם חיילים על הכלי ושמע חווד"ים מצוינים על הרובה .
אני חייב להגיד לכם ואל תפגעו ....
אין לכם מושג ....
אכן מדובר ברובה המתקדם בעולם ובין הקלים שבו . אחזקתו זולה , ומחירו כולל את האופטיקה שעליו .
לא צריך משאף,ולא מסכת אב"כ .
אתם פשוט רגילים לאם 16 או הגליל שלא נדבר על אקדחים.
בכל הניסויים שעבר "התבור" הוא עלה על ה אם 4 בכולם.
ג ל ו ק י .
אני מאמין שחלקכם יריתם ברובה המדובר .
אבל כמי שישב ימים על ימים על לילות ירה , פירק , שינה , קדח , שבר, ודיבר עם חיילים על הכלי ושמע חווד"ים מצוינים על הרובה .
אני חייב להגיד לכם ואל תפגעו ....
אין לכם מושג ....
אכן מדובר ברובה המתקדם בעולם ובין הקלים שבו . אחזקתו זולה , ומחירו כולל את האופטיקה שעליו .
לא צריך משאף,ולא מסכת אב"כ .
אתם פשוט רגילים לאם 16 או הגליל שלא נדבר על אקדחים.
בכל הניסויים שעבר "התבור" הוא עלה על ה אם 4 בכולם.
ג ל ו ק י .
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
לפי עניות דעתי הבילתי קובעת לחלוטין,,,
ישנו אך ורק מבחן אחד לכלי הנשק,,,וזה מבחן הזמן,,
אם בשנת 2020 התבור יככב בגירסתו המי יודע כמה סימן שהצליח לנו,,,
ואם ב2030 ייוצר דגם תבור לגדנעים ,,,סימן עוד יותר טוב,,,,
ואם ב2040 חוליות תנזים/חמס/בן לאדן /והאחים המוסלמים,,יצעדו בלויות של הח.מ. שלהם,,חמושים בתבור אז מאד הצלחנו בו,,,
ולראיה תראו במה אני יורה,,,,,,1911
ישנו אך ורק מבחן אחד לכלי הנשק,,,וזה מבחן הזמן,,
אם בשנת 2020 התבור יככב בגירסתו המי יודע כמה סימן שהצליח לנו,,,
ואם ב2030 ייוצר דגם תבור לגדנעים ,,,סימן עוד יותר טוב,,,,
ואם ב2040 חוליות תנזים/חמס/בן לאדן /והאחים המוסלמים,,יצעדו בלויות של הח.מ. שלהם,,חמושים בתבור אז מאד הצלחנו בו,,,
ולראיה תראו במה אני יורה,,,,,,1911
פחות -לרוב זה יותר,,
14 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד