מתנדבי משא"ז - שימוש בנשק פרטי במשמרת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מתנדבי משא"ז - שימוש בנשק פרטי במשמרת
אתמול קיבלתי בדואר מכתב מיחידתי במשטרה, ובו נאמר כי אפשר מהיום להשתמש בנשק פרטי במסגרת ההתנדבות. עוד נאמר כי מדובר רק על אקדחים בקוטר 9x19 כשבמחסנית 9 כדורים לפחות. בנוסף לכך על האקדח להיות חצי אוטומטי. יש להביא למפקד היחידה צילום רשיון נשק+צילום תעודת מתנדב ולצרף אישור על תקינות הנשק מאת נשק מוסמך. זו כל הפרוצדורה. הגיע הזמן 
י
יפה יפה ...סוף סוף.
אבל לא עדיף להישתמש "בנשק" שלהם בימקום ,זה חוסך המון בעיות אם בטעות יהיה מיקרה של ירי........
מה לא?
אבל לא עדיף להישתמש "בנשק" שלהם בימקום ,זה חוסך המון בעיות אם בטעות יהיה מיקרה של ירי........
מה לא?
"אם לא תחשוב קדימה,תישאר מאחורה"
"ס-ג-ו-ל ב-ד-ם ,, ס-ג-ו-ל ב-נ-ש-מ-ה"
אז
אז בכבוד.
וגם עדיף לכם בעלי הנשק ,חוסך את הבעסה עם הקרבין הארוך,
ועוד משהוא חיובי יותר קל לעשות מיבצעים סמויים עם האקדח.... כמו שצריך!!!
שיהיה לך בכיף.
שיהיה לך בכיף.
"אם לא תחשוב קדימה,תישאר מאחורה"
Sharp Shoter, הדבר לא בא להחליף קרבין אלא אקדח 0.22 משטרתי. אני לא מדבר על המשא"ז הקלאסי אלא על היחידות המיוחדות. קרבין/מגל ישנם בניידות בכל מקרה בתחילת כל סיור.
נערך לאחרונה על ידי ניר בתאריך 01 מאי 2004, 20:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
Re: אז
Sharp Shoter כתב:אז בכבוד.
שיהיה לך בכיף.
"מבצעים סמוים" ?!
בכל אופן בכל ניידת חייב להמצא גם נשק ארוך.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
אני בדילמה.
האם להתעקש לחתום על FN, למרות שלא עשיתי מטווח משטרתי בו, ושאת אותו במשמרת עם מחסנית אחת בזמן שהגלוק מוסלק כגיבוי, לשאת ברטה 71 שכן טווחתי בו (וכך יש יותר כיסוי במקרה אמת, בתנאי שתשרוד אחרי האירוע) או להמשיך להביא גלוק 19 עם 3 מחסניות ולקוות שלא להיות מעורב בשום אירוע ירי.
האם להתעקש לחתום על FN, למרות שלא עשיתי מטווח משטרתי בו, ושאת אותו במשמרת עם מחסנית אחת בזמן שהגלוק מוסלק כגיבוי, לשאת ברטה 71 שכן טווחתי בו (וכך יש יותר כיסוי במקרה אמת, בתנאי שתשרוד אחרי האירוע) או להמשיך להביא גלוק 19 עם 3 מחסניות ולקוות שלא להיות מעורב בשום אירוע ירי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ניר,
1. השיא שלי במשטרה היה נשיאת 3 אקדחים ומיקרו גליל. הדבר קורה כאשר נכנסים לבית מעצר והחבר'ה משאירים את הנשקים על המתנדב. FN בנרתיק חיצוני, FN ועוד ברטה בנרתיק SmartCarry, ומיקרו בהצלב.
2. הנוכחות של אקדחי 9 מ"מ בנשקיה הנה תופעה חדשה (ומבחינתי מבורכת, גם אם לא אשא אותם לעולם).
3. אני אישית הולך עם 3 מחסניות למשמרת, ויש שוטרים שנוהגים אף הם לעשות כך, כנראה כתגובת היפוך לתקופה של 7 כדורי 0.22LR. אחרי הרבה שנים של נשיאת כלים שונים, אני עדיין לא מכיר במושג יותר מדי תחמושת.
4. לעניין כאבי גב, אני לא מבין המתנדבים המתלהבים שעושים 40 שעות בשבוע. כמו כן נשיאה בנרתיק חיצוני בשעה 3 (או 9 במקרה שלי) עם משקל נגדי, הרחק מהחוליות המותניות, אינה הרסנית עד מאוד, והחסרון בצורת נשיאה זו הוא מרחק מהיד הנגדית במקרה של צורך לשליפה באמצעות היד החלשה. בשביל זה אני השוטר שיודע לכתוב (אלוף מחוזי בהקלדה במסופים בניידות), וזה שיודע לקרוא מגבה אותי.
שבוע טוב
1. השיא שלי במשטרה היה נשיאת 3 אקדחים ומיקרו גליל. הדבר קורה כאשר נכנסים לבית מעצר והחבר'ה משאירים את הנשקים על המתנדב. FN בנרתיק חיצוני, FN ועוד ברטה בנרתיק SmartCarry, ומיקרו בהצלב.
2. הנוכחות של אקדחי 9 מ"מ בנשקיה הנה תופעה חדשה (ומבחינתי מבורכת, גם אם לא אשא אותם לעולם).
3. אני אישית הולך עם 3 מחסניות למשמרת, ויש שוטרים שנוהגים אף הם לעשות כך, כנראה כתגובת היפוך לתקופה של 7 כדורי 0.22LR. אחרי הרבה שנים של נשיאת כלים שונים, אני עדיין לא מכיר במושג יותר מדי תחמושת.
4. לעניין כאבי גב, אני לא מבין המתנדבים המתלהבים שעושים 40 שעות בשבוע. כמו כן נשיאה בנרתיק חיצוני בשעה 3 (או 9 במקרה שלי) עם משקל נגדי, הרחק מהחוליות המותניות, אינה הרסנית עד מאוד, והחסרון בצורת נשיאה זו הוא מרחק מהיד הנגדית במקרה של צורך לשליפה באמצעות היד החלשה. בשביל זה אני השוטר שיודע לכתוב (אלוף מחוזי בהקלדה במסופים בניידות), וזה שיודע לקרוא מגבה אותי.
שבוע טוב
Re: מתנדבי משא"ז - שימוש בנשק פרטי במשמרת
ניר כתב: מדובר רק על אקדחים בקוטר 9x19 כשבמחסנית 9 כדורים לפחות. בנוסף לכך על האקדח להיות חצי אוטומטי. יש להביא למפקד היחידה צילום רשיון נשק+צילום תעודת מתנדב ולצרף אישור על תקינות הנשק מאת נשק מוסמך. זו כל הפרוצדורה. הגיע הזמן
ניר,
גם אני מתנדב משא"ז, ונאמר לי, שהאקדח שברשותי (ושאיתו אני מתכונן לבוא למשמרות) צריך להיות בעל אורך קנה של 4 אינץ' לפחות, כך שלא ניתן להשתמש בכל אקדח (גלוק 26 למשל לא עומד בקריטריון זה).
חשוב לציין זאת, בין אם סוג זה של אקדחים נפוץ יותר או פחות...
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
aronh,
לפני כשנה פורסמה ההנחיה הבאה (מתוך סדרה שלמה של הנחיות):
הקריטריון הוא 9 כדורים לפחות במחסנית, קוטר 9 מ"מ, סינגל אקשן, אורך קנה לפחות 3.5 אינץ'. היום מאשרים גם לדאבל אקשן. גלוק 26 מאשרים, למיטב הבנתי, משום שהוא נשק תקני במשטרת ישראל (לדוגמה בדרגת ניצב). ראיתי נשק זה מחובר לשוטרים מכל מיני גדלים (גם השוטר וגם הגלוק).
לפני כשנה פורסמה ההנחיה הבאה (מתוך סדרה שלמה של הנחיות):
הקריטריון הוא 9 כדורים לפחות במחסנית, קוטר 9 מ"מ, סינגל אקשן, אורך קנה לפחות 3.5 אינץ'. היום מאשרים גם לדאבל אקשן. גלוק 26 מאשרים, למיטב הבנתי, משום שהוא נשק תקני במשטרת ישראל (לדוגמה בדרגת ניצב). ראיתי נשק זה מחובר לשוטרים מכל מיני גדלים (גם השוטר וגם הגלוק).
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד