הדבקת מטרות באליפות

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

הדבקת מטרות באליפות

על ידי הצעדן » 07 אפריל 2004, 18:33

לצערי לא השתתפתי באליפות כתוצאה מחור גדול בכיס אולם הגעתי לצפות בחלקו השני של יום התחרות.

חבר ויורה הסב את תשומת לבי לתופעה מאוד לא רצויה ובעייתית:
לצד היורים אשר מלאו את חובתם הספורטיבית, הדביקו מטרות והחזירו תרגילים לכשרות והתנהלו בין התרגילים במסגרת הסקווד אליו הם שייכים, בלטו מספר יורים אחרים בהתנהגות בלתי ספורטיבית בעליל (שלא לומר בהתנהגות מכוערת) ולא טרחו להזיז אצבע למעט ביצוע התרגיל עצמו.

אני מקווה שהנהלת התחרות תמצא דרך להראות לאותם יורים "מורמים מעם" (ואין הכוונה ליכולת הירי של אותם יורים) כי אין מקום להתנהגות כזו במסגרת הספורט.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

"המטווח האוטומטי"

על ידי talr » 07 אפריל 2004, 20:29

בהמשך לדבריו של ידידי...

אני השתתפתי... ולצערי הדבר הזה נדון לא פעם אחת בסליק והנה אנו חוזרים
אליו שוב בתחרות שאם אינני טועה היא ברמה הגבוהה ביותר המתנהלת בארץ.

לפני הנושא הכאוב, חייב אני לציין לטובה את תיכנון התרגילים ותיזמון הסקוודים,
לפחות הסקווד בו אני משתתף רץ בין התרגילים כמעט כמו שעון... שעה 16:00 היינו
אחרי ירי של 7 תרגילים בינהם 2 תרגילים גדולים של 32 כדורים...

לעומת תחרות דירוג בה יש רק 6 תרגילים ובדר"כ אין תרגילים בסד"ג כמו שנורו היום,
ושעת סיום הירי התארכה לעיתים עד 18:00...

אז כל הכבוד למארגנים, לשופטים וליורים שעמדו בלוח הזמנים.

לעניין החזרת המטווח למצב תחילת תרגיל... מס' יורים אשר נצפו "משוטטים" בין התרגילים השונים ומתענינים לשלום התרגיל ומתי מסיימים לירות אותו (באופן שוטף לאורך כל היום) מן הסתם לא בדיוק עזרו ל"מספרים" האחרים בסקווד שלהם (אם הם היו חברים שלהם אולי הם היו עוזרים להם אז פשוט השתמשתי במינוח הזה) כי קצת קשה להדביק מדבקות, להכניס יד לחול ולהרים פופר או לסדר בובר כאשר אתה נמצא במרחק 2 תרגילים מהתרגיל בו הסקווד שלך נמצא.
לא נצפו רבים שכאלה, אבל יש, מעבר לאלה כל שאוכל להגיד הוא רק על הסקווד הספציפי שלי.

עבודה קשה, אין ספק... גם להתחרות ולנסות לירות בצורה הטובה ביותר וגם להלך הלוך וחזור בתוך המטווח בשביל לסדר התרגיל אבל מה לעשות אין גמדים שעושים את העבודה... וגם כאשר אותו "סוציומת" (תסלחו לי על המילה) עומד ב- BOX או בנק' ההתחלה, מישהו סידר את המטווח על מנת שהוא יוכל לירות. אז לעיתים צריך להמריץ האנשים, לעיתים אין מי להמריץ כי אז מה אם נשארו עוד 2 יורים בסקווד שלא ירו... הם כבר בתרגיל הבא, בוחנים ומתכננים את הבאות... ה"מספר" שצריך לירות עכשיו ידאג לעצמו :? פשוט בושה.

והנה מגיעים לתרגיל האחרון... אותו אחד "ששילם" לך על מנת שתעבוד בשבילו היום במטווח, סיים לירות, לוקח את חפציו ונעלם :shock: אז מה אם חצי סקווד עוד לא ירה... יש לו עיסוקים
יותר חשובים מאשר לעזור... (הרי כל היום הוא עזר :wink: ).

אני מניח שמה שקרה אצלינו קורה גם בסקוודים אחרים וחבל, פשוט חבל שאותם אלה שמגיעים לאליפות ישראל בידיעה שכל מה שהם הולכים לעשות באותו היום זה לשבת על הכיסא, להעבירו מתרגיל לתרגיל ולירות כאשר מגיע תורם, ממשיכים לעשות כך ולא "נפגעים" בצורת ענישה אשר היתה מעמידה אותם במקומם ואם לא אולי מוציאה אותם (בצער רב) אל מחוץ לתחום כי אין להם מקום בו בצורה שכזו.

חייבים לפרוש מחר יש יום נוסף...

שיהיה לכולנו הרבה בהצלחה והמון תודה לשופטים אשר עשו מלאכתם מעל לנאמנה ככל שיכולתי לראות ביום התחרות הראשון.
טל
------------------------------------
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הצעדן » 07 אפריל 2004, 20:43

אכן טל ידידי, שכחתי להתייחס לעונת הנדידה :shock: שכנראה גם היא חלק בלתי נפרד מהתופעה.
כמה עבודה משקיעים מקימי התחרות על מנת שהזמן המוקצה ליום התחרות (שעות אור) יספיק לכל היורים ובסופו של דבר הפור נופל בגלל השתמטות של משתתפים.
רק תחשבו רגע כמה היו כולם נהנים יותר אילו היו המאמצים מופנים להטבת תנאי התחרות.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי shalom_1 » 07 אפריל 2004, 20:52

טל ..שלום לך........
עם חלק מדבריך אני מסכים שיש יורים שהם כל הזמן מדביקים ועוזרים לזרימת התרגיל ויש עצלנים שאף פעם לא עוזרים אלא כמו שכתבת שמים רגל על רגל
ונהנים מהשמש או מה '' מינגלינג''(להתסובב במסיבה עם כוס יין ביד ולשוחח עם כולם)....אבלהתיזמון לא היה כל כך חלק לפחות בסקווד 1 שבו ירינו תרגיל שני
לאחר שלוש שעות !!!!! המתנה ואחרי זה שוב המתנה של כשעתיים!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני לא מתלונן אבל משהו לא הלך כל כך חלק ....... אבל בוא נראה את החצי המלאה של הכוס ומחר יהיה הרבה יותר מוצלח לכולם
שלום
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי talr » 08 אפריל 2004, 18:04

שלום,

התחרות הסתיימה :oops: (האדום בשביל השמש של היום... ככה נראים אחרי).
היום, גם אנחנו (סקווד 3) נאלצנו להמתין כשעה בערך 2 תרגילים לפני הסוף... אבל
למרות זאת... ב- 15:00 היינו אחרי הירי של כל תרגילי התחרות ... לעניות דעתי ורבים
אחרים, הישג מרשים ביותר שצריך לזקוף למארגני התחרות.

אין לי מושג מה קרה בסקווד 1 ואכן עיקוב של 3 שעות... לא צריך להיות ... כנראה
סקווד 2 עיקב אותכם :) פעם הבאה תבקשו את הסקווד שלנו שירה לפניכם , תאמין
לי אתה זורם :P

בכל מקרה... גם בסקווד שלנו היום, אחרי בקשות והפצרות בהתחלת היום, הבינו
אלה שאתמול לא בדיוק עזרו את חשיבות העזרה... ופשוט אפשר להגיד שבגדול ההתנהגות
של היורים מבחינת החזרת התרגילים למצב ירי היתה ברמה מעל למצופה ב- 95% מהפעמים.

סה"כ היה כיף וכיף שהיה, מחר נגיע לבדיקת הטכומטר ונראה את המאושרים
שיצאו עם גביעים הביתה (חלקם הגדול בטח ידוע מראש :wink: ).

זהו... הכי חשוב לזכור שזה ספורט והאנשים שמשתתפים בו עושים אותו... רק הם ולא אחר.

אז שנמשיך להשתפר על מנת שההנאה שלנו תמשיך ותגאה.

חג שמח לכולם.... ומזל טוב לזוכים (קצת מוקדם... אבל במחשב הם כבר רשומים).
טל
לאדם יש זכות להביט כלפי מטה בזולת
רק כאשר הוא עומד לעזור לו להתרומם
Gabriel Jose Garcia Marquez
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אביG19 » 08 אפריל 2004, 19:47

צעדן, טל
לצערי כל האשכול הזה הוא ביזבוז של המקום בשרת שעליו יושב האתר :x
לצערי, שום דבר שנכתוב לא ישנה את ההתנהגות הבלתי ספורטיבית של אותם אנשים .
גם אני ראיתי מקרים שבהם השופטים היו צריכים להתחנן :!: :!: :!: בפני היורים שידביקו את המטרות, דבר שכשלעצמו זה בזיון של היורים .
כמו כן גם אני ראיתי את תופעת הנדידה של היורים שסיימו את התרגיל ועברו הלאה לפני שכל הקבוצה סיימה את הירי.
לפי דעתי, הדבר היחיד שישנה את המצב הוא שיטת היד הקשה :twisted: , כל קבוצה שתגיע לתרגיל, יקראו את השמות של היורים וכן הדבר יתבצע כאשר אחרון היורים בקבוצה יסיים את הירי, יורה שלא יהיה נוכח בסוף התרגיל, יקבל ניקוד 0 בתרגיל עצמו.אם אותו יורה יימצא בתרגיל אחר , הבא בתור, גם בתרגיל הזה יקבל 0 .
כמו כן, אם שופטים יראו שישנם יורים שעניין הדבקת המטרות מהם והלאה, ינתן להם הסמכות לתת ענישה על התנהגות בלתי ספורטיבית.

אם הדבר ייצא לפועל, נראה מי "יבריז" :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:

לסיכום, התחרות הייתה יפה מאוד עם תרגילים מעניינים וטובים וכל הכבוד לצוות שאירגן את התחרות אולם עניין החזרת המטווח למצב תחילת תרגיל פגעה לדעתי בתחרות .

:twisted: :evil: :twisted: :evil:
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 08 אפריל 2004, 20:43

אבי ידידי, אכן לזאת התכוונתי.
לבצע ענישה על התנהגות בלתי ספורטיבית. אולי הפתרון של סקווד "סגור" יסייע להפסיק את התופעה.
ומטרת האשכול בעיני היא העלאת רעיונות כאלה בדיוק !
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 09 אפריל 2004, 15:31

ביומה השני של התחרות נאלצתי להפסיק סקווד שלם (כמעט, ועוד שניה תבינו) מלקבל תדריך לפני ביצוע תרגיל. זאת לאחר שעברו לתרגיל הבא והתחילו לקבל תדריך, זאת מבלי לידע את השופטים בתרגיל (יונה ויוסי) כי נשארו 4 יורים שעדיין לא סיימו את התרגיל הקודם (התרגיל בו שפטתי).
הנורה האדומה לא היתה זועקת אצלי כה חזק, אם ארבעה יורים אלו לא היו יורים זרים, אנגלים, שאותם השאירו מאחור לירות, לסמן מטרות ולהרים את הפופרים.
כשראיתי שכך הדבר, ניגשתי ליונה, הסברתי את הנושא ועצרתי את המשך הירי אחד מהיורים האנגלים ניגש אלי ואמר לי: "אני לא מבין מילה בעברית, אבל את מה שאמרת להם... הבנתי מצויין. מכיוון שזאת לא הפעם הראשונה שהם עושים את זה."

התביישתי בשבילם, זה היה בדיוק ההפך מהתגובות שנכתבו כאן כששאול קירש הודיע שהוא מביא יורים מחו"ל לירות איתנו באליפות הזאת.

מעבר ליחס הרגיל להדבקות ולפופרים, עכשיו, יותר מתמיד הסבר פניך לתייר.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי יונה » 09 אפריל 2004, 17:07

ידידי,
החלטתי לא לאמר דברים שליליים, ולכן אשבח את אותו קומץ שטרח כל הזמן להרים פופרים ולהדביק מטרות.

מי שעשה יודע, ומי שלא נקף אצבע גם יודע.

התירוץ של "אני צריך להתרכז" כדי לנצח ולכן אני פרזיט לא תופס ויעיד על מיקומו של אופיר הינדי שלא נח לרגע בסיועו - ותבוא עליו הברכה.

וכפי שציין דביר, התבישנו כלפי האורחים, ובשלב מוקדם מאד "פקדנו" על האנגלים לנוח כי הם מילאו את חלקם מעל ומעבר.

נקווה שמי שצריך להפנים את המסר יפנים אותו.

יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הדבקת מטרות

על ידי gery-fn9 » 09 אפריל 2004, 18:41

שלום לכולם
לפני הטענות והמענות, ברכות לזוכים ותודה למארגנים . תחרות יפה, מעניינת ומהנה.
אם תשימו לב, לכל סקווד , בתכנון היתה אמורה להיות הפסקה בשלב מסוים של היום. לחלק זה בתחילת היום ולאחרים בהמשך...כל אחד ומזלו, כך שאין להתלונן יותר מדי על כך. למרות אי הנוחות. למרות הכל, עדיין סיימנו לירות באור יום מלא :D
ברם אולם....מספר דברים שלעניות דעתי יש לנסות ולשפר בהקדם האפשרי:
הדבקת מטרות: תוספת קטנה לנאמר קודם. אני יודע על לפחות יורה ותיק ובכיר אחד אשר התנהג בדיוק כפי שנאמר לפני כן: התרכז לפני תרגיל, כך שלא הדביק...והתרכז אחרי תרגיל...בתרגיל הבא, כך שגם אז לא יכל לעזור....למעט מקרים בודדים של הארה.... :? ..אולם בכל הזדמנות אחרת שלא במסגרת תחרות הוא עצמו מקטר על יורים שלא עוזרים.... :x
לנושא הבא: חוסר אחידות בשיפוט: משום מה, הפה מתייבש ולא מצליח להוציא הגה כשמדובר ביורה בכיר (מאוד) אשר ביצע עבירת בטיחות תוך כדי ביצוע תרגיל....אולם יכול בקלות רבה לפלוט צרור של DQ לעבר יורה זוטר יותר, גם אם המקרה גבולי.(ולאו דוקא בתחרות זו, למרות שגם...) :cry: רבותי השופטים: לא לחשוש מפסילה ויחד עם זאת, לא להתלהב לפסול.
יש לציין כי השופטים עבדו קשה מאוד ולרוב בהגינות רבה וכל הכבוד להם .
בשיחה עם מספר שופטים ותיקים בתחרות זו, מתברר כי חלק ניכר מהם לא מכיר את חוקת ירי מעשי במידה מספקת, שלא לדבר על עידכונים אחרונים.
המלצתי: לארגן לשופטים (ובמיוחד אלו אשר באמת שופטים בתחרויות - בד"כ אותם אנשים) :)
רענונים בנושא החוקה....בטוח שלא יזיק. דיעה זו הושמעה בפני ע"י מספר שופטים במסגרת תחרות זו, כך שזו לא דעתי האישית בלבד....לתשומת לבכם... :D
ודבר אחרון, אשר יורי הסטנדרט מכירים:
על מה ומה היתה המהומה ביום הראשון לגבי אקדחי "בול", כן נכנסים בלחץ לקופסה או לא?
על מה ולמה גרמו ליורים אלו כאב ראש, לחץ מיותר ועצבים???
איך יכול להיות שבאליפויות ובתחרויות קודמות לא היתה בעיה עם גודל האקדח, וגם אם נכנס בלחץ לקופסה, זה עדיין חוקי...ואילו היום לא? האם עם השנים האקדח שלנו הולך וגדל? אם כך, כשאגיע לסניורים בטח יגדל עליו סקופ אינטגרלי ויצמח קומפנסטור...איזה כיף.
תמוה מאוד כי לא הסכימו לקבל את הקופסה של יונה אורון כתקינה וחוקית....של יונה????אתם
נורמלים??? :D :D :D

רק בשמחות
If you want to shoot, shoot - don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 09 אפריל 2004, 18:43

ואני אומר,
אנשים כאלו צריך לפרסם את השם שלהם שכולם ידעו עם מי לא מומלץ להיות באותו סקווד, ולהראות לאותם "ציפורים נודדות" שכולם יודעים מי הם...

אולי שווה להכניס תת-סעיף לחוקה שמעניש סוציומ...טים !!! :evil:
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 09 אפריל 2004, 18:58

ידידי היקרים
חבל לסכם תחרות כזאת יפה ומעניינת בדברים שלא מכבדים אותנו כיורים וכספורטאים.
הנושא של השבת התרגיל לקדמותו הוא עניין כאוב, עצוב וידוע לכל הפעילים בענף.

היחידים שיכולים לפעול בעניין זה השופטים.
מי מכם, שופטים יקרים, רשם לאחד כזה אזהרה על התנהגות לא ספורטיבית?
מי מכן, שופטים יקרים, רשם לאחד כזה DQ?
זוהי זכותכם וגם חובתכם :!: עד שהיורה הראשון לא יודח בגלל דבר כזה, ואפילו מדובר באחד מהגדולים, - העניין ימשך. בשיטה הנוכחית, מי שלא עוזר רק מרוויח, וחבל.

מעבר לזה, הייתה תחרות יפה, עם תרגילים מעניינים, מאתגרים ומלאי דמיון.
לדעתי, גם האורחים נהנו מהארוע. אצלנו בסקווד התיחסו אליהם יפה מאד הן בשיבוץ לירי והן "בהתיעצויות" לטקטיקה של ביצוע התרגילים. לצערי אחד נפסל על שירה במטרת מתכת שלא מן המקום שהוגדר, וקמה מהומה קטנה, כי, כידוע מרחקי הבטיחות אצלנו גדולים פי 2 מהמקובל בחוקה העולמית, אבל בסוף הוא קיבל את רוע הגזירה והמנהלים אשרו לו להמשיך לירות ללא תוצאה רישמית.

להתראות בעונה הבאה :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יונה » 09 אפריל 2004, 19:04

תשובה לגרי היקר.

אכן תמוה נושא הקופסה.

תקן המידות בחוקה הוא הפרט הקל ביותר לבדיקה/אכיפה.

אין מדובר בנושא סובייקטיבי של "שופט סבור או שופט בטוח"

המדובר בנושא טכני של מידות. כל יורה יכול לבצע בדיקה בעצמו עם קליבר.

לצערי, ארע מה שאירע, ולבטח לא תרם לכבוד הענף.

כך נגרם עוול ליורים שקופחו על לא עוול בכפם, ויורה אחד אף הביא ביום חמישי קליבר כדי להוכיח להנהלה שמידות הקופסה (שלי) מדוייקים עד כדי חצי עשירית מ"מ.

חבל שלא היתה יושרה להודות בטעות. משאיר טעם מר וחומר למחשבה לעתיד (להכניס לרשימת הציוד קליבר מכוייל עם תו תקן :oops: )
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 09 אפריל 2004, 19:37

כולי צער על שתגובתי הראשונה היתה דווקא על הדברים שהטרידו ולא על הטוב, והיה הרבה טוב.

האמת, כשקיבלתי לידי את לוח הזמנים, רמת האמונה בי שהדבר אכן ניתן לביצוע, שאפה לאפס, בסקווד השלישי כבר נמוגה בי כל טיפת ספקנות אחרונה וכך היה במשך כל היומיים הראשונים של התחרות, בפעם הראשונה שאני רואה שהכל עובד לפי לו"ז מדוייק ויעיל ועל כך אין לי אלא להחמיא למארגני התחרות.
סדר וארגון, תרגילים יפים ומסודרים... אכן מעלים אותנו לרמה בה אין לנו במה להתבייש יחסית לשאר העולם.

הצעות קלות לסדר:
לעניות דעתי, שופט לא יכול לשפוט ולירות יחד, ועם זאת להגיע להשגים מרשימים בתחרות, עם זאת, לא ניתן להתנתק מכך שהתמריץ היחידי לשיפוט כיום, הינו הזכות להשתתף בתחרות ללא תשלום (במיוחד באליפות הארץ שעלותה 300 ש"ח).
אולי יתאפשר לשפוט לשמור את זכותו לתחרות "חינם" לאחר יום שיפוט, כך יווצר מצב שבו השופטים יקדישו את כל זמנם לשיפוט ולא יתרוצצו בין שיפוט, לחיפוש אחרי מחליף ולאחר מכן לירי. ובתחרות בה הם כן מתחרים יוכלו לירות בלי כל ה"צרות" האלו אך תוך שמירה על הקרדיט הכספי המגיע להם.

בנוסף, הייתי מציע לבדוק כמה יורים עברו אצל כל שופט במהלך התחרות, משום מה יצאתי בהרגשה שישנם יורים הנרשמים כשופטים בכדי לא לשלם ומנסים לשפוט כמה שפחות בתחרות עצמה (אם בכלל), כשופט שלא ירה בתחרות זאת (וגם בקודמת) התברר לי שעל כך מגיע לי עונש: "אם אתה לא יורה, אז לא צריך להחליף אותך"... במהלך יומיים של תחרות לא הוחלפתי אפילו פעם אחת... זאת למרות שבשטח התחרות הסתובבו די הרבה אנשים לובשי חולצות אדומות, בעמדות, לעומת זאת, ראיתי בצורה קבועה את אותם השופטים... מעניין איך זה קורה.

שוב, תחרות נפלאה, ועם קצת שיפורים, הפעם דווקא מצד היורים בעיקר, היה יכול להיות מושלם.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי יונה » 09 אפריל 2004, 19:59

דונדק,

אני מכיר שופט אחד שכן נתן אזהרה בכתב ליורה על התנהגות לא מקובלת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד