נשיאת כ"י עם כדור בקנה.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
נשיאת כ"י עם כדור בקנה.
שלום!
ברוב המקרים הדבר אינו מומלץ מטעמי בטיחות.
השאלה היא מה החוק היבש אומר על זה?
מישהו יודע בוודאות או יכול לצותת לי סעיף חוק המדבר על כך?
חופשתי באתר משרד הפנים - ללא הצלחה, פשוט לא מצאתי מלה על זה בחוק עונשין...
תודה מראש.
(לא, אני לא מתכוון ללכת עם כדור בקנה ללא סיבה מיוחדת, אלא מקור השאלה שלי היא בוויקוח סוער שהיה לי בדבר חוקיות נשיאה שכזאת).
ברוב המקרים הדבר אינו מומלץ מטעמי בטיחות.
השאלה היא מה החוק היבש אומר על זה?
מישהו יודע בוודאות או יכול לצותת לי סעיף חוק המדבר על כך?
חופשתי באתר משרד הפנים - ללא הצלחה, פשוט לא מצאתי מלה על זה בחוק עונשין...
תודה מראש.
(לא, אני לא מתכוון ללכת עם כדור בקנה ללא סיבה מיוחדת, אלא מקור השאלה שלי היא בוויקוח סוער שהיה לי בדבר חוקיות נשיאה שכזאת).
לפי משטרת ישראל.....
בררתי את הנושא עם כמה חברה מהמשטרה ואין שם חוק האוסר על נשיאת אקדח במצב דרוך (כדור בבית הבליעה...)
נשיאה בטוחה.... ויום טוב
נשיאה בטוחה.... ויום טוב
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
ממליצה....
כמו שכתב איתמר ממליצה לא מחייבת כולם ממליצים להסתובב עם נשק בהכנס ללא כדור מהסיבה הבטיחותית....
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
1. החוברת הירוקה של משרד הפנים אינה נכנסת לעניין הנדון. בדף הוראות הבטיחות לאימון ירי במטווח קראתי אי שם שאין להסתובב עם כדור בקנה, אבל אני לא בקיא בתוקף ההוראה.
2. ציטוט מגב תעודת חבר בסליק: "* התייחס לכל כלי נשק כאילו הוא טעון". מי שלא נוח לו לעמוד בהוראה הזו לא צריך להסתובב עם נשק בפומבי בכלל, בין אם יש כדור בקנה או אין. הטיפול צריך להיות זהה, ולכן (בישראל אידיאלית בה כל אחד מתאמן פעם בשבוע בירי באקדחו וחי את הוראות הבטיחות) אין מניעה מללכת עם כדור בקנה (לאותם היורים האידיאליים), כל עוד אין הוראה אחרת.
3. אני אישית לא עובר לנשיאה קבועה עם כדור בקנה עד שאתרגל שליפה וירי ממצב זה ברמה גבוהה. בכל מקרה אני נושא נשק במדים בהכנס בלבד, וגם זה טעון תרגול. הבעייתיות שעולה כאן היא כדלקמן:
א. עדיף שאדם יישא את נשקו תמיד באותו המצב ותמיד את אותו הנשק (מה שלא קורה תמיד). אולם עדיף לאבד כדור חי על ידי דריכה מיותרת מאשר לנסות לירות מבית בליעה ריק כאשר החיים שלך תלויים בכוח אש מיידי.
ב. גריפת כדורים עלולה לגרום לשקיעה של הקליע, ולכן רצוי לנהל את "הכדורים התורנים" ולהחליפם מדי פעם, במיוחד אם אתה נדרש לפרוק את נשקך (היות ומשרד הפנים ממליץ על אחסון נשק פרוק במקום אחד, כדורים במקום שני ומחסניות במקום שלישי).
4. כפיצוי על כך חשבתי על נשיאה מוסלקת במצב 1 ונשיאה גלויה במצב 3 (במדים), אבל לא אפרסם תוצאות עוד שאתאמן הרבה. אם אראה שהמצב המשתנה הנ"ל בעייתי (בשבילי), אשמח לפרסם זאת.
5. דבר נוסף, קניתי לאחרונה חסם הדק מסוג Saf-T-Blok לנשקי. הכלי מוסיף מעין מנגנון נצירה במצב 1, אך לא מהווה תחליף למילוי אחרי הוראות הבטיחות.
תגובות, עצות ואזהרות חמורות - בשמחה.
2. ציטוט מגב תעודת חבר בסליק: "* התייחס לכל כלי נשק כאילו הוא טעון". מי שלא נוח לו לעמוד בהוראה הזו לא צריך להסתובב עם נשק בפומבי בכלל, בין אם יש כדור בקנה או אין. הטיפול צריך להיות זהה, ולכן (בישראל אידיאלית בה כל אחד מתאמן פעם בשבוע בירי באקדחו וחי את הוראות הבטיחות) אין מניעה מללכת עם כדור בקנה (לאותם היורים האידיאליים), כל עוד אין הוראה אחרת.
3. אני אישית לא עובר לנשיאה קבועה עם כדור בקנה עד שאתרגל שליפה וירי ממצב זה ברמה גבוהה. בכל מקרה אני נושא נשק במדים בהכנס בלבד, וגם זה טעון תרגול. הבעייתיות שעולה כאן היא כדלקמן:
א. עדיף שאדם יישא את נשקו תמיד באותו המצב ותמיד את אותו הנשק (מה שלא קורה תמיד). אולם עדיף לאבד כדור חי על ידי דריכה מיותרת מאשר לנסות לירות מבית בליעה ריק כאשר החיים שלך תלויים בכוח אש מיידי.
ב. גריפת כדורים עלולה לגרום לשקיעה של הקליע, ולכן רצוי לנהל את "הכדורים התורנים" ולהחליפם מדי פעם, במיוחד אם אתה נדרש לפרוק את נשקך (היות ומשרד הפנים ממליץ על אחסון נשק פרוק במקום אחד, כדורים במקום שני ומחסניות במקום שלישי).
4. כפיצוי על כך חשבתי על נשיאה מוסלקת במצב 1 ונשיאה גלויה במצב 3 (במדים), אבל לא אפרסם תוצאות עוד שאתאמן הרבה. אם אראה שהמצב המשתנה הנ"ל בעייתי (בשבילי), אשמח לפרסם זאת.
5. דבר נוסף, קניתי לאחרונה חסם הדק מסוג Saf-T-Blok לנשקי. הכלי מוסיף מעין מנגנון נצירה במצב 1, אך לא מהווה תחליף למילוי אחרי הוראות הבטיחות.
תגובות, עצות ואזהרות חמורות - בשמחה.
נערך לאחרונה על ידי ליאור45 בתאריך 15 יוני 2004, 18:11, נערך פעם אחת בסך הכל.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ארנולד,
1. שקיעה של קליע ובעיות הזנה הן תקלות טכניות בנשק שדורשות טיפול ותיקון ולא התנהגות נורמלית של כלי נשק. אם זה קורה לך, לך לנשק מומחה שיבדוק לך את הנשק ויתקן/ישפר לך אותו אם צריך.
2. אני לא הייתי מציע שתסגל לעצמך שני אופני נשיאה כיוון שבשעת לחץ אתה יכול להתבלבל ולעשות טעות שתעלה לך בחיים. עדיף לאמץ פק"ל נשיאה אחד (כדור בקנה/מחסנית בהכנס) ולהתאמן בו כל הזמן כי זה יהיה בדיוק מה שתעשה בשעת לחץ.
א.
1. שקיעה של קליע ובעיות הזנה הן תקלות טכניות בנשק שדורשות טיפול ותיקון ולא התנהגות נורמלית של כלי נשק. אם זה קורה לך, לך לנשק מומחה שיבדוק לך את הנשק ויתקן/ישפר לך אותו אם צריך.
2. אני לא הייתי מציע שתסגל לעצמך שני אופני נשיאה כיוון שבשעת לחץ אתה יכול להתבלבל ולעשות טעות שתעלה לך בחיים. עדיף לאמץ פק"ל נשיאה אחד (כדור בקנה/מחסנית בהכנס) ולהתאמן בו כל הזמן כי זה יהיה בדיוק מה שתעשה בשעת לחץ.
א.
- תרמתי למען הסליק

דריכת האקדח תחת לחץ (שהרי אז תתרחש הדריכה) עשויה להיות.. אפעס, לא מושלמת.
נוכחות של כדור בבית הבליעה ודריכה לא טובה עשויים להניב מעצור וזה מצב לא כדאי בכלל, בעיקר בנסיבות.
או עם או בלי, אין חצי הריון. שא את הנשק תמיד (למעט מקרים יוצאי דופן באמת) כפי שאתה מתורגל ומיומן לשאתו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
צייד ידידי
ניראה לי שאת המצב שתיארת צריך לחלק לשני חלקים:
1. ירי מכוון- ניראה לי שבמיקרה הזה בית המשפט או גורם חוקר יתייחס לעצם נסיבות הירי -מוצדק ,לא מוצדק ולא למצב הנשק בתחילת האירוע.
אם הירי לא היה מוצדק לא נירא לי שיעזור לך הרבה אם תוכיח שהנשק שלך בכלל היה מפורק הגוף בכיס האחורי הצינה בכיס הקדמי של המכנסיים ,הקנה בכיס החולצה ,המחסנית בכיס אחר והכדורים בשקית ביד (והצלחתה להרכיב ולירות מייד...).
2. במיקרה של פלטת כדור לא מכוונת ברור שנשיאה של נשק דרוך תורמת מהותית לאשמת רשלנות והכול בנסיבות העניין.
ניראה לי שאת המצב שתיארת צריך לחלק לשני חלקים:
1. ירי מכוון- ניראה לי שבמיקרה הזה בית המשפט או גורם חוקר יתייחס לעצם נסיבות הירי -מוצדק ,לא מוצדק ולא למצב הנשק בתחילת האירוע.
אם הירי לא היה מוצדק לא נירא לי שיעזור לך הרבה אם תוכיח שהנשק שלך בכלל היה מפורק הגוף בכיס האחורי הצינה בכיס הקדמי של המכנסיים ,הקנה בכיס החולצה ,המחסנית בכיס אחר והכדורים בשקית ביד (והצלחתה להרכיב ולירות מייד...).
2. במיקרה של פלטת כדור לא מכוונת ברור שנשיאה של נשק דרוך תורמת מהותית לאשמת רשלנות והכול בנסיבות העניין.
"יודע אני שאין אני יודע, אך יש אנשים שאף דבר זה אינו ידוע להם"
סוקרטס
סוקרטס
Saf-T-Blok
ארנולד
ה-Saf-T-Blok לא נראה רעיון טוב בלשון המעטה...
נראה שבאדיבות מרפי הוא יתקע בזמן שצירין לירות או לחילופין יפול בזמן שהוא צריך לאבטח את ההדק.
אם אתה רוצה לשאת נשק עם כדור בקנה, שא נשק שתוכנן לכך (כלומר עם נצרה "אמיתית")
ה-Saf-T-Blok לא נראה רעיון טוב בלשון המעטה...
נראה שבאדיבות מרפי הוא יתקע בזמן שצירין לירות או לחילופין יפול בזמן שהוא צריך לאבטח את ההדק.
אם אתה רוצה לשאת נשק עם כדור בקנה, שא נשק שתוכנן לכך (כלומר עם נצרה "אמיתית")
- סליקאי כסף

Re: Saf-T-Blok
winner כתב:אם אתה רוצה לשאת נשק עם כדור בקנה, שא נשק שתוכנן לכך (כלומר עם נצרה "אמיתית")
אתה מוכן לפרט? האם לצורך העניין לP7 יש "ניצרה אמיתית"?
תודה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
אילן ב כתב:57
שאלו יהודי למה הוא עונה על כל שאלה בשאלה
אז הוא ענה למה לא?
לגבי הפי 7
הבת שלי אומרת שהתשובה ללמה זה כובע.
דון יקר לא לפי 7 אין נצרה!
וכבר היו אי אלו שפלטו איתו . (לצערי נכחתי בפליטה של שוטר גרמני באקדח הנ"ל)
שבת שלון
אני רוצה להוסיף ולהדגיש שלא רק שיש כאלה שפלטו עם ה-P7 אלא שה-P7 הוא אקדח שמועד לפליטות הרבה יותר מהאחרים.
כדי לדרוך את ה-P7 צריך ללחוץ על המסחט, ומי שלא מאומן בכלי כמעט באופן טבעי ילחץ גם על ההדק כשהוא מאגרף את היד שלו. ה-P7 תוכנן ובצדק שלא משנה באיזה סדר תלחצו כל המשבת או ההדק -- הכלי ירה בכל מקרה...
לכן צדק מי שאמר יש את ה-P7 ויש את כל השאר....
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד