המפכ"ל: על בעלי נשק לשאת אותו בחג
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נועם כתב:בנוסף, יש לקבוע כי חידוש הרשיון ייעשה פעם בשנה ולא פעם בשלוש שנים, מה שיגרור הוזלת תעריף אגרת הרשיון (לשלם כל פעם פחות נשמע טוב יותר מפעם אחת והרבה) ומאידך, יביא את עמישראל למטווחים יותר מכיום.
נועם.
מצד שני, נועם, אימון של פעם בשנה יעלה פי שלוש מאימון של פעם בשלוש שנים, ובגדול נשלם יותר. הבעייה נעוצה במחירים הגבוהים יחסית של המטווח והתחמושת. אני יודע שנושא זה דובר כבר בעבר, אבל אם הכניסה למטווח ומחיר התחמושת היו נמוכים יותר, אני מאמין שבעלי נשקים היו באים לטווח יותר ולהתאמן יותר.
נועם כתב: בנוסף, יש לקבוע כי חידוש הרשיון ייעשה פעם בשנה ולא פעם בשלוש שנים, מה שיגרור הוזלת תעריף אגרת הרשיון (לשלם כל פעם פחות נשמע טוב יותר מפעם אחת והרבה) ומאידך, יביא את עמישראל למטווחים יותר מכיום.
נועם.
יוזיל ?!
לא יודע למה אבל היה לי תמיד הרושם שאתה ישראלי, טעיתי ...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ניר,
גם אם הכניסה והתחמושת היו זולים, לא היו מגיעים כל נושאי הנשק, בכל אופן, לא רובם, אל המטווח. אם ייצא לך לראות פעם אימונים לחידושי רשיון, תראה שישנם אנשים שהנשק אותו הם נושאים ברשיון (וחס וחלילה וחס שיקחו להם אותו או יסבו להחזקה בבית) מהווה עבורם מטרד. ישנם אנשים שמגיעים עם נשק חלוד, מלא לכלוך, כאלו שבאים עם כדור בקנה (ולא יודעים איך הגיע לשם) או פטיש דרוך לאחור (הפטיש בעל מערכת ניווט עצמאית מונחית GPS - זז לבד לאחור, והם לא יודעים למה וגם לא ממש מפריע להם שהוא ככה) ישנם אנשים שבאים עם נשק לא תקין (נוקרים שבורים, כוונות חסרות ועוד) מחסניות לא תקינות ומגוון תקלות אחרות.
אני עדיין לא נכנס לחוסר המודעות לבטיחות ... בקיצור, יש כאלו שהוציאו רשיון לנשק בשנים בהם העניין היה חופשי ופתוח כמעט לכל, אך כיום, אינם מוכנים לוותר עליו מחד, ומאידך, אינם מוכנים להשקיע מאמץ קל על מנת לתחזק את רמת הקליעה והשימוש בנשק, ואת הנשק עצמו.
מצד שני, ישנם אלו המגיעים כל שבוע או שבועיים למטווח, מתאמנים בפיקוח מדריך, מוכנים ללמוד ולהשתפר, חלקם נכנסים לעולם הירי המעשי ומעלים את רמת המיומנות שלהם.. מגיעים עם נשק ברמת תחזוקה גבוהה וכו'.. ולהם מגיע המילה הטובה.
לקולונל - אולי אני טועה, אני בן אדם כמוך, מותר לי..
לניר - לעניין תחמושת ווינצ'סטר - כל עוד שלא מדובר בתחמושת המיועדת לאימונים (בד"כ בעלת ראש זהוב ולא בצבע נחושת או תחמושת אחרת מיוחדת) זוהי תחמושת טובה מאוד.
את בעיית מחירי התחמושת אני לא יכול לפתור אך אני חושב כי אם יהיה ביקוש גבוה מצד האזרחים, יהיה עניין להוזילה על מנת למכור יותר ולגלגל מחזור.
נועם.
גם אם הכניסה והתחמושת היו זולים, לא היו מגיעים כל נושאי הנשק, בכל אופן, לא רובם, אל המטווח. אם ייצא לך לראות פעם אימונים לחידושי רשיון, תראה שישנם אנשים שהנשק אותו הם נושאים ברשיון (וחס וחלילה וחס שיקחו להם אותו או יסבו להחזקה בבית) מהווה עבורם מטרד. ישנם אנשים שמגיעים עם נשק חלוד, מלא לכלוך, כאלו שבאים עם כדור בקנה (ולא יודעים איך הגיע לשם) או פטיש דרוך לאחור (הפטיש בעל מערכת ניווט עצמאית מונחית GPS - זז לבד לאחור, והם לא יודעים למה וגם לא ממש מפריע להם שהוא ככה) ישנם אנשים שבאים עם נשק לא תקין (נוקרים שבורים, כוונות חסרות ועוד) מחסניות לא תקינות ומגוון תקלות אחרות.
אני עדיין לא נכנס לחוסר המודעות לבטיחות ... בקיצור, יש כאלו שהוציאו רשיון לנשק בשנים בהם העניין היה חופשי ופתוח כמעט לכל, אך כיום, אינם מוכנים לוותר עליו מחד, ומאידך, אינם מוכנים להשקיע מאמץ קל על מנת לתחזק את רמת הקליעה והשימוש בנשק, ואת הנשק עצמו.
מצד שני, ישנם אלו המגיעים כל שבוע או שבועיים למטווח, מתאמנים בפיקוח מדריך, מוכנים ללמוד ולהשתפר, חלקם נכנסים לעולם הירי המעשי ומעלים את רמת המיומנות שלהם.. מגיעים עם נשק ברמת תחזוקה גבוהה וכו'.. ולהם מגיע המילה הטובה.
לקולונל - אולי אני טועה, אני בן אדם כמוך, מותר לי..
לניר - לעניין תחמושת ווינצ'סטר - כל עוד שלא מדובר בתחמושת המיועדת לאימונים (בד"כ בעלת ראש זהוב ולא בצבע נחושת או תחמושת אחרת מיוחדת) זוהי תחמושת טובה מאוד.
את בעיית מחירי התחמושת אני לא יכול לפתור אך אני חושב כי אם יהיה ביקוש גבוה מצד האזרחים, יהיה עניין להוזילה על מנת למכור יותר ולגלגל מחזור.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
להגיב במעריב עכשיו
http://www.maariv.co.il/channels/1/ART/684/718.html
יש כתבה נוספת בעניין וחשוב שאנו נגיב נכון אז לכו על זה.
יש כתבה נוספת בעניין וחשוב שאנו נגיב נכון אז לכו על זה.
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
נועם כתב: לחייל בדרך כלל אין הרבה אופציות - מי שעומד מולו, יהא בד"כ מחבל / חייל אוייב וכמעט תמיד, לא ייאלץ לבצע ירי נקודתי / סלקטיבי למטרה בודדה, ולחילופין, אזרח (או כל מי שאמור לתת תגובה בסביבה אזרחית מעורבת - מפגע / אזרחים) חייב לתת תגובה כמו של צלף צבאי - למטרת נקודה, ירי מדוייק, ללא החטאות העלולות לגרור סיבוך היורה ופגיעה בחפים מפשע...
נועם,
הרשה לי לא להסכים עמך בנושא המצוטט...
לחייל תמיד אבל תמיד יהיה הירי למטרת נקודה...
גם אם הוא לא לבד, לא ירה החיל "בריסוס" על כל מה ומי שמולו [להוציא מקרים ספציפיים ובודדים שלא נדון בהם עכשיו...]
גם אם מי "שעומד מולו" יהיה מחבל / חיל אוייב, לצערי בזירות הלחימה שצה"ל נאלץ להילחם בהן, האויב נמצא בתוך אוכלוסייה אזרחית וככזו יש בה גם חפים מפשע [ולא ניכנס לדיון של אוכלוסייה תומכת טרור וכד'...] והחייל בזמן בו הוא נאלץ לבצע ירי, חובה עליו לירות ירי מדוייק וסלקטיבי למטרת דמות/נקודה מוגדרת ולא ירי לא מבוקר...
כשמחבל יורה מתוך בית המכיל משפחה במחנה פליטים/ קסבה / עיר / כפר, המטרה היא חיסול המחבל ולא המשפחה...
כשמחבל יורה מעל ראשי ילדים ברחוב הפלשטיני, גם אם הילדים זוקרים אבנים, המטרה היא המחבל ולא הילד...
לאור דברים אלו, לעולם יהיה ירי החיל, ירי סלקטיבי למטרת נקודה בזירות הלחימה הנתונות וכך הוא גם בקרב מול צבא סדיר, גם אש רתק היא אש מדוייקת...
אכן אזרח הנקלע לארוע חבלני, חייב לברור את דרך פעולתו, האם בכלל לשלוף את נשקו? האם לירות? ועוד שאלות רבות אחרות, אבל אם כבר האזרח מבצע ירי, כמובן שכאן אני מסכים עם דבריך, כי הירי של האזרח, חייב להיות ירי מדוייק... ואך ורק לכיוון גופו של המחבל, מתוך מטרה לפגוע לצורך ניטרול האיום... [ובניגוד לחיל אשר מבצע אש רתק, אין לאזרח כלל את האפשרות לירי למטרת רתק כדי להוריד את ראשו של המחבל ומנוע ממנו לבצע ירי... כי תוך תהליך זה האזרח עלול "להוריד את ראשי אזרחים" שנקלעו לזירת הארוע...
יש לי רק סייג אחד לדבריך בנוגע לאזרח... ההקבלה לצלף מצומצמת ביותר, הן בגלל הטווחים, הן בגלל סוג הארוע, הן בגלל תצורת עבודה ומערכת שיקולים שונים לחלוטין ועוד אי אילו דברים...
בברכת חג שמח ונטול ארועים חדשותיים...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

ACS,
אנו מדברים על דברים דומים.. גם אם כתבתי קצת שונה. מסכים איתך.
(לגבי הצלף - במקרה דנן - צלף לוט"ר - לטווחים קצרים)
חג שקט (ושמח)
נועם.
משה,
אני מסכים עם חלק מהכתוב בכתבה, אהל צרמה לי השורה שנאמרה על ידי רמ"ד קליעה - שפלט בעצמו כדור לא מזמן..
(מה שמראה כי אין לזלזל בהוראות הבטיחות גם אם עוסקים בנשק ביום-יום.)
אנו מדברים על דברים דומים.. גם אם כתבתי קצת שונה. מסכים איתך.
(לגבי הצלף - במקרה דנן - צלף לוט"ר - לטווחים קצרים)
חג שקט (ושמח)
נועם.
משה,
אני מסכים עם חלק מהכתוב בכתבה, אהל צרמה לי השורה שנאמרה על ידי רמ"ד קליעה - שפלט בעצמו כדור לא מזמן..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
פלט שלט
פעם כשלימדו גם קליעה בצהל היה נהוג להסביר לחיילים שכדור טוב יוצא
רק עים הוא נפלט תוך כדי הסחיטה של ההדק ,אבל היום כולם פולטים (גם שטוייות).
רק עים הוא נפלט תוך כדי הסחיטה של ההדק ,אבל היום כולם פולטים (גם שטוייות).
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד