שאלה בנוגע לחו"ל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
שאלה בנוגע לחו"ל
שלום
עם בן אדם רוצה לטוס לחו"ל לשנה נגיד, אז הוא מוכר את אקדחו כדי לא להשאירו בבית ללא השגחה.
כאשר הוא חוזר ארצה הוא יכול לגשת ליקנות אקדח חדש???
או שברגע שמוכרים את האקדח, הרישיון הולך גם כן?
עם בן אדם רוצה לטוס לחו"ל לשנה נגיד, אז הוא מוכר את אקדחו כדי לא להשאירו בבית ללא השגחה.
כאשר הוא חוזר ארצה הוא יכול לגשת ליקנות אקדח חדש???
או שברגע שמוכרים את האקדח, הרישיון הולך גם כן?
שרק
לפי מה שהבנתי מהאתר, ברגע שאדם מאבד את רשיונו ( אי חידוש רשיון בזמן, מכירת הנשק וכו') , על מנת להוציא רשיון חדש הוא חייב לעמוד בתבחינים הקיימים באותה עת שהוא מבקש להוציא את הרשיון החדש.
המלצתי, לנסות לברר עם סוחר נשק לגבי איחסון הנשק לטווח ארוך, בין בתמורה ובין בחינם.
בכל מקרה , יש לוודא שהרשיון ישאר בתוקף גם בזמן שהנשק מופקד אצל אותו סוחר.
להת'
אבי
לפי מה שהבנתי מהאתר, ברגע שאדם מאבד את רשיונו ( אי חידוש רשיון בזמן, מכירת הנשק וכו') , על מנת להוציא רשיון חדש הוא חייב לעמוד בתבחינים הקיימים באותה עת שהוא מבקש להוציא את הרשיון החדש.
המלצתי, לנסות לברר עם סוחר נשק לגבי איחסון הנשק לטווח ארוך, בין בתמורה ובין בחינם.
בכל מקרה , יש לוודא שהרשיון ישאר בתוקף גם בזמן שהנשק מופקד אצל אותו סוחר.
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
Webart כתב:אין שום בעיה, שיפקיד את הנשק אצל סוחר מורשה, ושידאג להיות בארץ בזמן מועד חידוש הרשיון, כך יוכל לשמור על הרשיון לנצח.
לנצח???
הכל תלוי בתבחין שבגינו קיבלת את רשיון הנשיאה שלך.
קח בחשבון שסוחרי הנשק מחוייבים בדיווח שוטף למשרד הפנים על הנשקים שמופקדים אצלם כך שפקיד הרישוי רואה אצלו על המחשב כל תנועה שהנשק שלך עשה.
אם הרשיון שלך הוא בתבחין 96 אז לא צריכה להיות לך שום בעיה להפקיד את הנשק אצל סוחר נשק לתקופה ארוכה ולחדש אותו פעם ב-3 שנים.
אם אתה בתבחין אחר, אז תצטרך להמציא הסבר מאד משכנע לפקיד הרישוי (פרט לזה שאתה לא גר יותר בארץ) איך זה שאתה עדיין עומד בתבחין כאשר הנשק שלך היה מופקד ב-3 שנים האחרונות.
לכן ההצעה שלי היא שתארגן לך כספת באיזה מקום כמו הבית של הוריך או מישהו אחר שאתה סומך עליו ותשאיר את הנשק שם. פחות בטוח מאשר להפקיד את הנשק אצל סוחר, אבל גם יותר זול ומעלה את הסיכויים שלך לחדש את הרשיון בלי שאלות מיותרות.
א.
- תרמתי למען הסליק

שאלה
שאלה
האם ניתן לאכסן את האקדח בנשקייה צבאית אצל קב"ט / רכז ביטחון ?
האם ניתן לאכסן את האקדח בנשקייה צבאית אצל קב"ט / רכז ביטחון ?
- סליקאי כסף

ע"פ חוק - נשק חייב להיות מאוחסן אצל סוחר נשק ולא אצל "מישהו שאתה סומך עליו" (גם הפקדה במשטרה אינה ניתנת לביצוע יותר).
כשכתבתי "לנצח" הכוונה היתה - כל עוד אתה עומד בתבחינים, אם אינך עומד בהם...גם אם אתה בארץ ולא בחו"ל, וגם אם אתה נושא את האקדח עליך 24/7... עדין מותר למשרה"פ לשלול ממך את הרשיון.
כשכתבתי "לנצח" הכוונה היתה - כל עוד אתה עומד בתבחינים, אם אינך עומד בהם...גם אם אתה בארץ ולא בחו"ל, וגם אם אתה נושא את האקדח עליך 24/7... עדין מותר למשרה"פ לשלול ממך את הרשיון.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
תשובה
אסור לפקיד בנשקיות של קב"טים\רבשצ"ים הנ"ל קיבלו חוזר בנושא
כדור מדויק-טקטיקה,נשק טוב אסטרטגיה.
- סליקאי ארד

Webart כתב:ע"פ חוק - נשק חייב להיות מאוחסן אצל סוחר נשק ולא אצל "מישהו שאתה סומך עליו" (גם הפקדה במשטרה אינה ניתנת לביצוע יותר).
איך אתה יכול לעמוד בתבחינים ובו בזמן לחיות בחו"ל? זה דבר והיפוכו כיוון שנשק ניתן לך בגין עילה שקיימת לגביך במדינתנו הקטנה וברגע שאתה פיזית לא חי יותר במדינה העילה גם לא קיימת יותר....
אין שום בעיה לאחסן את הנשק בכל מקום שהוא כתובת המגורים שלך ובלבד שהוא מאובטח ונעול. לפי הוראות משרד הפנים אין אפילו צורך בכספת, אבל כדאי להתקין לכל מצב שלא יהיה.
כשעברתי לחו"ל שיניתי את כתובת המגורים שלי לבית הורי כדי שהדאר יגיע לשם, ובנוסף לכל גם התקנתי כספת בה אחסנתי את הנשק.
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר,
למה אי אפשר "לעמוד בתבחינים ולחיות בחו"ל"?
אם אני נמצא חודש בחו"ל וחודש בארץ, בגלל עבודתי בענף היהלומים (דוגמא העונה על מקרה היפוטתי, אך ריאלי לחלוטין) אני עומד בתבחינים, ויכול לשמור על הרשיון, אך עדיין, כשאני נמצא בחו"ל עלי להפקיד את האקדח.
אם אני נמצא חודש בחו"ל וחודש בארץ, בגלל עבודתי בענף היהלומים (דוגמא העונה על מקרה היפוטתי, אך ריאלי לחלוטין) אני עומד בתבחינים, ויכול לשמור על הרשיון, אך עדיין, כשאני נמצא בחו"ל עלי להפקיד את האקדח.
Webart - דביר, מייסד הסליק
Webart כתב:איתמר,
אם כך אתה לא חי בחו"ל, אתה מבלה בנסיעות עסקים כמוני וכמו עוד הרבה אנשים אחרים וקרוב לוודאי שאתה גם ממשיך לשלם מיסים למדינת ישראל.
חי בחו"ל הכוונה שלי היא שבסוף התקופה אם אתה מחליט לחזור לארץ אז אתה תקבל בדרכון שלך חותמת של תושב חוזר..
א.
- תרמתי למען הסליק

13 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד