רשיון ופטור?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רשיון ופטור?
שלום לכולם,
למישהו יש מושג על בעיות בהוצאת רשיון נשק כשלמבקש יש פטור משרות בצה"ל?
למישהו יש מושג על בעיות בהוצאת רשיון נשק כשלמבקש יש פטור משרות בצה"ל?
"הסתכל בשלשה דברים ואין אתה בא לידי עברה: דע מאין באת, ולאן אתה הולך, ולפני מי אתה עתיד לתת דין וחשבון."
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
(מסכת אבות ט"ז)
ביפ ביפ
צה"ל משמש כגורם ממליץ/לא ממליץ ללא פרוט .
אם אדם קיבל פטור על סכרת וגם עשה שרות לאומי (הנ"ל מחזיק ברישיון בפועל) הרי שאין בעיה וצה"ל יציין א.מ.ל על הטופס ויעבירו. אם האדם מילואימניק עם תיק שרות טוב יכתב ממליץ.
אבל אם הנ"ל עשה כל שניתן ע"מ לקבל פטורים (שחרור משמירות, שחרור מנשק ושחרור מלהראות פטורים) והעניין מתועד - כנראה שהוא ימצא עצמו עם טופס עליו חותם נציג צבאנו = לא ממליץ.
יום טוב
אם אדם קיבל פטור על סכרת וגם עשה שרות לאומי (הנ"ל מחזיק ברישיון בפועל) הרי שאין בעיה וצה"ל יציין א.מ.ל על הטופס ויעבירו. אם האדם מילואימניק עם תיק שרות טוב יכתב ממליץ.
אבל אם הנ"ל עשה כל שניתן ע"מ לקבל פטורים (שחרור משמירות, שחרור מנשק ושחרור מלהראות פטורים) והעניין מתועד - כנראה שהוא ימצא עצמו עם טופס עליו חותם נציג צבאנו = לא ממליץ.
יום טוב
אילן לא הבנתי מה הקשר של המלצת צה"ל לגבי אזרח ??
לא זכור לי שהיתי צריך להביא כל אישור שקשור לשרותי הצבאי כאשר ביקשתי רשיון אזרחי.
כמובן אם יש מצב של 21 שדווח לרשויות האזרחיות תהיה לו בעיה אפילו להוציא רשיון נהיגה
על רכב כבד שלא לדבר על רשיון לנשק .
(כבר היה מקרא תמוהה אחד של אדם שקיבל רשיון לנשק אוטומטי אבל לא רצו לתת לו רשיון
למשאית התוצעה היתה הועדה המפורסמת ששינתה את כל תבחיני האחזקה בכלי יריה
למה שאנו מכירים היום.)
לא זכור לי שהיתי צריך להביא כל אישור שקשור לשרותי הצבאי כאשר ביקשתי רשיון אזרחי.
כמובן אם יש מצב של 21 שדווח לרשויות האזרחיות תהיה לו בעיה אפילו להוציא רשיון נהיגה
על רכב כבד שלא לדבר על רשיון לנשק .
(כבר היה מקרא תמוהה אחד של אדם שקיבל רשיון לנשק אוטומטי אבל לא רצו לתת לו רשיון
למשאית התוצעה היתה הועדה המפורסמת ששינתה את כל תבחיני האחזקה בכלי יריה
למה שאנו מכירים היום.)
לא ידוע לי על כך שפקיד הרישוי פונה לצה"ל, להוציא אולי פניה לצורך קבלת פרטים רפואיים.
בכל מקרה, צה"ל, כמו כל גוף אחר שבשותו מידע על אדם, אינו רשאי להעביר מידע זה לכל גוף אחר, לרבות גוף ממשלתי, אלא לפי חוק או בהסכמת החייל. לי לא מוכר חוק כזה, וגם הסכמה אינה נדרשת בעת מילוי הטפסים, למעט ויתור על סודיות רפואית.
לפיכך המידע היחיד שצה"ל רשאי למסור הינו מידע רפואי, ולא שום מידע אחר, לרבות גליון התנהגות וכדומה.
בכל מקרה, צה"ל, כמו כל גוף אחר שבשותו מידע על אדם, אינו רשאי להעביר מידע זה לכל גוף אחר, לרבות גוף ממשלתי, אלא לפי חוק או בהסכמת החייל. לי לא מוכר חוק כזה, וגם הסכמה אינה נדרשת בעת מילוי הטפסים, למעט ויתור על סודיות רפואית.
לפיכך המידע היחיד שצה"ל רשאי למסור הינו מידע רפואי, ולא שום מידע אחר, לרבות גליון התנהגות וכדומה.
- סליקאי כסף

טוב , בשורה התחתונה אם אדם ( מילואמניק ) בן 37 נניח ,לדוגמה בעל רישיון לאקדח כבר
שנים מקבל פטור 21 אי התאמה מה קורה לגבי מצב כזה לרישיון ?
האים הצבא מדווח למשרד הפנים על הפטור ועל תוכן הפטור , או לרשיות אחרות שהם מדוחות
למשרד הפנים ?
שנים מקבל פטור 21 אי התאמה מה קורה לגבי מצב כזה לרישיון ?
האים הצבא מדווח למשרד הפנים על הפטור ועל תוכן הפטור , או לרשיות אחרות שהם מדוחות
למשרד הפנים ?
חברה חמושה ,חברה מנומסת .
אים אתה רואה את ה-SIG שלי ....מאוחר מדי !
אים אתה רואה את ה-SIG שלי ....מאוחר מדי !
אח של אשתי לא שרת בצבא מטעמי בריאות הוא בעל סעיף 21, הוא חולה לב והצבא לא הסכים שיתנדב וישרת כנראה כדי לא לקחת אחריות על הבריאות שלו.
הוא קיבל רשיון נשיאה לאקדח ללא בעיות.
אז כנראה שסוג העבודה משחק תפקיד דומננתי או העילה לקבלת רשיון ולא פטור מצהל מטעמי בריאות, אלא עם זה סעיף נפשי.
הוא קיבל רשיון נשיאה לאקדח ללא בעיות.
אז כנראה שסוג העבודה משחק תפקיד דומננתי או העילה לקבלת רשיון ולא פטור מצהל מטעמי בריאות, אלא עם זה סעיף נפשי.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
9 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד