גלוק לבקן.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
גלוק לבקן.
שלום ידידיי,
אני והגלוק נמצאים במשך שעות היום בתנאים סביבתיים שאינם ידידותיים במיוחד לגלוק,
זאת אומרת אבק, הרבה אבק.....
מלבד ניקוי אוהב ע"י פלנלית ושימון, יש לכם עצות אחרות?
בנוסף, אני מנקה את הנשק מ'ס פעמים ביום ע"י צינור אוויר.......
JOHNDOE
אני והגלוק נמצאים במשך שעות היום בתנאים סביבתיים שאינם ידידותיים במיוחד לגלוק,
זאת אומרת אבק, הרבה אבק.....
מלבד ניקוי אוהב ע"י פלנלית ושימון, יש לכם עצות אחרות?
בנוסף, אני מנקה את הנשק מ'ס פעמים ביום ע"י צינור אוויר.......
JOHNDOE
JOHNDOE
don't hate the player...
hate the game.
don't hate the player...
hate the game.
- סליקאי זהב

לפני שאתה דואג לגלוק שלך -- האם אתה דואג לריאות וחובש מסיכת אבק עם מסנן מתאים?
אקדח תמיד אפשר להחליף ריאות קצת קשה....
לגבי הנשק..עיסה של אבק + שמן מהווים ביחד תערובת שקוראים לה rubbing compound בשפה המקצועית...משהו כמו משחת ליטוש. לכן בסביבה כזו עדיף להשאיר את הנשק כמה שיותר יבש פרט אולי לכמה חלקים נעים פנימיים בהם דרוש שימון קל.
לגבי ניקוי -- יש כל מיני תרסיסים לא שומניים לניקוי הנשק מומלץ להשתמש בהם ואח"כ לשמן דק במקומות המתאימים.
הכי טוב אולי זה למצוא איזה נרתיק סגור שיתן לנשק הגנה טובה יותר מפני אבק.
א.
אקדח תמיד אפשר להחליף ריאות קצת קשה....
לגבי הנשק..עיסה של אבק + שמן מהווים ביחד תערובת שקוראים לה rubbing compound בשפה המקצועית...משהו כמו משחת ליטוש. לכן בסביבה כזו עדיף להשאיר את הנשק כמה שיותר יבש פרט אולי לכמה חלקים נעים פנימיים בהם דרוש שימון קל.
לגבי ניקוי -- יש כל מיני תרסיסים לא שומניים לניקוי הנשק מומלץ להשתמש בהם ואח"כ לשמן דק במקומות המתאימים.
הכי טוב אולי זה למצוא איזה נרתיק סגור שיתן לנשק הגנה טובה יותר מפני אבק.
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי ארד

ניקוי נשק ע"י צינור אויר
לפי דעתי ונסיוני אסור לנקות את הנשק ע"י צינור אויר,כיוון שאויר שבקומפרסור מכיל מים ובטיפול יום יומי לא רצוי להכניס מים במכלולים העדינים של הנשק.
אפי

אפי
- סליקאי ארד

Re: ניקוי נשק ע"י צינור אויר
efident1 כתב:לפי דעתי ונסיוני אסור לנקות את הנשק ע"י צינור אויר,כיוון שאויר שבקומפרסור מכיל מים ובטיפול יום יומי לא רצוי להכניס מים במכלולים העדינים של הנשק.
אפי![]()
![]()
אפי,
אתה צודק, אך כל עוד מדובר בנשק שאינו גלוק או עובר טיפול מגן כמו שעובר הגלוק.
(ציפוי טניפר לחלקי המתכת כולל הקנה, המגן באופן מוחלט מפני חלודה)
נועם.
סליחה על הבוטות חברה אבל אתם מבלבלים את המוח, האוויר שיוצא מקומפרסור הוא אולי לא יבש במיוחד אבל הוא גם לא רטוב במיוחד - זה בדיוק אותו אוויר שנכנס לקומפרסור כלומר האוויר שאתם נושמים.
חוץ מזה ממתי אתם סופרים אחוזי לחות ? הרי באוויר יש לעיתים קרובות % 70-60 לחות במישור החוף והאוויר הזה בא במגע עם האקדח כל הזמן לא רק בדקה שאתם נושפים עליו אוויר עם הקומפרסור.
אם אתם לא מאמינים תנסו לנשוף אוויר עם קומפרסור על חתיכת מתכת בטמפרטורת החדר עד שיגמרו לכם האוויר או הסבלנות, האם מתעבות טיפות מים על המתכת ?
חוץ מזה ממתי אתם סופרים אחוזי לחות ? הרי באוויר יש לעיתים קרובות % 70-60 לחות במישור החוף והאוויר הזה בא במגע עם האקדח כל הזמן לא רק בדקה שאתם נושפים עליו אוויר עם הקומפרסור.
אם אתם לא מאמינים תנסו לנשוף אוויר עם קומפרסור על חתיכת מתכת בטמפרטורת החדר עד שיגמרו לכם האוויר או הסבלנות, האם מתעבות טיפות מים על המתכת ?
חוץ מזה...במערכות פניאומטיות יש מסננים וכל מיני חלקים שתפקידם לנקות את האוויר מגרגרים כלשהם ומים, או להוסיף לו טיפות שמן (ככה אמרו לי), בשביל פעולת הבוכנות...(זה פשוט רסיסי טיפות שמרחפים להם באוויר)
אני מניח שלמדחס הזה שאתם מדברים עליו, אין הזרקת שמן, אבל זה יכול להיות שימושי לניקוי הנשק, כי אני חושב שזה ממש קצת שמן
אני מניח שלמדחס הזה שאתם מדברים עליו, אין הזרקת שמן, אבל זה יכול להיות שימושי לניקוי הנשק, כי אני חושב שזה ממש קצת שמן
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
- סליקאי כסף

fiveseven כתב:סליחה על הבוטות חברה אבל אתם מבלבלים את המוח, האוויר שיוצא מקומפרסור הוא אולי לא יבש במיוחד אבל הוא גם לא רטוב במיוחד - זה בדיוק אותו אוויר שנכנס לקומפרסור כלומר האוויר שאתם נושמים.
5-7 היקר,
מה עושה הלחות לנשק שאינו מצופה היטב והנישא בקיץ הלח בצמוד לגוף ? (חלודה)
החלודה מזיקה, אי טיפול בנשק גורם לפגיעה מצטברת. תאמין או לא, אבל ישנם לא מעטים אשר אינם מפרקים את הנשק, מנקים בעזשרת "פפפפוווו" חזק - מדחס ריאות, והמהדרין עושים "פפפווו" עם מדחס לא אנושי
האקדח ומנקים כהלכה...
בקיצור - ג'ונדו (פותח האשכול) נקה את הנשק פעם בשבוע ניקוי יסודי וכך ייטב לך ולנשק.
fiveseven כתב:סליחה על הבוטות חברה אבל אתם מבלבלים את המוח, האוויר שיוצא מקומפרסור הוא אולי לא יבש במיוחד אבל הוא גם לא רטוב במיוחד - זה בדיוק אותו אוויר שנכנס לקומפרסור כלומר האוויר שאתם נושמים.
זה לא כל כך מדוייק.
אויר דחוס יוצר קונדנסציה של הלחות שבו עד לכדי מצב של ספריי מים במקום אוויר דחוס.
יש דרך להימנע מתופעה זו ע"י ניקוז יום יומי, אפשר גם ע"י שסתום פריקת לחץ אוטומטי, לקומפרסור, ובכל למזער את התופעה ואולי אף להעלים אותה.
לגבי השמן, ישנם מדחסים העובדים ללא שמן, במיוחד אלו המתוכננים לשמש במיכשור רפואי או ציוד רגיש אחר.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
57
לא כדאי לצעוק כשלא יודעים !
נכון הוא שאותו האויר שנכנס למדחס , גם יוצא ממנו , אך לא באותו מצב.
אויר דחוס מלווה במים ולכן מרכיבים ביציאה מהמדחס מלכודת מים. אחרת , במקרה של שימוש לריסוס צבע , ילווה הצבע המרוסס , במים.
להזכירך שבאויר דחוס מאד , המים קופאים , ולכן אתה יכול למצוא גושישי קרח בזמן הפקת סודה במכשירי סודה סטרים.
עם כמות המים שאני מרוקן יום יום מהמדחס , אני יכול להשקות מספר אדניות.
עד כאן 60 שניות בנושא מים באוויר דחוס.
לא כדאי לצעוק כשלא יודעים !
נכון הוא שאותו האויר שנכנס למדחס , גם יוצא ממנו , אך לא באותו מצב.
אויר דחוס מלווה במים ולכן מרכיבים ביציאה מהמדחס מלכודת מים. אחרת , במקרה של שימוש לריסוס צבע , ילווה הצבע המרוסס , במים.
להזכירך שבאויר דחוס מאד , המים קופאים , ולכן אתה יכול למצוא גושישי קרח בזמן הפקת סודה במכשירי סודה סטרים.
עם כמות המים שאני מרוקן יום יום מהמדחס , אני יכול להשקות מספר אדניות.
עד כאן 60 שניות בנושא מים באוויר דחוס.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
מיכאל, אם אתה מנקז מים שמצטברים לך במדחס סימן שהמדחס שלך מייבש את האוויר כלומר הוא לא נושף אוויר לח יותר אלא יבש יותר - כמו מזגן שמעבה לחות ומזרים אותה החוצה עם צינור.
נ.ב המכשירי סודה האלה לא עובדים על CO2 דחוס ?
נועם, אני מסכים אתך - לחות יכולה לגרום לחלודה. אבל בשום אופן מדחס אויר לא יוכל לפלוט יותר לחות מאשר נכנסה אליו, מקסימום פחות לחות ואין שום סיבה שנשק שנשפו עליו עם מדחס יהיה חשוף ליותר לחות מאשר נשק שסתם נמצא באוויר הפתוח.
נ.ב המכשירי סודה האלה לא עובדים על CO2 דחוס ?
נועם, אני מסכים אתך - לחות יכולה לגרום לחלודה. אבל בשום אופן מדחס אויר לא יוכל לפלוט יותר לחות מאשר נכנסה אליו, מקסימום פחות לחות ואין שום סיבה שנשק שנשפו עליו עם מדחס יהיה חשוף ליותר לחות מאשר נשק שסתם נמצא באוויר הפתוח.
חמש&שבע היקר
על תכנס לויכוח על דברים שאתה לא מבין ואין לך נסיון איתם.
אני עובד 32 שנים במקצוע רפואי.עד לפני כשנתיים עבדתי אם מדחס רטוב-מים ושמן.
לפני כשנתיים עברתי למדחס יבש ללא שמן.
לאחרונה יצא חוק האוסר לעבוד אם מדחס רגיל במקצוע רפואי כיוון שהוא פולט מים ושמן.
המדחסים החדשים הם ללא שמן ובעלי מייבשי לחות שנמצאים בתוך גוף המדחס.
על אקדח גלוק יכול להיות שהמים לא ישפיעו אך על כל אקדח רגיל כן.
כל קומפרסור רגיל פולט מים ושמן,תיקח ניר סופג,תוציא דרכו את האויר ותראה מה נכנס לאקדח שלך.
אפי

אני עובד 32 שנים במקצוע רפואי.עד לפני כשנתיים עבדתי אם מדחס רטוב-מים ושמן.
לפני כשנתיים עברתי למדחס יבש ללא שמן.
לאחרונה יצא חוק האוסר לעבוד אם מדחס רגיל במקצוע רפואי כיוון שהוא פולט מים ושמן.
המדחסים החדשים הם ללא שמן ובעלי מייבשי לחות שנמצאים בתוך גוף המדחס.
על אקדח גלוק יכול להיות שהמים לא ישפיעו אך על כל אקדח רגיל כן.
כל קומפרסור רגיל פולט מים ושמן,תיקח ניר סופג,תוציא דרכו את האויר ותראה מה נכנס לאקדח שלך.
אפי
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד