הצעה לשינוי בציוד קליעה

פורום המיועד לעוסקים ולמתעניינים בתחום הירי האולימפי לסוגיו השונים.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Coach » 18 אפריל 2004, 19:57

חדשות טובות לכל המודאגים !!!

התאחדות הקליעה הבינ-לאומית (ISSF) החליטה.... לא להחליט !

נכון לרגע זה לא יהיה שינוי בציוד הקליעה עד לאולימפיאדת בייג'ינג 2008

בנוסף הוחלט על הקמת ועדת ספורטאים תחת כנפי ה- ISSF שתייעץ בנושאים כאלו. הוועדה תיבחר מתוך וע"י הספורטאים (4 מועמדים ייבחרו ע"י הספורטאים המשתתפים השבוע בקדם אולימפי באתונה, ושלושה נוספים ימונו ע"י ה- ISSF).

רשימת המועמדים

ניתן לקרוא יותר על החלטה זו בחדשות ה-ISSF

וכן על החלטות נוספות של הנהלת ה- ISSF (כגון מיקומי גביעי העולם ל-2005) בדיווח מישיבת הנהלת ה-ISSF
נערך לאחרונה על ידי Coach בתאריך 19 אפריל 2004, 01:52, נערך 2 פעמים בסך הכל.
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל » 18 אפריל 2004, 21:29

כמו שאומרים שדרני הספורט האמריקאיים - Hold on to your pants
nobody expects the spanish inquisition
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nitz » 03 מאי 2004, 15:41

שלום, אני חדש מרחובות (גדנ"עי)...אני עוקב אחרי האתר כבר הרבה זמן (אל תדאגו, אני לא ממס הכנסה :) ), מסתכל פעם בחודשיים או משהו כזה, כבר בסביבות שנתיים...

אני מתעניין מאוד בתחומי הירי השונים, ואני אשמח ללמוד (גם על ירי מעשי, למרות שאני עדיין צעיר-אז בינתיים יהיה נחמד ללמוד על מושגים חדשים שהספקתי לשמוע בזמן האחרון באתר) ממכם, ומהניסיון שלכם
אגב, אחד הדברים שדחפו אותו לבוא לביקורים תכופים יותר באתר היה מותו של אלכס אלירז.
בתחרות הראשונה שיצא לי להשתתף בה (באופן גרוע ביותר), חילקו את הספר שלו...ציפיתי לקבל אותו באחד הימים, אך הפסיקו עם המנהג הזה...אחרי כל מיני ניסיונות חיפוש, לבסוף החלטתי בזמני הפנוי אחרי הלימודים, לעבור בספרייה ולחפש את הספר. את הספר עצמו לא מצאתי, אבל מצאתי את "חזור ולמד לקלוע", וספרים על אקדחים (של מחבר אחר), ישבתי שם בסביבות שעתיים, והחלטתי לקרוא בספר, והופתעתי לגלות שמספר שיטות שהוא המליץ עליהם, למדתי מכל מיני ניסויים שעשיתי.
אחרי איזה שעה ומעלה של קריאה, החלטתי לחזור הביתה...בערב פתחתי עיתון מלפני יום וראיתי את מודעת האבל...מאז החלטתי לקנות קצת "ספרות קליעה"...גיליתי שהוא ייעץ גם למחברי ספר על שימוש באקדח (לא מפתיע) שקראתי גם בספרייה...בחיפוש (קשה ביותר) אחרי הספר שלו...הגעתי לביוגרפיה שלו באתר...בסוף הצלחתי להשיג
צירוף מקרים מעניין

בחזרה לנושא-אף פעם לא יצא לי לירות עם מכנסי קלעים, למרות שהייתי מעוניין בזה...
לי באוויר לא היו כאבי גב, אבל קצת בקרסוליים ובעקב מתחיל לכאוב אחרי שעה בלי לזוז מהמקום...

ולשאלה-למי שיורה עם מכנסיים, עד כמה הם עוזרים (ואני מניח שהם עוזרים) לשמירה על יציבות?
הם מונעים התנדנדות במקום, או סטייה לצד כלשהו (או שזה תפקיד הנעליים)?
האם כבר היה דיון בנושא? (ואם לא, מישהו יוכל לפתוח? או לצרף כתבה בנושא למדור כתבות?)
ולמה אני שואל כל כך הרבה שאלות? :)
(ד"א, אהבתי את התגובה האחרונה :wink: )
תודה מראש למגיבים
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מיכאל » 03 מאי 2004, 15:54

לפי הסדר -

אם תתאמן מספיק שנים אני מבטיח לך שיכאב לך הגב. תתחיל כבר עכשיו בתרגילים לחיזוק הגב, ואם אתה לא יודע איזה תרגילים - תפנה לגימל שבגילו הצעיר כבר הלך לרופאים (אני לא הולך לרופאים אבל אני הרבה יותר רחב ממנו, כך שהעומס נופל גם על הצמיגים...)

אחרי שעה של ירי רצוי שתזיז קצת את הרגליים. לכולם יש תחושה של "נמלים" ברגליים אחרי זמן-מה. לא צריך להיות מוטרד מזה.

המכנסיים תומכים בגב וגם עוזרים ליציבות - אין ספק בכך. היציבות צריכה לבוא מכפות הרגליים (יש מאמרים של בושמן באתר סקאט בענין - כדאי לך לקרוא). תנסה אולי יוגה - מנסיון שלי זה טוב לחיבור של הגוף - גם לקרקע.

אם לא תשאל - איך תדע?

האשכול הבא שייפתח - המלצה על ספרות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gimel » 03 מאי 2004, 19:09

אני ממליץ בחום :!: על תרגילים לחיזוק הבטן התחתונה לכל אדם ובמיוחד לאלה שעוסקים בירי אולימפי בעמידה.
אם תתמיד בספורט, מכנסיי קליעה יעזרו לצמצם את הנזק לגב ויתרמו לשיפור התוצאות. 8)

המכנס מעניק תמיכה לגב, מייצב את הברכיים ומספק נקודת משען נוחה יותר למרפק שמאל.
במצב כריעה המכנס מספק ריפוד לישבן, אחיזה טובה יותר למרפק שמאל ותוספת חיכוך לברך ימין עם הרצפה.

אם תרצה לקנות פעם מכנס או לנסות לירות עם אחד, יש הרבה קלעים שישמחו למכור לך מכנס משומש או חליפה שלמה.
גם אני משתייך לאותם קלעים ואם הגובה שלך הוא בסביבות מטר ושמונים אוכל להשאיל לך את החליפה הקודמת שלי :wink:
גיל סימקוביץ'
גביען עולם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Gimel » 03 מאי 2004, 19:17

למי שמעוניין לדעת, באתונה נערכה הצבעה לבחירת ועדת הספורטאים היא תורכב מהספורטאים הבאים:

ג'וחה הירווי, פינלנד - קלע רובה
ג'ייסון פארקר, ארה"ב - קלע רובה
ג'ונס אדמן, שוודיה - קלע רובה
רוברטו די דונה, איטליה - קלע אקדח.

כמו כן הוחלט לא לשנות את ציוד הקליעה לפחות עד 2008.
גיל סימקוביץ'
גביען עולם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי nitz » 05 מאי 2004, 00:12

1. אני אשמח, אך לצערי זמן פנוי אינו בנמצא... :?
בשנים הראשונות שלי הייתי בא למטווח מיד אחרי ביה"ס, כל פעם שיכולתי...אבל כשהעומס בלימודים גבר, נאלצתי להגיע פחות ופחות למטווח...רק לפני תחרויות הייתי מגיע יותר לאימונים על חשבון שיעורים פחות חיוניים (למשל באנגלית-בשלב מסוים כבר לא נשאר מה ללמוד, והתלמידים רק מחממים את הכסאות :) )
אני מקווה בכלל שיצא לי להמשיך בקליעה-אני כבר נכנס לתקופת הבגרויות, ואחרי החופש הגדול ייתכן שאני אתחיל ללמוד באוניברסיטה או מכללה, או שאני אתגייס לצבא במסלול שאינו אקדמי/טכני...
גובה-אני כמה ס"מ פחות...

2.מהי ועדת הספורטאים? מה התפקיד שלה, לשם מה הקימו אותה?

3. צריך לחזק רק את הבטן התחתונה? יש דוגמאות לתרגילים כאלה? (למשל, יתאימו סוגים שונים של כפיפות בטן?)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי riko » 05 מאי 2004, 02:49

ניץ ... (כינוי מעניין)
פעם מאמן מוכר בארץ (באופן מדעי .. והמבין יבין ..) אמר לי שהספורט לא בא ע"ח לימודים בשום אופן, אבל הוא מאפשר לך ללמוד איך ללמוד נכון וככה נשאר זמן גם לספורט .. אצלי זה לא כ"כ עבד אז פשוט הברזתי את כל כיתה יב' , לא מומלץ בשום אופן , אבל אם אתה אוהב את הספורט תלמד לארגן לעצמך לו"ז (ותעמוד בו) ככה שיהיה לך זמן גם ללימודים, גם לספורט, גם לטלויזיה ואפילו בשביל לישון :P

לעינין התרגילים - לחזק את הבטן זה חשוב מאוד אבל לא פחות חשוב זה לחזק את הגב בדגש על הגב התחתון .
אני ועוד כמה בני הדור שלי בענף, אשר ירו במצב עמידה בו הגב מעוות אחורה ולצד, סובלים היום מבעיות גב .. אנחנו לא נתנו דגש לנושא הכושר הגופני בצורה מספקת , זה לא היה חלק מתוכנית האימונים, כל מי שעוסק בספורט תחרותי חייב לשלב בתוכנית האימונים עבודה בחדר כושר לחיזוק השרירים (במיוחד אלו ההפוכים לשרירים הדומיננטיים בענף), בירי האולימפי כל שרירי הגוף עובדים ולכן , למרות שדימוי הספורט הוא לא כספורט פיזי במיוחד, חשוב מאוד כבר מתחילת הדרך לשלב אימוני כושר ע"מ להמנע מפציעות קשות בעתיד.
לגבי המלצה על תרגילים, מאחר ואני לא מכיר אותך (את מבנה הגוף, מצבך הרפואי, הכושר הגופני שלך וכו'..) אני לא רוצה להמליץ על תרגיל כזה או אחר, אבל אורטופד/ כירופרקט שיראה את מצב העמידה יוכל לתת לך המלצות מתאימות (ואם אתה ממש רציני - מרפאת הספורט במכון וינגייט, המעבדה לביו מכניקה, שם יש את כל המיכשור ע"מ לבצע ניתוח מדויק של הגוף בשעת הירי ולפי זה לקבוע אימון גופני מתאים ... אבל נראה לי שזה יכול לחכות עד שתהיה קלע סגל אולימפי :wink: )

המכנס תורם לשיפור היציבות והתמיכה בגוף, הוא מקבע את אברי הגוף ומונע תנועות קיצוניות אשר עלולות לגרום נזקים, הוא מקל מהעומס הקיים על הגב התחתון.

שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל » 05 מאי 2004, 15:36

כמו שמנחם אילן ציטט באשכול אחר - זה המקצוע היחיד שבכדי לזכות במדליית זהב אולימפית אתה צריך לזוז כמה שפחות...

לא לזוז דורש משמעת וכושר לא פחות מלזוז מהר.

יש המון תרגילים לכל שריר ושריר. למתחיל - ראה תרגילים די בסיסיים באתר ידיעות אחרונות

תרגילים לגב - http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1922,00.html

תרגילים לבטן - http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1923,00.html

הכי חשוב - לא לחשוב שהביגוד יחזיק לך את הגוף ולהזניח את התרגילים.

בהצלחה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי nitz » 05 מאי 2004, 18:27

תודה רבה :)

לשחר-קוראים לי ניצן, אז הניק שלי הוא שם החיבה שלי (יש גם את ניצנץ) :wink:
נעים מאוד
סליקאי כסף
סליקאי כסף