קפיץ אבטחה- משהו משהו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי pilot » 27 מאי 2004, 10:02

שימו לב, הוא מחובר לסליקאי פלדה !!!
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל מס » 29 מאי 2004, 22:27

הגיעו ימות המשיח..
מכבי מנצחת ביורוליג ב-44 הפרש בגמר.
המתנדב התעורר משנת החורף הדובית ושולח עצות טובות וחיוביות משולבות בתמונות ...
נו.. אפשר לפרוש בשקט...
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי fatlander » 03 יוני 2004, 19:40

ומה יעשה אותו חותף נשק עם אקדח ביד ואדם זועם שמחובר עליו?

ניחוש שלי ידרוך וירה :roll: ,נראה לי לא רעיון משהו, במיוחד שהחוט מסרבל במקצת (דעה שלי) את השליפה.
"The chase is better, then the catch"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 04 יוני 2004, 15:28

fatlander.

אם החוטף, יצליח להוציא את האקדח מהנרתיק ולהתחיל לברוח יחד עם גוף במשקל של כ- 80 ק"ג "שרודף" אחריו, וגם יצליח לאחוז בנשק ביד אחת, וביד השניה לדרוך אותו, ולכוון, ובכל אותו הזמן אתה לא תוכל לעשות משהו מהדברים הבאים : להיאבק בו, להתנפל עליו, לשים לו רגל, לבעוט בו, לעוט עליו, להפריע לו, למרות ששתי ידיך פנויות והוא נמצא כמטר ממך ובעוד רגע קט הוא עלול לשלוח אותך לעולם שכולו טוב....................

אולי שווה שתפקיד את האקדח, ותחזיר את הרשיון. אתה לא ממש מתאים לשאת נשק.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי עומר בר » 04 יוני 2004, 18:30

אאההההה,,,,
מתנדב, מה עם אלה ששוקלים כ- (הערכה גסה מאוד :lol: :lol: :lol: ) 120 ק"ג?
מה יקרה אז?

אני בעד ליפול עליו 8) :P ובכך לדון אותו לכסא גלגלים לתקופה...
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי fatlander » 04 יוני 2004, 23:19

לכל אדם סביר לא חקח הרבה זמן להבין שהאקדח מחובר לבעליו, במקרה זה הוא יכול:
א. לזרוק אותו, אני מבין שלזה אתה מקווה
ב. לחבות לך בפרצוף עם האקדח בזמן שאתה עט עליו (זה מה שאני הייתי עושה)
ג. במקרה שאתה כן מצליח להיאבק בו, כמו כל מאבק בו אדם אחד מחזיק באקדח ושני חמוש רק ביהירות וטיפשות, אתה ככל הנראה תחטוף כדור.

אני הייתי ממליץ לקחת רשיון מאנשים שלא מסליקים את האקדח שלהם, ומתהלכים כמו קאובייים אחרת אין סיבה לקפיץ אבטחה :roll:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 05 יוני 2004, 06:10

הצעה מעניינת פיטי,,אני ההיתי מפתח אותו ומציע להסליק את כל הבן אדם,,כך לא ניתן לו רשיון מראש,,,ולא נאלץ לקחת לו אותו,,,
יש.יש לך את זה ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי volunteer » 05 יוני 2004, 11:24

fatlander.

אם במבחן הסבירות עסקינן, אזי :

1. אם החוטף הבחין בכבל המאבטח את האקדח לפני שניסה לחטוף את האקדח, מן הסתם כניראה ילך לחפש קורבן אחר. כבר עשינו פה צעד בכיוון הנכון.

2. ואם הבחין בזה רק לאחר שניסה לחטוף את האקדח, אכן בהחלט ייתכן שיוותר ויותיר אותו מתנדנד על הכבל לצידך. גם פה הלכנו עוד כברת דרך בכיוון הנכון.

3. ואם החוטף הוא חתיכת בן זונה רציני, לא נבהל והחל לחבוט בך, זה בדיוק הזמן להכות בו בחזרה בכל מה שיש, למנוע ממנו להשתלט על האקדח באופן שיאפשר לו לתפעל את האקדח, ובד בבד להקים קול צעקה על מנת שעוברים ושבים יטו שכם לעזרתך.

4. ואם אחר ככלות הכל החוטף הצליח להשתלט על האקדח ולתפעל אותו, נו זה בהחלט מצב לא נעים, ברם, אותו מצב ממש עלול להתרחש גם אם האקדח לא מאובטח אליך. החוטף הוציא את האקדח מהנרתיק, התרחק 3 מטר, תפעל אותו, מה עכשיו, אתה בורח ? הכדור "רץ" יותר מהר ממך, על סמך מה החלטת שאתה לא עומד להיות הקורבן הראשון שלו ?

5. אם מודל ההתנהגות שאתה מציע במקרה של חטיפת נשק מבעליו הוא לתפוס את הרגליים ולברוח מהר רחוק ככל שאפשר מכיוון תנועתו של החוטף, הרי זה בהחלט מטיל צל כבד על נחיצות נשיאת הנשק.
5.1. ייתכן כי מספר דקות לאחר שברחת, ירצחו מספר אזרחים ע"י אותו בן עוולה. איפה האחריות המוסרית שלך בכל הבוקה ומבולקה הזאת ?
5.2. מה שאתה מציע פה זה דבר כמעט פנטסטי. הבן זונה מגיע לקניון ללא נשק, ניגש אליך ולוקח את האקדח ממך, אתה ממש לא מעוניין להפגע ולכן מפנה בזריזות את המקום. מה קיבלנו ? יש מפגע, יש אקדח, יש קהל רב, מה חסר לנו בשביל "החגיגה", אולי כמה זרי פרחים. ואתה, בכל התרחיש הזה בסך הכל היית נושא הכלים.
5.3. למעשה באופן פראדוקסאלי בתור נושא נשק אתה תמיד הצד "החלש". אתה רק מגיב לאחר שכבר הותקפת/הותקפו אחרים, אלמנט ההפתעה תמיד נמצא אצל היריב. אתה עלול למצא עצמך אל מול סכין המאיימת על גרונך, או אל מול קנה קלצ'ניקוב, כך או כך הסיכוי שתחטוף גבוה, אם אתה מציע לברוח, בשביל מנה אתה צריך אקדח ?

6. הסיבות לאבטחתו של הנשק הן רבות ומגוונות ואינן קשורות אך ורק לנשיאה גלויה. יש כיום נרתיקי נשיאה פתוחים שהנשק מאובטח בתוכם אך ורק בכוח החיכוך. יש הגיון רב באבטחת נשק בתנאים כאלה. במיוחד בקרב מי שלצורך עיסוקיו בד"כ מתרוצץ במשך היום. כמו גם אנשי הג'וגינג, רוכבי האופניים, אופנועים, מטיילים, וכד'.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי ליאור45 » 05 יוני 2004, 12:35

אני חייב להסכים כאן עם המתנדב בנושא שאבטחה לא בהכרח מזיקה (אם כי אני מכיר אנשים שבשביל לשלוף הם צריכים להוריד את השרוך מהנשק). השרוך שהוא מציג קצת יותר זול מנרתיק Safariland בעל דרגת אבטחה 3.

כמו כן לא כל איש רע יודע לדרוך P7 (עם או בלי כדור בקנה).

לעניין ההסלקה, אני לא חושב שנשיאה גלויה היא עילה לפסילת רשיון, או שזה מפגין התנהגות פסולה כלשהי. זה לא בהכרח תמיד חכם, אבל זה עניין אחר. אני אישית מעולם לא נשאת נשק גלוי אלא אם אני במדים, אבל כל אחד ואיך שטוב לו.

וכן, כבר היה מקרה ששודד לא חמוש השתלט על אקדח לא מוסלק והשתמש בו לצורך ביצוע שוד במקום.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יוני 2004, 12:49

Volunteer,

בל נשכח שאנחנו אזרחים בעלי רשיון נשיאת נשק להגנה עצמית -- לא שוטרים או אנשי כוחות הביטחון שמחויבים על פי חוק להתערב למניעת פשעים או מעשי טרור. אין שום חוק שמחייב אותנו להשתמש בנשק שאנחנו נושאים -- הבחירה היא כולה שלנו ועל דעת עצמנו ואת הדין וחשבון כל אחד יצטרך לתת בעצמו וללא שום גיבוי של ארגון כזה או אחר מאחריו.

לגבי נקודות 5 - 5.3 איש איש ובחירתו. נניח שנתקלת באדם החזק ממך פיזית, צעיר, זריז ואולי מיומן באומנויות לחימה והוא הצליח בדרך זו או אחרת להשתלט על הנשק שלך... כן זה מאד מתסכל להיות נושא הכלים של אותו בן זונה, אבל עדיין אף אחד לא מבקש ממך למות על קידוש השם כדי למנוע את הפיגוע או הפשע שהוא יבצע בעזרת הנשק שלך..
כנ"ל אם חס וחלילה יכנס מחבל לאיזה מקום ויתחיל לרסס...אף אחד לא מבקש ממך או מחייב אותך להשתמש בנשק שאתה נושא, ובהחלט יכול להיות שהבחירה הנכונה אם כי הפחות הרואית להציל את חייך היא פשוט לקחת את הרגליים שלך ולעוף מהמקום כמה שיותר מהר.

לגבי אבטחת הנשק -- אני בהחלט מסכים. הקלות שבה מישהו יכול לשלוף את הנשק מתוך נרתיק הנשיאה שלי היא בלתי נסבלת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 05 יוני 2004, 12:49

Volunteer,

בל נשכח שאנחנו אזרחים בעלי רשיון נשיאת נשק להגנה עצמית -- לא שוטרים או אנשי כוחות הביטחון שמחויבים על פי חוק להתערב למניעת פשעים או מעשי טרור. אין שום חוק שמחייב אותנו להשתמש בנשק שאנחנו נושאים -- הבחירה היא כולה שלנו ועל דעת עצמנו ואת הדין וחשבון כל אחד יצטרך לתת בעצמו וללא שום גיבוי של ארגון כזה או אחר מאחריו.

לגבי נקודות 5 - 5.3 איש איש ובחירתו. נניח שנתקלת באדם החזק ממך פיזית, צעיר, זריז ואולי מיומן באומנויות לחימה והוא הצליח בדרך זו או אחרת להשתלט על הנשק שלך... כן זה מאד מתסכל להיות נושא הכלים של אותו בן זונה, אבל עדיין אף אחד לא מבקש ממך למות על קידוש השם כדי למנוע את הפיגוע או הפשע שהוא יבצע בעזרת הנשק שלך..
כנ"ל אם חס וחלילה יכנס מחבל לאיזה מקום ויתחיל לרסס...אף אחד לא מבקש ממך או מחייב אותך להשתמש בנשק שאתה נושא, ובהחלט יכול להיות שהבחירה הנכונה אם כי הפחות הרואית להציל את חייך היא פשוט לקחת את הרגליים שלך ולעוף מהמקום כמה שיותר מהר.

לגבי אבטחת הנשק -- אני בהחלט מסכים. הקלות שבה מישהו יכול לשלוף את הנשק מתוך נרתיק הנשיאה שלי היא בלתי נסבלת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי volunteer » 05 יוני 2004, 13:49

itamar.

אתה בהחלט צודק לגבי "זכות הבחירה" של האזרח להתערב או לא באירוע הניצב לפתחו. אלא שיש מספר נקודות שראוי להאיר אותן.

1. יש הבדל בין אירוע שהתחיל להתגלגל כאשר לך בתור נושא נשק בסביבתו לא היה כל קשר אליו, לבין אירוע שהחל בחטיפת הנשק ממך, והסתיים במותם של 5 ילדים. אני אמנם עורך-דין קטן מאוד, אבל אני מעיז לחשוב שנסיבות החטיפה יחקרו עד תום, ואתה תהיה נתון לאיום של אחריות פלילית לעניין. לא שאני מתכוון לפתוח פה סאגה רחבת היקף בנושא האחריות הפלילית (שכן אין לי מושג בזה), אלא שניראה לי כי אדם שמחזיק אקדח באופן שאתה ואני ציינו, ואם וכאשר האקדח ילקח ממנו והוא לא יראה כי עשה משהו על מנת למנוע זאת או להשיב אליו את החזקה באקדח הוא לא יינקה, אפילו לא אם מי שלקח את האקדח לא יעשה בו כל שימוש. (רשיון חדש אני מנחש שהוא כבר לא יקבל).

2. אני חושב שהמסקנות העולות מהסיטואציה שהעלה fatlander אין להן אחיזה יציבה במציאות. אם אתה חושש כי אם יחטפו ממך את הנשק אבטחתו אליך עלולה לסכן אותך. המסקנה היא לא שלא לאבטח אותו (שכן באמירה זו אתה מטיל מיד את תוצאות התרחיש על הציבור). אלא אל תלך עם נשק טעון (תפריד את הנשק מהמחסנית) כך שאם יחטף, לא יוכל לשמש כנגדך (אמנם אתה פוגע ברמת הכוננות שלך, אבל לא ראוי לאחוז את החבל בשני קצותיו. אתה לא יכל להטיל על הציבור את המחדל שלך לשמור על האקדח בחזקתך ככל יכולתך) .

3. סיבה רלוונטית ליתירתו של כבל כזה היא אם אתה חש כי הנשק שמור אצלך כדבעי, וכי אין סכנה כי יאבד, או ילקח ממך, ולא שום סיבה אחרת. ברור שחקירה ודרישה תתבצע רק אם חלילה יקרה משהו.

4. אני בהחלט מסכים כי במרחב האפשרויות קיימות סיטואציות שכבל כזה עלול להכביד על בעל האקדח, וחלילה לגרום לתוצאות פחות מוצלחות אילו לא היה מאובטח. ואולם בעניין זה יש לבחון את הדילמה בהיבט הכולל. בעיני הדבר דומה לחגורות הבטיחות ברכב. יש בהחלט מקרים בהם חגורות הבטיחות עלולות לגרום יותר נזק מתועלת (למשל כאשר הרכב עולה באש) (יש לא מעט דוגמאות לעניין זה), ובכל זאת חגורות בטיחות ברוב המקרים מצילות חיים וע"פ סטטיסטיקה זו מחויבות בכל העולם. (ועוד לא התחלנו לדבר על כריות האויר). לעניות דעתי המודלים האלה דומים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי fatlander » 05 יוני 2004, 19:53

מתנדב
5-6 נקודות פרי המצאתך, למזלי הכל מתועד ואתה לא יכול להגיד שאמרתי את זה

לגבי כל שאר הנקודות:
אני רק אומר שאקדח צריך להיות מוסלק, אם גפח"ע לא רואה אותו הוא לא יוכל לנסות לקחת אותו,
להבדיל אם הוא רואה קפיץ באורך של מטר הוא פשוט יכול למשוך בו ולתלוש את האקדח ביחד עם המכנסיים.

הבטיחות היא בראש ולא בהתקנים זרים וחיצוניים, כל בעל גלוק יגיד לך את זה :lol: . המקום היחיד בו חשבתי על אבטחה הזו היא בהתקהלות שהיתה ב"טעם העיר", אבל זה גם המקום שלא ניתן להשתמש בנשקך האישי כמעט באף מקרה (סיוט בטחוני).

נ.ב.
אם אתה בוחר להסתובב עם חוט שכזה היתי ממליץ לך להתאמן בשליפתו שכן חושש אני כי עלול החוט להיכרח סביב גרונך :lol: (סתאאאם)

נ.נ.ב
אף אחד לא יודע כיצד הוא יתנהג בארוע שכזה במיוחד אזרחים רגילים (מלבד לוחמי טרור למניהם)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי volunteer » 05 יוני 2004, 21:29

fatlander.

1. לא הבנתי מה הבעיה עם נקודות 5, 6. מה המצאתי פה ?, העובדה שאתה בחרת להתייחס רק לפן מסויים בנושא הקפיץ (חטיפה), לא גורעת מתכונות האבטחה שהוא מספק בהיבטים אחרים (רוכבי דו גלגלי , מטיילים, וכו').

2. החוטף לכאורה לא רואה קפיץ באורך של מטר, פשוט מפני שאורכו של הקפיץ הוא 20 ס"מ ברוטו, אין בעיה להסליק אותו, ולא ברור לי מה קורה עם המכנסיים בדיוק. מכאן אני מתרשם שלא כל כך הבנת איך העסק הזה עובד (לא שזה צריך להפריע לך לחוות דעה על העניין).

3. אין זה משנה אם ניתן להשתמש באקדח במקום הומה או לא, מה שחשוב זה עם אתה נושא את האקדח עליך באותו מקום.

4. אקדח מוסלק ?, בחינה מעמיקה תגלה 8 מכל 10 נושאי נשק. אם מפגע שם לו למטרה לחטוף נשק, הוא ימצא את הקורבן, ולא במאמץ ניכר.

5. אכן אין לצפות את מודל ההתנהגות של אזרח נושא נשק בעת התפתחות אירוע. אני מניח שכל אחד מאיתנו מאודדדדדד מקווה שאם כבר מתפתח אירוע פח"ע בסביבתנו, שלא יקרה כאשר האקדח שלנו נמצא בידיו של המפגע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי אורן מרנין » 05 יוני 2004, 23:27

עם כל הדיבור פה על מוסלק או לא ועל מיומנות הקרב מגע של האנשים פה אני חושב שיש משהו שלא שקלתם.

כמובן שאני רגיל מהצבא שאקדח צריך להיות מאובטח, זה כמובן ביציאה לפעילות כאשר הוא בווסט או במרתיק ירך. אך לא רבים מאבטחים אותו כאשר הוא בנרתיק מותן. היא כאלה שכן וכאלה שלא. אך יום אחד נשאלה השאלה "האם זה משפיע על הירי".

ובכן, החבר'ה ירדו למטווח והחליטו לבדוק את רמת הירי שלהם עם ובלי השפצור. ומה נראה לכם? הרמה כמובן ירדה. פיזור גדול יותר וכמובן מגמה למטה.

לפעמים אנו חושבים על מקרים קיצוניים וגם האהבה שלנו לאביזרים ופיצ'יפקעס גורמת לנו לרכוש משהו שלמעשה פוגע ביכולות שלנו בשביל לתת מענה למקרים מאוד נדירים.

כמבון שכל אחד עושה את השיקולים שלו בסוף לכאן או לכאן אבל על תשכחו את מטרת העל.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד