בקשה לייעוץ
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
יעוץ
אמירי,קיבלת פה תשובות מאנשים מנוסים אבל אתה מתעקש לשאת סכין ,במידה ואתה תשתמש בו תבין אולי מה זה רישום פלילי וכאשר יקחו לך את האקדח תצטער שלא הפנמת מה שנכתב באשכול הזה
- תרמתי למען הסליק

א. אף אחד לא יפתח תיק פלילי למי שרץ בשטח חקלאי עם סכין בחגורתו (חוקי, לא סכין קפיצי) מאחר וזהו בדיוק המקום בו מותר לשאת סכין (לצרכי מחנאות והשרדות).
ב. הסכין לא יהיה יעיל להגנה עצמית במקרים בהם התוקף חמוש בנשק חם ובמקרה שאינך מיומן בקרב סכינים. יש לשאוף למינימום מגע פיזי עם התוקף/ים.
ג. אם אתה מחפש פתרון קל, נוח וזול - קנה לעצמך מיכל קטן של גז מדמיע (בגודל של ליפסטיק).
ב. הסכין לא יהיה יעיל להגנה עצמית במקרים בהם התוקף חמוש בנשק חם ובמקרה שאינך מיומן בקרב סכינים. יש לשאוף למינימום מגע פיזי עם התוקף/ים.
ג. אם אתה מחפש פתרון קל, נוח וזול - קנה לעצמך מיכל קטן של גז מדמיע (בגודל של ליפסטיק).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
ראשית נפלא לשוב ולקרא את ההודעות המפורטות של איש ה ACS
לגופו של עניין, "ספיידרקו" סכינים מעולים, עמידים בפני חלודה וקורוזיה, קלים, מתקפלים בעלי נעילת להב, בעלי קליפס על הידית כך שניתן לשאת אותן על מכנס ספורט, יקרים (בין 300 לספיידרקרד עד 700 ויותר לספיידרקו פוליס לדוגמא)
ת'כלס לא נראה לי שיעזור לך במקרה אמת אבל, שאלת ? קיבלת תשובה
אני ממליץ על גז מדמיע או (כמובן)... עופרת.
לגופו של עניין, "ספיידרקו" סכינים מעולים, עמידים בפני חלודה וקורוזיה, קלים, מתקפלים בעלי נעילת להב, בעלי קליפס על הידית כך שניתן לשאת אותן על מכנס ספורט, יקרים (בין 300 לספיידרקרד עד 700 ויותר לספיידרקו פוליס לדוגמא)
ת'כלס לא נראה לי שיעזור לך במקרה אמת אבל, שאלת ? קיבלת תשובה
אני ממליץ על גז מדמיע או (כמובן)... עופרת.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
אם אתה מסוגל לרוץ 12 ק"מ ביום, אתה לא צריך שום נשק. פשוט תמשיך לרוץ....
אם בשביל ההרגשה אתה מעוניין בסכין, אין צורך להשתולל ולקנות סכינים במאות שקלים. בכל חנות של ציוד למטיילים/חיילים ניתן למצוא סכין מתקפלת (גם כזו עם קליפס בסגנון ספיידרקו פוליס) ולקבל עודף ממאה ש"ח. כיוון שאינך מתכוון לשסף גנבים או לפשוט עורם של חזירי בר מדי יום, אין ממש צורך בסכינים היקרות יותר.
אם בשביל ההרגשה אתה מעוניין בסכין, אין צורך להשתולל ולקנות סכינים במאות שקלים. בכל חנות של ציוד למטיילים/חיילים ניתן למצוא סכין מתקפלת (גם כזו עם קליפס בסגנון ספיידרקו פוליס) ולקבל עודף ממאה ש"ח. כיוון שאינך מתכוון לשסף גנבים או לפשוט עורם של חזירי בר מדי יום, אין ממש צורך בסכינים היקרות יותר.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
אמירי ידידי
אם אתה נחוש בדעתך לא לשאת אקדח זכותך (אני חושב שזאת טעות אבל...)
אז אני יצאה לך גם במקום סכין חבילת הגנה משולבת של גז מדמיע למקרא שתותקף ופלאפון ממנו אתה מתקשר 100 למשטרה (זה אפילו חינם)
ומדווח מה ראיתה .
אבל שוב קח אקדח כי אם היום זה גנבות של ציוד חקלאי מחר זה פיגועים
אין הפרדה בין השניים בקרב בני דודנו.
אם אתה נחוש בדעתך לא לשאת אקדח זכותך (אני חושב שזאת טעות אבל...)
אז אני יצאה לך גם במקום סכין חבילת הגנה משולבת של גז מדמיע למקרא שתותקף ופלאפון ממנו אתה מתקשר 100 למשטרה (זה אפילו חינם)
ומדווח מה ראיתה .
אבל שוב קח אקדח כי אם היום זה גנבות של ציוד חקלאי מחר זה פיגועים
סכין לא זאת שהנשיאה היא לא חוקית השימוש היעיל מחייב מיומנות וניסיון רב!!!
כך שלמרות תחושת הביטחון שהיא מקנה אין לה לאדם רגיל על מה להיסמך.
מצטרף להצעה לשאת מיכל של גז מדמיע או פלפל (השימוש בעייתי לפעמים ,ראיתי מיקרים שאדם התיז על עצמו בשעת לחץ) או ולדעתי פתרון עדיף שוקר חשמלי.
מיועד לטווחים קצרים ואנו דורש אימון רב.
כך שלמרות תחושת הביטחון שהיא מקנה אין לה לאדם רגיל על מה להיסמך.
מצטרף להצעה לשאת מיכל של גז מדמיע או פלפל (השימוש בעייתי לפעמים ,ראיתי מיקרים שאדם התיז על עצמו בשעת לחץ) או ולדעתי פתרון עדיף שוקר חשמלי.
מיועד לטווחים קצרים ואנו דורש אימון רב.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סוקרטס
higt-power כתב:...היום זה גנבות של ציוד חקלאי מחר זה פיגועים
אין ספק, הייט ידידי, שמשפט זה עוסק בצורה ברורה בהחלט בנשק, בטיחות בשימוש בו, או לחילופין משמש להעלאת רמת המקצועיות בשימוש בנשק.
לכן, אין לי שמץ של ספק שהיה ראוי להכתב בפורום
מה יהיה, חברים? האם לא נצליח לבודד את דעותינו הפוליטיות מתכניו של פורום זה?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דביר ידידי אני לא חושב שמדובר פה בדעה פוליטית
זה פשוט העובדות בשטח (לפחות לפי מה שמספרים לנו העיתונות וצה"ל)
אותם מחילות ברפיח שמשות להברחה של סמים ונערות ליווי משמשות גם להברחה
של אמל"ח,רב הירי על גילו נוהל בידי חמולה שידוע למשטרה מתחום עברות הרכוש .
ולפני כמה חודשים היתה כתבה על המצב שבו נמצאים ישובים בבקעה ובאזור לכיש שם נראה קשר ברור בין חבלה וגנבה של רכוש בישובים לבין פעילות של
ירי/ דקירה על רקע לאומני והמסכנה היתה שזה בול אותם אנשים.
בנוסף נאמר שזה לא אותם אנשים לפחות תסכים איתי שאם הישוב נימצא
במקום שמאפשר גישה קלה מספיק מישוב ערבי כדי לגנוב לא תהיה בעיה לחולית
טרור לעשות את אותה דרך בדיוק כדי לבצע פיגוע .
ולנושא הקשר בין הנאמר לענין הנשק
הפורום פה מזמן לא עוסק רק בנושאים אלו ישרות (הוא עוסק בסימני זיהוי של כוחות כאלו ואחרים,מצתים ,רפליקות וחוויות משא"ז למשל, מה לעששות הפורום
גדל והתפתח!!,)
וכן אני חושב שבמקום בו יש לך סיכוי לפגוש במחבל ויש ברשותך נשק ברשיון עלך לשאת אותו ולא להשאיר אותו בבית לתפארת הכספת .
זה פשוט העובדות בשטח (לפחות לפי מה שמספרים לנו העיתונות וצה"ל)
אותם מחילות ברפיח שמשות להברחה של סמים ונערות ליווי משמשות גם להברחה
של אמל"ח,רב הירי על גילו נוהל בידי חמולה שידוע למשטרה מתחום עברות הרכוש .
ולפני כמה חודשים היתה כתבה על המצב שבו נמצאים ישובים בבקעה ובאזור לכיש שם נראה קשר ברור בין חבלה וגנבה של רכוש בישובים לבין פעילות של
ירי/ דקירה על רקע לאומני והמסכנה היתה שזה בול אותם אנשים.
בנוסף נאמר שזה לא אותם אנשים לפחות תסכים איתי שאם הישוב נימצא
במקום שמאפשר גישה קלה מספיק מישוב ערבי כדי לגנוב לא תהיה בעיה לחולית
טרור לעשות את אותה דרך בדיוק כדי לבצע פיגוע .
ולנושא הקשר בין הנאמר לענין הנשק
הפורום פה מזמן לא עוסק רק בנושאים אלו ישרות (הוא עוסק בסימני זיהוי של כוחות כאלו ואחרים,מצתים ,רפליקות וחוויות משא"ז למשל, מה לעששות הפורום
גדל והתפתח!!,)
וכן אני חושב שבמקום בו יש לך סיכוי לפגוש במחבל ויש ברשותך נשק ברשיון עלך לשאת אותו ולא להשאיר אותו בבית לתפארת הכספת .
אמירי, שלום!
כיוון שאנו בפסח, אני רוצה לשאול אותך ארבע שאלות.
שאלת תם:
אתה צריך את האקדח לטובת הגנה עצמית?
שאלת רשע:
מה, אתה חושב עצמך לנביא שיודע בדיוק מתי הוא יזדקק להגנה זו?
שאלת זה שלא יודע לשאול:
מה בדיוק יעזור לך אקדח בבית אם תזדקק לו בזמן הריצה? יתרה מזאת, אתה ציינת בעצמך, שיש סבירות לא מעטה שתזדקק לו דווקא בזמן הריצה, אז למה להשאיר אותו בבית?
שאלת חכם:
האם אתה מיומן בקרב סכינים? אני מניח שלא, אחרת, כנראה, לא היית זקוק לייעוץ שבקשת.
מסקנה - עזוב אותך מסכינים, תלך עם הנשק שקיבלת זכות לשאת אותו ברשיון לצורך הגנה עצמית.
אחי, אתה רוצה לדעת מה הייתי עושה במקומך? שתי אפשרויות:
1. אתה לוקח איתך מים לריצה? אני מניח שכן, כי לרוץ 12 ק"מ בלי מים זה סכנה גדולה יותר מלהתקל בחבורת גנבים... אם כן - כיצד אתה נושא את המים? אני יכול להמליץ על תיקי גב מיוחדים למטרה זו - שטוחים, יושבים נהדר על הגב (גם בזמן ריצה), מאפשרים לגב לנשום (באמצעות מנשא מיוחד), ומסדרים אותך עם 2 - 5 ליטרים של מים משובחים בתוך נד פנימי (ששומר אותם מהתחממות), שניתן לשתות אותם אפילו מבלי להפסיק לרוץ (דרך ציורית שתיה מיוחדת).
מה הקשר לנשק? אז ככה: בכל תיק כזה יש בד"כ תא נוסף אחד לפחות. אפשר לשים בו נשק, אפילו בגודל של תמ"ק עוזי. רק צריך להתאמן על שליפתו משם, אולי לבצע מספר התאמות בתיק. תנסה, אולי זה יפתור לך את הבעיה.
2. אם הייתי באמת כל כך קשור לאקדח שלי (וזה בהחלט יכול להיות), לא הייתי יכול להוציא רשיון לאקדח נוסף (ורובנו לא יכולים), ולא היה לי נוח לשאת את האקדח בכל תנאי ומצב (על אחת כמה וכמה במצב בעל פוטנציאל סיכון גבוה מהממוצע) - הייתי מעקר את האקדח הגדול והיפה, שם אותו אחר כבוד במסגרת יפה מאחורי זכוכית על הקיר וקונה לי משהו קטן, קל ונוח יותר.
על תפסול על הסף - אקדח אינו סמל סטאטוס, אלה כלי להגנה עצמית, בכל תנאי ובכל מצב.
והכי חשוב - תתאמן הרבה (גם בירי וגם בריצה) ושמור על עצמך!!
חג שמח!
יבגני
כיוון שאנו בפסח, אני רוצה לשאול אותך ארבע שאלות.
שאלת תם:
אתה צריך את האקדח לטובת הגנה עצמית?
שאלת רשע:
מה, אתה חושב עצמך לנביא שיודע בדיוק מתי הוא יזדקק להגנה זו?
שאלת זה שלא יודע לשאול:
מה בדיוק יעזור לך אקדח בבית אם תזדקק לו בזמן הריצה? יתרה מזאת, אתה ציינת בעצמך, שיש סבירות לא מעטה שתזדקק לו דווקא בזמן הריצה, אז למה להשאיר אותו בבית?
שאלת חכם:
האם אתה מיומן בקרב סכינים? אני מניח שלא, אחרת, כנראה, לא היית זקוק לייעוץ שבקשת.
מסקנה - עזוב אותך מסכינים, תלך עם הנשק שקיבלת זכות לשאת אותו ברשיון לצורך הגנה עצמית.
אחי, אתה רוצה לדעת מה הייתי עושה במקומך? שתי אפשרויות:
1. אתה לוקח איתך מים לריצה? אני מניח שכן, כי לרוץ 12 ק"מ בלי מים זה סכנה גדולה יותר מלהתקל בחבורת גנבים... אם כן - כיצד אתה נושא את המים? אני יכול להמליץ על תיקי גב מיוחדים למטרה זו - שטוחים, יושבים נהדר על הגב (גם בזמן ריצה), מאפשרים לגב לנשום (באמצעות מנשא מיוחד), ומסדרים אותך עם 2 - 5 ליטרים של מים משובחים בתוך נד פנימי (ששומר אותם מהתחממות), שניתן לשתות אותם אפילו מבלי להפסיק לרוץ (דרך ציורית שתיה מיוחדת).
מה הקשר לנשק? אז ככה: בכל תיק כזה יש בד"כ תא נוסף אחד לפחות. אפשר לשים בו נשק, אפילו בגודל של תמ"ק עוזי. רק צריך להתאמן על שליפתו משם, אולי לבצע מספר התאמות בתיק. תנסה, אולי זה יפתור לך את הבעיה.
2. אם הייתי באמת כל כך קשור לאקדח שלי (וזה בהחלט יכול להיות), לא הייתי יכול להוציא רשיון לאקדח נוסף (ורובנו לא יכולים), ולא היה לי נוח לשאת את האקדח בכל תנאי ומצב (על אחת כמה וכמה במצב בעל פוטנציאל סיכון גבוה מהממוצע) - הייתי מעקר את האקדח הגדול והיפה, שם אותו אחר כבוד במסגרת יפה מאחורי זכוכית על הקיר וקונה לי משהו קטן, קל ונוח יותר.
על תפסול על הסף - אקדח אינו סמל סטאטוס, אלה כלי להגנה עצמית, בכל תנאי ובכל מצב.
והכי חשוב - תתאמן הרבה (גם בירי וגם בריצה) ושמור על עצמך!!
חג שמח!
יבגני
- סליקאי טיטניום

ככ
קנה סכין של ספיידרקו,
זה יקר אבל זה איכותי.
גם סוג טוב גם בק, בקיצור לא חסר.
(אני מדבר על סכינים מתקפלות)
אל תדאג, אף אחד לא יבלבל לך את השכל על "אחזקת סכין.."
(אלא אם זה איזה שומר צדק מתלהב שלא יודע להפריד בין עיקר לטפל)
הרעיון של לרוץ עם סכין הוא מצויין. ברור שיש דברים יותר טובים, אבל אם לא איתם - אז סכין הוא נהדר. לפחות בשביל ההרגשה ואולי משהו כן יעשה.
(אני רץ גם כן אם סכין)
אני לא משלה את עצמי לגבי יכולותי הנינג'יציות.. אבל אם מישהו יקפוץ עליי בזמן הריצה, לפחות אנסה "להתאבד" עליו עם הסכין, שזה יותר מכלום. (לתת את הבום, ולנסות להמלט..)
כמה אתה עושה ל12 ק"מ?
ביי
זה יקר אבל זה איכותי.
גם סוג טוב גם בק, בקיצור לא חסר.
(אני מדבר על סכינים מתקפלות)
אל תדאג, אף אחד לא יבלבל לך את השכל על "אחזקת סכין.."
(אלא אם זה איזה שומר צדק מתלהב שלא יודע להפריד בין עיקר לטפל)
הרעיון של לרוץ עם סכין הוא מצויין. ברור שיש דברים יותר טובים, אבל אם לא איתם - אז סכין הוא נהדר. לפחות בשביל ההרגשה ואולי משהו כן יעשה.
(אני רץ גם כן אם סכין)
אני לא משלה את עצמי לגבי יכולותי הנינג'יציות.. אבל אם מישהו יקפוץ עליי בזמן הריצה, לפחות אנסה "להתאבד" עליו עם הסכין, שזה יותר מכלום. (לתת את הבום, ולנסות להמלט..)
כמה אתה עושה ל12 ק"מ?
ביי
- סליקאי כסף

ממש לא ברורה לי הדילמה שהציגו חלק מהחברים.
אדם המחזיק אקדח ברשיון ויוצא לריצות ארוכות, או לכל מקום אחר בו הוא צופה כי קיים סיכון כלשהו לחייו, יקח את נשקו ולא סכין, תרסיס פלפל או כל דבר אחר.
החשש מהסתבכות אינו לעניין. על כל בעל רישיון נשק לדעת כיצד לפעול ומה התנאים לפתיחה באש. מי שלא יודע שיוותר על הרישיון. אם יש חשש לחיים ומנגד חשש להסתבכות, אני הייתי בוחר להתמודד עם החשש השני.
באשר למשקל - הוצעו מספר פתרונות לנשיאת נשק בעת אימון, באשכול זה ובקודמים. בכל אופן, אין כל משמעות למשקל של קילו - מעט יותר מאחוז ממשקלו של אדם ממוצע.
אדם המחזיק אקדח ברשיון ויוצא לריצות ארוכות, או לכל מקום אחר בו הוא צופה כי קיים סיכון כלשהו לחייו, יקח את נשקו ולא סכין, תרסיס פלפל או כל דבר אחר.
החשש מהסתבכות אינו לעניין. על כל בעל רישיון נשק לדעת כיצד לפעול ומה התנאים לפתיחה באש. מי שלא יודע שיוותר על הרישיון. אם יש חשש לחיים ומנגד חשש להסתבכות, אני הייתי בוחר להתמודד עם החשש השני.
באשר למשקל - הוצעו מספר פתרונות לנשיאת נשק בעת אימון, באשכול זה ובקודמים. בכל אופן, אין כל משמעות למשקל של קילו - מעט יותר מאחוז ממשקלו של אדם ממוצע.
- סליקאי כסף

אמיר ידידי
רוצה ללכת עם להרגיש בלי מה כול הקשקושים האלה קח לך הצעה שימושית ממורה לחינוך גופני
רוצה לרוץ בלי אקדח ובלי בגדים אפילו רוץ כמוני על ההליכון החשמלי באיזה שיפוע שאתה רוצה כמה קמ' שאתה רוצה.
או לחליפין תרוץ במקומות הומה אדם ,אם אתה רץ בשדות במקומות שוממים רוץ עם תו"לר במידה ואתה יכול שכחת כבר את כול המקרים האחרונים שקרו לכול מיני זוגות נאהבים או לטיילים בודדים ביער? ותתאר לעצמך רחמנן ליצלן שהחברה שפגשת היו מתעצבנים שהפרעת להם
ובמקרה גם רצים יותר מהר ממך ישר היית נכנס לסטטיסטיקה לא חבל על האימונים?
לכן ידידי בשדה במקום שוממ תרוץ עם נשק ואם קשה לך רוץ קצת פחות ובא לציון גואל
יאללה ידידי תמשיך להנות מריצה אבל ריצה בטוחה
תראות
OLD FOX
רוצה ללכת עם להרגיש בלי מה כול הקשקושים האלה קח לך הצעה שימושית ממורה לחינוך גופני
רוצה לרוץ בלי אקדח ובלי בגדים אפילו רוץ כמוני על ההליכון החשמלי באיזה שיפוע שאתה רוצה כמה קמ' שאתה רוצה.
או לחליפין תרוץ במקומות הומה אדם ,אם אתה רץ בשדות במקומות שוממים רוץ עם תו"לר במידה ואתה יכול שכחת כבר את כול המקרים האחרונים שקרו לכול מיני זוגות נאהבים או לטיילים בודדים ביער? ותתאר לעצמך רחמנן ליצלן שהחברה שפגשת היו מתעצבנים שהפרעת להם
ובמקרה גם רצים יותר מהר ממך ישר היית נכנס לסטטיסטיקה לא חבל על האימונים?
לכן ידידי בשדה במקום שוממ תרוץ עם נשק ואם קשה לך רוץ קצת פחות ובא לציון גואל
יאללה ידידי תמשיך להנות מריצה אבל ריצה בטוחה
תראות
OLD FOX
- מדריך ירי מעשי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד