המשך לכתבות בעיתונות נגד נשיאת נשק , במסווה של כתבה תמימה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
את הרצח הזה היה ניתן למנוע (לטובת כולנו)בעזרת לחיצה נוספת על ENTER ושליחת דוא"ל למשרד הפנים
באמת?
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.
Mao Tse Tung
Mao Tse Tung
- סליקאי כסף

לרפתן: חברות שמירה.
בכל מקרה של מפעל ראוי מוגש גם טופס לבקשת אישור נשק ברשיון.למשרד הפנים לעניין הבדיקות הרגילות המפלטרות את המועמד.בנושא חברות השמירה שאכן שם האחראי אינו מכיר את המבקש.
אך במקרה של.קיבוצים או מושבים.יכול רב'ש או רבש'צ או קב'ט לצרף את חוות דעתו על המועמד למרות שבאף מקום במחשב משרד הפנים או המשטרה לא מופיע הברנש כסיכון
אין כמו אחד מהמשק ומהסביבה הקרובה שמכיר את האיש. ויכול גם למנוע סיכון במתן רשיון הנשק לאותו ברנש. דבר המיחד מפעל ראוי בישובים.
אך במקרה של.קיבוצים או מושבים.יכול רב'ש או רבש'צ או קב'ט לצרף את חוות דעתו על המועמד למרות שבאף מקום במחשב משרד הפנים או המשטרה לא מופיע הברנש כסיכון
אין כמו אחד מהמשק ומהסביבה הקרובה שמכיר את האיש. ויכול גם למנוע סיכון במתן רשיון הנשק לאותו ברנש. דבר המיחד מפעל ראוי בישובים.
- סליקאי כסף

המשך לדברים שכתב אילן: שימו לב כי כשנשאל החבלן מדוע לא ירה במחבל אלא העדיף להכניע אותו בידיו השיב: "לא זיהיתי אצלו את כלי הנשק ולכן לא יריתי". תמצית הרעיון שעומד מאחורי חוק השימוש בכלי יריה בארץ.תפתחו את הרעיון כל אחד לעצמו.
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

יובל כתב:המשך לדברים שכתב אילן: שימו לב כי כשנשאל החבלן מדוע לא ירה במחבל אלא העדיף להכניע אותו בידיו השיב: "לא זיהיתי אצלו את כלי הנשק ולכן לא יריתי". תמצית הרעיון שעומד מאחורי חוק השימוש בכלי יריה בארץ.תפתחו את הרעיון כל אחד לעצמו.
אני הבנתי את דבריו בשונה ממך :
"הגעתי לארוע אחרי שהסתיים, לא זיהיתי אצלו את הנשק ולכן לא ידעתי אם הוא מחבל, אם הוא המפגע או שמא הוא עובר אורח שנקלע לאזור ובטעות אנשים זיהו אותו כמפגע לכן, כיוון שלא הייתי בטוח במאה אחוז בזיהוי העדפתי לא לירות להכניעו בידי. אם הייתי יודע בוודאות שהוא המפגע, כלומר אם הייתי רואה אותו בעת הביצוע אז אכן הייתי יורה בו."
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
- סליקאי זהב

ניר כתב:במקרה הייתי במשמרת באותו היום..... את המכות המחבל קיבל בשלב מאוחר יותר
מעניין אותי מאוד, ניר, אם אתה מוכן גם להזדהות ולהציג את הדברים כפי שאתה מציג אותם כאן, אל מול חוקרי מח"ש.
אין ספק שעד היום לא ראיתי ולו שוטר אחד, המתרברב במסגרת פומבית-ציבורית, על מכות שנתן הוא, או שוטרים אחרים, לעצור (מחבל או לא), וכנראה שיש סיבה לכך.
מעבר לכך, הסמיילי בסוף השורה מצביע בנוסף לכך שאתה מוצא את נושא הכאת העצורים משמח, מבדח, או מה שלא יהיה... אם זה מה שמסבה לך אותה ההרגשה, אולי כדאי לחפש עבודה אחרת... מכיוון שבסוף גם נהג שלא היו עליו רשיונות בטעות עלול לספוג ממך מכות (בלי לשכוח, עם חיוך).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
Webart,
בהיותי מתנדב עדין וסבלני, ראיתי הרבה עצורים סופגים מכות. וזה אף פעם לא היה בכדי. כמובן לא רצתי למח"ש, וגם אני בספק ענק אם אותם העצורים רצו אף הם.
מותר להשתמש בכוח סביר נגד עצור שמתנגד למעצר, מהודעת המעצר ועד העברתו לשירות בתי הסוהר לאחר גזר דין או שחרור. כמובן הכל צריך להיות מתועד פיקס. ניר, שמשתכר מעבודה קשה שלא כולם היו מוכנים לעשות, לא היה מעז לסכן את פרנסתו או את מוניטין של הארגון שהוא מייצג בתיאור של התעללות לשמה וללא תכלית.
תמיד שלך ,
ליאור
בהיותי מתנדב עדין וסבלני, ראיתי הרבה עצורים סופגים מכות. וזה אף פעם לא היה בכדי. כמובן לא רצתי למח"ש, וגם אני בספק ענק אם אותם העצורים רצו אף הם.
מותר להשתמש בכוח סביר נגד עצור שמתנגד למעצר, מהודעת המעצר ועד העברתו לשירות בתי הסוהר לאחר גזר דין או שחרור. כמובן הכל צריך להיות מתועד פיקס. ניר, שמשתכר מעבודה קשה שלא כולם היו מוכנים לעשות, לא היה מעז לסכן את פרנסתו או את מוניטין של הארגון שהוא מייצג בתיאור של התעללות לשמה וללא תכלית.
תמיד שלך ,
ליאור
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סתם דעה אישית
הרבה פעמים בא לך להוציא את עצביך על.............
"איזהו גיבור הכובש את יצרו"
כל מפגע או לוחם או פושע נתעב משחדל הרי הוא נעצר כבן אדם!
ביום שבו נעשה שפטים באנשים, במקום משפט צדק, ונתנהג כמו רוקדי הגגות בערי הגדה ועזה - הפסדנו!!!
אם נהיה כמוהם לא נשרוד הם רבים מאיתנו.
כוחנו הוא בהיותנו שונים ולדעתי גם יותר טובים וצודקים!
(ההתלבטות על שימוש בנשק ומתי? טוהר הנשק כן או לא רק מחזקים אותנו - זה לא במקום הקם להרגך השכם והרגו זה בנוסף ובזה כוחנו)
חג שמח!
הרבה פעמים בא לך להוציא את עצביך על.............
"איזהו גיבור הכובש את יצרו"
כל מפגע או לוחם או פושע נתעב משחדל הרי הוא נעצר כבן אדם!
ביום שבו נעשה שפטים באנשים, במקום משפט צדק, ונתנהג כמו רוקדי הגגות בערי הגדה ועזה - הפסדנו!!!
אם נהיה כמוהם לא נשרוד הם רבים מאיתנו.
כוחנו הוא בהיותנו שונים ולדעתי גם יותר טובים וצודקים!
(ההתלבטות על שימוש בנשק ומתי? טוהר הנשק כן או לא רק מחזקים אותנו - זה לא במקום הקם להרגך השכם והרגו זה בנוסף ובזה כוחנו)
חג שמח!
ארנולד ידידי,
ניר תאר את המעשה בצורה פשוטה ביותר: כשהגיע השוטר לא היה צורך ל"טפל" בו כי הוא היה מוקף באזרחים, את המכות הוא קיבל אחר-כך, ז"א, שכבר היה בידי השוטרים.
אין כל גאווה במעשה שכזה, וכמי שחווה את ה"מטמורפוזה" שבין מחבל לעציר, שם אנו נמדדים, בקו הדק הזה שמפריד בינהם.
אין לי כל ספק שאין ברצונו לפגוע בעצמו או במוסד בו הוא משרת/מתנדב, אך זאת הצרה, שגם אם היה ראוי להתלונן (ולא רק במקרה הזה) לא הינו רואים כמעט שוטרים המתלוננים על חבריהם בגלל שבצעו עבירה כלשהי כלפי אזרח (תמים או לא).
בכל מקרה זה לא העניין, מה שהפריע לי היתה הנימה המשועשעת והמתנשאת שבה נאמרו הדברים, ועוד בצרוך הסמיילי.
ניר תאר את המעשה בצורה פשוטה ביותר: כשהגיע השוטר לא היה צורך ל"טפל" בו כי הוא היה מוקף באזרחים, את המכות הוא קיבל אחר-כך, ז"א, שכבר היה בידי השוטרים.
אין כל גאווה במעשה שכזה, וכמי שחווה את ה"מטמורפוזה" שבין מחבל לעציר, שם אנו נמדדים, בקו הדק הזה שמפריד בינהם.
אין לי כל ספק שאין ברצונו לפגוע בעצמו או במוסד בו הוא משרת/מתנדב, אך זאת הצרה, שגם אם היה ראוי להתלונן (ולא רק במקרה הזה) לא הינו רואים כמעט שוטרים המתלוננים על חבריהם בגלל שבצעו עבירה כלשהי כלפי אזרח (תמים או לא).
בכל מקרה זה לא העניין, מה שהפריע לי היתה הנימה המשועשעת והמתנשאת שבה נאמרו הדברים, ועוד בצרוך הסמיילי.
Webart - דביר, מייסד הסליק
ליאור, תודה על הגנתך.
וובארט, פירשת את המשפט שלי בצורה קצת מוקצנת אבל אולי זה מה שהשתמע ממה שאמרתי, אז אני אתקן: לאחר שהמחבל נתפס ע"י אזרחים זועמים, הגיע חבלן למקום שהרחיק את הקהל, ובלהט האירוע המחבל חטף איזה "פליק" אחד משוטר. לדעתי זה היה מוצדק לחלוטין בהתחשב בנסיבות. מעבר לזה, כמו ליאור, גם אני מתנדב שממש לא מוציא אגרסיות על עצורים או חשודים. ההיפך הוא הנכון - אם רגשותיהם של שוטרים מתקהים עקב עבודה יומיומית, אנו המתנדבים אמורים להיות רגישים יותר כלפי עצורים/חשודים (וזאת לאור העובדה שאנו לא חיים את המקצוע ביומיום)
וובארט, פירשת את המשפט שלי בצורה קצת מוקצנת אבל אולי זה מה שהשתמע ממה שאמרתי, אז אני אתקן: לאחר שהמחבל נתפס ע"י אזרחים זועמים, הגיע חבלן למקום שהרחיק את הקהל, ובלהט האירוע המחבל חטף איזה "פליק" אחד משוטר. לדעתי זה היה מוצדק לחלוטין בהתחשב בנסיבות. מעבר לזה, כמו ליאור, גם אני מתנדב שממש לא מוציא אגרסיות על עצורים או חשודים. ההיפך הוא הנכון - אם רגשותיהם של שוטרים מתקהים עקב עבודה יומיומית, אנו המתנדבים אמורים להיות רגישים יותר כלפי עצורים/חשודים (וזאת לאור העובדה שאנו לא חיים את המקצוע ביומיום)
ארנולד,
מצער מאוד שראית הרבה עצורים סופגים מכות, אלא אם כן היה הדבר דרוש לצורך ביצוע המעצר, אחרת אין כל סיבה להכות עצור.
ניר,
לא ברור על אילו "נסיבות" אתה מדבר שהצדיקו "איזה פליק אחד משוטר". לפחות מתיאור המקרה לא ניתן היה להבין כי המחבל התנגד למעצר והמכות היו לצורך ביצוע המעצר. סביר יותר כי ה"פליק" היה במסגרת מתן פורקן לרגשות הזעם של השוטר, כפי שכתבת, "בלהט האירוע". שוטר אינו שופט ואינו מוציא לפועל של עונשים. לאדם כזה אסור לשמש כשוטר אפילו לשניה אחת נוספת.
מצער מאוד שראית הרבה עצורים סופגים מכות, אלא אם כן היה הדבר דרוש לצורך ביצוע המעצר, אחרת אין כל סיבה להכות עצור.
ניר,
לא ברור על אילו "נסיבות" אתה מדבר שהצדיקו "איזה פליק אחד משוטר". לפחות מתיאור המקרה לא ניתן היה להבין כי המחבל התנגד למעצר והמכות היו לצורך ביצוע המעצר. סביר יותר כי ה"פליק" היה במסגרת מתן פורקן לרגשות הזעם של השוטר, כפי שכתבת, "בלהט האירוע". שוטר אינו שופט ואינו מוציא לפועל של עונשים. לאדם כזה אסור לשמש כשוטר אפילו לשניה אחת נוספת.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד