מי נע עם קפיץ אבטחה ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מי נע עם קפיץ אבטחה ?

על ידי צנחן » 07 יוני 2004, 15:19

בהמשך להודעה קודמת בדבר יעולותו של קפיץ אבטחה מסויים, אני מוכרח להודות שלמרות שהאביזר נראה יעיל ונשמע כרעיון חיובי לא ראיתי אנשים שנעים עם קפיץ אבטחה (למעת שוטרים עם שרוך אבטחה).

מצד שני נתקלתי כבר במקרים בהם לוחם איבד אקדח בפעילות, ובמקרה של הריגת לוחם עקב חטיפת נשקו ע"י מפגע - המפגע ירה בו מטווח אפס והרגו, ומיד לאחר מכן נהרג המפגע ע"י לוחמים אחרים בסביבה.

בקיצור - אביזר שנראה כחיוני אולם לא בשימוש.

מי מבין חברי הפורום נע עם קפיץ אבטחה ?
מהן הסיבות לא לנוע עם קפיץ כזה ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ארנון » 07 יוני 2004, 16:44

היי צנחן,
אני מתנדב במשטרה (במדים).
כבר כמה שוטרים מיחידות סיור שונות כבר קנו "קפיץ" כזה מהחברה הישראלית הזו:
http://www.the-strap.co.il/tools/lanyard.htm

גם כמה שוטרים מהבילוש קנו את הדגם הקטן יותר והנוח להסתרה בבגדים אזרחיים.

יחידות צבאיות?
אין לי מושג, וגם אם היה לי, הייתי אומר ש... אין לי מושג, משיקולים ברורים.

בארה"ב לכמה יחידות לוט"ר (SWAT) יש כזה, אבל שם, כידוע המשטרות עירוניו ולא אחידות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אורן מרנין » 07 יוני 2004, 19:15

צנחן,

חייל שנורה מנשקו האישי הוא חסר אחריות, לא מקצועי ורשלן.
אני לא מכיר חיה כזאת לצאת לפעילות עם נשק משני לא מאובטח.

לא ידוע לי על שימוש בקפיץ קנוי אבל כידוע "לוחם פנתר הוא לוחם משפצר".
:)

חוצמזה, כפי שכתבתי באשכול על הקפיץ, יש השפעה שלילית ברורה על איכות הירי כאשר הנשק קשור על רצועה נמתחת/קפיץ/גומי.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מכיר

על ידי eld453 » 07 יוני 2004, 23:29

אז אני מכיר חיה כזו שנקראת לצאת לפעילות מבצעית עם נשק משני לא מאובטח.
או למען דיוק, בוא נגיד כזה דבר:
יש צורך ברוב הזמן שהנשק יהיה "סגור" כך שלא יוכל ליפול.. אבל מחובר במיתר או קפיץ?..
לא לגמרי ישים ולא כ"כ טוב.
הא לך דוגמא: "זרקת" את ה m 16 מאחורי הגב שלפת האקדח ועכשיו אתה צריך לטפס בסולם.
(האקדח שכחתי לציין נמצא בנרתיק ירך), עכשיו, שים לב, מתוח לכל אורכך מיתר גומי שיכול לסרבל אותך בצורה שלומיאלית נורא..
2. בוא נומר שאתה "מתקדם" בהליכה, האקדח שלוף, (הידיים מושטות קדימה, ומיתר הגומי מחובר לרגל שלך).. {יוצר מאין משולש - יד,גוף, מיתר..}, פנית בפתאומיות שמאלה.. ואם המיתר נתפס במשהו?.. לא נעים.
לסיכום, תמיד קיים החשש שהמשני יפול, לכן כשהוא בנרתיק כדאי שיהיה סגור טוב, אלא אם אתה לקראת משהו שיתכן בסבירות גבוהה שתשלוף אותו, ושהוא ביד, לדעתי, כדאי שיהיה חופשי לגמרי.
יום טוב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אורן מרנין » 08 יוני 2004, 01:37

זה מפריע לי שלפעמים הרצון לתת דוגמאות חיות מוציא את החשיבה הפרקטית מאנשים.

לשפצר עם מיתר גומי את האקדח לווסט אפשר? אח"כ שים אותו בווסט, על הירך, במותן, במרתיק חזה, איפה שרק בא לך.
אם תרצה אפשר לתת עוד איזה כמה דוגמאות פרקטיות.

ראיתי אקדחים נופלים מפאוצ'ים בתרגילים!

אני מאלה שבכלל לא התלהבו מהקפיץ אבטחה הזה אבל אני לא מקבל בשום מקרה נשק משני לא משופצר בפעילות.
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

yjk

על ידי eld453 » 08 יוני 2004, 06:27

"מוציא את החשיבה הפרקטית מאנשים"
עוד רגע אני אנחש שאתה מש"ק לו"טר באדם.
ככה: מי שסוגר היטב את האקדח בכל נרתיק שלא יהיה, הוא לא יפול לו.
מי שתוך כדי עבודה מתוח לו מיתר מהחזה לאקדח, מותן, ירך או מה שלא יהיה, מוגבל.
בטח ובטח כשאתה לוחם עם ווסט עמוס, ועוד כל מיני אלמנטים, לא יעזור..
שנית, כמו שאמר אורן, (אם אני לא טועה), שזה עלול לפגוע ברמת הירי.
כשמה שנשאר לך זה האקדח, אתה לא רוצה "על בערך".
יאללה, לאבטח.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי צנחן » 08 יוני 2004, 06:52

בוקר טוב חברים,

ראשית, אורן ידידי, הלוחם שנהרג היה לוחם שב"כ, הסיטואציה היתה בעייתית, ובדר"כ לא כדאי לקפוץ ולצעוק "רשלנות" בלי לדעת את הפרטים (שאני לא מתכוון לחשוף כאן).

שנית, לגבי הקפיץ עצמו - בואו נעזוב רגע את התחום המבצעי, ללוחמים יש את הידע ואת הציוד ובכל פעילות יש את הדגשים שלה, מה קורה באזרחות ??

אני בטוח שרוב רובם של נושאי האקדח אינם ברמה של לוחם לוט"ר, והרבה מהנרתיקים שאני רואה הם נרתיקי שליפה (וזה שאני רואה אותם מרמז על כך שרוב האנשים לא נעים עם הנשק מוסלק) - והסכנה לשליפה ע"י עויין קיימת. אולם אינני רואה כלל קפיצי אבטחה. והשאלה היא מה הסיבה ??
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 08 יוני 2004, 07:08

אני בטוח שאני אעלה במה שאני אומר את הקריזה לכמה מהחברים היקרים כאן, אבל אני חושב שהגיע הזמן לשחוט את הפרה הקדושה הזו של אובדן נשק.
לא שאני מצדיק חס וחלילה זילזול או הפקרה של נשקים, אבל אני חושב שהעניין שעושים מזה הוא מעל ומעבר לכל פרופורציה הגיונית.
בארה"ב לדוגמא יש הרבה מקומות אסורים בכניסה לאנשים נושאי נשק -- לדוגמא מוסדות ממשלתיים ופאבים. במקרה זה בעלי הנשק מתבקשים להשאיר את הנשקים שלהם ברכב. כנ"ל בעונת הציד אתם יכולים לראות טנדרים במגרשי החניה עם 2-3 רובים מסודרים על כנה ליד השמשה האחורית באופן גלוי לחלוטין.

רכבים גונבים שם? -- גונבים.... נשקים גונבים שם? -- גונבים גם גונבים. אבל בתכלס יש לזה השפעה שולית על רמת הפשיעה. מי שרוצה לבצע שוד מזוין ישיג לעצמו נשק בדרך זו או אחרת. כנ"ל לגבי המצב בארץ, מי שרוצה לבצע פיגוע ישיג לעצמו את האמצעים בדרך זו או אחרת...

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ~Hunter~ » 08 יוני 2004, 11:13

טוב, אז החל מהשבוע אני הולך עם הקפיץ. מה שכן לדעתי הוא רחוק מלהיות מושלם וככל הנראה אני אוסיף לו כמה אלמנטים (כמו להחליף את השאקל המקורי שלו, שהוא די מהיר לפתיחה בשאקל שידרוש פעולה יותר מסופחן לפתיחה - סיבוב בורג למשל, ובכך יקשה על החוטף הפוטנציאלי עוד יותר).

ולגבי נשק מוסלק... ברוב המקרים ניתן לגלות את נוכחותו של הכלי מתחת לבגד חיצוני ע"פ הבליטה, לכן מבחינתי "ההסלקה" מטרתה היא להחביא את הכלי אלא לגרום לכך שלא ימשוך תשומת לב מיותרת.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 08 יוני 2004, 11:42

Hunter אמר משהו מאוד חשוב בנושא של הסלקה - שאדם סביר לא יחשוב שאתה חמוש (הוא אמר את זה במלים יותר טובות משלי).

אני לפני כמה חודשים שפצרתי קפיץ, אבל הפסקתי ללכת עם זה כי
1. זה סיבך את מהות הנשיאה.
2. אני נושא את הנשק בצורה גלויה רק 6 שעות בשבוע, ואז רק בנוכחות אנשים נוספים שעושים את אותו הדבר.

זה לא אומר שההתקן לא טוב. להפך, יש הרבה מאוד מקרים בהם הוא שווה את מחירו. אך לדעתי, אם צריך לבחור בין ציוד נלווה לאקדח (כלשהו) לבין אימונים, האימונים תמיד יהוו השקעה טובה יותר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי צנחן » 08 יוני 2004, 12:39

לגבי נושא ההסלקה -

1) לא מעוניינים לחשוף לעיני כל את מהות החימוש והציוד (לובשים "סאפארי" וכד').

2) לא מעוניינים לתת גישה ישירה לאקדח - יותר קשה לעויין לאתר בדיוק היכן האקדח ולשלוף אותו מנקתיקו.

3) לא מעוניינים להיראות כנושאי נשק.

לגבי האפשרות השלישית - אני יוצא מנקודת הנחה שבמדינתנו הקטנטונת יש לכל אחד אקדח , ולכן אתייחס לכל אחד בצורה זו (ללא קשר אם אני רואה אקדח או לא), במיוחד כיוון שישנה האפשרות לאקדח מוסלק בנרתיק שוק / אקדח בפאוץ' ועוד.

אפשרות אחת ושתיים - אלה בהחלט סיבות לגיטימיות וחשובות להסלקה, גם אם בהסלקה זו בהחלט ברור שהאדם נושא נשק.

מי משתמש בקפיץ ונוכח לדעת שזה מפריע לו בירי ?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אורן מרנין » 08 יוני 2004, 20:02

איתמר, אני אגיד לך מה הקריזה שיש בקטע של להשאיר נשק ברכב...

צודק ב-100000% אחוז שמי שרוצה נשק בארץ ישיג אותו. העניין הוא שלנו יש כמה סוגי אוכלוסיה וכמה סיבות לשימוש בנשק. במקרה וגנבו לי את הרכב, כנראה שמדובר בעבריין והוא כנראה יעשה שימוש בנשק שלי לפלילים. לא משהו שהייתי רוצה שיקרה אבל בסדר. הסבירות שהוא יירה היא נמוכה מהסבירות שהוא רק יאים בעזרתו.

הבעיה מתחילה בהכנסת נשק למטרות פח"ע לתוך המדינה. בשטחים כל אחמד יכול להשיג נשק. הבעיה שלו תהיה (ונכון שהם יכולים עדיין...) להכניס אותו למרכז הארץ לטובת פיגוע.
במקרה וגנבו רכב ומצאו נשק שהופקר הוא יכול להגיע למישהו שאולי לא היה לו כל כך קל להשיג נשק כמו לפושע. פה הבעיה.

חוצמזה, אני לא מש"ק לוטר!!!
אני קצין לוט"ר :lol:
למה, יש למישהו בעיה עם זה? :twisted:

(שומר על פאסון - 8) )
"מטח אחד שווה אלף מילים"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד