אליפות ישראל - 60 כדור במצב שכיבה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

תודה על הפירגון והמביא דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם, אבל צריך להעמיד את הדברים על דיוקם לפחות לטובת כאלה שנסיונם מועט משלנו.
הסיפור של לני בשהם, אלוף אולימפי ממונטריאול 1976, הוא על אליפות עולם בקליבר גדול, 1978. הנ"ל גדל בטקסס, שם כידוע רואים שלג רק בטלויזיה.. אליפות עולם בקליבר גדול, ל-300 מטר, ירו במקום בו ירד שלג כבד, נדמה לי בשוויץ אבל לא חותם על זה. הוא היה בטוח שהתחרות תבוטל בגלל הראות, אבל בכל זאת נשכב והתכונן. מה רבה היתה הפתעתו כאשר ניתנה פקודת האש. הואיל ולא היה לו ניסיון בירי בתנאים כאלה, עקב אחרי זה שלידו, קלע ממדינה מושלגת ושם לב מתי הוא יורה, בדיוק כאשר הראות היתה מתבהרת לשניה. כך למד תוך כדי התחרות, את אורחות הירי בתנאי ראות מוגבלים. אגב, באותה תחרות הוא זכה באליפות העולם, אחרי כמעט שנתיים בהן עיקר אימוניו היו יבשים. הסיבה לזכייתו, לדבריו, היתה כי לא יצא לו לראות את עצמו יורה כדורים לא טובים..(חוץ מזה הוא גם היה קלע טוב).
כל הסיפור הזה בא לצרכי אזהרה. אני מציע לא לעקוב אחרי הירי של אחד כמו גיא ולירות כאשר הוא יורה. הסיבות: גיא קלע מיומן מאד וקצב הירי שלו בד"כ גבוה משל המעתיק. זה לא דומה לירי ל- 300 מטר בקליבר גדול. שנית, אין אפשרות כמעט להעתיק ירי ברוח כי הטכניקה של כל אחד היא שונה. ישנם קלעים טובים, גיא כנראה בתוכם, שעושים "שיידינג" ( למי שלא מבין- מכוונים אל תוך הרוח כדי שהרוח תישא את הכדור אל הבול ), שזו טכניקה שמתאימה לכאלה שקצב הירי שלהם מהיר. אם אתה לא מיומן בטכניקה זו ותיצמד לקצב הירי של גיא, חבל על הזמן..והפעם לא כביטוי חיובי. אגב, זה לא אומר שלא צריך לחכות לקטעי רגיעה, בהם בד"כ רוב הקלעים מוציאים את הכדורים שלהם. רגוע זה לא אומר שאין רוח, זה אומר שהעוצמה והכוון, עד כמה שניתן, קבועים.
זה מזכיר לי סיפור על חבר טוב, קלע ותיק וטוב שנסע איתי, אחרי הרבה שנים, לתחרות בינ"ל במקסיקו. שם היתה רוח קשה ואיתה בא גם מיראז'. החבר אמר לי שהוא לא מתעסק עם זה ומתכוון להתרכז במיכוון לבול. אמרתי לו שאם הוא רוצה לכוון ל- 8, שיהיה בריא.
לסיכום: אני מייעץ לכל אחד שיאמץ עצמו טכניקה של ירי ברוח. יש הממתינים לרגיעה, יש המכוונים לתוך הרוח ויש המערבים, בהתאם לעניין. הטכניקה צריכה להסתמך על נסיון והרבה אימון. אין קיצורי דרך.
עוד מילה קטנה על החלפת ציוד. צדקת מיכאל שלא צריך להחליף ציוד סמוך לתחרות. בהחלפה של פריט ציוד יש לעיתים אשלייה. ברגעים הראשונים, עקב השינוי, יש איזושהי חדות חושים שגורמת לעלייה ברמה. בחלק לא קטן מהמקרים העלייה היא זמנית. אין כאן "הוקוס פוקוס". לכל פריט ציוד יש צורך להתרגל וצריך לתת לזה זמן ( לחלקנו הגדול אין את הזמן הזה ).
בהזדמנות זו:
ברכות לגיא על עלייתו למקום הראשון בדירוג העולמי של השכבנים.
איך אמר אותו לני בשהם- זה המקצוע היחיד שבכדי לזכות במדליית זהב אולימפית אתה צריך לזוז כמה שפחות...
מנחם
- סליקאי ארד
מנחם - אם אתה רוצה להעמיד דברים על דיוקם -
אליפות העולםן בשנת 1978 היתה בקוריאה בקיץ, ולא ירד שם שלג. כמדומני שקופר היה אלוף העולם באותה תחרות.
אליפות העולם בשנת 1974 היתה ב-Thun שבשווייץ (עיר יפהפיה, דרך אגב - הייתי שם בחורף שעבר) והסיכוי היותר גדול הוא ששם ירד שלג מאוחר.
אפשרויות אחרות הן ששו שמדובר בתחרות אחרת או הוא פשוט סיפר סיפור שלא היה ולא נברא.
אחרי 20 דקות בערך שאני לא פוגע הגעתי לסיכום ביניים:
א. התחמושת שלי יורה 13-14 מ"מ בטסט בנצ', כך שהאפשרות שהתחמושת מפזרת נמוכה.
ב. המצב שלי מצויין והתחושה עם הרובה טובה, כך שהסיכוי שמשהו לא יושב טוב במצב קטן.
ג. הדבר היחיד שאני לא שולט בו מחוסר אימון הוא הרוח.
אם כך הם פני הדברים, מה נותר לי לעשות אלא לשים לב איך יורים האחרים?
אליפות העולםן בשנת 1978 היתה בקוריאה בקיץ, ולא ירד שם שלג. כמדומני שקופר היה אלוף העולם באותה תחרות.
אליפות העולם בשנת 1974 היתה ב-Thun שבשווייץ (עיר יפהפיה, דרך אגב - הייתי שם בחורף שעבר) והסיכוי היותר גדול הוא ששם ירד שלג מאוחר.
אפשרויות אחרות הן ששו שמדובר בתחרות אחרת או הוא פשוט סיפר סיפור שלא היה ולא נברא.
אחרי 20 דקות בערך שאני לא פוגע הגעתי לסיכום ביניים:
א. התחמושת שלי יורה 13-14 מ"מ בטסט בנצ', כך שהאפשרות שהתחמושת מפזרת נמוכה.
ב. המצב שלי מצויין והתחושה עם הרובה טובה, כך שהסיכוי שמשהו לא יושב טוב במצב קטן.
ג. הדבר היחיד שאני לא שולט בו מחוסר אימון הוא הרוח.
אם כך הם פני הדברים, מה נותר לי לעשות אלא לשים לב איך יורים האחרים?
nobody expects the spanish inquisition
מיכאל, כידוע, בעניני זכרון ומידע, אין כמוך!
אתה צודק לגבי התאריכים- 1974 הינה התחרות המדוברת.
יש סיפור אחר על קופר מ- 1978, גם אותו שמענו מלני בשהם. הסיפור הוא שהוא הבטיח לעשות שיא עולם בעמידה אך אללי, כאשר הגיע למטווח הסתבר שהיתה לו תקלה ברובה. הוא השאיל רובה מקלע אחר ואז שאל אותו חבר איך יעשה עכשיו את שהבטיח ואז אמר לו- אאלץ לעשות שיא עולם עם רובה של מישהו אחר... ועשה.
למי שלא הכיר את קופר- חבל- הנ"ל לדעת רבים אחד הקלעים הגדולים בהסטוריה.
אבל כל הסיפורים הם רק קישוט. המסר הוא העיקר.
צ'או

אתה צודק לגבי התאריכים- 1974 הינה התחרות המדוברת.
יש סיפור אחר על קופר מ- 1978, גם אותו שמענו מלני בשהם. הסיפור הוא שהוא הבטיח לעשות שיא עולם בעמידה אך אללי, כאשר הגיע למטווח הסתבר שהיתה לו תקלה ברובה. הוא השאיל רובה מקלע אחר ואז שאל אותו חבר איך יעשה עכשיו את שהבטיח ואז אמר לו- אאלץ לעשות שיא עולם עם רובה של מישהו אחר... ועשה.
למי שלא הכיר את קופר- חבל- הנ"ל לדעת רבים אחד הקלעים הגדולים בהסטוריה.
אבל כל הסיפורים הם רק קישוט. המסר הוא העיקר.
צ'או

- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד