אי הקצבת משאבים לירי המעשי על-ידי הרשויות

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

אי הקצבת משאבים לירי המעשי על-ידי הרשויות

על ידי pilot » 02 מרץ 2004, 08:44

למי שמחפש קישורים http://salsport.most.gov.il/zframe.htm

ההודעה נערכה מחדש על ידי.

היתה בעלת גוון תוקפני והשתמע ממנה שאני מאשים את ההתאחדות וחברים המנהלים אותה.
ובכל לא כך הדבר.

אנסח זאת שוב, הפעם בפשטות וברור.

ישנם ענפי ספורט שונים שלא מוגדרים כענפי ספורט אולימפיים....רחוק מאוד מכך, אני מוכן להמר ולחתוך את ה Zין אם בכלל יש ליגה לחלק מענפי הספורט המתוקצבים על ידי הרשויות.

התאחדות הקליעה מקבלת כסף מהרשויות לצורך קבל מימון חלקי לירי האולימפי, ולשם מעבירה את רוב הכסף כמתחייב (הכל שקוף וניתן לבדיקה באינטרנט).
כל מה שאני שואל הוא שאלה פשוטה. מדוע היירי המעשי הוא בן חורג בהיתאחדות הקליעה ? מדועה ההיתאחדות לא מנסה ללחוץ ולדרוש כספים עבור הענף המעשי ?
אז ענו לי בפרטי ובשיחה של 4 עניים שאף אחד לא ילחם עבורנו ויגרום למהומות שעלולות לפגוע בספורט האולימפי. אני מבין מעריך את הכנות ובאמת לא מלין.

אני שואל, מדוע לא נבקש ישירות כספים מהמשרד, ללא כל קשר להיתאחדות הקליעה, אפילו במחיר של פרישה מההיתאחדות.

את כל מה שיש לי להגיד אני אומר דוגרי, אני לא חושב שיש מישהו בהיתאחדות שמתחמן אותנו, הם עושים רבות למעננו (כן אפי, אני חושב ככה), אבל לדעתי, לא מספיק.
מי שלא מסכים איתי, שלא יסכים.

לכולם יש אינטרסים...לחלק גלויים ולחלק סמויים.
האינטרס הגלוי שלי הוא להוזיל עלויות ולקרב עוד אנשים ודם חדש לענף.
נערך לאחרונה על ידי pilot בתאריך 04 מרץ 2004, 17:13, נערך 4 פעמים בסך הכל.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: חלוקת כספים בהיתאחדות

על ידי הצעדן » 02 מרץ 2004, 11:12

pilot כתב:אז השאלה היא, למה אנו גם לא מקבלים כסף ???? התשובה לדעתי היא, כי ההתאחדות מקבלת כסף ומעבירה את רובו ככולו לאולימפי...

פיילוט ידידי,
לא יותר פשוט לדבר עם יאיר ישירות ? אני מבטיח לך שתקבל תשובות (גם אם לא ימצאו חן בעיניך תקבל אותן), אז תוכל לבוא ולהלין עם נתונים מסודרים.
לא אחת שמעתי במו אזני כי נתוני ההתאחדות פתוחים לבקורת, אין משמע הדבר שכל יום יבוא מישהו וינהג כאילו מדובר בספריה, אולם אם תחפוץ בכך ותרצה לבדוק ברצינות את הנושא אני משוכנע שלא ישיבו פניך ריקם (לפחות בשיתוף באינפורמציה).
בין אם אתה מדייק בהשערתך ובין אם לאו, כדאי ללמוד את הנתונים קודם.

לגבי סיבסוד הספורט ע"י תקציבים מהמדינה, אולי כדאי לבדוק מי האחרונים שנכנסו לסל המסובסד וללמוד מהם איך לעשות זאת. זכור שירי מעשי לא ממש מצטייר כפוליטיקלי קורקט וזו מכשלה לא קלה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי pilot » 02 מרץ 2004, 11:29

צעדן יקר.

ולפני שמישהו יתחיל לפרש לא נכונה את הודעתי.

אני לא בה בטענות להתאחדות, היא פרשה את חסותה על היירי המעשי ולא התימרה לממן או לסבסד אותו.
אני פשוט תוהה, מדוע לא פונים בשם הירי המעשי לקבל תקציבים מהרשויות...(ירי מעלי לא מצטייר טוב, אבל קליעה כן ?, קשתות כן, האבקות וכל מני ענפים אלמים אחרים כן...???)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 02 מרץ 2004, 14:57

בקיצור
יש כאן לא מעט אי דיוקים,
מדוע לא תפנה מכתב מסודר ליאיר ותקבל ממנו תשובה מסודרת.
יאיר כותב "לחשוב חיובי" אם תנסה את זה תראה שאתה לא בן חורג להתאחדות הקליעה, אתה בן חורג למוסדות המתקצבים את הספורט בארץ.
תיזהר לא לירות קודם ואח"כ לסמן את העיגולים (לא כדאי להפסל).
אם כל אבל כל קלעי הירי המעשי והמועדונים ישלבו ידיים עם יאיר יתכן שישיגו יותר... (יתכן גם שלא).
לגבי משרד הפנים לא רק שמה שאמרת הפוך....... אלא שמבחינת משרד הפנים לך תהיה ספורט בלבד ואל ת*** ** ה***.
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pilot » 02 מרץ 2004, 16:06

אלן היקר.
אני לא בה בטענות...אני מעוניין לדעת למה כולם מקבלים תקציבים מהמדינה ישירות, והירי המעשי לא.
למה שח כן וירי מעשי לא ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 02 מרץ 2004, 17:55

טייס יקר ! מסלול הטיסה שלך מעניין יתכן ואפילו הצלחתה לגרום למישהו לתכננן לך מסלול "מיוחד"
רבותי העונים מה שנשאל לא היתה החידה של ג'קי לשבת ,,,איפה הכסף,,,,

מה שנשאל הוא למה ענף הירי המעשי נמצא תחת כנפי איגוד הקליע לצורך תיקצוב !

אך רק לצורך הדיון: שאלות שרק אדם א ח ד יכל לענות עליהן,, בדרך כלל הן שאלות מענינות,,, איכם חושבים,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ACSman » 02 מרץ 2004, 18:47

GUSS וטייסליק,

לפני ששואלים "איפה הכסף" אולי יש לשאול האם בכלל ספורטאי הירי המעשי נכללים במניין הספורטאים המתוקצבים על ידי הרשויות השונות...

אם "לא סופרים" את יורי הירי המעשי... והם לא נחשבים כספורטאים מתוקצבים... אז אין כסף ואז גם אין שאלה...

לעומת זאת, במידה ואכן יורי הירי המעשי נחשבים כספורטאים... [נדמה לי כי לפחות זו ההגדרה מול רשויות אלו ואחרות...] ולמרות זאת לא מתוקצבים על ידי הרשויות, אולי זה המקום להפנות השאלות למשרד החינוך בשאלות...

את האפשרות האחרונה [כלומר שאכן יורי הירי המעשי מתוקצבים... אבל אי** ...] אני אפילו לא מעלה על הכתב כי אני לא מאמין כי היא אפשרית...

מי יוכל להאיר את עיננו? אילן? יאיר?
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pilot » 02 מרץ 2004, 19:45

רבותי, שלא יהיו אי הבנות !!!

אני מוכיר ומעריך את כל מה שעושה למעננו היתאחדות הקליעה ואת יאיר דוידוביץ' בפרט.
אין תענות מענות קושיות וסוגיות לגבי חשיבות פעולתם למען קידום הענף.
אני לא אומר שהם מקבלים כסף עבור הירי המעשי מגורם כלשהו ומעבירים אותו לספורט האולימפי.
כל מה שאני אומר זה, שהם מקבלים כסף אך ורק עבור הקליעה האולימפית. הם לא יכולים לעשות למעננו יותר בנושא התקצוב, ולכן אני תוהה, מדוע לא ייצא ענף היירי המעשי החוצה ויפנה בעצמו לקבל תקצובים ממשרד החינוך ?
במה שונה הירי המעשי מקליעה אולימפית ? הרי מכל נקודת מבט מדובר בכלי מלחמה שיורה ?

אולי ככה נוכל לגייס מעט כסף ונוכל להקל על כולנו את החיים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

כסף

על ידי efifirst » 02 מרץ 2004, 20:19

pilot כתב:במה שונה הירי המעשי מקליעה אולימפית ? הרי מכל נקודת מבט מדובר בכלי מלחמה שיורה ?.

איך אפשר להתייחס ברצינות למי ששואל שאלה כזאת!!??

בכל מקרה, כל הכתוב בפתיחת האשכול נראה כמתקפה על איגוד הקליעה, אם זו לא הייתה הכוונה, זה לא נראה כך.

אני הייתי מצפה ממי ש"מוכיר ומעריך את כל מה שעושה למעננו היתאחדות הקליעה ואת יאיר דוידוביץ' בפרט" שיפנה ,בשאלות כאלה, בצורה זיסקרטית לאיגוד או למי שיודע מה קורה, במקום לפרסם זאת ברבים.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 02 מרץ 2004, 20:44

אפי היקר, ניסחתי מחדש את ההודעה.

לגבי השאלה שלך, אז התשובה שלי היא מאוד פשוטה, אם אתה לא יכול להתיחס ברצינות, אז אל תתיחס בכלל !!! (אולי בגלל שאתה חבר בוועדה ??, אולי יש לך קשר לספורט האולימפי ? אולי ואולי...)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shalom_1 » 02 מרץ 2004, 22:41

שלום לכולם.............. היססתי המון עם להתערב בנושא כי בדרך כלל אחרי זה אני יוצא חרה............... אבל לא יכלתי להתאפק.............

אובכן תשובה שהשואל יפנה ישירות ובפרטי לאיגוד זה לא הכי נכון כי
השאלות הללו מענינים את כולם ותמיד עינינו....... לכן אפשרי ורצוי לענות בגלוי ולהבהיר פעם אחד לתמיד את הנושא והמצב לכולם ואתה אפי לפני הרבה זמן אירגנת את יורי ירי מעשי להתמרד באיגוד ושאלת אותם שאלות ששואלים היום........... אין לי מושג מדוע החלפת צד אבל אולי תאיר את עיניהם של השואלים ולא ישאלו יותר

שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 02 מרץ 2004, 22:48

שלום שלום, (פעמיים כי טוב).
אתה צודק אבל לא לגמרי.
הנושא מעניין את כולנו, ללא ספק. מי שהנושא אינו מעניין אותו הוא או מיליונר או שירי מעשי לא ממש מעניין אותו, אבל....
פניה ישירות להתאחדות תביא להבהרה של חלק נכבד מהשאלות ותכוון את היורים לפעול בכיוונים מועילים במקום לעשות spray & prey. אם נפעל על סמך הנחות, ניחושים, השערות ושאר ירקות לא נגיע רחוק (ובטח שלא נגיע לתוצאות הרצויות).
אם מישהו בהתאחדות נוהג שלא כשורה ובירור ישיר מולם יעלה תוצאה שאינה לשביעות רצוננו, אזי יש מקום לפנות אליהם בטענות, אך אם ההתאחדות פועלת כשורה מה נרוויח אם "נשער ש..." או "נחשוב ש..." חוץ מויכוחים עקרים ?! בוא נשמור את הכח ונתמקד בבעיה לאחר שנגלה את מקורה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי efifirst » 02 מרץ 2004, 23:04

pilot כתב:אפי היקר, ניסחתי מחדש את ההודעה.

לגבי השאלה שלך, אז התשובה שלי היא מאוד פשוטה, אם אתה לא יכול להתיחס ברצינות, אז אל תתיחס בכלל !!! (אולי בגלל שאתה חבר בוועדה ??, אולי יש לך קשר לספורט האולימפי ? אולי ואולי...)

אתה אפילו לא מבין מה לא בסדר בשאלה הטיפשית שלך, ולכן אתה ניזקק לתגובות המשך כמצוטט. תפסת אותי על חם: כמובן שבתור חבר וועדה יש לי הרבה בונוסים, אני מקבל תחמושת חינם, החזקת רכב ועוד הרבה הטבות שהם עוד כלום לעומת מה שאני מקבל בגלל הקשר שלי עם הספורט האולימפי.
לכן אני חייב להגן על ההתאחדות מפני ספורטאים מאד מוכשרים שאחרי פעילות אינטנסיבית בירי מעשי גילו שבעצם זה אותו דבר כמו ירי אולימפי. בשניהם משתמשים ב"כלי מלחמה שיורה" .

אני לא יודע מה הקשר שלך לירי מעשי, אבל לפי התגובה שלך ובכלל כל הנושא שהעלת, לא ניראה לי שיש לך מושג על מה ועל מי אתה מדבר. הניסיון שלך לנסח מחדש את טענותך, די מביך ושוב אני חוזר לעמדתי שגם אם ישנת כמה שנים (10-+), התעוררת רק עכשיו והחלטת שזה מה שאתה רוצה לדעת, יש דרך לשאול ולחקור וזאת לא הדרך בה בחרת.
נערך לאחרונה על ידי efifirst בתאריך 03 מרץ 2004, 14:35, נערך פעם אחת בסך הכל.
אפי פירסט
מועדון קליעה ר"ג
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 03 מרץ 2004, 01:12

אחרי כל כך הרבה מלל לא פשוט יותר להסביר ???
מאשר לחלק ציונים לשאלות ולשואלים ?

ולמה צריך לשאול רק לפי "התקנון"
ימי "המדינה זה אני" כבר מאחרנו ,,,,או שאני בכלל חולם ??
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי pilot » 03 מרץ 2004, 07:11

מה לעשות אפי, אני טיפש :?
אני שואל שאלות שמעניינות אותי נקודה.
ניסחתי מחדש את השאלה רק בכדי שהיא תהייה ברורה יותר, אבל עושה רושם שגם לאחר ניסוחה מחדש, היא מובנת לחלק מהאנשים. מה לעשות, אתה בינהם.
אני לא פונה שהיתאחדות לקבל תשובות, משום שהפניה שלי לא מיועדת אליהם.
אני לא מבקש מהם לפרוש את החשבונות שלהם בפני מסיבה פשוטה, אף אחד לא אמור לספסד אותנו ולכן עם מה אני אפנה אליהם ?
האם רמזתי שהם מקבלים כסף ועושים בי כבשלהם ??? חס וחלילה לא ולא.
הציטוטים שלי הם מפי אנשים בהיתאחדות שאומרים שהירי המעשי הוא ספורט לא "סימפטי" ואנשים נרתעים ממנו במוסדות....ובכן, במה הוא שונה מקליעה ?? גם שם יורים ??

אם ההקשר לא ברור ונהיר לך, חבל שאמשיך לנסות להסביר לך אותו.
לגבי אחזקת הרכב שלך על-ידי ההיתאחדות, תהייה שקט, אני האחרון שאפתח את הפה על זה....( :roll: )

הקריאה היא ליורים המעשיים בלבד, ולא לעסקנים וכל מיני אנשים שמתימרים להיות חלק מהמנגנון !!!
זה מעניין את היורים מן השורה, מדוע X כן ו Y לא !!! והשאלה מופנת לעצמנו בכדי לקדם זרז שיוביל אותנו לשאול את השאלות ולתבוע את התשובות מהגורמים המתאימים כרי משרד החינוך ולא מאנשי התאחדות הקליעה.

תמוהה בעני הקפיצה המהירה שלך "להגנת מיקומך" בהתאחדות, הרי לא פניתי והאשמתי אף אחד שם (והרי ידוע מי קופץ בראש, אלא אם כן, בוער על ראשו הכובע...)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד