כדור לייזר לאימון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

כדור לייזר לאימון

על ידי מיכאל מס » 05 יוני 2004, 23:22

ראיתי את המוצר המדהים הזה , ומפתחו נתן לי "לשחק" עם הבולייט.
מדהים , מתאים יותר לדאבל אקשן ,הבחור הדגים עם וואלטר 99 ואז עבר לגלוק שלי ( כי בסינגלים צריך לדרוך כל פעם מחדש) (תירגול בפני עצמו)
ניתן לשים במטרה נייר כימי המסמן את הלייזר.
אפשר לראות לבד את הפלינץ'.
לא מצריך שום מיתחם מיוחד , מדריכים , תחמושת , רעש , ועוד ....
אמ'מה !

אותי מפחידה העובדה שאין שום סימן חיצוני ליורה ולסובבים שמדובר בכדור תירגול , ואז , כאשר יהיה כדור אמיתי ויחשבו שזה הבוללייט , יהיה אסון.
בכלל מפחיד לחשוב שהדבר יגרום ל"שעשוע" של כיוון על אובייקטים חיים , מקום לבלבול , מקדם גבוה לתאונה !
אז בשבילכם רעיי , הנה האתר , צפו במצגת..
http://www.bullite.com/
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אורן מרנין » 05 יוני 2004, 23:34

צודק ב-100%... הדאגה שלך בול במקום.

יצא לי להתאמן עם מכשירים דומים ובטוחים יותר אשר מספקים מגוון אופציות גדול יותר.
אני לא זוכר את שם המוצר אבל מדובר בסוג של תותב שנכנס בקצה הקנה אשר חש את גל ההדף ממכת הפטיש אשר נע בנשק ואז יורה כך שהשחיקה שלו ודאי קטנה משל הכדור שהנוקר לוחץ עליו.
בנוסף, בגלל שבית הבליעה פנוי ניתן לירות ח"קים וכך להמנע מדריכות מיותרות. יש לערכה גם אוסף נרחב של מטרות קופצות רגישות ללייזר וכל מיני כאלה.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי konen1 » 06 יוני 2004, 02:06

היי מיכאל

על פניו רעיון מעולה
השאלות שיש לי אליך אם תוכל לענות הם:
1) האם המפתחים ישראלים (לא הבנתי מהלינק ששמת אם זו חברה ישראלית או מחו"ל)
2)היכן יש דבר כזה בארץ לבחינה/קנייה
3) כמה זה אמור לעלות
4) מה זה נייר כימי וכמה הוא עולה
5)מה המרחק המקסימלי שהלייזר יכול לסמן על הנייר הכימי ( לא רק שהבטריה חדשה)
6)האם דריכות חוזרות ונישנות להכנסת הכדור לקנה לא "ידפקו" אותו (אני מתכוון במיוחד לאקדחי סינגל אקשן)

אני מקווה שלא תתעצבן מהשאלות הרבות :wink:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי מיכאל מס » 06 יוני 2004, 02:37

המפתח הציג זאת למשקיעים פוטנציאליים עוד לפני שהמוצר פורסם , ויצא לי להיות נוכח עם הצד המתעניין. המפתח הינו ישראלי אמריקאי , ואיני יכול לציינו מפאת חוסר הרשות לעשות כך.
לא ראיתי שהוא יצר קשר עם מפיץ ישראלי , אך הציג זאת למסגרות רשמיות.
על שאלות 3-6 קטונתי מלענות.
הכדור עשוי פליז כמו כל תרמיל תיקני ולכן אינו "סובל" מבלאי כמו כדורי הפלסטיק האדומים/שקופים המוכרים לכולם.
נייר כימי הוא נייר כדוגמת נייר לפיתוח תצלומים , הרגיש לצריבת הלייזר המותיר סימן במקום פגיעתו. את הנייר ראיתי במפעל בטחוני העוסק באלקטרו-אופטיקה , ואיני מכיר את תכונותיו או היכן ניתן להשיגו.
צר לי שאיני מרחיב את ידיעותיך..
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי konen1 » 06 יוני 2004, 02:54

תודה על התשובות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צנחן » 06 יוני 2004, 11:37

מיכאל צהרים טובים,

אם יורשה לי, גם לי יש מס' שאלות :

1) האם הכדור הוא חד-פעמי, או שהוא "מייצר" מס' יריות ?

2) האם המוצר כבר בשוק, כלומר ניתן לרכישה לצורך אימון, או שהמפתח מנסה ליצור קשר עם משקיעים ע"מ ליצרו ?

3) מה בעצם הבעיה לייצר את הכדור צבוע אדום (לדוג') ע"מ למנוע בלבול בטעינה, ומצד שני לייצר תותב מיוחד אשר יאפשר יציאת הקרן (הרי לא "נורית" קרן ברוחב 9 מ"מ) אבל לא יאפשר לכדור חי לצאת מהלוע ?

על פניו הנושא נראה מעניין ודי יחודי, במיוחד היכולת לבצע אימון יחידות באש "חיה" (יופיעו פגיעות "אמת" על מטרות) בשטח האמיתי ולא במטווח או במודל. הייתי מעוניין במוצר כזה אם היה בשוק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אורן מרנין » 06 יוני 2004, 13:21

צנחן כתב:על פניו הנושא נראה מעניין ודי יחודי, במיוחד היכולת לבצע אימון יחידות באש "חיה" (יופיעו פגיעות "אמת" על מטרות) בשטח האמיתי ולא במטווח או במודל. הייתי מעוניין במוצר כזה אם היה בשוק.

אם אתה מעוניין לקיים באש מדומה זה לא המוצר בשבילך. אתה תעדיף להשתמש במשהו דומה יותר לערכת מיילס. במוצר הזה הכדור תופס מקום בבית בליעה ולא מאפשר ירי ח"ק. מה שייחודי כאן הוא היכולת לראות פגיעות על נייר כימי. כדאי לבדוק אם ערכות דומות צורבות נייר כימי עת עצמת הלייזר שלהן.

אתה מכיר את המיילס, נכון?
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי צנחן » 06 יוני 2004, 13:28

אורן שלום,

אני מכיר מאד את המיילס ודומיו.

היתרון של הגדג'ט הנ"ל (על פניו, בלי שבחנתי לעומק) הוא במינימום האמצעים שאתה זקוק להם. אני לא מדבר רק על האפשריות בתחום האימון הסטטי, ציינתי דוג 'ליישום אפשרי של אימון יח' בשטח אמת, הצבת מטרות נייר כימי וקיום אימון המדמה "אמת" ככל האפשר (ללא אמצעים מסורבלים כמו מיילס וכו'), באותה מידה שניתן לקיים אימוני "פיינטבול" אולם עם הנשק האמיתי - כרגע ללא דו"צ.

בכל אופן, הדיון כרגע תיאורטי ללא נתונים נוספים, כדוג' מה ששאלתי לעיל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי riko » 06 יוני 2004, 13:42

שמתם לב שדייב קוצר נתן שם חוות דעת על הכדור ... :shock:

הרעיון מצוין , אבל לטעמי חייב להיות מנגנון בעל סימן חיצוני שימנע טעויות , הכנסת כדור אמיתי במקום הכדור הזה עלולה להיות הרת אסון ... גם אם מסמנים את הכדור הזה בצבע או כדומה אין בכך מניעה מטעויות, הכנסת תותב שמאפשר רק מעבר של הקרן לייזר עלולה להיות עוד יותר מסוכנת מאחר וגם כדור רגיל יוכל להיכנס מאחורי תותב זה (גודל הכדורים זהה ..) ואז ..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

דייב קוצר....

על ידי עדן23 » 06 יוני 2004, 14:13

דייב בחור מצחיק מהיכרות שלי איתו הוא מעביר שיעורים מעלפים בנושא הסלקות של אמל"ח קר

והוא מת על הטנפוליו שלו ....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל מס » 06 יוני 2004, 14:24

הכדור קיים בשוק , אינני יודע מה הזמינות בגין חוסר המשכיות בקשר עם המפתח.
הכדור איננו חד פעמי , קיימת סוללה זעירה בתוך הכדור.
אכן , מדובר בהתקן שאינו דורש ציוד משלים היקפי.
לדעתי , אם לא יהיה ציון חד משמעי לעובדה שמדובר בכדור תרגול , סטייל "בלוק-קר" , אזי יהיה מקום לתאונה. אין מקום כאן לפשרות , אם אין ביטחון- אין שימוש !
אין ספק שהרעיון הבתולי וכן מיזעור המנגנון לתוך קפסולה דמוית כדור הינו גאוני ואטרקטיבי. איני רוצה להיכנס לתשובות שקיבלתי מהבחור לשאלותינו על הגורם האנושי. אתם לא תאהבו את הסגנון האמריקאי המסתמך על אזהרות שירשמו על האריזה , גיבוי עורכי הדין מבחינה משפטית וכדו..
צויין גם על היכולת לשלב את גורם הרעש באוזניות , שישלימו את האפקט. לנושא דימוי ההדף , לא עלתה שום כוונה.
הבנתי שקיימים מתחרים רבים מאד בארה"ב לנושא האימון היבש האקטיבי , אשר אף אחד מהם לא מושלם.לא פלא שהרצוי אינו בטוח , והמצוי אינו מבטיח..
הכדור הוצג בתערוכות , ולדעתי הינו ביצור סידרתי ואספקה לשוק הפרטי ולגורמים ממוסדים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי מיכאל מס » 06 יוני 2004, 14:32

לגבי הוראות הבטיחות הרשומות באתר , נראה לי שלא היה עובר שום מבחן לשימוש אפילו במטווח עם מפקח/מדריך ירי, ועל אחת כמה וכמה , גם בשימוש אישי , עם כל הכבוד..
קיראו והגיבו בבקשה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אורן מרנין » 06 יוני 2004, 18:32

אני ממש לא מבין, מעבר למיזעור הטנולוגיה, מה טוב בכדור הזה.

אי אפשר לבצע אימון ירי רציף כי אין רתע, ועל כל הדעות הוא מסוכן.

לא יותר הגיוני לייצר תותב בעל תכונות זהות :?: :!:

אני פשוט לא מבין מה הופך את ההמצאה הזאת לפרקטית. אפשר ליצור מערכת אשר מדמה ירי בלייזר בהרבה דרכים הרבה יותר יעילות ובטוחות. ודאי זה מרשים לראות ערכה שכל גודלה כגודל כדור 9ממ ואם יש להם גרסת 0.22 אז זה בטח עוד יותר מרשים אבל בתכלס - יש הרבה יותר טוב בשוק.

לא רוצה לבאס אף אחד :lol:
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי fiveseven » 06 יוני 2004, 19:12

אין שום דבר חדש בעצם הרעיון לייצר כדור דמה הפולט קרן לייזר או בטכנולוגיית המזעור, קיים זה מכבר מוצר דומה אשר נועד בעיקר לאפשר איפוס של כוונות השלכה - קרן הלייזר אמורה להיות מאד מדוייקת מבחינת ההתאמה שלה לכיוון הקנה ורק נותר לאחד אותה עם נקודת המכוון של הכוונת.

כמובן שאין כמו איפוס אמיתי עם כדורים אמיתיים, אבל בתור פתרון ביניים יום לפני תחרות כשאין מטווח נגיש זה יכול להיות מצויין.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד