ייעוץ להחלפת אקדח
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ייעוץ להחלפת אקדח
שלום לכולם,
הגיע הזמן להחליף את ה-FN הישן והטוב
, במשהו קצת צעיר יותר.
אני מדריך ירי באקדח בצבא ולכן אני זקוק לכלי אמין מאוד, עם הדק רך וחידוש קצר אשר ישמש אותי לכמה שנים טובות.
לאחר בדיקות מעמיקות למדי וירי בכל הכלים אני מתלבט בין 3 כלים:
1. BUL M-5 - יתרונות: הדק רך וקצר (פשוט תענוג), אחריות ל5 שנים \ חסרונות: קצת גדול ליד (אבל נוח מאוד למרות הכל), כוונות קצת פרימיטיביות .
2. S&W SW99 - יתרונות: ארגונומיה מדהימה, כוונות מעולות \ חסרונות : שמעתי שיש איתו בעיות.
3. HS2000 - יתרונות: שמעתי רק טוב \ חסרונות : קצת צעיר בארץ.
בנוסף, מה עמדתכם לגבי מפצה סטייה והם כלים 2 ו3 יכולים להגיע עם מפצה.
אשמח לחוות דעתכם על הכלים,
הגיע הזמן להחליף את ה-FN הישן והטוב
אני מדריך ירי באקדח בצבא ולכן אני זקוק לכלי אמין מאוד, עם הדק רך וחידוש קצר אשר ישמש אותי לכמה שנים טובות.
לאחר בדיקות מעמיקות למדי וירי בכל הכלים אני מתלבט בין 3 כלים:
1. BUL M-5 - יתרונות: הדק רך וקצר (פשוט תענוג), אחריות ל5 שנים \ חסרונות: קצת גדול ליד (אבל נוח מאוד למרות הכל), כוונות קצת פרימיטיביות .
2. S&W SW99 - יתרונות: ארגונומיה מדהימה, כוונות מעולות \ חסרונות : שמעתי שיש איתו בעיות.
3. HS2000 - יתרונות: שמעתי רק טוב \ חסרונות : קצת צעיר בארץ.
בנוסף, מה עמדתכם לגבי מפצה סטייה והם כלים 2 ו3 יכולים להגיע עם מפצה.
אשמח לחוות דעתכם על הכלים,
"IF IT'S AIN'T BROKEN DON'T FIX IT"
קודם כל לעולם אין להתפשר על האחיזה של הכלי אם הכלי לא יושב לך ביד כמו
שצריך זה לא הכלי בשבילך ולא משנה אם הוא הכלי הטוב בעולם על הנייר
מבחינת שאר התכונות.
לגבי הסמיט למעט בעיה של השתחררות כוונת אחורית במשך הזמן לא שמעתי על שום בעיה עם הכלי הנ"ל להפך כל מי שדיברתי איתו היה מרוצה מהכלי
אבל גם הוא די חדש בארץ כך שבכל מה שקשור לאמינות בפועל ועמידות לאורך
זמן ימים יגידו.
לגבי מפצה סטיה לי אישית הדבר הזה רק מפריעה אבל כל אחד עם מה שמתאים לו
אני לא מכיר דגם עם מפצה סטיה שמגיעה כך מהמפעל בכלים הנ"ל
אני מניח שאפשר לקדוח אחד אצל נשק שמתמחה בזה (לא יודע כמה כאלו יש בארץ).
שצריך זה לא הכלי בשבילך ולא משנה אם הוא הכלי הטוב בעולם על הנייר
מבחינת שאר התכונות.
לגבי הסמיט למעט בעיה של השתחררות כוונת אחורית במשך הזמן לא שמעתי על שום בעיה עם הכלי הנ"ל להפך כל מי שדיברתי איתו היה מרוצה מהכלי
אבל גם הוא די חדש בארץ כך שבכל מה שקשור לאמינות בפועל ועמידות לאורך
זמן ימים יגידו.
לגבי מפצה סטיה לי אישית הדבר הזה רק מפריעה אבל כל אחד עם מה שמתאים לו
אני לא מכיר דגם עם מפצה סטיה שמגיעה כך מהמפעל בכלים הנ"ל
אני מניח שאפשר לקדוח אחד אצל נשק שמתמחה בזה (לא יודע כמה כאלו יש בארץ).
ידידי היקר שבת שלום
.
אני אינני מדריך ירי ומבין קצת בנשק ואני יכול להמליץ לך על אקדח בשם גלוק שאותו אם תחפוץ בכך אפשרי לקבל עם מפצה סטיה שמקל מאוד על החזרה לתמונת כוונות מהירה לאחר הירי.
לאקדח זה ישנה בעיה אחת והיא ההדק היחסית קשה שלו ,ולהדק זה צריך להתרגל.
חוץ מזה אקדח זה פשוט מעולה.
אני אינני מדריך ירי ומבין קצת בנשק ואני יכול להמליץ לך על אקדח בשם גלוק שאותו אם תחפוץ בכך אפשרי לקבל עם מפצה סטיה שמקל מאוד על החזרה לתמונת כוונות מהירה לאחר הירי.
- סליקאי כסף

katching, בסוף זו ההחלטה שלך - אנו נוכל להמליץ ולייעץ, אבל כדאי שתיקח את המידע ששימושי לך ולצרכים שלך. יש הרבה כלים מצוינים, ואחד מהם הוא הכלי שכבר יש לך.
לגבי מהלך ההדק: ל-HS2000 יש חידוש קשר ארוך יחסית לנשק SA, אם כי הוא כלי די סבבה.
הבול M5 מצטיין בהדק שלו - כמו שנכתב - פשוט תענוג. ה-M5 בא במגוון טעמים, כאשר ה-VJET קרוב בגודל לשני הכלים האחרים (יותר ארוך).
מבחינת "תמיכה טכנית" בכלים, לבול יש יתרון לא רע נוסף: 5 שנות אחריות מאת היצרן המקומי, ומלאי חלקי חילוף מובטח. אין לי משהו נגד שני הכלים האחרים, ולא הייתי מתבייש ללכת עם אף אחד מהם.
אגב, אני בזמני צמצמתי את החיפושים שלי ל-3 כלים, ובסוף קניתי כלי אחר, כמעט ברגע האחרון.
בהצלחה.
לגבי מהלך ההדק: ל-HS2000 יש חידוש קשר ארוך יחסית לנשק SA, אם כי הוא כלי די סבבה.
הבול M5 מצטיין בהדק שלו - כמו שנכתב - פשוט תענוג. ה-M5 בא במגוון טעמים, כאשר ה-VJET קרוב בגודל לשני הכלים האחרים (יותר ארוך).
מבחינת "תמיכה טכנית" בכלים, לבול יש יתרון לא רע נוסף: 5 שנות אחריות מאת היצרן המקומי, ומלאי חלקי חילוף מובטח. אין לי משהו נגד שני הכלים האחרים, ולא הייתי מתבייש ללכת עם אף אחד מהם.
אגב, אני בזמני צמצמתי את החיפושים שלי ל-3 כלים, ובסוף קניתי כלי אחר, כמעט ברגע האחרון.
בהצלחה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
גלעד יסעור כתב:ידידי היקר שבת שלום.
תודה רבה על העצה,
אבל.. פשוט אין לי כימיה עם הגלוק.
בקורס מדריכי הירי, הייתה לי אפשרות לבחור בין גלוק 19, זיג וFN
בטבע הדברים בחרתי בגלוק, אחרי יומיים עברתי לזיג ואחרי 4 שעות(!!!!) עברתי לFN.
אם הM5 בגודל מלא גדול לך מידי, נסה את הULTRA-X.
אותה משפחה, אותו הדק רק קטן יותר.
HS דומה מאד לגלוק כך שאם לא הסתדרת איתו סביר שגם לא יתאים לך HS.
לעניון דעתי, SW למרות היותו בעל ארגונומיה טובה, מתוסבך מידי, יותר מידי חלקים וכו'.
מה כוונתך בכוונת פרימיטיבית?
אותה משפחה, אותו הדק רק קטן יותר.
HS דומה מאד לגלוק כך שאם לא הסתדרת איתו סביר שגם לא יתאים לך HS.
לעניון דעתי, SW למרות היותו בעל ארגונומיה טובה, מתוסבך מידי, יותר מידי חלקים וכו'.
מה כוונתך בכוונת פרימיטיבית?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
katching, שלום.
* S&W 99 - הדק ארוךךךךךךךךךךךךךךךך. לא נראה לי שיתאים לדרישה של חידוש קשר מהיר. מלבד זאת שמעתי גם אני כמה פעמים על התפרקות של כוונות אחוריות.
* BUL M-5 - אני אישית לא אוהב אותם כלל וכלל. (GUSS יכול להסביר לך למה
) לדעתי הדבר היחיד הטוב בהם זה ההדק המופלא של ה- 1911, והעובדה שיש לך אבא ואמא בארץ- יתרון גדול. אך מצד שני תוכל למצוא כמה כלים אחרים שמבוססים על ה- 1911 אשר לעניות דעתי עולים על הבול.
* HS 2000 - אני לא ממש מכיר אותו, לדעתי נוח מאוד. אני גם אוהב אותו, לדעתי האישית , כבר עדיף ללכת על הגלוק במקומו. שלא תטעה ידידי, ותחשוב שאני מנסה לשנות את דעתך או להשפיע עליך בכוח.
אני רק כותב את אשר אני חושב.
גלעד יסעור כתב:
גלעד ידידי, שכחת??
- הדק מינוס פותר את הבעיה כליל!!
ודבר אחרון: יכול להיות שהגלוק 19 לא היה נוח לך. גם לי הוא לא היה נוח.
אך אל תכליל (
) את חוסר הכימיה שלך איתו על שאר מוצרי חברת גלוק.
ניסית גלוק 17??, 26?? עם מפצה או בלי?? (דרך אגב, מומלץ גלוק 18......
)
יש לנו חבר באתר שבחר בגלוק 34
אני מאחל לך הצלחה בחיפוש, ואל תשכח: לא להתפשר ולשאול שאלות כל הזמן.
* S&W 99 - הדק ארוךךךךךךךךךךךךךךךך. לא נראה לי שיתאים לדרישה של חידוש קשר מהיר. מלבד זאת שמעתי גם אני כמה פעמים על התפרקות של כוונות אחוריות.
* BUL M-5 - אני אישית לא אוהב אותם כלל וכלל. (GUSS יכול להסביר לך למה
* HS 2000 - אני לא ממש מכיר אותו, לדעתי נוח מאוד. אני גם אוהב אותו, לדעתי האישית , כבר עדיף ללכת על הגלוק במקומו. שלא תטעה ידידי, ותחשוב שאני מנסה לשנות את דעתך או להשפיע עליך בכוח.
גלעד יסעור כתב:
ידידי היקר שבת שלום .
גלעד ידידי, שכחת??
אך אל תכליל (
ניסית גלוק 17??, 26?? עם מפצה או בלי?? (דרך אגב, מומלץ גלוק 18......
יש לנו חבר באתר שבחר בגלוק 34
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
עומר בר כתב:* BUL M-5 - אני אישית לא אוהב אותם כלל וכלל. (GUSS יכול להסביר לך למה![]()
) לדעתי הדבר היחיד הטוב בהם זה ההדק המופלא של ה- 1911, והעובדה שיש לך אבא ואמא בארץ- יתרון גדול. אך מצד שני תוכל למצוא כמה כלים אחרים שמבוססים על ה- 1911 אשר לעניות דעתי עולים על הבול. **
אך אל תכליל () את חוסר הכימיה שלך איתו על שאר מוצרי חברת גלוק.
ניסית גלוק 17??, 26?? עם מפצה או בלי?? (דרך אגב, מומלץ גלוק 18......![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
)
יש לנו חבר באתר שבחר בגלוק 34![]()
1. תודה רבה
2. GUSS - הסבר ?
3. לאיזה עוד כלים ישנו ההדק של 1911 ?
4. מה טווח המחירים של גלוק 17 \ 18 ?
לשאלותך
2. להרבה מאקדחי 1911 ניתן לשפר את ההדק ע"י עבודת נשק והחלפת חלקים וקפיצים. היתרון של M5 הוא שאתה מקבל אקדח מהקופסא עם הדק משופר ביותר, ותמיד אפשר עוד.
3. גלוקים חדשים כרגע במחסור בארץ, לכן מחירם עולה. תוכלל השיג לא מעט ביד שניה
גלוק 18 אינו חוקי למכירה בארץ בגלל אפשרותו לירי אוטומטי מלא, ומה עוד שגם לא אפקטיבי בירי כזה. חפש אחורה בפורום, לפני מספר שבועות דיווחתי כאן לחברים על ירי באקדח כזה שנפל לי לידיים....
לגבי כוונות מסומנות, תוכל לקבל כאלו ואפילו זוהרות של מפרולייט בבול.
עומר בר כתב
אשמח לקבל ממך שם של אחד כזה, באותו טווח מחירים כמובן
2. להרבה מאקדחי 1911 ניתן לשפר את ההדק ע"י עבודת נשק והחלפת חלקים וקפיצים. היתרון של M5 הוא שאתה מקבל אקדח מהקופסא עם הדק משופר ביותר, ותמיד אפשר עוד.
3. גלוקים חדשים כרגע במחסור בארץ, לכן מחירם עולה. תוכלל השיג לא מעט ביד שניה
גלוק 18 אינו חוקי למכירה בארץ בגלל אפשרותו לירי אוטומטי מלא, ומה עוד שגם לא אפקטיבי בירי כזה. חפש אחורה בפורום, לפני מספר שבועות דיווחתי כאן לחברים על ירי באקדח כזה שנפל לי לידיים....
לגבי כוונות מסומנות, תוכל לקבל כאלו ואפילו זוהרות של מפרולייט בבול.
עומר בר כתב
...אך מצד שני תוכל למצוא כמה כלים אחרים שמבוססים על ה- 1911 אשר לעניות דעתי עולים על הבול. **
אשמח לקבל ממך שם של אחד כזה, באותו טווח מחירים כמובן
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
גלוק 17 חדש יעלה כ- 4,000 ש"ח.
משומש יד שניה במצב טוב יעלה בסביבות ה- 2,000 ש"ח.
גלוק 18 נאמר כהלצה בלבד. זהו דגם אשר יורה באוטומט ואינו חוקי בארץ.
ישנם מספר דגמים של קולט, סמית, קימבר, ועוד רבים אשר מבוססים על ה- 1911 (חפש ב"קישורי הסליק" למעלה בסרגל תחת "מה בסליק").
בהצלחה.
משומש יד שניה במצב טוב יעלה בסביבות ה- 2,000 ש"ח.
גלוק 18 נאמר כהלצה בלבד. זהו דגם אשר יורה באוטומט ואינו חוקי בארץ.
ישנם מספר דגמים של קולט, סמית, קימבר, ועוד רבים אשר מבוססים על ה- 1911 (חפש ב"קישורי הסליק" למעלה בסרגל תחת "מה בסליק").
בהצלחה.
עומר.
D.H. LORENCE
D.H. LORENCE
katching, אני מצטער שאני מתפרץ בדיון שוב. גלוקים חדשים עולים בסביבות 4,500 ש"ח, לדגמים 17, 19 ו-26. אני בחרתי גלוק 19 משום שעל אף שהוא ממש לא אידיאלי מבחינת הדק ואחיזה (בהשוואה לדגמי 1911 מבחינת הדק ו-FN מבחינת אחיזה), ואני מרגיש רגשי נחיתות במטווח מול כלים גדולים יותר. אולם הגלוק 19 לדעתי כלי מספיק טוב כ"אקדח לחימתי" בחבילה שמעולם לא תהיה מסורבלת מדי לנשיאה דיסקרטית, כולל בזמן התעמלות. כמו שאר הגלוקים הוא נתמך נהדר מבחינת אביזרים (כוונות לילה היו חשובות לי). נאמר בעבר שלגלוק 26 יש אחיזה לא רעה בכלל (החריץ לאצבע השלישית יותר גדול מזה של הגלוק 19). אני בטוח ששאלת את עצמך כמה חשוב ההדק.
שוב, אם אין לך בעיה לשאת אקדח גדול יותר, הגלוק 19 הופך לפחות רלוונטי.
הקטע של היעדר כוונות לילה לסדרת בול נעוץ בהסכם בין מפרולייט הישראלית לבין קימבר האמריקנית, שהאחרונה משווקת כוונת לילה לדגמי 1911 באופן בלעדי. כנראה לא משתלם להביא כוונות שיוצאו לארה"ב בחזרה ארצה.
שוב, אם אין לך בעיה לשאת אקדח גדול יותר, הגלוק 19 הופך לפחות רלוונטי.
הקטע של היעדר כוונות לילה לסדרת בול נעוץ בהסכם בין מפרולייט הישראלית לבין קימבר האמריקנית, שהאחרונה משווקת כוונת לילה לדגמי 1911 באופן בלעדי. כנראה לא משתלם להביא כוונות שיוצאו לארה"ב בחזרה ארצה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אמנם אני נושא גלוק, אך אני יכול להעיד על מה שכבר ידוע כמעט לכולם: ההדק שלו מחורבן! כן, גם הדק מינוס לא מקרב אותו אפילו במעט להדק הנפלא שיש לבול או ליריחו. ההדק של הגלוק זהה לחלוטין בכל הדגמים שהוזכרו (אולי חוץ מה 34 שהוא גדול ומגושם יותר- לא מה שחיפשת).
למרות זאת, אני מגיע לביצועים די טובים איתו בירי. זמן ההסתגלות היה מטווח אחד (לפני כן היה לי יריחו במשך 9 שנים, הדק מעולה אבל בעיות אחרות...). האקדח אמין ונוח מאוד- אבל כבר אמרת שלך הוא לא מתאים.
אקדח בול M5 הוא אקדח מצויין לטעמי, וזה שהוא כחול לבן רק מוסיף נקודות לזכותו. קח בחשבון שלעיתים נדרש טיפול ותיקונים קטנים בשלבים הראשונים לאחר רכישת האקדח על מנת להביא אותו לפעולה חלקה. התיקונים מתבצעים כמובן ע"י בול ואינם כרוכים בתשלום, אבל צריך להיות מוכנים לכך על מנת למנוע עוגמת נפש. בסופו של דבר מתקבל כלי שגורם להרבה עונג.
SW- אני לא ממש אוהב אקדחים מסובכים, יותר מדי נצרה/מנופים/אבטחות וכו' לטעמי. על בעיות מיוחדות לא שמעתי.
HS2000- גם ההדק שלו לא מדהים אם כי הוא אקדח חביב למדי. תוכל לקרוא עליו חוות דעת באתרים מארה"ב שם הוא נפוץ יותר (אם כי שם הוא משווק ע"י ספרינגפילד- נדמה לי ששמו XD).
מפצה סטייה- מיותר לטעמי. אתה צריך להיות יורה ממש ממש מעולה כדי שמה שיאט את הקצב שלך יהיה העדרו של מפצה הסטייה. חבל על הכסף.
אם אתה הולך על כלי סטנדרטי אמין ובעל הדק טוב, כדאי לחשוב גם על אחד מדגמי CZ. סוס עבודה שהוכיח את עצמו והמחיר שלו שפוי.
בהצלחה.
למרות זאת, אני מגיע לביצועים די טובים איתו בירי. זמן ההסתגלות היה מטווח אחד (לפני כן היה לי יריחו במשך 9 שנים, הדק מעולה אבל בעיות אחרות...). האקדח אמין ונוח מאוד- אבל כבר אמרת שלך הוא לא מתאים.
אקדח בול M5 הוא אקדח מצויין לטעמי, וזה שהוא כחול לבן רק מוסיף נקודות לזכותו. קח בחשבון שלעיתים נדרש טיפול ותיקונים קטנים בשלבים הראשונים לאחר רכישת האקדח על מנת להביא אותו לפעולה חלקה. התיקונים מתבצעים כמובן ע"י בול ואינם כרוכים בתשלום, אבל צריך להיות מוכנים לכך על מנת למנוע עוגמת נפש. בסופו של דבר מתקבל כלי שגורם להרבה עונג.
SW- אני לא ממש אוהב אקדחים מסובכים, יותר מדי נצרה/מנופים/אבטחות וכו' לטעמי. על בעיות מיוחדות לא שמעתי.
HS2000- גם ההדק שלו לא מדהים אם כי הוא אקדח חביב למדי. תוכל לקרוא עליו חוות דעת באתרים מארה"ב שם הוא נפוץ יותר (אם כי שם הוא משווק ע"י ספרינגפילד- נדמה לי ששמו XD).
מפצה סטייה- מיותר לטעמי. אתה צריך להיות יורה ממש ממש מעולה כדי שמה שיאט את הקצב שלך יהיה העדרו של מפצה הסטייה. חבל על הכסף.
אם אתה הולך על כלי סטנדרטי אמין ובעל הדק טוב, כדאי לחשוב גם על אחד מדגמי CZ. סוס עבודה שהוכיח את עצמו והמחיר שלו שפוי.
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי amnon בתאריך 15 מאי 2004, 17:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד