המשך לכתבות בעיתונות נגד נשיאת נשק , במסווה של כתבה תמימה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לקחתי לעצמי כיום מקריאת ההודעה הראשונה בפורום ועד שבחרתי להגיב.
ראשית גילוי נאות:
אני מכיר אישית מזה כ- 8 שנים את בילי ושיר שטרן.
הכתבה לאחר קריאה יסודית, עוסקת בקלות (וכן גם היום) שבה חולה נפש יכול לקבל רשיון לנשק.
האירוע היה לפני שנת 1996 שנה שבה שונו התקנות ואנו כולנו נדרשים היום גם בהצהרת בריאות וגם באישור רופא.
עדין זה מקטין את הסיכוי למתן רשיון לחולה נפש אך לא מונע כליל את התופעה.
בעיה שניה שמועלת בכתבה היא חוסר ההתיחסות לירי/שימוש בנשק שלא במטווח (הריגת הכלב) במצב נורמאלי למיטב הבנתי היה אמור האקדח להילקח ממנו וכן לגרום לביטול מידי של היותו ברשימת מוצעים כלשהיא.
אך יש לזכור רוב מוחלט של מיקרי הרצח/ נסיון לרצח שנעשו מקום המדינה ועד היום היו בנשק צבאי, משטרתי (כולל משא"ז), מפעל ראוי או בנשק הנפוץ ביותר סכין מטבח.
זיכרו הכתבה עוסקת בעיקר בשני נושאים:
מתן רשיון לנשק לאנשים הידועים לסביבתם (במיקרה זה כנראה גם משטרת ישראל) כבעלי בעיה נפשית.
זכיתה של בילי שטרן בתביעה נגד מדינת ישראל.
יובל
נ.ב.
תגובה זו נשלחת בשמי בלבד. ולא ניתן לראות בה תגובה רשמית של בילי או שיר שטרן.
יובל
ראשית גילוי נאות:
אני מכיר אישית מזה כ- 8 שנים את בילי ושיר שטרן.
הכתבה לאחר קריאה יסודית, עוסקת בקלות (וכן גם היום) שבה חולה נפש יכול לקבל רשיון לנשק.
האירוע היה לפני שנת 1996 שנה שבה שונו התקנות ואנו כולנו נדרשים היום גם בהצהרת בריאות וגם באישור רופא.
עדין זה מקטין את הסיכוי למתן רשיון לחולה נפש אך לא מונע כליל את התופעה.
בעיה שניה שמועלת בכתבה היא חוסר ההתיחסות לירי/שימוש בנשק שלא במטווח (הריגת הכלב) במצב נורמאלי למיטב הבנתי היה אמור האקדח להילקח ממנו וכן לגרום לביטול מידי של היותו ברשימת מוצעים כלשהיא.
אך יש לזכור רוב מוחלט של מיקרי הרצח/ נסיון לרצח שנעשו מקום המדינה ועד היום היו בנשק צבאי, משטרתי (כולל משא"ז), מפעל ראוי או בנשק הנפוץ ביותר סכין מטבח.
זיכרו הכתבה עוסקת בעיקר בשני נושאים:
מתן רשיון לנשק לאנשים הידועים לסביבתם (במיקרה זה כנראה גם משטרת ישראל) כבעלי בעיה נפשית.
זכיתה של בילי שטרן בתביעה נגד מדינת ישראל.
יובל
נ.ב.
תגובה זו נשלחת בשמי בלבד. ולא ניתן לראות בה תגובה רשמית של בילי או שיר שטרן.
יובל
טוב כרגע סימתי לקרוא את הכתבה ולמעט כל מיני גימיקים למשיכת הקוראים כמו כותרות
מפוצצות על כלום למטרות ריטינג(בנוסף לשם הכתבה "רשיון להרוג" אפשר למצוא למשל תחת הכותרת " רשיון בשעתים " דווקא מתואר כמה קשה להשיג רשיון לנשק בארץ למרות שהפרטים שם ממש לא נכונים אבל שוב ריטינג מי ילך לבדוק את זה ,אנכנו הטיפשים הרי נקנה את מה שימכרו לנו אותם כתבים)
יש שם התיחסות לעובדות של המקרא הספציפי ולמדיניות שהיתה נהוגה עד 96 וזה גם מצוין במפורש בכתבה .
אני מקווה רק שאחרי הפיגוע הבא כאשר שוב יקראו אותם כתבים "חכמים ונבונים" לזרוז הטיפול
בבקשות של חברות השמירה לרשיונות נשק למאבטחים שלמעשה הם מתנגדים לרשיונות
אלה כי הם ניתנים ל"פיכופטים" ואת זה בדיוק אני מתכוון לכתוב למערכת העיתון
בנוסף בקשר לטענה שלעתה פה שרב הציבור אדיש לנשיאת נשק ע"י אזרחים כן אוו לא
הינה דיון קצר שערכתי עם מספר אנשים בפורום אחר שם אני נקרא "סמל ראשון"
(כאילו שקשה לנחש מתוכן הדברים)
ttp://www.fresh.co.il/dcforum/Army/7347.html
אגב בזמנו גם פתחתי אשכול בבקשה שכל מי שיכול לספק לנו נושאי הנשק "תחמושת" עבור
דיונים מסוג זה יעלה את זה
"תחמושת " כלומר סיפור של ארועים שבהם כן השתתפו אזרחים וסימו את הארוע לפני בא כוחות
הביטחון (כמו הארוע בבאר שבע השבוע )
מחקרים על עליה בפשיעה כתוצאה של לקיחת נשק מאזרחים
סטיסטיקה על כמות נשק לא חוקי שמסתובבת בחוץ וכל דבר אחר שיכול לעזור
כמה תגובות היו ???? אפס אחד עגול
אני מחדש את פניתי למי שיש שיעלה זה חשוב לכולנו
תודה .
מפוצצות על כלום למטרות ריטינג(בנוסף לשם הכתבה "רשיון להרוג" אפשר למצוא למשל תחת הכותרת " רשיון בשעתים " דווקא מתואר כמה קשה להשיג רשיון לנשק בארץ למרות שהפרטים שם ממש לא נכונים אבל שוב ריטינג מי ילך לבדוק את זה ,אנכנו הטיפשים הרי נקנה את מה שימכרו לנו אותם כתבים)
יש שם התיחסות לעובדות של המקרא הספציפי ולמדיניות שהיתה נהוגה עד 96 וזה גם מצוין במפורש בכתבה .
אני מקווה רק שאחרי הפיגוע הבא כאשר שוב יקראו אותם כתבים "חכמים ונבונים" לזרוז הטיפול
בבקשות של חברות השמירה לרשיונות נשק למאבטחים שלמעשה הם מתנגדים לרשיונות
אלה כי הם ניתנים ל"פיכופטים" ואת זה בדיוק אני מתכוון לכתוב למערכת העיתון
בנוסף בקשר לטענה שלעתה פה שרב הציבור אדיש לנשיאת נשק ע"י אזרחים כן אוו לא
הינה דיון קצר שערכתי עם מספר אנשים בפורום אחר שם אני נקרא "סמל ראשון"
(כאילו שקשה לנחש מתוכן הדברים)
ttp://www.fresh.co.il/dcforum/Army/7347.html
אגב בזמנו גם פתחתי אשכול בבקשה שכל מי שיכול לספק לנו נושאי הנשק "תחמושת" עבור
דיונים מסוג זה יעלה את זה
"תחמושת " כלומר סיפור של ארועים שבהם כן השתתפו אזרחים וסימו את הארוע לפני בא כוחות
הביטחון (כמו הארוע בבאר שבע השבוע )
מחקרים על עליה בפשיעה כתוצאה של לקיחת נשק מאזרחים
סטיסטיקה על כמות נשק לא חוקי שמסתובבת בחוץ וכל דבר אחר שיכול לעזור
כמה תגובות היו ???? אפס אחד עגול
אני מחדש את פניתי למי שיש שיעלה זה חשוב לכולנו
תודה .
המשך לכתבה
לדעתי לא צריך להתרגש יותר מדי,אנחנו יודעים מה אנו שווים
- תרמתי למען הסליק

עוסקת בקלות (וכן גם היום) שבה חולה נפש יכול לקבל רשיון לנשק[quote][/quote]
לא כל בן-אדם אם סעיה נפשית הוא בלתי-שפוי.
בארה"ב לדוגמה יכול בן-אדם חולה נפש לקנות נשק - ובלבד שהוא שפוי.
לא תריך להכליל.
לא כל בן-אדם אם סעיה נפשית הוא בלתי-שפוי.
בארה"ב לדוגמה יכול בן-אדם חולה נפש לקנות נשק - ובלבד שהוא שפוי.
לא תריך להכליל.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

לצערי ראוי לציין שהמערכת היא שכשלה במקרה המתואר בצורה קשה.
לפי הנכתב הבחור פוטר מהמשטרה כי נמצא כלא שפוי.
אם אני צודק, קבלת רישיון נשק מתואמת גם עם המשטרה. ויש לי הרגשה שאין שום בעיה לבדוק במחשב משטרתי המצאות רישיון נשק אצל אדם זה או אחר.
את הרצח הזה היה ניתן למנוע (לטובת כולנו)בעזרת לחיצה נוספת על ENTER ושליחת דוא"ל למשרד הפנים.
לפי הנכתב הבחור פוטר מהמשטרה כי נמצא כלא שפוי.
אם אני צודק, קבלת רישיון נשק מתואמת גם עם המשטרה. ויש לי הרגשה שאין שום בעיה לבדוק במחשב משטרתי המצאות רישיון נשק אצל אדם זה או אחר.
את הרצח הזה היה ניתן למנוע (לטובת כולנו)בעזרת לחיצה נוספת על ENTER ושליחת דוא"ל למשרד הפנים.
אני רציני
- סליקאי כסף

אז מוותרים הגלל הביטים! או בגלל היאוש??
נו באמת תהיה רציני!
- סליקאי כסף

הייתי במשמרת השבוע, שני מתנדבים במדים בניידת סיור, והגעתי לאירוע הקמת רעש. הרעש הסתיים לפני שעה 23:00 (אין חשד לעבירה), והמתלוננים החלו להסביר לי שיש להם שכן מטורף, שהגישו נגדו תלונות על הסגת גבול, שיש לו רמקולים ענקיים בגינה, וכי בזמן האחרון הוא התחיל להסתובב עם אקדח. שאלתי אם השכן איים או תקף מאז שהוא התחמש, והם אמרו שלא, אבל רוצים להגיש תלונה על משהו אחר באחד מהבקרים השבוע, מסרו לי, שהשכן הסתובב עם האקדח בחצר ביתו, ושאשתו פחדה לצאת מהבית בשל כך. הם גם אמרו שהייתה כתבה בשבעה ימים בדיוק בנושא זה וכי הם פוחדים.
אחרי כמה דקות של הסברים של מה מותר ומה אסור ואלו זכויות יש לבני הפלוגתא מצדי וניסיוניות רגשי אשם והשוואת ארנולד לחיזבאללה ולחמאס מצדם, נפרדנו "חברים", אבל נראה לי שהכתבה הזו אכן משמיעה את הדיה אצל ה-sheeple.
אחרי כמה דקות של הסברים של מה מותר ומה אסור ואלו זכויות יש לבני הפלוגתא מצדי וניסיוניות רגשי אשם והשוואת ארנולד לחיזבאללה ולחמאס מצדם, נפרדנו "חברים", אבל נראה לי שהכתבה הזו אכן משמיעה את הדיה אצל ה-sheeple.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
המשך לכתבה
אני רואה ממה שאתם כותבים שאכן נגרם נזק ולא בצדק
- תרמתי למען הסליק

ארנולד כתב:הייתי במשמרת השבוע, שני מתנדבים במדים בניידת סיור, והגעתי לאירוע הקמת רעש. הרעש הסתיים לפני שעה 23:00 (אין חשד לעבירה), והמתלוננים החלו להסביר לי שיש להם שכן מטורף, שהגישו נגדו תלונות על הסגת גבול, שיש לו רמקולים ענקיים בגינה, וכי בזמן האחרון הוא התחיל להסתובב עם אקדח. שאלתי אם השכן איים או תקף מאז שהוא התחמש, והם אמרו שלא, אבל רוצים להגיש תלונה על משהו אחר באחד מהבקרים השבוע, מסרו לי, שהשכן הסתובב עם האקדח בחצר ביתו, ושאשתו פחדה לצאת מהבית בשל כך. הם גם אמרו שהייתה כתבה בשבעה ימים בדיוק בנושא זה וכי הם פוחדים.
נו מעם הנטרליות של הציבור הרחב???
ארנולד - מדוע לא דאגת ליצור איזו סיטואציה נייטרלית כדי לתהות על קנקנו של האיש? רוב הסיכויים שמדובר בבלון נפוח, אבל לך תדע... דרך פעולה אפשרית: לנקוש על דלתו, להודיע שבאת לגבות עדויות על הקמת רעש באזור, ואיכשהו להגיע לנושא הנשק אותו הוא נושא (זה כבר נתון לתושיה שלך...). לדעתי, זה ההבדל בין "שוטר טוב" לבין "שוטר עוד יותר טוב". היכולת להביט מעט רחוק יותר ועמוק יותר...
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

יובל,
תודה על ההתעניינות.
מתנדבי מתמי"ד שלב א' בהיעדר שוטרים אינם מוסמכים לטפל באירועים מלבד בעלי אופי בט"ש, או הקמות רעש וכו' ברשות הרבים. לבד הם לא נכנסים לחצרים, לא גובים עדויות ולא חוקרים. כתבתי את פרטי המקרה בדו"ח הפעולה והפניתי את המודיע לתחנה. הוא לא דרש למסור עדות באותה עת (אחרת הייתי מנסה להזמין עוד ניידת). כל עוד אין תלונה נגד האיש ואין יסוד סביר להניח שהוא עובר עבירה, והוא יושב בביתו הפרטי, עצם העובדה שיש או אין לו נשק הוא לגמרי לא ענייני.
הייט,
סטטיסטיקה בדידה היא רכילות.
אינדוקציה עושים כאשר יש יותר מפרט אחד.
לא שוכנעתי שלמרבית האנשים בארץ אכפת מכך שאזרחים מתחמשים מיוזמתם אך באישור המדינה.
תודה על ההתעניינות.
מתנדבי מתמי"ד שלב א' בהיעדר שוטרים אינם מוסמכים לטפל באירועים מלבד בעלי אופי בט"ש, או הקמות רעש וכו' ברשות הרבים. לבד הם לא נכנסים לחצרים, לא גובים עדויות ולא חוקרים. כתבתי את פרטי המקרה בדו"ח הפעולה והפניתי את המודיע לתחנה. הוא לא דרש למסור עדות באותה עת (אחרת הייתי מנסה להזמין עוד ניידת). כל עוד אין תלונה נגד האיש ואין יסוד סביר להניח שהוא עובר עבירה, והוא יושב בביתו הפרטי, עצם העובדה שיש או אין לו נשק הוא לגמרי לא ענייני.
הייט,
סטטיסטיקה בדידה היא רכילות.
אינדוקציה עושים כאשר יש יותר מפרט אחד.
לא שוכנעתי שלמרבית האנשים בארץ אכפת מכך שאזרחים מתחמשים מיוזמתם אך באישור המדינה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
תעזבו אקדחים
באותו יום של חיסול יאסין נקם פלשתיני בר"ג עם גרזן.
הגרזן הלום והפטיש וכנ"ל חלף(סכין לעריפת ראשי בקר) נמכרים בכל חנות ללא צורך ברישיון ומסוכנים לא פחות מנשק חם. גם תגרות אלימות עם שימוש בנשק קר או רצח בנות זוג בנשק קר הם תדירים הרבה, הרבה, המון, הרבה, הרבהמון ! מהשימוש בנשק.
אבל מה לעשות נושאי הנשק הם האשמים בהכל.
ככה זה עובדה - מי שלא רוצה להיות אשם שימכור עכשיו!
באותו יום של חיסול יאסין נקם פלשתיני בר"ג עם גרזן.
הגרזן הלום והפטיש וכנ"ל חלף(סכין לעריפת ראשי בקר) נמכרים בכל חנות ללא צורך ברישיון ומסוכנים לא פחות מנשק חם. גם תגרות אלימות עם שימוש בנשק קר או רצח בנות זוג בנשק קר הם תדירים הרבה, הרבה, המון, הרבה, הרבהמון ! מהשימוש בנשק.
אבל מה לעשות נושאי הנשק הם האשמים בהכל.
ככה זה עובדה - מי שלא רוצה להיות אשם שימכור עכשיו!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד