בעלי רשיונות נשק שמסוכנים לציבור

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

בעלי רשיונות נשק שמסוכנים לציבור

על ידי e.y.l » 14 יוני 2004, 16:26

שלום לכולם.
הייתי רוצה לקבל עצה לנושא הבא:

חמי בעל רשיון לנשק מזה הרבה שנים וכל 5 שנים עושה חידוש במטווח ולאחר מכן משכיב את הנשק ל5 השנים הבאות .
ידוע לי שי שש לו מגבלות ראיה חזקות אולם כל שחידוש הוא הולך נפסל בטיחותית בפעם הראשונה . בפעם השניה הוא מבצע את הכל באיטיות ומצליח לעבור.
למרות מגבלות הראיה שלו ( מהיכרותי האישית הוא לא רואה מעל מרחק של כ 5 מטר).

לדעתי במקרים הבודדים שהוא נושא את הנשק עליו הייתי יותר רגוע אם לא היה לו נשק.
ניסיתי לדבר איתו אולם הוא לא מוכן לוותר על הנשק.

מה הייתם ממליצים לעשות?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 14 יוני 2004, 16:50

חידושי הרשיון נעשים פעם ב 3 שנים.
לדעתי, עליך לדבר על כך עם הרופא שחותם לו על טופס החידוש, ולשכנע אותו לעשות בדיקת ראיה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 14 יוני 2004, 17:03

ו,,,אולי הוא פוחד ממך?,,, :?

ועכשיו ברצינות !
אם אתה באמת סבור כי האיש מסוכן לעצמו או לסביבתו חובה עליך לדווח עליו לרשויות המתאימות !
העיניין נפוץ במיוחד בתחום רישוי הנהיגה , שם יש ממש סכנה יום יומית לסביבה ולנהג בעל המיגבלה

ואולי הוא צריך רק משקפיים מתאימות,,,

ד.א.יש לא מעט צעירים חדי עין ובעלי קורדינציה מעולה ,,,אך עם נשק ביד הם מסוכנים יותר מרימון חי ,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי נועם » 14 יוני 2004, 21:11

לדווח למדור רישוי נשק במשרד הפנים.

כך היה צריך לעשות גם מדריך הירי שפסל אותו בגין בעיות בטיחות, ובמיוחד אם שם לב (וזה אחד מתפקידו של מדריך הירי בעת חידוש הרשיון כל 3 שנים) לכך שהאדם אינו רואה טוב או אינו שולט היטב מבחינה מוטורית בכלי ומסכן את הסביבה.
מדריך הירי לא מחוייב "להעביר" כל אחד שמגיע לחידוש רשיון, כשם שלא כל מכון לטסטים מחוייב להעביר רכב אם ישנה בעייה, למרות ששילם עבור הטסט.

הרופא שחתם לו על אישור הכשירות, חיב לדווח על מגבלות ולרשום אותן ע"ג הטופס במידה ומגלה, וגם הוא אינו מחוייב לחתום על אישור, כי בסופו של יום, אם חלילה ייקרה אסון, יחפשו אותו ואת מדריך הירי, ויראו להם את המדרון של הר עזאזל אחרי שיגלגלו אותם בזפת ונוצות.

אם אתה חושש - העבר דיווח מיידי לרשויות על מנת שיזומן לבדיקות מתאימות. אם אתה חושב שהעניין הוא רק מגבלת ראייה, יש צורך לגרום לו להרכיב משקפי ראיה מתאימות.

בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי e.y.l » 15 יוני 2004, 08:16

המדריך במטווח פנה אלי אישית ואמר שהאיש מסוכן ושאני יציע לו לוותר על הרשיון ובפעם השניה העביר אותו ( אני מבין מזאת שהמדריך פעל בניגוד לחוק).
ניסית להציע לו אבל הוא סרב
הבן אדם מעבר לפתרון של משקפיים זה בעיה רפואית של איבוד ראיה מרחבית.

טוב לצערי אצטרך לנקוט בצעד של פניה לרשויות לואקווה שזה יעבור בשקט במשפחה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 15 יוני 2004, 08:47

לדעתי, ניסיון להפריד בין אדם זקן לנשקו נגד רצונו עלול להיות מסוכן יותר מהנזק הפוטנציאלי שהכוונות הטובות כאן מנסות למנוע.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 15 יוני 2004, 10:06

לא קשור ישירות אבל גם שיקול שצריך לקחת בחשבון, מה אשתך אומרת ?
איך היא תגיב אם 'תסגיר' את אביה ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי e.y.l » 16 יוני 2004, 12:22

אשתי מסכימה איתי בנוגע לסכנה שהנשק אצלו.
היא לא יודעת על כך שאני שוקל לדווח עליו.

הבעיה הגדולה היא מה קודם למה הבטיחות או המשפחה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 16 יוני 2004, 12:30

e.y.l כתב:אשתי מסכימה איתי בנוגע לסכנה שהנשק אצלו.
היא לא יודעת על כך שאני שוקל לדווח עליו.

הבעיה הגדולה היא מה קודם למה הבטיחות או המשפחה

אייל,

אין ספק שמדובר כאן בנושא רגיש וטעון (תרתי משמע), כי אחרי הכל, מדובר ברגשות של אדם.

אך אני מעוניין לשאול אותך שאלה אחרת, שאולי תסייע בידך לקבל החלטה לכאן או לשם :

אם היה מדובר ברשיון הנהיגה שלו, ואתה יודע כי ברגע שהוא עולה לכביש הוא עלול להיות מסוכן לעצמו, לסביבה או חלילה בהסיעו את הנכדים, היית מדווח או לא ?

לעניות דעתי, במצב זה, בו הוא מסכן לדברייך את עצמו והסביבה, אין מנוס אלא לקחת אותו לשיחה ואולי יש צורך לערב בעל מקצוע (פסיכולוג ?) על מנת לרכך את התהליך ולטובת כולם, ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה.
נועם.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי GUSS » 16 יוני 2004, 15:59

תגיד יש מצב שהו חבר הסליק וקורא את מה שאתה כותב,,,יושב ומשמן את הנשק חזור ושמן,,,
וממלמל לעצמו ,,,חכה ,,,חכה,,,,????. :lol:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

לא.י.ל.

על ידי גידי מצגר » 16 יוני 2004, 17:51

אחד הדברים שאין לנו שליטה עליהם זה הגיל בצמוד למגבלות הנוצרות איתו במשך השנים.ולכל אחד זה אישי בהתאם .ולעיניינינו. אדם המוגבל בראייה. במצב כל כך חמור. מהווה מחד גיסא סכנה לציבור ולעצמו בעיקר לסובבים אותו. ומאידך גיסא אפשר להבין שאם ילקח הנשק ממנו הדבר עלול לגרום לו למשבר נפשי רציני מאוד עד כדי דברים שאין הדעת סובלת.הייתי מציע לך לדבר עם עובד סוציאלי של העירייה או המועצה שלכם ולקבל ממנו עצה מה עושים ואיך.ואפילו עד כדי הליכה לפסיכולוג העוסק בנושא זקנה . ולהתייעץ איתו, על מנת שלא יווצר מצב נפשי לא רצוי אצל חמך.
כאיש לא צעיר אני ממש רגיש וממש מבין אותך בקשר לנושא כשאני רואה את הסובבים אותי השייכים לקבוצת הירי שלנו נצמדים לאקדוחם ממש כמו לגלגל הצלה ורואה גם את המשברים של אותם חברים אשר "מרצונם" מוותרים על האקדח או הרובה . כאשר מגבלות רפואיות מונעות מהם לירות ולראות או אפילו לאחוז נשק. וזה נורא עצוב לראות מה מסוגל העניין הזה לגרום.הסמליות באחזקת נשק והמשמעויות הנובעות מכך. גורמות לא אחת למחשבות אבדן. ואוי לנו אם לא נאתר את הבעייה בזמן ולא נדע להתמודד אתה כראוי.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 16 יוני 2004, 19:23

e.y.l כתב:הבעיה הגדולה היא מה קודם למה הבטיחות או המשפחה

ההתלבטות ברורה ומובנת ולכן לעניות דעתי עליך להתייעץ עם אשתך ואולי אף ללכת איתה לדבר עם אביה והן על מנת לדווח
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי e.y.l » 17 יוני 2004, 07:23

נועם אומר

אין ספק שמדובר כאן בנושא רגיש וטעון (תרתי משמע), כי אחרי הכל, מדובר ברגשות של אדם.אם היה מדובר ברשיון הנהיגה שלו, ואתה יודע כי ברגע שהוא עולה לכביש הוא עלול להיות מסוכן לעצמו, לסביבה או חלילה בהסיעו את הנכדים, היית מדווח או לא

למרבה ההפתעה שהבין שהוא מוגבל בנהיגה ויתר על הרשיון שלו בקלות ואילו על הרשיון לנשק קשה לו יותר לוותר.

אני יישב עם אישתי בשבת ויסביר לה שוב את החשיבות ולאחר מכן נשב יחד איתו וננסה לפתור זאת בדיבורים בתקוה שלא אצטרך להיות האיש הרע שידווח ביום א' למשרד הפנים.

תודה לכולם על העצות והתמיכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דודי גולד » 17 יוני 2004, 08:11

אני חושב שלכולם יש חסר בהבנת הניקרא תקראו עוד פעם מה האיש כתב חמו זקן ולא רואה כל כך טוב ופעם בחמש שנים הולך למיטווח תחת השגחה של מדריך ובשאר הזמן הנשק קבור תעזבו את הזקן לנפשו הוא לא מיסתובב עם האקדח ביום יום שילך פעם בחמש שנים למיטווח ושיהיה בריא עד 120
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי s456 » 17 יוני 2004, 10:22

אם הנשק ממילא נמצא בארון בין החידושים, מה אכפת לך שילך למטווח ויירה עם מדריך צמוד פעם בשלוש שנים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד