גלוק 17C-בעייתי?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק 17C-בעייתי?

על ידי יובל » 22 פברואר 2004, 13:14

ברשותי גלוק 17C.בימים האחרונים ניתקלתי בבוחן נשק (המאשר נשקים לשימוש מבצעי) אשר טען כי לו זה תלוי בו,היה פוסל את כל דיגמי ה-C משימוש מבצעי מאחר ומהירות הלוע שלהם נמוכה כך שכח העצירה של הכדור יעיל אולי למטרות קרטון,לא למפגעים. אני טענתי שבטווחים המדוברים (30 מטר) מהירות הלוע ואובדן הגאזים זניחים.הייתצי רוצה לשמוע דעות מקצועיות בנושא-האם בוחן הנשק צודק? האם דיגמי ה-C של הגלוק בעיייתיים בשימוש מבצעי?
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 22 פברואר 2004, 13:23

יובל,
הכלי אינו מאבד ממהירות הלוע שלו עד כדי כך, ההבדל בין דגם רגיל לדגם C הוא בערך 10 מטר / שנייה. (ע"פ נתוני היצרן המופיעים באתר הרשמי / חוברת המשתמש המסופקת עם הכלי.)
בעבר היו מספר דיונים בנושא, גם בפורום "שוק הנשק" שבהייד פארק, טרם ימי הסליק.

אותו בוחן - (מעניין מיהו ?) מסור לו כי לדגמי C ישנה נקודת תורפה אחרת, והיא בחריצי הפליטה שבקנה.. בירי רב מאוד, (מעל עשרות אלפי כדורים ומעלה - לכיוון ה 100,00 ויותר) יש לקנה נטייה להפגע כתוצאה מפליטת הגזים החמים, הגורמים בין היתר להתנפחות הקנה.

לדגם C אין תחליף למי שזקוק לירי מהיר ומדוייק - נחירי הפליטה מסייעים רבות לייצובו ולהפחתת הרתע כלפי מעלה. (אך עם זאת, גם הדגמים הרגילים של גלוק וכלים אחרים בעלי ציר קנה נמוך, טובים מאוד למשימה.)

אגב, אותו בוחן נשק, היה אמור לספר לך גם כי על מנת להתגבר על בעיית ירידת מהירות הלוע, ועל מנת להגביר את אפקט הפגיעה של קליע FMJ , יש להשתמש בקליע כבד יותר.

אל תאמין לכל סיפור שאתה שומע, חלקים נרחבים מהסיפורים, הם במסגרת א.א.א. ואין להם ביסוס. (או סתם שינאת הפלסטיק / יצרן מסויים)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 22 פברואר 2004, 14:49

אני מחזק את דבריו של ידידי נועם:
1. האם אותו הבוחן היה פוסל כלים בקוטר 0.22, 7.65, 9 קצר, 9 מקארוב משום שיש להם אנרגיית לוע נמוכה יותר מאשר לקליע היוצא מגלוק 17C?
2. בקיצור - לא כל מה שאומרים אנשי מקצוע זה חוק ברזל (עם כל הכבוד המגיע להם).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי דרור_ע » 22 פברואר 2004, 23:52

ויש כבוד....
אם יורשה לי...
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק