מה הייתם עושים?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מה הייתם עושים?

על ידי דוד69 » 09 מאי 2004, 10:42

אתמול טיילתי עם משפחתי. הלכנו לקנות ציוד בע"ח בחנות חיות בכניסה לפרדסיה.
במקום התקיימה גם מכירה של כלבים וחתולים ע"י אנשים פרטיים בחוץ.
בעודנו משתעשעים עם אחד הגורים במקום, הגיעה אדם עם כלב דני ענק קשור.
האיש שחרר את הכלב. לאחר מספר שניות, נשמעו משמאלי יללות וצעקות שבר- הדני התנפל וחיסל כלב פקינז גזעי שהיה קשור לבעליו עם רצועה.
במהלך המהומה וניסיונות בעלי הדני ובעלי הפקינז להפריד בין הכלבים, תוך צעקות "תמשוך לו בביצים" נפגעו גם חלק מהאנשים (לפי הסימנים בנו של בעל הכלב שבר את ידו במהומה).
לאחר שחולץ הכלב (ללא רוח חיים) משיני הכלב, לקח אותו בעליו לרכב (BMW ישנה) והסתלק מהמקום – לא לפני שאנשים ניסו לעצור בעדו ורשמו את מספר הרכב.

וכאת לשאלה- לרגע לא חשבתי להתערב במקרה זה אבלף
מה לדעתכם ניתן היה לעשות כנושא נשק במקרה והיה מדובר בילד? תחשבו טוב- הכלה השתולל כך שממרחק לא ניתן היה לכוון ללא חשש לפגוע בילד, כמו כן יש סכנה של כדור שיחדור דרך הכלב ויפגע בסובבים.
בטווח מגע- לאן היה לכוון?
תאמינו לי האירוע היה טראומטי ויכול היה להיגמר רע מאד- היו שם הרבה ילדים ואפילו תינוקות עם הוריהם שבאו לקנות גורים. מה שהפריע לי הכי הרבה הייתה ההרגשה שלא ברור לי מה היה לעשות עם היה מדובר באדם מותקף.
סליקאי כסף

על ידי itamar » 09 מאי 2004, 11:06

תראה,
אני חושב שאתה יודע בעצמך את התשובה על להתחיל לפזר כדורים מבלי לדעת במי ובמה יפגעו.
לגבי שימוש "בכח קטלני" במקרה זה.
תרסיס גז מדמיע או פלפל חריף עושה פלאים במקרים של חיות הולכות על 4 וגם במקרים של חיות הולכוות על 2....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pilot » 09 מאי 2004, 12:09

לא לעשות שימוש בנשק !!!
אם הכלב היה מתנפל על ילד, אזי רק תפיסה חזקה של כמה אנשים את הראש/צוור של הכלב יכולים אולי לעשות משהו....ברגע שהלסתות ננעלות, גם הכלב לא ממש יכול לשחרר אותם...
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 09 מאי 2004, 13:14

אני מסכים שהשימוש בגז הוא ה'אידאלי' במקרה זה
לגבי תגובת הטייס, אני לא חושב שיש לפסול על הסף שימוש בנשק חם, אם היה חלילה אכן מדובר בילד קטן (כלומר שיתכן ותישקף סכנה של ממש לחייו או לשלמות גופו) שימוש בנשק גם אם לא יפתור את הבעיה ללא נזק הרי שיצמצמה לרע במיעוטו.
חשוב להדגיש שבמקרה כזה, כשהשימוש בנשק חם הוא המוצא האחרון אזי יתכן וכדאי להרחיק את הקהל מסביב (יריה באוויר (?)) ולקחת את הסיכון ולנסות לירות בכלב כיוון שבין ילד בטוח מת לילד פצוע אני חושב שהתשובה ברורה ... :?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 09 מאי 2004, 13:40

אם אין גז פלפל במצי, ניקוב גלגלי העיניים של הכלב בעזרת עט או מפתח עשוי לשכנע אותו לשחרר את קורבנו (באם מדובר בבן אדם).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BROADAXE » 09 מאי 2004, 13:49

גז מדמיע רגיל לשימוש אזרחי (CS) לא משפיע על כלבים. רק גז פלפל (קפסיקום) או גז מדמיע לשימוש משטרתי/צבאי (CN).
אישית- ומנסיון- מעדיף שימוש במקל: מכה (רצינית) על אוזן או אף הכלב בדרך כלל משחררת לסתות.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארנון » 09 מאי 2004, 15:07

מאוד בעייתי להשתמש בנשק במקום הומה אנשים, נשים וטף.
כידוע כדורי FMJ עלולים לחדור את המטרה ולפגוע בחפים מפשע.
לכן רצוי לשקול (במהירות...) אפשרויות אחרות, כמו בעיטה לראש הכלב (גם לי יש כלב, אבל במקרה שלא מרפה מהילד, אז בכל זאת) או לאשכיו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 09 מאי 2004, 15:18

איזה יצירתיות אנשים מפגינים פה....... :lol: :lol: :lol:

דיברתי כרגע עם חבר טוב שלי בעל עבר ביחידת הכלבנים ושאלתי אותו את השאלה.
הוא טוען שהפתרון האפקטיבי ביותר לשיחרור נעילת לסתות של כלב זה חניקה.
לשלוח יד מתחת לצואר הכלב, קנה הנשימה הוא די בולט, לתפוס את קנה הנשימה חזק באגרוף, ללחוץ ולסובב את היד ב90 מעלות לציר הצוואר של הכלב. זה גורם לחסימה מלאה של קנה הנשימה ולאינסינקט מיידי של פתיחת הפה. זה מה שהוא אמר בכל מקרה..בלי אחריות!

שמעתי גם שנוזל אמוניה מאד יעיל (גורם גם כן להרגשת חנק) בארה"ב הרבה אצנים ורוכבי אופניים מסתובבים בפארקים עם בקבוק שניתן להתיז ממנו נוזל.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 09 מאי 2004, 16:21

itamar כתב:לשלוח יד מתחת לצואר הכלב, קנה הנשימה הוא די בולט, לתפוס את קנה הנשימה חזק באגרוף, ללחוץ ולסובב את היד ב90 מעלות לציר הצוואר של הכלב.

אני מניח שאדם ממוצע, ללא עבר כלבני, שנתקל בכלב משתולל, כפי שתואר, לא ישלח יד לאיזור פניו של הכלב בתקווה לתפוס לו בקנה הנשימה...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי sabi » 09 מאי 2004, 16:55

יש לעשות שימוש בנשק, רק כמוצא אחרון ולא כפתרון ראשוני, יש להשתמש בידיים, אבנים, מקלות, וכו'...

נשק רק בירי מטווח אפס בכדי לא לפגוע בסובבים וכמוצא אחרון בלבד...

שלא נדע מצרות... :(
סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....

-----------------------------------
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מה

על ידי חבלני » 09 מאי 2004, 17:10

תישכח מנשק ,מקל טוב יועיל יותר :evil:
נערך לאחרונה על ידי חבלני בתאריך 10 מאי 2004, 17:27, נערך פעם אחת בסך הכל.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יאיר אדרי » 09 מאי 2004, 18:13

נשק לא לשימוש במצב זה.(נקודה) יש לזכור שוב את נוהל וחוקי השימוש בנשק .הגנה עצמית הלבד ובכדי לנטרל תוקף עם נשק חם. (גם אז ישאלו שאלות ותהיה חקירה)
א. אין להתקרב בזמן קרב בין כלבים זה מסוכן.
ב.במידה ונלקח מס הרכב יש לפנות לתחנת המשטרה (מנסיון לא כל כך ימהרו לטפל במידה והם עסוקים ואו תלוי על מי נפלתה שם)

נשק אסור לשימוש במצב זה

כך לפחות אני היתי נוהג.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 09 מאי 2004, 19:06

יאיר אדרי כתב:נשק לא לשימוש במצב זה.(נקודה) (?!) יש לזכור שוב את נוהל וחוקי השימוש בנשק (?!) .הגנה עצמית הלבד ובכדי לנטרל תוקף עם נשק חם (?!).

נשק אסור (?!) לשימוש במצב זה

לא ברור לי...
אתה קובע זאת על סמך ידע או על סמך דעה ?
נגד נשק חם בלבד ? ומה על תוקף עם סכין ? פלסטינאי עם גרזן ? פלסטינאי כן וסכינאי יהודי לא ?
מה עם רוטויילר שטורף לך את הילד מול העיניים אך למרבה הצער או המזל אינו חמוש בנשק חם ? מה על ניסיון שמתבצע מול עיניך לחטוף נשק מחייל ? תחכה שיעמוד מולך מישהו חמוש ברובה סער או שתעדיף לנטרל לפני ?

בקיצור, הנקודה שאני מנסה להעביר ששלילת דרך פעולה כלשהי בטעות יסודה, בבואך לטפל בבעיה כלשהי, על אחת כמה וכמה שחיי אדם מעורבים בה, אין לשלול פתרון כזה או אחר על הסף לא כל שכן כאשר פתרון שכזה יכול להציל חיי חפים מפשע.

הערה : סימני השאלה האדומים אינם במקור אלא נועדו להדגיש את הנקודות שאינן ברורות לי...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 09 מאי 2004, 19:48

אני רוצה לחזק את ידיו של הקולונל....כל התחום הזה הוא תחום אפור ביותר וטוב שזה גם ככה.
בסופו של דבר כל שימוש בנשק גורר אחריו חקירה משטרתית שבמהלכה תצטרכו להוכיח שהשימוש היה מוצדק. במקרים רבים, הנשק מוחרם למרות שהשימוש היה מוצדק......

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלעד יסעור » 09 מאי 2004, 20:04

ערב טוב לכל החברים,

הדיון הזה מזכיר לי את שרותי בתור מכונאי מג"ח,
בטנק הנ"ל לפעמים חלקים במזקו"מ לא היו יוצאים ממקומם בשעת טיפול ולכן פיתחנו את שיטת הכוח הסביר :
בהתחלה בידיים מושכים ,אחרי זה עם פטיש 5,עם לא יוצא אז מושכים עם גיפ,נגמ"ש ,טנק,d9,אם עדיין לא יוצא אז שורפים עם ארקייר. :D

לסיכום במקרים שאלה מה שלא הולך בכוח הולך בעוד יותר כוח. [אבל בשביל להסביר את מעשיכם אח"כ צריך להדגיש שניסתם את כל החלופות הסבירות.]

אני נתקלתי לא מזמן בקיבוץ במקרה דומה שכלב נשך ילד אתיופי ולמזלי שיחררתי אותו מהילד בבעיטה חזקה לראש.

ביי,גלעד. :)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד