שאלה לגבי כוונת אלביט של מאפרולייט
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שאלה לגבי כוונת אלביט של מאפרולייט
יש ברשותי כוונת אלביט מתוצרת מאפרולייט השאלה היא האם יש איזו דרך לאפס אותה על הM16 שלי בלא לגשת למטווח [אם הנושא אינו עובר בטחון שדה של הסליק נא לענות בפרטי ]
תודה ברק
תודה ברק
"כי לא בקשתי אבטח וחרבי לא תושיעני"
יש דרך לאפס את הנשק איפוס יבש וזה יכול לעשות ע"י מכשיר שנקרא קולימטור או BORE SIGHT.
המכשיר זה מין תותב מדיוק ביותר שמכניסים לקנה ובקצהו ליזר מדוייק ביותר. מכוונים את הנשק למטרה ומאפסים את הכוונות (ברזל ו\או אופטיות) כך שתמונת הכוונות/הצלב ימצאו על הנקודה של הליזר. האיפוס מתאים לטווח שהקולימטור אופס עליו מראש 20-30 מטר.
א.
המכשיר זה מין תותב מדיוק ביותר שמכניסים לקנה ובקצהו ליזר מדוייק ביותר. מכוונים את הנשק למטרה ומאפסים את הכוונות (ברזל ו\או אופטיות) כך שתמונת הכוונות/הצלב ימצאו על הנקודה של הליזר. האיפוס מתאים לטווח שהקולימטור אופס עליו מראש 20-30 מטר.
א.
- תרמתי למען הסליק

ראתי פעם שיטה שמבוססת על כך שהכוונות ברזל שלך מאופסות
והדרך היא כזאת:
בחר לך נקודת מכוון במרחק 25 מטר (כן תימדוד זה חשוב)
העבר כוונת למצב L
עכשו כוון את הנקודה האדומה לנקודת הפגיעה של כוונות הברזל
ועכשו עקרונית יש לך כוונת מכוונת בדיוק של כוונות הברזל שלך.
תכלס אני לא כל כך אוהב את זה כי לך תדע שהכוונת שלך לא יצאה מאיפוס ,לך תימדוד 25 מטר
לך תימצא מקום בטחותי שבו לא תסכן איש במהלך האיפוס .
הכי טוב ובטווח זה כן לסור למטווח לאיפוס כמו בספר.
והדרך היא כזאת:
בחר לך נקודת מכוון במרחק 25 מטר (כן תימדוד זה חשוב)
העבר כוונת למצב L
עכשו כוון את הנקודה האדומה לנקודת הפגיעה של כוונות הברזל
ועכשו עקרונית יש לך כוונת מכוונת בדיוק של כוונות הברזל שלך.
תכלס אני לא כל כך אוהב את זה כי לך תדע שהכוונת שלך לא יצאה מאיפוס ,לך תימדוד 25 מטר
לך תימצא מקום בטחותי שבו לא תסכן איש במהלך האיפוס .
הכי טוב ובטווח זה כן לסור למטווח לאיפוס כמו בספר.
ברק,
מהיכן אתה בארץ ?
מהיכן אתה בארץ ?
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מה שעושים מכשירים כמו האלירז, בורסייטים וכדורי לייזר זה לתאם כוונות עם ציר הקנה. זה מאפשר להגיע למצב בו הנפ"מ של הנשק יהיה בסביבת המטרה, ומכאן אפשר להתחיל לאפס.
איפוס ראשוני ע"י כל אחד מהאביזרים הנ"ל אינו תחליף לאיפוס בירי. (ועלי לציין שאני מדבר גם מנסיון - בין השאר ספציפית עם כוונות השלכה).
איפוס ראשוני ע"י כל אחד מהאביזרים הנ"ל אינו תחליף לאיפוס בירי. (ועלי לציין שאני מדבר גם מנסיון - בין השאר ספציפית עם כוונות השלכה).
I think, therefore I am. I think
איפוס הכוונת
מתוך ניסיון רחב בשימוש בכוונת השלכה אלביט על גבי M-16 הדרך הנוחה לאפס היא באמת להתחיל באיפוס יבש על סמך כוונות ברזל זה יביא אותך לפגיעות במטרה אבל לא מדויקות ומכאן האיפוס חייב להתבצע בירי.
היגיט מנסיון שעלה לי במספר מקצים של ירי מאמץ הסיכוי שכוונות ברזל של M-16 יאבדו את האיפוס הוא נמוך מאוד בהשוואה לאלביט
תכלס אני לא כל כך אוהב את זה כי לך תדע שהכוונת שלך לא יצאה מאיפוס
היגיט מנסיון שעלה לי במספר מקצים של ירי מאמץ הסיכוי שכוונות ברזל של M-16 יאבדו את האיפוס הוא נמוך מאוד בהשוואה לאלביט
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד