ייעוץ להחלפת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי katching » 15 מאי 2004, 17:35

שאלה נוספת שקצת פחות קשורה,
בעוד שנתיים אני משתחרר מהצבא (בדרגת סרן) מה הסיכוי שיתנו לי להשאיר את הכלי אצלי?
ע"פ הטפסים של משרד הפנים סרן משוחרר יכול לקבל רשיון אזרחי.

בנוגע לM-5 ULTRA X - הייתי בבול והוא היחיד שלא בדקתי - כמה הוא קטן יותר? ומה יש לפורום להגיד על איכויות הכלי :?:

בקשר לגלוק 18 - השתעשתי ברעיון שניתן לייבא אותו - מה שכן, הייתי מת לנסות אותו!!! :D
"IF IT'S AIN'T BROKEN DON'T FIX IT"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי katching » 15 מאי 2004, 17:38

amnon כתב:אם אתה הולך על כלי סטנדרטי אמין ובעל הדק טוב, כדאי לחשוב גם על אחד מדגמי CZ. סוס עבודה שהוכיח את עצמו והמחיר שלו שפוי.
בהצלחה.

1. יש דגמים פולימריים ?
2. אילו מהם מומלצים?
3. מי מוכר כאלה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 15 מאי 2004, 17:42

האולטרה הוא כלי מעולה, מפתיע בביצועיו ביחס למימדים שלו. קפיצת הקנה מועטה ביותר בזכות מערכת מיוחדת של קפיצים מחזירים (בסיגנון recoil master) שנבנתה ע"י בול.

הקת קצרה יותר מבדגמי גברמנט\קומנדר ומטבע הדברים גם המחסנית מכילה פחות כדורים.
מימדיו מאפשרים הסלקה מעולה על הגוף.

מוצע כעת רק ב9X19 :cry: .

תמונה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 מאי 2004, 17:56

לגבי HS2000 זה אקדח מאד מאד נחמד, נח לאחיזה, הזוית של הקת שלו כלפי הגוף מזכירה מאד את ה-FN ולא כל כך משופעת כמו זו של הגלוק. מבחינת החלקים הפנימיים שלו הוא נראה ממש בנוי טוב. יש לו קפיץ רתע כפול כמו להקלר USP, המסילות שלו הרבה יותר "בריאות" מאשר ההקלר והגלוק.

החיסרון היחידי שלו שלדעתי גדול מאד לעומת הכלים שנזכרים לעיל הוא שזה כלי SA ללא שום אפשרות בטוחה נראית לעין לעשות DECOKING לנוקר פרט לשיחרור יריה או פריקה מוחלטת של הנשק. דרכתם -- יריתם!
ב-SW99 יש מפסק על הצינה שמשחרר את הפטיש ל-DA
בגלוק לחיצת ההדק היא זו שדורכת את הנוקר
בשאר הכלים שהם SA יש ניצרה חיצונית
ב-HS2000 אין

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גלעד יסעור » 15 מאי 2004, 17:59

עומר ידידי ,ערב טוב :)

לא משנה מה תעשה להדק של הגלוק הוא ישאר אחד הגרועים בשוק.[ניסיתי הכול,חלק עבד יותר טוב וחלק פחות :( והמבין יבין]

לגבי דגמי cz יריתי בטנפוליו ולאחרונה ביריחו ברזל ופולימרי ומאד אהבתי.

תנסה במטווח לירות ביריחו פולימרי ואולי תאהב אותו, שמעתי גם שהוא די אמין.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glockbuster » 15 מאי 2004, 18:20

רק רציתי להתייחס לתגובתו של עומר בר

קימבר קולט ושאר היצרנים מציעים כלים בקוטר של 0.45 ותכולת מחסנית קטנה משל הבול ולכן אני חושב ששאר האלטרנטיבות אינן פרטקיות.

חוץ מהפארא אורדננס אבל גם הוא ב0.45
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי katching » 15 מאי 2004, 18:40

גלעד יסעור כתב:תנסה במטווח לירות ביריחו פולימרי ואולי תאהב אותו, שמעתי גם שהוא די אמין.

יצא לי להדריך אנשים עם יריחו פולימרי (וכתוצאה גם לירות בו לא מעט :D ) והמסקנה שלי היא אחת: אקדח שבנוי רע!
לקחו את הצינה של היריחו הישן והטוב (הטוב מאוד!!!) הרחיבו אותה (מה שגם הכביד אותה),
שמו אותה על גוף פולימרי קל ביותר שנראה טוב (אפילו האחיזה לא רעה) אבל בנוי רע!
יצא אקדח שנראה ממש ממש טוב :D - עם מרכז כובד דפוק שגורם להפלות קנה! 8)
אצלנו קוראים לו אקדח ערסים - למה הוא נראה ממש טוב, עושה המון רעש גם כשלא צריך אבל ... :lol:

בכל אופן, אפילו בכניסה לתע"ש שומרים עם גלוק! - זאת עד שהגיעה משלחת יפנית לבדוק את היריחו לפני רכש גדול וקלטו את הפרט הקטן הזה! :D :D :D :D
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 15 מאי 2004, 19:17

איתמר, ידידי
אתה יודע על אנשים שדורכים ואח"כ פתאום מתחרטים ,,,ולא נותר להם מה לעשות ,,ןלכן חייבים לירות,,, :shock: חייבים לדווח עליהם במיידי ,, :lol:
כנס לפורומים בארה"ב ותגלה כי רוב מוחלט של אוחזי האקדחים הם בעלי 1911 לסוגיו השונים ורובם ככולם חיים ועובדים ונוהגים ורצים עם,,,,,,,,,,כדור בקנה !!!
ואקדח נצור,
ולא עולה בדעתם להשתמש באקדחים שיש בהם יותר מנופי הפעלה מאשר לD-9
נוצר,,,משמיט פטיש,,,ציין כדור בקנה,,, משחרר מחסנית,,,,ועוד המוח הקודח שוקד על פטנטים נוספים,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 16 מאי 2004, 07:04

GUSS כתב:איתמר, ידידי
אתה יודע על אנשים שדורכים ואח"כ פתאום מתחרטים ,,,ולא נותר להם מה לעשות ,,ןלכן חייבים לירות,,, :shock: חייבים לדווח עליהם במיידי ,, :lol:
כנס לפורומים בארה"ב ותגלה כי רוב מוחלט של אוחזי האקדחים הם בעלי 1911 לסוגיו השונים ורובם ככולם חיים ועובדים ונוהגים ורצים עם,,,,,,,,,,כדור בקנה !!!
ואקדח נצור,
ולא עולה בדעתם להשתמש באקדחים שיש בהם יותר מנופי הפעלה מאשר לD-9
נוצר,,,משמיט פטיש,,,ציין כדור בקנה,,, משחרר מחסנית,,,,ועוד המוח הקודח שוקד על פטנטים נוספים,,,

GUSS אחי,

העולם עד לפני שהכרתי את ה-HS2000 התחלק בצורה הבאה:
1. אקדחSA כמו קולט, FN וכו' בעלי נצרה חיצונית
2. אקדחי SA/DA או DAO עם כל מיני פטנטים:
- מנמיך פטיש בלי או עם נצרה חיצונית (SIG,BERETTA,USP,SW99)
- דריכת נוקר ידנית (גלוק, HK P7) בלי שום ניצרות חיצוניות אבל ברגע שאתה עוזב את האקדח הוא אינו דרוך יותר
- קפיץ הדק קשה וארוך ללא כל ניצרה חיצונית (כל ה-DAO למיניהם)

עוד לא יצא לי להתקל בכלי שהוא SA לכל דבר ללא ניצרה חיצונית... ולגבי FN וקולט 1911.
ראית פעם איך נושאים אותם?
- קולט נושאים אותו דרוך ונצור ובנוסף לזה בתוך נרתיק עם רצועה שמפרידה בין הפטיש הדרוך לנוקר. וכל זאת למרות שלאקדח יש גם משבת וגם ניצרה חיצונית
- FN נושאים באותה הצורה, ולעיתים מאד קרובות עם כדור בקנה ומחסנית בחוץ. זו הסיבה ההיסטורית שבגללה פותחה נצרת המחסנית של האקדח.

לי אישית זה היה עושה הרגשה מאד לא נוחה ללכת בנרתיק עם אקדח SA לכל דבר, כדור בקנה ולסמוך רק על המשבת ונצרת ההדק של ה-HS2000. יכול להיות שזה שיקול שלא מפריע לאחרים אבל לי באופן אישי כן.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Handgunner » 16 מאי 2004, 13:15

Itamar , אתה רק מוכיח שאינך מכיר אקדחי 1911 .
אני נושא את האקדחים שלי (כולם 1911 ) בנרתיק פנימי ללא שום רצועות כפי שתיארת ולעיתים (בהתאם לצורך) במצב 1 .
אין שום סיכוי שהפטיש ישמט אם לא משחררים ניצרה, לוחצים משבת והדק.
כמו כן יש מדרגת אבטחה (מצב חצי דריכה) שהפטיש יתפס שם במיקרה של השמטה בגלל תקלה.
מעודי לא שמעתי על מקרה של השמטת פטיש ופליטת כדור כאשר כל האבטחות מופעלות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי gil. » 16 מאי 2004, 16:05

עומר בר כתב:katching, שלום.

* S&W 99 - הדק ארוךךךךךךךךךךךךךךךך. לא נראה לי שיתאים לדרישה של חידוש קשר מהיר. מלבד זאת שמעתי גם אני כמה פעמים על התפרקות של כוונות אחוריות.

*.

ההדק של ה 99 ארוך רק בלחיצה הראשונה וגם אז רובו מהלך סרק שדורש מינימום כח להפעלה. בלחיצות הבאות חידוש הקשר הוא קצר ביותר ונח מאוד לירי מהיר. מבלי להכנס ליותר מדי דקויות אני יכול לאמר שהלחיצה השניה לא שונה מהותית מהדק של בול שיוצא מהקופסה. ההדק אולי מעט לא שגרתי, אבל זאת בעיה שלדעתי תפטר לאחר מעט מאוד תרגול.
אישית ה 99 לא היה לי נח ביד (גם אחרי שנסיתי את כל הידיות) ולא מצאתי צורך במגוון המאפיינים שהוא מציע, אבל אני חושב שאם הוא נח לך בהחלט שווה לשקול.

לגבי ה CZ, יש מגוון דגמים של ה 75 כולל קומפקטי ובעל אפשרות להשמטת פטיש. המחירים בד"כ זולים יחסית ואני חושב שאם תקנה לא תתחרט. לדעתי, לא רציני לקנות אקדח בלי לבחון את ה CZ שלמרות שהוא מודל מיושן יותר עומד בשורה אחת עם האקדחים שהוזכרו כאן.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 16 מאי 2004, 17:50

Handgunner כתב:Itamar , אתה רק מוכיח שאינך מכיר אקדחי 1911 .
אני נושא את האקדחים שלי (כולם 1911 ) בנרתיק פנימי ללא שום רצועות כפי שתיארת ולעיתים (בהתאם לצורך) במצב 1 .
אין שום סיכוי שהפטיש ישמט אם לא משחררים ניצרה, לוחצים משבת והדק.
כמו כן יש מדרגת אבטחה (מצב חצי דריכה) שהפטיש יתפס שם במיקרה של השמטה בגלל תקלה.
מעודי לא שמעתי על מקרה של השמטת פטיש ופליטת כדור כאשר כל האבטחות מופעלות.

אמרת משחררים נצרה זה מה שאני אומר כל הזמן...ל-HS2000 יש משבת אבל לא נצרה חיצונית כמו ל-1911... האם אתה הולך במצב-1, נשק בנרתיק לא נצור?

פרט לכך ולמי שזה לא מפריע לו (רובינו הרי לא הולכים עם נשק דרוך) אז הHS2000 בנוי טוב יותר מהרבה כלים שראיתי..

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 16 מאי 2004, 21:53

itamar
במצב 1 נשק דרוך ונצור

חובה נצור
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי fiveseven » 16 מאי 2004, 23:07

לא יפה לומר שהפרא-אורדננס מגיע רק ב- " 0.45 , הפרא היה ה 1911 הראשון בעל מחסניות דו-טוריות שהגיע ב 9 מ"מ וה 1911 הפולימרי הדו-טורי הראשון היה STI שהוא עדיין ההעדפה הראשונה של יורים רבים.

אבל בארץ אין מבחר אמיתי של אקדחים מבוססי 1911 פולימריים, הבול אמנם יקר יחסית בהשוואה לרוב האקדחים אבל STI סטנדרטיים כמעט לא ניתן להשיג ו SPS ניתן להשיג (אם יש לך כ 11,000 ש"ח לאקדח סטנדרטי)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Handgunner » 17 מאי 2004, 08:23

Itamar
כאשר האקדח במצב 1 הוא תמיד נצור ואין לי שום בעיה עם זה כי בזמן שליפה הבוהן נמצאת תמיד מעל הניצרה (גם בעת ירי).
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד