כנסו והצביעו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Devil's Advocate » 18 מאי 2004, 21:42

וכן להוציא מהשוק כלים שההסבה שלהם מחצי אוטומטי לאוטומטי מלא קלה ביותר (להלן עוזי עם מכנס פתוח

לא בדיוק נכון. נשקים שניתן להסב אותם בקלות לאותומט אסורים (מלבד בקשיון מיוחד) מ1968, וכולל עוזי עם מכנס פתוח. כל נשק חדש שנכנס לשוק עובר ביקורת ע"י ה ATF.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.

Mao Tse Tung
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 21 מאי 2004, 17:21

תראו, יכול להיות שיש לי בעיה עם אנגלית, אבל עד כמה שאני מבין, לא מדובר בכלי נשק כמו אקדחים ורובי ציד, לפי החוק האמריקאי אלה אינם "assault weapons": אקדחים, למשל, מוגדרים כ- "self-defence weapons", רובי ציד (למעט דגמים מסוימים) מוגדרים כ- "hunting weapons".
לעניות דעתי, מדובר במגבלת מכירה של כלים כמו M16 אוטומטי, קאלאצ'ים למינם, ושאר הכלים המוגדרים כמו "assault weapons". לי אישית, אין בעיה עם מגבלה כזו (אולי בגלל שאני יכול פשוט לחתום על אחד מאלה :wink:)
אם יש לא בעיה בהבנת הנקרא - אתם מוזמנים לתקן אותי.

יום טוב!

יבגני
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 21 מאי 2004, 18:06

יבגני, אמי תמיד קורא את התגובות שלך ומתפעל מהבקיאות, המקצועיות והעדינות שבדבריך. על כך יישר כוח - אתה עושה רושם של בר סמכא שקט.

בארה"ב החלק של החוקה שאוסר על הגבלת נשק לאזרחים נועד לאפשר לאזרחים להפיל ממשלה רודנית בכוח לפי הצורך. חובב הנשק האמריקני סבור שממשלה רודנית היא דבר הרבה יותר מסוכן לעם מאשר פשיעה או טרור. "התיקון השני לא מדבר על ציד ברווזים". או "התיקון השני נועד לא רק למקרים בהם יש מעט מדי שוטרים, אלא גם למקרים בהם יש יותר מדי". ציטוטים מהחבר'ה בארה"ב.

ההגדרה של "נשק סער" / "נשק תוקפני" לא מדברת כלל וכלל על נשקים אוטומטיים. על נשק אוטומטי חל מיסוי ופיקוח נוקשה משנות השלושים של המאה הקודמת, בארה"ב. היא מדברת על נשקים חצי אוטומטיים, אקדחים ורובים כאחד, שנראים מפחידים על פי קריטריונים של אבזור וזיווד. למשל לגבי אקדחים, אסור שיהיה מתפס על הקנה, ואסור שתהיה מחסנית מחוץ לקת (כמו אקדחי המאזור הראשונים). האיסור הוא לפי מאפיינים קוסמטיים ולא תפקודיים (מלבד מחסניות המכילות עד 10 כדורים בלבד), ומטרת האיסור הלא מוצהרת היא להרגיל את האזרחים של ארה"ב לאיסורים נוספים בעתיד, עד הוצאת נשק פרטי והגנה עציץ מחוץ לחוק, כפי שקורה בהרבה מקומות בעולם.

יש אנשים שמנסים להטעות את העם לחשוב שהאיסור מתייחס לנשק אוטומטי מלא, לנשק שרק עבריינים יכולים לרצות, וכו'. וזה ממש שפת 1984 (הספר של ג'ורג' אורוול).

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 21 מאי 2004, 20:24

ארנולד,

ה-Crime Bill בצורתו הנוכחית הוא תוצאה של פשרה שהוסגה בין תומכי ה-Gun Control והלובי החזק של תעשייני הנשק + ה-NRA. הצעת החוק במתכונת המקורית כפי שהוגשה לקונגרס לא דומה בכלל לנוסחו הסופי כפי שהוא נראה היום. ההצעה המקורית אסרה בכלל נשקים חצי אוטומטיים מכל סוג שהוא והתירה אקדחים תופיים. כמובן שהצעה כזו לא יכלה לעבור, והחוק כמעט נפל אבל קלינטון הטיל את כל כובד משקלו על הנושא ובסופו של דבר עברה מין הצעת חוק מסורסת שהגבילה "נשקים מפחידים" + הגבילה נשקים מבחינת אורך + הוציאה מחוץ לחוק רשימה ארוכה ומפורטת של נשקים מסוגים שונים כגון אקדח עוזי, רובה צייד STREET SWEEPER, SPAS12, AK47 וכו....

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Devil's Advocate » 21 מאי 2004, 20:55

רק תיקון קטן: ה Crime Bill כולל נשקים חצי-אוטומתיים בלבד (מה שכבר אמרו). הגבלת נשקים באורך החלה מ1968.
Every good Communist should know that political power grows out of the barrel of a gun, and that gun must remain firmly in the hands of the state.

Mao Tse Tung
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד