שאלה בקשר לפרוסיג'רים

שאלות, תשובות ודיונים בנושא הירי המעשי.

המנהלים: donduck, Webart

שאלה בקשר לפרוסיג'רים

על ידי RoadRuner » 30 אפריל 2004, 10:23

שאלה למומחים:

מתחרה יורה שני כדורים על מטרה מתוך בוקס לא נכון - מקבל פרוסיג'ר על כל כדור, על זה אין ויכוח..
היה והיורה שם לב לטעות חזר לבוקס הנכון והוסיף שני כדורים לאותה המטרה - הוא עדיין מקבל את שני הפרוסיג'רים או לא :?:
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Yael Dagan » 30 אפריל 2004, 12:04

לדעתי התשובה לכך היא כן... אז חבל על עוד כדורים, אי אפשר למחוק PROC כמו שאי אפשר להתעלם ממטרת אל ירי...

יעל דגן
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 30 אפריל 2004, 12:36

יעליק.

את אישה, מה את מבינה ?, מה את מתערבת בכלל ?, נגמרו הכלים בכיור ?, אין כביסה ?

סתאםם, סתאםם, התחלק לי, אני מבקש סליחה, אני, אני, אני אהיה עבד שלך לשבוע, רק תסלחי לי, ב ב ק ש ה ה ה ה ה.

יעליק, זה היה בצחוק אחותי , את יודעת גברים עם השטויות שלהם, כזה כאילו שולטים בכיפה, עללעק.

אז......................חברים נכון ? אם ניפגש פעם אני תמיד מאחורייך (את לא תעשי לי בושות, נכון ?).
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי RoadRuner » 30 אפריל 2004, 13:55

נראה לי שזה לא כמו מטרת אל-ירי - כי באמת פגיעה אי אפשר למחוק או להעלים...
זה כמו שתגידי שאי אפשר למחוק MISS, אם הוספתי כדור זה עולה לי כמובן בזמן... אבל באמת מחקתי MISS.
אני יכול להגיד על אותו עיקרון שיריתי על מטרה מבוקס לא נכון וההשלמה מהבוקס הנכון עלתה לי בזמן.
לא?
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shalom_1 » 30 אפריל 2004, 14:15

שלום ROAD RUNNER

לא מקבלים אוטומטית פרוסיג'ר על כל הכדור שיורים
א. על כל כדור מקבלים פרוסיג'ר אך ורק כאשר ליורה היה יתרון ברור
על יורים אחרים מהמקום או מהצורה שבצע את הירי אבל אם היה ליורה
טעות במהלך התרגיל ולא קבל יתרון בגלל הטעות אז הוא מקבל פרוסיג'ר
אחד למרות הכדורים הנוספים שירה
ב. במקרה הספציפי שהעלית אם היורה תיקן את הטעות וחזר לבוקס וירה
על המטרה שהוא היה אמור לירות מהבוקס הייתי הולך לטובת היורה
כי הוא כבר נענש על טעות בתוספת הזמן שהתוסף לו ולא הייתי מעניש
אותו פעמים אבל מענין מה יגידו החכמים
ג. זה לא דומה למטרת על ירי שפגיעה בו לא נחשב טעות במהלך תרגיל
כמו אם נאמר לירות על פופר מהבוקס ומי שיורה עליו מהחוץ D.Q
בגלל נושא בטיחות עכשיו הוא יצא מהבוקס ירה לא פגע בפופר חזר
לבוקס וירה בפופר ופגע אין פה פרוסיג'ר ואין פה פסילה לפי דעתי
היורה נענש ע''י זה שלקח יותר זמן לסיים את התרגיל

מה דעתכם----- חברי החכמים------

שלום הלפרין
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי shalom_1 » 30 אפריל 2004, 14:19

:o :cry: :o :o :o

WHO ARE YOU :?: :?: :?: :?:

קורא את מחשבותי :D :D :D
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

נקודה לויכוח

על ידי pollack » 30 אפריל 2004, 15:53

על מנת לעשות זאת מעניין יותר הייתי אומר משהו כזה:
אם נתייחס לבוקס כאל עמדה מוגדרת ולא אל שטח ירי....
אם היורה ירה מעמדת ירי לא נכונה אזי יקבל נקודת ענישה אחת אלא אם הירי מהעמדה הנכונה היה בעייתי יותר מבחינת מחסות ומטרות אל ירי, כי אז היה מקבל נקודת ענישה על כל כדור שהיה יורה.

להזכירם נתון מעניין שהחוקה נוגעת בו והוא שאם יצאת מהעמדה מוגדרת ושכחת לירות במטרה זו או אחרת ממנה, תוכל לחזור אליה ולהשלים הירי אך ורק אם לא ירית כבר מהעמדה הבאה.
נקודה מענינת זו למעשה מגדירה שליורה אין כל סיבה לחזור להשלים את הירי אלא עדיף היה אם היה משאיר אותן כלא ירויות. בכל מקרה אין למחוק הענישה היות ובירי מעשי היורה מקבל את הניקוד הגבוה במטרה ולכן אין כל מניעה מהיורה (באם היה מותר לעשות כן), לחזור לעמדה הקודמת, להשפריץ קשות ובמהירות את כמות הכדורים הנדרשים וגם אם לא פגע, לקבל את הניקוד שהיה במטרות.

לדעתי זו היא השאלה העניינית הראשונה שראיתי בפורומים באתר זה אשר באמת נוגעת לסוגיה חוקתית שניתן ללמוד ממנה ויש לומר כי מצע זה הוא אכן מקום נהדר לדון בו בסוגיות ובהחלטות אשר יורים נתקלים בהן.

כן ירבו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נקודה לויכוח

על ידי donduck » 30 אפריל 2004, 16:21

pollack כתב:לדעתי זו היא השאלה העניינית הראשונה שראיתי בפורומים באתר זה אשר באמת נוגעת לסוגיה חוקתית שניתן ללמוד ממנה ויש לומר כי מצע זה הוא אכן מקום נהדר לדון בו בסוגיות ובהחלטות אשר יורים נתקלים בהן.
כן ירבו.

ישי ידידי,
הרשה לי להסתייג מאימרתך האחרונה.
ישנם והיו בפורום נושאים מקצועיים ומענינים, חלקם נגעו גם בנושא החוקה והשיפוט.
בטוחני כי רבים ממשתתפי הפורום, ואנוכי ביניהם, ישמחו אם תשתתף בצורה פעילה ומחכימה בדיונים.

נ.ב.
ניתן גם לפתוח דיון בכל נושא שמעניין אותך, ואנו נשמח ליטול חלק בו. :)
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

Procedure

על ידי יונה » 30 אפריל 2004, 17:39

10.2.2
A competitor who fails to comply with a procedure specified in the written stage briefing will incur 1
procedural penalty for each occurrence. However, if a competitor has gained a significant advantage during
non-compliance, the competitor may be assessed 1 procedural penalty for each shot fired, instead of a single
penalty (e.g. firing multiple shots contrary to the required position or stance).

10.2.3
Where multiple penalties are assessed in the above cases, they must not exceed the maximum number of
scoring hits that can be attained by the competitor. For example, a competitor who gains an advantage while
faulting a Fault or Charge Line where only 4 metal targets are visible will receive 1 procedural penalty for
each shot fired while faulting, up to a maximum of 4 procedural penalties, regardless of the number of shots
actually fired.

למה הכוונה.
אם היורה יורה לדוגמא אפילו 6 כדורים למטרה מהמיקום הלא נכון, אין להענישו ביותר ממקסימום הפגיעות שנדרשו מראש למטרה, קרי 2 ענישות בלבד.

וכפי שציין ישי ידידי, אין לחזור לעמדת ירי קודמת לאחר שהתחלת ירי מעמדה חדשה, אך ורק אם צוין מראש בתדריך שאסור לבצע זאת,

ראה

10.2.9 A competitor who leaves a shooting location may return and shoot again from the same location provided
they do so safely. However, written stage briefings for Classifiers, Standard Exercises and Level I & II
matches may prohibit such actions, in which case 1 procedural penalty per shot fired will apply.

נ.ב.

שאלות כאלה רק תורמות, מומלץ לעיין בחוקה המעודכנת נינואר 2004. יש שינויים.

ביי
יונה
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 30 אפריל 2004, 18:19

אבל בכל זאת? האם הפרוסיג'ר "ימחק" אם היורה שב לבוקס או לעמדת הירי הנכונים ומוסיף כדורים למטרה?
או שזה נתון לשיקול דעת השופט?

אני אנסה להעלות תרשים של התרגיל המדובר...
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יונה » 30 אפריל 2004, 18:32

ידידי

השאלה פשוטה.

האם נאסר בפירוש בתדריך לשוב לבוקס הקודם?

אם כן, יקבל ענישה .

אם לא, עונשו יהי הזמן שנוסף לתרגיל.......

ביי
"R.T.F.M." - ALWAYS BLOODY WORKS...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי RoadRuner » 30 אפריל 2004, 18:35

אוקיי...
תודה לעונים! :)
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 30 אפריל 2004, 19:44

ומה קורה בתרחיש שציין שלום?

פופר שצריך לירות בו מתוך בוקס מסויים, היורה ירה לכיוונו מחוץ לבוקס אך לא פגע בו, חזר לבוקס והפיל אותו?
הירי לפופר מחוץ לבוקס במקרה זה מוגדרת כעברת בטיחות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי RoadRuner » 01 מאי 2004, 12:03

דונדאק צודק,
אם זה עניין של בטיחות כמו מקרה הפופר - אפילו אם היורה לא פגע זו עבירת בטיחות (מה היה קורה אם הוא כן היה פוגע וחוטף ריקושט?),
זה כמו מקרה שיורה מכוון את האקדח מעבר ל 90מעלות הצידה - זה לא משנה אם הוא ירה לאותו כיוון או חו"ח פעג במישהו... בטיחות זה בטיחות ואין פשרות!

נ.ב.
האם זו עבירת בטיחות אם האקדח פוגע תו"כ תנועה במכשול כלשהוא (מחסה למשל) אבל לא נופל?
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי pollack » 01 מאי 2004, 17:52

בנוגע להסתייגות אני חייב לומר שאני אמנם לא פעיל במיוחד בתכתובות השונות ואולם אני בהחלט קורא את כל התכתובות הקיימות בפורום. שוב, לשמחתי אני חייב לומר שבכל זאת הרמה של השאלות, וההתיחסויות רק עולות ברמתן ואני שמח על כי הנושאים הללו ענינו גם אותי - כשבמקרה שלי אני קשה וביקורתי יותר מהאדם הממוצע ולכן ידידי donduck, קבל זאת כמחמאה ולא כהתרסה.

בנוגע לדיון, יש להבין כי כפי שיונה העלה ברב חכמה, יש חשיבות רבה ביותר לתכנון התרגיל ובכפוף לכך לתדריך שניתן ליורה כלומר, הן במקרה הבוקס והן במקרה הפופר, הרי שאם התדריך שניתן היה פרוץ לחלוטין וללא התייחסות למגבלות בטיחותיות או הגדרות נוגדות תחוקה, הרי שהיורה יכול לעשות כרצונו (במגבלות בטיותיות כמובן) וזה בהחלט מדד למתכנן התחרות ולמקצועיותו.

בכל הקשור לפופר, אם הוגדר כי הפופר חייב ליפול רק מירי שמתוך הבוקס וכי ירי עליו מכל עמדה אחרת יגרור פסילה, הרי שאין משמעות לחזרה לבוקס לאחר הירי עליו מחוץ לבוקס היות והיורה ייפסל מיד עם הירי על הפופר שלא מתוך הבוקס.

לגבי התקלות במחסה, אם האקדח לא נפל והיורה לא פלט כדור כתוצאה מכך וכוון הקנה לא הוסט מעבר לזוויות הבטיחות הקבועות, אין כל סיבה להעניש היורה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד