דרישת שלום מפינלנד....
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
דרישת שלום מפינלנד....
שלום,
רק רציתי להציג את עצמי כמשתתף חדש בפורום. שמי חיים, ישראלי גאה בלב אבל קצת רחוק בגיאוגרפיה (אישתי מפינלנד, ותנסו לשכנע אותה לעלות לארץ.... פרס למי שיצליח
אני מתגורר בפרבר של עיר בשם VAASA בחוף המערבי של פינילנד. החיים כאן שקטים - אולי קצת יותר מידי אפילו ולכן אולי זו הסיבה שחיפשתי את ריח אבק השרפה והאדרנלין. אני חבר במועדון הירי המעשי (IPSC) המקומי ובעליו הגאה של גלוק 17.
בניגוד לארץ כאן ניתן להחזיק עד 5 כלי נשק ללא בעיה (גם רובים למינהם) ויש לי כרגע באוסף
רובה .22 דמויי קלצניקוב ורובה m39 Mosin-Nagant בקוטר 7.62X54R משנת ייצור 1942. כרגע עדיין יש לי בעיות בלקנות עוד כלים בגלל שעדיין לא קיבלתי כאן אזרחות. אבל זה עניין של חצי שנה - שנה עד שאוכל לקנות עוד כלים. בנשקייה העתידית שלי אני מקווה להשיג
קראבין M1, תמ"ק סטן, AR15, ואולי גם איזה אקדח REVOLVER ענתיקה לאוסף.
זהו, ואם כחבר חדש מותר לי כבר להביע דעה בנושא שנוי במחלוקת אז
!!! GLOCK IS THE BEST (בהסתייגויות קלות)
נ.ב. ל itamar שאמר ב 03/05/2004 שבפינלנד אסור לצאת לציד בלי כלי מושתק, זה לא נכון!
משתיקים ועמעמים למינהם אמנם חוקיים כאן לשימוש ואחזקה בכל קוטר רובה אבל לא לצייד. רק לצייד ציפורי יער ורק עם 0.22 עם BOLT ACTION מותר לצוד עם משתיק, מטעמי בטיחות. (תאמין לי אתה לא רוצה להיות ביער עם ציידים בעלי קוטר .308 שלא תמיד פוגעים ולחטוף כדור ולא לדעת מאיפה, או בכלל שיורים.) משתיקים לאקדחים אסורים, מלבד אקדח 0.22
אפרופו 0.22 עם משתיק לדעתי מזלזלים יותר מידי ברובי טוטו. הייתי יושב במרפסת של הבית שלי עם ה 0.22 המושתק עם טלסקופ ויורה בברוזים ששטו בנהר. (אחלה נזיד עשינו מהם)והשכנים אף פעם לא שמעו כלום. (כמובן שיריתי באופן בטיחותי לעבר מטרה ברורה ולאחר שווידאתי שאין מה או מי שיכול להפגע מהיירי!!!)
חיים.
רק רציתי להציג את עצמי כמשתתף חדש בפורום. שמי חיים, ישראלי גאה בלב אבל קצת רחוק בגיאוגרפיה (אישתי מפינלנד, ותנסו לשכנע אותה לעלות לארץ.... פרס למי שיצליח
אני מתגורר בפרבר של עיר בשם VAASA בחוף המערבי של פינילנד. החיים כאן שקטים - אולי קצת יותר מידי אפילו ולכן אולי זו הסיבה שחיפשתי את ריח אבק השרפה והאדרנלין. אני חבר במועדון הירי המעשי (IPSC) המקומי ובעליו הגאה של גלוק 17.
בניגוד לארץ כאן ניתן להחזיק עד 5 כלי נשק ללא בעיה (גם רובים למינהם) ויש לי כרגע באוסף
רובה .22 דמויי קלצניקוב ורובה m39 Mosin-Nagant בקוטר 7.62X54R משנת ייצור 1942. כרגע עדיין יש לי בעיות בלקנות עוד כלים בגלל שעדיין לא קיבלתי כאן אזרחות. אבל זה עניין של חצי שנה - שנה עד שאוכל לקנות עוד כלים. בנשקייה העתידית שלי אני מקווה להשיג
קראבין M1, תמ"ק סטן, AR15, ואולי גם איזה אקדח REVOLVER ענתיקה לאוסף.
זהו, ואם כחבר חדש מותר לי כבר להביע דעה בנושא שנוי במחלוקת אז
!!! GLOCK IS THE BEST (בהסתייגויות קלות)
נ.ב. ל itamar שאמר ב 03/05/2004 שבפינלנד אסור לצאת לציד בלי כלי מושתק, זה לא נכון!
משתיקים ועמעמים למינהם אמנם חוקיים כאן לשימוש ואחזקה בכל קוטר רובה אבל לא לצייד. רק לצייד ציפורי יער ורק עם 0.22 עם BOLT ACTION מותר לצוד עם משתיק, מטעמי בטיחות. (תאמין לי אתה לא רוצה להיות ביער עם ציידים בעלי קוטר .308 שלא תמיד פוגעים ולחטוף כדור ולא לדעת מאיפה, או בכלל שיורים.) משתיקים לאקדחים אסורים, מלבד אקדח 0.22
אפרופו 0.22 עם משתיק לדעתי מזלזלים יותר מידי ברובי טוטו. הייתי יושב במרפסת של הבית שלי עם ה 0.22 המושתק עם טלסקופ ויורה בברוזים ששטו בנהר. (אחלה נזיד עשינו מהם)והשכנים אף פעם לא שמעו כלום. (כמובן שיריתי באופן בטיחותי לעבר מטרה ברורה ולאחר שווידאתי שאין מה או מי שיכול להפגע מהיירי!!!)
חיים.
וודקה
וודקה אני דווקא לא שותה. אבל אחלה סיידר תפוחים יש כאן.
דש
פיסטוקוסקי:יש לי שכן שאישתו מדנמרק והמלצתו קצת אמונה והרבה שיכנוע ,בסוף זה יעבוד
כמו כן ברוך הבא
כמו כן ברוך הבא
- תרמתי למען הסליק

שלום לך חיים בפינלנד הקרירה מהארץ החמה.
החלטתי לענות לאתגר ולנסות לשכנע את אישתך לעלות ארצה אף על פי שלפי תאורך היא עקשנית נוראה. אני משער שזה יקח לי חודש, חודשיים. אז תכין חדר, אני בא. ובין לבין, נישב ביחד על המרפסת ונירה בברווזים, נישתה סיידר ונלגום וודרה. תוך חודש, חודשיים מקסימום שלושה, אתה עם אישתך בארץ ואם לא, אחזור לבד (הרבה יותר רגוע ורענן).
החלטתי לענות לאתגר ולנסות לשכנע את אישתך לעלות ארצה אף על פי שלפי תאורך היא עקשנית נוראה. אני משער שזה יקח לי חודש, חודשיים. אז תכין חדר, אני בא. ובין לבין, נישב ביחד על המרפסת ונירה בברווזים, נישתה סיידר ונלגום וודרה. תוך חודש, חודשיים מקסימום שלושה, אתה עם אישתך בארץ ואם לא, אחזור לבד (הרבה יותר רגוע ורענן).
אני רציני
- סליקאי כסף

yoav30 כתב:5 כלי נשק ללא בעיות?... אישתי תארזי את הבית והילד..אנחנו נוסעים לפינלנד...
קר קר בפינלנד וגם חשוך.... גם בשביל כל הנשקיה של סיירת מטכ"ל לא הייתי מוכן לגור שם...
הייתי שם איזה חורף לפני כמה שנים, כל פעם שהייתי חוזר למלון הייתי מכניס את הראש שלי למקפיא כדי להתחמם...
א.
- תרמתי למען הסליק

אחלה מזג אוויר דווקא יש לנו....
בסוף השבוע שהיה היה 30 מעלות בחוץ! אחלה קיץ, בחצות השמש עדיין זורחת ובעצם אין בכלל לילה. החורף? שורדים כולה 2-3 חודשים מתוך שנה שממש קפוא (מינוס 20-30) ואז יש זמן
בבית חמים לקיום מצוות פרו ורבו
אבל, אין לי ארץ אחרת.... ואדי מוזמן להתגייס למבצע. (השכנוע!!!) בכלל מי שיזדמן להגיע לאיזור שלי בפלנטה מוזמן! באמת.
5 נשקים זה בלי בעיות בכלל לאדם פשוט עם סיבה, עם רשיון אספן (די קל להשיג) אפשר עד 120 כלים (כמובן עם כספת מתאימה וכ"ו) שאלה לי אליכם, האם יש בארץ אפשרות למילוי תחמושת בבית (RELOADING)? ולמה הכוונה "תוספות חובה" לגלוק 17 הפיני?
בבית חמים לקיום מצוות פרו ורבו
5 נשקים זה בלי בעיות בכלל לאדם פשוט עם סיבה, עם רשיון אספן (די קל להשיג) אפשר עד 120 כלים (כמובן עם כספת מתאימה וכ"ו) שאלה לי אליכם, האם יש בארץ אפשרות למילוי תחמושת בבית (RELOADING)? ולמה הכוונה "תוספות חובה" לגלוק 17 הפיני?
מדד הקופסה
הקופסה המדוברת משמשת למדידת האקדח לקבוע עם יש צורך ב POCKET LICENCE או שמספיק רשיון רגיל. הנה תקציר באנגלית בנוגע לחוקים הנ"ל
הקרדיט בנוגע לטקסט הנ"ל שייך ל http://guns.connect.fi/gow/gunwriters.html
Shoulder arms, including a shotgun: Barrel length 400 millimeters (15.75 inches) from the muzzle to frontal surface of breech-bolt, block, or frame of a breaking shotgun or combination gun. Minimum overall length of all shoulder arms should be 840 millimeters (33.07 inches), measured parallel to bore axis. If shoulder firearm has folding or telescopic buttstock, the minimum overall length should be 840 millimeters with the buttstock folded or collapsed. Shorter shoulder arms are also possible to acquire and possess, but they need an Exceptional Firearm Licence (EFAL).
Rifled shoulder arms (especially those shooting .22 rimfire cartridges) may have a shortened barrel. Firearms law has a wording: "Length of rifle barrel or tube should be at least 400 millimeters". The "tube" means in Finland usually a silencer or suppressor (without a quickly detachable mounting), but also a permanently mounted muzzle brake, compensator, flash hider or a piece of metal tubing, permanently fastened to be an extension of barrel. Combined length of barrel itself and the attached device should be 400 mm and the overall length of shoulder firearm should be 840 millimeters in every case.
(This is my personal explanation or "interpretation" of legislative wording hard to understand. In Finland dictated Police Ministry officials the paragraphs of firearms laws and acts, along with "directives", actually dictates of European Union). Handguns are graded to two main categories, namely "target/ sporting handguns" and "pocket handguns". (The previous third category, "military handguns", is removed from legislative wording; thank God!).Pocket pistol is (usually a self-loading) handgun fitting into a rectangular box or frame with a length 180 millimeters (7.09 inches) and a width 130 millimeters (5.12 inches). A pocket revolver is a wheel-gun, fitting into the rectangular box or frame with a length 190 mm (7.48 inches) and width 140 mm (5.51 inches). Before measurement the clip/magazine of a pistol must be removed. (Risum teneatis, amici? Who's carrying a pistol without an attached magazine?). Suppressor: Means of hearing protection. No licenses needed.
Handgun should also be equipped with it's standard sights, standard grip/ grip panels before that ridiculous "box-game", and all non-standard attached devices (a muzzle brake, recoil compensator, a silencer/ suppressor or an extra-long barrel) increasing dimensions of a pistol or revolver must be removed.
הקרדיט בנוגע לטקסט הנ"ל שייך ל http://guns.connect.fi/gow/gunwriters.html
Re: אחלה מזג אוויר דווקא יש לנו....
pistokoski כתב:בסוף השבוע שהיה היה 30 מעלות בחוץ! אחלה קיץ, בחצות השמש עדיין זורחת ובעצם אין בכלל לילה. החורף? שורדים כולה 2-3 חודשים מתוך שנה שממש קפוא (מינוס 20-30) ואז יש זמן
בבית חמים לקיום מצוות פרו ורבואבל, אין לי ארץ אחרת.... ואדי מוזמן להתגייס למבצע. (השכנוע!!!) בכלל מי שיזדמן להגיע לאיזור שלי בפלנטה מוזמן! באמת.
בארץ RELOADING? באיזה פלנטה אתה בדיוק חי? לא רק שזה לא חוקי, גם משרד הפנים הורידו את הקצבת התחמושת השנתית מ-100 ל-50 כדור. הסיוט הגדול ביותר שלהם זה שאנשים יתחילו לאגור תחמושת בבית.
א.
- תרמתי למען הסליק

ומה עם ירי מעשי
אני יורה במממוצע 100 כדור באימון ו שתי אימונים בשבוע. ולפני תחרות אפילו יותר.
גם בארץ בתחרויות ירי מעשי יורים מספר דומה (אני משער) אז מה אתם עושים? איך אתם משיגים תחמושת לתחרויות ואימון? 50 כדור בשנה? אתה רציני? עם מילואים וחבר שמכיר חבר אפשר לאגור כמות נכבדת של תחמושת מכל סוג. אז למה לא לחלק רשיונות למילוי לאלה שבאמת יורים בכמויות? מה גם שניתן לפקח על כמות אבקת שריפה ו ה PRIMER שמוכרים. ולייצור תנאים לקבלת רשיון. (לדוגמא, בכל מועדון יירי אדם אחד או שתיים עם רשיון) החסכון הוא משמעותי.
כל כדור 9ממ עולה לי 15 סנט () ואם אני קונה זה בסביביות ה 20 סנט. ותחמושת 10ממ החיסכון אפילו יותר. התהליך פשוט, הכלים זולים (ערכה כולל כל מה שצריך למילוי תרמילים ב 170 700 ש"ח) וממחזרים את התרמילים הישנים. (איכות הסביבה). 30 לקילו אבקה. (מספיק למעל 2500 כדור) והPRIMER עולה 70 ל2000 יחידות. כל בעל רשיון נשק יכול לקנות ולמלאות תחמושת.
אבל רק בישראל זה כנראה לא ייקרה בזמן הקרוב.
גם בארץ בתחרויות ירי מעשי יורים מספר דומה (אני משער) אז מה אתם עושים? איך אתם משיגים תחמושת לתחרויות ואימון? 50 כדור בשנה? אתה רציני? עם מילואים וחבר שמכיר חבר אפשר לאגור כמות נכבדת של תחמושת מכל סוג. אז למה לא לחלק רשיונות למילוי לאלה שבאמת יורים בכמויות? מה גם שניתן לפקח על כמות אבקת שריפה ו ה PRIMER שמוכרים. ולייצור תנאים לקבלת רשיון. (לדוגמא, בכל מועדון יירי אדם אחד או שתיים עם רשיון) החסכון הוא משמעותי.
כל כדור 9ממ עולה לי 15 סנט () ואם אני קונה זה בסביביות ה 20 סנט. ותחמושת 10ממ החיסכון אפילו יותר. התהליך פשוט, הכלים זולים (ערכה כולל כל מה שצריך למילוי תרמילים ב 170 700 ש"ח) וממחזרים את התרמילים הישנים. (איכות הסביבה). 30 לקילו אבקה. (מספיק למעל 2500 כדור) והPRIMER עולה 70 ל2000 יחידות. כל בעל רשיון נשק יכול לקנות ולמלאות תחמושת.
אבל רק בישראל זה כנראה לא ייקרה בזמן הקרוב.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד