חוות דעת על הבול צירוקי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי cheni » 14 אפריל 2004, 21:30

אוף תודה דוק!!

נרגעתי :lol:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Re: בהמשך לתשובתו של נועם

על ידי נועם » 15 אפריל 2004, 17:29

eac כתב:שלום נועם!

באמת תהיתי מה המחשבה מאחורי פיתוח אקדח עם מנגנון דבל אקשן ללא השמטת פטיש
הרי ללא השמטת הפטיש לא יהיה שימוש לדבל אקשן מכיון שלבצע את הפעולה ידנית באמת נישמע מסוכן מאוד.

האם ניתן להוסיף לצירוקי מנגנון השמטת פטיש

תודה
EAC

EAC ,

הצ'ירוקי או כל כלי אחר בעל מנגנון DA המבוסס על פלטפורמת CZ , נוצר ככלי עם מנגנון DA המנסה לחקות את מנגנון ה SA - טעון (דרוך, כדור בקנה) ונצור, כאשר מנגנון ההשמטה היה אמצעי בטיחות נוסף על מנת שלא לשאת את כלי הירייה במצב שבו הפטיש דרוך לאחור כל הזמן, זהו מצב פחות בטיחותי ופחות טוב למנגנון האקדח. ההקבלה בין ה SA ל Dש במקרה בדנן - נשיאת כלי הירייה עם כדור בקנה ומוכן לירי. בכל כלי ירייה שיהיה טעון, חובה גם לנצור אותו.
כאן נכנס מנגנון ה DA ומביא תפיסה בטיחותית שונה - טרם לחיצת ההדק, פתח את הניצרה, אח"כ בצע לחיצה ראשונה קשה יותר (משקל הדק גבוה יותר בלחיצה ראשונה מכיוון שיש לדרוך את הפטיש עד קצה מהלך) ואח"כ בכדור הבא תקבל הדק קל יותר.

אין טעם לנסות ולהנדס מנגנון השמטת פטיש לכלי קיים, בוודאי לא לצ'ירוקי או לסטורם, אחיו המתכתי. אם אתה רוצה לשאת ביום יום כדור בקנה, כדאי שתשקול ללכת על כלי עם מנגנון בטיחותי המותאם לכך באופן מודרני יותר, כגון שטייר, גלוק או אחרים. (אגב, כלי נחמד וותיק, הוא ה FN מדגם 1926, בעל נוקר פנימי ומשבת כמו של ה 1911, ואבטחת מחסנית, רק שאינו קיים בקוטר 9 מ"מ.. אלא בקוטר 7.65 מ"מ)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

Re: חוות דעת על הבול צירוקי

על ידי amnon » 16 אפריל 2004, 18:40

eac כתב:שלום למומחים.

ברצוני לדעת דעתכם על אקדח הבול צירוקי.
אני יודע שהצינה צרה אך לי היא נוחה.
אנא חוות דעתכם על האקדח מבחינת דיוק ואמינות ובלי קשר למחירו הזול כלומר חוות דעתכם
המקצועית ללא קשר למחירו הזול יחסית.

בנוסף האם יש לו את התכונה של השמטת פטיש לצורך נשיאה עם כדור בקנה, ואם לא באיזה
אקדחים קיימת תכונה זו והאם בכלל היא חשובה.

תודה רבה וסליחה על השאלה הארוכה.

אמנם בול צ'ירוקי לא היה בבעלותי, אך זכיתי להיות בעליו של יריחו במשך כ 8 שנים. בשניהם קיימת אותה צינה צרה והם כמעט זהים מבחינת המנגנון.
לא פעם קרה לי שבדריכה מהירה של האקדח הוסטה בטעות הניצרה למצב נצור, לוחצים על ההדק וכדור לא יוצא! כדאי מאוד לקחת זאת בחשבון לפני החלטה לרכוש את האקדח.
אם אתה מתעקש על תוצרת הארץ (אני איתך :!: ) אז כדאי יותר לדעתי לקנות את הבול M5. מחירו חדש יקר הרבה יותר מהצ'ירוקי, אך אני סבור שתוכל למצוא כלי משומש במצב טוב באם הכיס שלך לא עמוק דיו :wink:
בהצלחה.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: חוות דעת על הבול צירוקי

על ידי נועם » 16 אפריל 2004, 21:25

amnon כתב:אמנם בול צ'ירוקי לא היה בבעלותי, אך זכיתי להיות בעליו של יריחו במשך כ 8 שנים. בשניהם קיימת אותה צינה צרה והם כמעט זהים מבחינת המנגנון.
לא פעם קרה לי שבדריכה מהירה של האקדח הוסטה בטעות הניצרה למצב נצור, לוחצים על ההדק וכדור לא יוצא! כדאי מאוד לקחת זאת בחשבון לפני החלטה לרכוש את האקדח.

בגוף מסויים, לא חשוב איך ומה הוא עושה, הלכו וגילחו את הניצרות ביריחו הפולימרי על מנת שלא תינצרנה בעת הדריכה. ... שכל ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ג'וקר » 17 אפריל 2004, 01:06

באקדחי היריחו החדשים יותר (לא יודע לגבי ה"פלסטיים" ) הנצרה על הגוף ולא על הצינה .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amnon » 17 אפריל 2004, 08:50

ראיתי את אותה שיטה לביטול הנצרה, המהדרים אף הדביקו אותה באפוקסי במצב פתוח. ניתן גם לשלוף אותה החוצה ולשייף את הציר שלה כך שהנשק לא יינצר גם אם היא תזוז.

ג'וקר, אנחנו מדברים על הדגם הזה שבו הנצרה על הגוף. הצינה צרה מאוד ולכן ישנם מקרים כאלה למרות שהנצרה על הגוף.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לנועם שלום.

על ידי eac » 17 אפריל 2004, 20:15

ראשית תודה על תשובותיך המקצועיות והמפורטות.

באחת מתשובותיך כתבת שאם ברצוני להסתובב עם כדור בקנה כדאי לרכוש אקדח עם מנגנון
מיוחד ובטוח יותר לנושא והזכרת את הגלוק והשטייר.

1. האם תוכל קצת לפרט לגבי מנגנונים אלה.
2. עדיין לא הבנתי מדוע בצירוקי עשו DA האם כדי שיורידו את הפטיש באופן ידני.
3. האם המנגנון של ה-M5 שונה מהמנגנון של הצירוקי באופן כללי והאם הוא כלי איכותי ואמין
יותר מהצירוקי.
4. ראיתי שב-SW99 יש את כל היתרונות של כל המנגנונים גם DA גם ניצרה וגם משמיט פטיש
ניסיתי את הכלי אך מצאתי שדריכתו די קשה מה דעתך על כלי זה והאם המנגנון של נוקר פנימי
כמו ב-SW99 אמין יותר ממנגנון פטיש.

תודה מראש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 17 אפריל 2004, 21:02

ידידי
ביטולה של מערכת בטיחות באקדח אינו מעיד על מקצועית או מקצוענות. ההיפך הוא הנכון. מי שעושה כן אינו אלא חובבן שאינו מבין מהן ההשלכות של מעשיו, אלפילו אם מדובר ב"גוף".

מנגנון DA הוא פתרון להרבה בעיות שלא קיימות. אחת מהן הוא היכולת לנקור שנית כדור שלא ננקר פעם ראשונה. המחיר שאתה משלם הוא לחיצת הדק קשה, ארוכה ושונה מהבאות אחריה, בהרבה מהמקרים הכדור הזה בכלל לא באיזור המטרה.

המנגנון של M5 שונה לחלוטין מזה של הצ'ירוקי. הוא מבוסס על מנגנון 1911 הגדול מכולם, בעוד שהצ'ירוקי מחקה את הCZ ודומיו.
בM5 אין DA ותוכל לשאת אותו במצב 1 או 3. ככלל, מדובר על כלי בליגה אחרת וגם במחיר אחר.

כאמור, הדרך הבטוחה ביותר לשאת כדור בקנה היא הפרדה מוחלטת בין הכנסת הכדור לקנה לבין דריכת מנגנון הירי. אני מכיר רק אקדח אחד כזה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד